Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? fórum

Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)

23502. 2fba804d68 (válaszként erre: 23501. - Titamilla86)
2012. máj. 5. 09:47
Ja értem. :S Hát nekem 60 körüli a terheltem, és nem sokat változott idáig, pedig tartom a dolgokat. Az lehet mögötte, amit Szalmalány mondott, hogy örököltem a hajlamot. Tehát akkor felezzem még. :( Nehéz lesz, mert nem moccan az eredmény.
2012. máj. 5. 09:19
Nuki,a hallal nem bűnözől. A hal lassú csak az inzulinrezisztenciát erősíti. A fagyi meg teljesen korrekt, diab fagyi persze, uzsonnára, akár minden nap mehet, én is azt nyomom nyáron. Az,hogy kinek hogyan reagál a szervezete az inzulin javulására egyéni. Neked valszeg többet kell javulnod a siker érdekében. Én magasabb inzulinszintről indultam,mint Szalma, és mégis lejjebb kell mennem, olyan 50 körüli terhelt inzulinra a biztonság kedvéért. Nagyjából akkor amikor felezed a kezdő értékeket már teherbe tudsz esni, és ha nagyon figyelsz meg is marad, de ha még egyszer felezed akkor már nagyobb biztonságban leszel te is és a baba is. Ez általánosság,hogy kinél melyik az az érték ami valóban jó lesz majd, az sok mindentől függ. Aki 70 körüli terhelttel kezd, az azzal nem fog teherbe esni, az 30-40 körülivel fog, aki 200 körüli terhelttel kezd az meg akár már 100-110 körülivel is teherbe eshet, csak nagyobb a kockázat,mint 30-40 körülivel. Mindenkit önmagához mérünk.
2012. máj. 5. 09:13

3 napig mindenhez kenyeret enni az azért gáz lenne nekem, de csak kényelmi szempontból. És akkor nem ihat egy narancslét, fagyit nem ehet ilyenek. A másik az a visszája amit az én munkatársaim produkálnak, hogy ha normális kaját eszem velük akkor miért hogy ez a diéta szükséges és nem fogyókúra. Mi Nagyváradon voltunk, nagyon szép volt. Jövőre nem a saját osztályommal,merthogy nekem nincs, hanem két másikkal megyünk Kolozsvárra.

A pm bogyóról meg én úgy gondolom,hogy tényleg furi. Oké értem én hogy tiszta tiroxint veszek be, ez nem árt, meg a legjobb megoldás, bla bla bla. Nem is ez a gond. Hanem hogy ezzel az orvostudomány pontot is tett a dolog végére. Fel sem merül bennük,hogy esetleg más módszerekkel lassítani lehetne a sorvadást, a gyulladást lehúzni ilyenek. Tehát nem gyógyítjuk,hanem átvesszük a szerepét. Ezen szerintem van még mit dolgozni.

23499. kr73 (válaszként erre: 23498. - Ivi79)
2012. máj. 5. 09:09
Nekem van, ráadásul számtekes, és mégsem tudja elintézni. :-(((
23498. ivi79 (válaszként erre: 23495. - Kr73)
2012. máj. 5. 09:08
de én ezt hogy intézzem el? szerencsejáték rtnél nincs ismerősöm, talán Szalminak:)
23497. kr73
2012. máj. 5. 09:02
Welkin! C pasi levett a lábadról? Vagy mi van már?
23496. 2fba804d68
2012. máj. 5. 08:47

Szervusz Szalmalány!

Látom jártál Ritánál, ezzel kapcsolatban érdeklődnék. A halacskát miért csak nyáron lehet enni? Vagy ara gondol, hogy ez a büfés bácsi által kisütött, zsemlemorzsás, igazi hal? :) És hogy heti többször is lehet, az azt jelenti, hogy mondjuk heti többször is lehet bűnözni, mondjuk nem csak hallal, másmivel is? Nekem a fagyi a gyengém. :S

Aztán azt mondta még neked, hogy 70 körüli terhelttel már teherbe lehet esni. Na igen, de nemcsak ettől függ, hanem úgy tudom, a progiszint is fontos, mert az meg a terhesség megtartásához kell. Nekem az bazi alacsony. Erről mondott-e vmit?

Köszi!

