Hogyan szüljünk? Természetes vagy császár? (beszélgetés)
Terhesség alatt rengeteg csoda történik. A szülés tényleg macera, de közben nem érzed a tűt és amikor kint van a baba, az a legcsodálatosabb, meg az élmények, amik utána jönnek...
Szerintem te is megkérdezed majd magadtól, hogy miért nem futottam neki már korábban.
Fáni-Eszter!
Nagyon egyformán gondolkodunk - lehet, hogy az egészségügyi háttér teszi mind a kettőnknél??- , de igen! valóban, ha nem önkényes, szempont miatt végezendő akkor maximálisan támogatom, hisz nagyon jó, hogy ma már nem kell sem a babát, sem a mamát eleszíteni egy adott komplikáció miatt...
Engem is az háborít fel amikor valaki azt hiszi ez kényelmesebb.... de valjuk meg pofára is esik utána rendesen.....
Sajnos nem vagyok elég képzett a császáros szüléssel kapcsolatban. Mind két gyermekemet természetesen szültem. Lehet hogy túl sok stresszhormon termelődött bennük,mert még most is
nagyon stresszesek.Bocsi ha valamit rosszul írtam.
Nagyon örülök ha szívhez szóltak a szavaim, ugyanis szívből jöttek ezek a sorok.:-))))))
Igen sok örömetek legyen a pici lánnyal, meg a tesóival is!
A császáros szülés meg csak abban az esetben felháborító és elítélendő, ha az anya vagy a szülészorvos kényelmi szempontjai miatt döntenek így. Természetesen van olyan komplikáció, mikor az egyetlen ideális megoldás lehet ez a beavatkozás, de ugye ne feledjük, hogy erre találták fel eredetileg is......
örülök,hogy ilyen sok császár elleni vélemény van!
A minap valahol vásároltam és elöttem egy anyuka állt sorba babakocsival.Összefutott egy ismerőssel,megcsodálták a babát.Szóba került a szülés is és az anyuka lazán közölte,hogy császárt kért,mert nem akart szenvedni,meg igy egyszerűbb is.
Engem úgy elfutott a méreg!Ez olyan önző dolog!!!
Akkor mért vállalta a gyerekét?És szerintem nem is olyan egyszerű,mert sokkal nehezebb lehet a varratok miatt is.
Nekem még nem volt,remélem nem is lesz császárom!Rettegtem tőle,hogy nehogy komplikáció lépjen fel,mert akkor császár...és számomra az a világ vége.:(
Megint más,hogy vannak akiknek igy kell szülniük.
De ha mód van rá,legyen természetes!
Egyébként a mai világot nézve minden mű.Akkor őszintén:mért akarjuk elvárni,hogy valaki még a természetes utat válassza?
Pedig milyen sokszor az a jó megoldás!!Csak nem vesszük észre.
Eszter! Nagyon szépen köszönöm a kedves szavaidat! Lám, el is pityeredtem!!!
Már nagyon várjuk pici leánykánk megérkezését!
Kicsikata, gratulálok az elszántságodhoz!!!!!
Most néztem az adatlapodat, gyönyörűek a gyerekeid, szívből örülök hogy vannak ilyen édesanyák is, mint Te.
A babához nagyon sok boldogságot, jó egészséget kívánok, és ne bántson a lelkiismeret, azt hiszem abban egyetértünk, többet letettél már így is az asztalra, mint sokan mások!
Üdvözöllek: Bolondfáni-Eszter
Daroki! Igazad van!
Én a harmadik császár előtt állok és már most mindenki hülyének és felelőtlennek tart, hoyg ezt még bevállaltuk... Mondjuk nekem eddig elég szerencsém volt a császárokkal... nincs velük probléma... csak a lelki része....
Köszi Kicsikata, én már mindent le merek írni.
23 évet húztam le az eü-ben, sok disznóságot láttam és hallottam, elhiheted nekem.