23495. kr73
2012. máj. 5. 08:36
Na, csak sikerült reggel lottóznom, úgyhogy ha nyerek, adom a megálmodott cégünknek a tőkét, s belevágunk, csajok! Hallod, Ivi? Lesz melód - ha elintézed, hogy nyerjek pár tíz-száz millkát! :-)))
23494. ivi79
2012. máj. 4. 22:56

Molygónak taps a téritéshez:)

Réka, pmben igazad van, de egyre érdekesebb ez a tiroxin dolog mmint h nemjó a mű, csak az rt3at viszi fel.természetes kéne amit itthon nemlehet kapni, vagy t3..van aki jólvan simán t3mmal ugy h t4-e szinte nulla..

Mosolyka lányod ne vegye inkább be a gyogyit 3nap nem a világ, de nem fosizzon be ott, annál nincs kellemetlenebb. én mikor pmbogyót kezdtem el szedni akkor kezdtem vidéki melóban, folyton wcre jártam, útközben meg paráztam, mert a furgonból nem lehet elugrani plázába wcre, f5ig meloztam de 3tól már se kaja, se pia..egyébként én sok közösségi dologból kihúztam magam és húzom a mai napig is, de hamar megszokják a különcséget:)

köszi a drukkokat, de ez hosszabb folyamat lesz.. mozi jóvolt(meg finom a popcorn), nem értek a képregényhősökhöz, de nem rossz ez a bosszúállók, meg vicces benne a vasember karakter

2012. máj. 4. 22:32
Jó éjt, megyek aludni.
23492. mosolyka1111 (válaszként erre: 23488. - Kr73)
2012. máj. 4. 22:31
Igen, hát végülis tiroxin, amit kívülről kap meg a szervezet.
23491. mosolyka1111 (válaszként erre: 23490. - Molygó)
2012. máj. 4. 22:30
Ügyes vagy! Nehéz volt meggyőzni?
23490. Molygó
2012. máj. 4. 22:03
Ma megtérítettem remélem egy IR-es fiút aki eddig paleozot. Tapsot kérek.... ta da da daaaaaa
2012. máj. 4. 21:44
Én annyit tudok, h hormongyógyszer, és h ha választani kellene hormongyógyszerek közül, akkor még RR is ezt szedné. Ezt így mondta nekem anno októberben.:)
23488. kr73 (válaszként erre: 23486. - Mosolyka1111)
2012. máj. 4. 21:34
Nem értek hozzá, de én nem sorolnám az igazi gyógyszerek közé, mert csak pótolja a PM által termelt hormont (azaz pótmegoldás), s nem ösztönzi a PM-t, hogy többet termeljen belőle (vagyis nem segédeszköz). De majd Tita vagy Ivi helyretesz, ha hülyeséget írtam most. :-)
23487. DorkaMoncsi (válaszként erre: 23486. - Mosolyka1111)
2012. máj. 4. 21:27
Az bizony :) Én most 100-at szedek:)
2012. máj. 4. 20:36

Dorka, köszi, hogy megírtad a tapasztalatodat. Akkor ez egy jó gyógyszer, és hatékony.

Tita, Réka, Nektek is köszönöm.

Szerintem elővigyázatosságból nem veszi be inkább a metet majd (nehogy hasmars legyen, az tök kínos kiránduláskor).

(Jaj, amúgy meg kedve sincs elmenni. Azt mondja, belőle három sulis nap nem vesz ki annyit, mint három napos nonstop hülyélkedés. Csak hát mit szól az osztály, mit szól az ofő...Így aztán megy.)

Tita, Te hol voltál az osztályoddal? És a tanárokkal merre voltatok?

23485. kr73
2012. máj. 4. 20:31
Mosolyka! Lájt kólát is ihat étteremben, elvileg mindenhol kell, hogy legyen. Én vinnék magammal nekem való kenyeret a reggelihez (mert tuti, hogy nem lesz neki való), meg még pluszban, ha pl. az étteremben/menzán rizs/tészta a köret, ahelyett. És így gyakorlatilag be is lehet venni a gyogyót. De hallgass nyugodtan Titára, ő a profi! :-)
23484. Molygó (válaszként erre: 23483. - Titamilla86)
2012. máj. 4. 20:26
Tényleg Tita milyen volt a kirándulás?
2012. máj. 4. 19:28
Mosolyka, én is így csináltam a tantestületi kiránduláson, és így csinálnám osztálykiránduláson is. Met-et ne vegye be, vigyen magával rágcsát, kenyeret, és legyen nála mindig valami kaja, a táskában, gyümölcslé meg lassú, kisdobozos is jó,hogy ha véletlen a túrázás alatt a nagyobb testmozgástól leesik a cukra ne legyen baj,
23482. DorkaMoncsi (válaszként erre: 23481. - Mosolyka1111)
2012. máj. 4. 18:46
Én 50 ug-al kezdtem, és 1 hónap alatt a 3,8-ról levitte 1 körülire (nem emlékszem pontosan). Úgyhogy - az én tapasztalatom alapján - szerintem igen, nagyban közrejátszott a lányodnál is.
2012. máj. 4. 18:39