Magam 3 gyereket szültem simán, bár nagyon nehéz szüléseim voltak, mert 4 kiló fölöttiek voltak a fiúk, de eszembe se jutott volna azt kérni, hogy császározzanak meg inkább, hogy ne szenvedjek annyit.
Persze más az, ha valaki kénytelen császárral szülni, mint a Te esetedben- .
Fáni! Pontosan ezt gondoltam én is csak nem mertem leírni!!!!:)
Sajnos én - tőlem független okok miatt császáros vagyok- de nagyon sokáig nem is tudtam feldolgozni ezt az élményt... Nekem hiányzik a szülés ténye....
Mit meg nem adnék, ha átélhetném... de sajnos ......
Igen, mert a szülés során a magzatban termelődik egy olyan "stresszhormon", ami segíti őt a külvilághoz való alkalmazkodásban.
Ez a császáros szüléseknél az idő rövidsége miatt elmarad.
Olyan, mintha valakit úszás tudás nélkül felkapnának, és szó nélkül belehajítanának egy jéghideg, feneketlen vízbe, aztán azt mondanák, na kishaver, küzdj ha tudsz, ha nem, hát akkor sorry, nem volt szerencséd.
Köszi, azt hittem most majd egy csomóan a torkomnak esnek,- de egyszerűen nem bírom, mikor valaki még a gyerekével szemben is csak a maga kényelmét nézi.......és sok doki ehhez némi zsebbe csúsztatósdi után hajlandó asszisztálni is, szóval egy nagy szemétség ez az egész.
Akkor minek szül az ilyen egyáltalán, lehet örökbe fogadni is, az nem fáj sehogyan sem.
Fáni! Maximálisan egyetértek veled!!!
Kár, hogy ezt sok szülő nő inkább a maga szemszögéből nézi... vajon mi is a kényelmesebb neki...
Pedig a gyerekért mind a kétféle módszernél fájdalommal kell fizetni....
Azt szólom hozzá, hogy a szülés módja nem kívánságműsor, és remélem nem is lesz egy darabig az!
Ne haragudj, de nagyon felhúzom magam mindig azon, ha valaki "eldönti" előre hogy ő csak így vagy csak úgy szeretne szülni, aztán a 9 hÓnap alatt puhítgatja a dokiját ki így, ki úgy, míg néha kötélnek nem áll az is...
A császármetszés komoly hasműtét, és a babának is sokkal nagyobb stresszt jelent, mint természetes úton világra jönni, ahol is van ideje fokozatosan alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez.
Gondolj bele: fogna valaki, és egy kellemes környezeből a lábadat megragadva "kitépne" egy olyan helyre, ahol fázol, ahol vakít a fény, ahol rádrontanak a hangok... mindezt 1 másodperc alatt,és csak azért szenvednéd el, mert az édesanyádnak így kényelmesebb és nem fáj annyira.
Nekem az a véleményem, hogy aljas, önző dolog amire készülsz.
Rika!
A természet úgy alkotta meg, hogy annak a babának bármily nehéz is de a szülőcsatornán át kell kibújni! Kell az utolsó nagy kihívás a bébi szempontjából is - ennek az anatómiai magyarázatát nem írnám most le- és a császárs babák bizony egyfajta hátránnyal kezdenek!
Én ha tehetném - sajnos nem tehetem- csak természetes úton szülnék!!!!
A természetes szülésnél a babának végig kell haladnia a szülőcsatornán. Ennek következtében a baba nyomásnak van kitéve. Viszont a császárnál a babát csak kiemelik. Tehát ebből következik, hogy
egyáltalán nem sérül meg.
További ajánlott fórumok:
- Császár kontra természetes szülés
- BPD 100 fölött! Természetes szülés vagy császár?
- Császármetszés után természetesen szülni (esetleg ismét császár)!!!
- Császár után természetesen
- 4300 grammos babát jósolnak! Megszülhetem természetes úton vagy császározni fognak?
- Császár után természetesen? De hogyan is zajlik?