Most eszembe jutott valami: szerintetek a napi 25 mikrogramm (ami fél tabletta) L-Thyroxin vitte le a lányom 4,14-es TSH-ját 1,5-re? Végülis három hónap alatt. Akkor ez egész jó azért.

Holnap méricskélünk, ilyenkor azért szorongok, tiszta hülye vagyok.

Még annyit, hogy három napos osztálykirándulást hogyan oldanátok meg kaja szempontjából? Én abból indulok ki, hogy amit kapnak, az simán nem IR-es. Amit én csomagolok szendókat, az graham kenyérben lesz, ez oké. Azt már megbeszéltük, hogy cukros lötyiket nem fog inni akkor sem, csak ásványvizet. Viszont én azt mondanám, három napig akkor ne vegyen be Meforalt. Direktbe nyilván nem fog torkoskodni, de ha pl. fagyizik az osztály, egyen ő is, ha kínálják egy kis rágcsával, fogadja el, (ő legfeljebb IR-es rágcsát visz, és azzal kínálgat mást). De a meforalt szerintem nem kéne bevennie három napig. (Utána egy évig úgysem lesz ilyen.) Szerintetek is jó így?

Hajna, majd írd ám meg, milyen volt a ballagás, mit kapott a gyerkőc Tőletek, és örült-e neki?

23480. CsillagTM (válaszként erre: 23479. - CsillagTM)
2012. máj. 4. 18:05
(bocs, ezt nem neked akartam írni:))
23479. CsillagTM (válaszként erre: 23427. - Zzsuga)
2012. máj. 4. 18:00
hol van ez a zuglói fodrász?:)
23478. CsillagTM (válaszként erre: 23412. - Kr73)
2012. máj. 4. 17:59

ez a krumpli nekem olyan fura dolog...én a sült krumplit simán megeszem és semmi bajom nincs tőle, de a főtt krumplitól egyszerűen vacakul vagyok, fáj a hasam, meg mintha kő lenne benne...ez miért van?! pedig úgy tudtam, a petrezselymes főtt a legjobb még...

(ja, és ma rám sóztak egy krémest, hát amennyire kivoltam utánaa...hasfájás, hányinger, meg hasonlók, bloáááá...lehet kárörvendeni :S :))

23477. CsillagTM (válaszként erre: 23460. - Mosolyka1111)
2012. máj. 4. 17:57
mintha az én anyumat hallanám:)))
23476. mosolyka1111 (válaszként erre: 23467. - Szalmalány)
2012. máj. 4. 17:53

Köszönöm, Szalma.

Mondasz valamit amúgy.

Nálunk a hugom beszél nyelveket felsőfokon, és mindig multinak a felsővezetésében dolgozott. Azért nem mindegy, cégautó korlátlan használat, bazi jó fizu, satöbbik. S ha úgy vesszük, neki is "csak" főiskolája van, mint nekem, de ennyit jelent, hogy bejutott jó pozíciókba, mármint a nyelv ennyit jelent. Nekem ez kimaradt, igaz, mindig azt mondtam, hogy konkrétan a munkámhoz sosem hiányzott. Viszont gályázok is a napi dolgokért eleget.

23475. mosolyka1111 (válaszként erre: 23464. - Kr73)
2012. máj. 4. 17:49

Réka, köszönöm!!!

Amúgy nyelvekkel én is úgy vagyok, hogy valahogy kimaradt az életemből. Hát, ez van.

23474. Molygó
2012. máj. 4. 17:09
Jó fagyigépek keresek esetleg valakinek javaslata???
2012. máj. 4. 16:43

Szalma nagyon örülök neked, olyan példaértékűen csináltad. Ügyes vagy nagyon!

Annak meg hogy nyáron mehet a hal szintén örülök, a joghurtnak különösen,mert nálunk az összes diab fagyiban joghurt van,ezért eddig mellőztem őket. De ha hetente többször is mehet akkor királyság lesz nyáron.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook