Hogyan győzhető le az alkoholizmus? (beszélgetés)
Igen van titka. Én reikiztem, és tudok meditálni. Mély ellazulásban. Aki egyiket sem tudja, annak fontos elvégezni az agykontrrolt, ha ilyan mély családi gondot akar megoldani.
Ez a hölgy akiről írtam, ő folyamatosan azt gondolta, és vetítette a párjára a gondolatot, hogy narancslevet kíván. Több mint két hónapig nem történt semmi, aztán egyik nap megszólalt az ember nem tudja miért kívánja a narancslevet, de kívánja.
Pár hónap mulva leszokott az alkoholról utána.
Tudod, Bionet, gyakori, hogy az az ember, aki elkezd később inni, annak már előtte is volt feszültsége, csak más irányba dolgozta ki: a társfüggés nevű betegség nagyon lassan és folyamatosan átválthat alkoholbetegségbe, és onnantól az alkohol lefedi a társfüggő tüneteket.
Van olyan, hogy önbizalom-hiányos, kedves, jó szándékú, és egyébként jó emberek, akik kicsit magukba fordulók, egy idő után rájönnek, hogy a feleségük nem tud nekik segíteni (mert nem tudják, hogy nincsenek megmentő asszonyok) és elkezdenek inni.
De a határozott típusú nőknek szimpatikusak ezek a nagyon kedves, aranyos pasik, akik nem olyan nagyon magabiztosak... Lehet őket kicsit irányítani - a felszínen - mert a mélyben minden ember a saját életét akarja élni, csak nem tudja, hogy csinálja...
Aztán egy idő után besokallnak, hogy a segítség nem működik, mert irányítják őket, és a feszültségoldásra a alkoholt használják. Kicsikével kezdik, de a feszültség hosszabb távon nem oldódik... csak arra a néhány órára. A szervezet meg - jobb mentális megoldás híján - kéri az új lélek-könnyebítő eszközt...
Fura forgatókönyve van, de van, még ha az egyéni eltérések benne is vannak...
Nem rád írtam...
Rendszerbetegség... Őt nem tudod megváltoztatni, csak te tudsz erősödni, lazulni, és változni...
Ha megérzi, hogy bár szereted, de nem vagy rákattanva, akkor változhat... De először le kell róluk tudnunk kattani, az meg úgysem megy egyedül.
Legalábbis nekem nem ment :DDD
De nem is kell, hogy menjen :-DDD
A BETEGSÉG KÖZVETETT ESZKÖZÖKKEL BEFOLYÁSOLHATATLAN....
A párom 4 éve józanodó alkoholista... De így sem tudom befolyásolni... Csak magammal tudok törődni... Fura ez, de ilyen.
És nem is baj, ma már ezt mondom, pedig mi mindenen mentünk át...
Sajnos semmi ilyesmit nem hajlandó!:(
Én már évek óta iszom a kombucha teát, az a leszokáshoz is segítene, de nem issza azt sem, mert fura íze van. Erre én azt mondom, csak megszokás kérdése. Nekem több mindenben segített már ez a tea.
Próbáld meg kakukkfű teával leszoktatni, két ismerősömnél bejött.
Vagy agykontrollal, azt meg egy olyan hölgytől hallottam, aki beteg gyerekén segített vele.
Nem csodálom, hogy néha rád jön.Egyébként a mai tudásommal nem lenne gondom sem anyukámmal, sem apukámat leszoktatni, és egy kiegyensúlyozott kis paradicsomot csinálni az otthonunkból.
Mellesleg apukám sokáig nem ivott, még lagzikba is úgy mulatott, hogy pár pohár sör egész éjszaka, és kész. Aztán anyukámnak volt egy húzása, nem megcsalta, egészen más, és elkezdett kicsit többet lenni a kollegákkal.
Egyébként pont a hetekben hívtam fel, az összes elérhető élő kollegáját, és kérdeztem meg, hogy mesélt - e a családi életéről. Elmondták, hogy egy szót sem, csak egy idő után azokhoz csapódott, akiknek nem először haza felé vezetett az utjuk. És lessan, de biztosan rászokott az alkoholra.
Tehát anyu választotta az biztos, csak akkor még nem az iszákost. Egyébként nem voltak egymáshoz valók. Anyu rájött hamarabb is, én nem akartam kicsinek elvált szülők gyereke lenni, hallgatott rám, kár volt.
Az alkoholbetegség egy magától egyre súlyosbodó betegség.
A harmadik fázisában a toleranciaszint (az alkoholbeteg aktuális, rendszeres adagja) lecsökken, mert a kisebb adag már ugyanazt a hatást éri el, mint korábban a nagy.
:)
Nem sajnálom, csak néha rámjön:D
Egyszer mindenki leteszi a poharat.
Vagy önszántából, vagy amikor meghal.
Biztos nehéz lehet elfogadni, hogy az alkoholbeteg nem mások, és nem a külső okok miatt iszik, hanem azért, mert alkoholbeteg.
Én is kezdetben magamra vettem a a párom ivását.
De senki nem az erőszakos feleség, vagy más ok miatt iszik... Biztos van, ami rásegít, de ugyanaz az ok más embernél vajon miért nem vált ki alkoholfüggőséget?
A nadrághordó feleséget az alkoholbeteg választotta magának... Az az ő döntése volt...
Vajon, aki allergiás a gluténre, a laktózra, arra haragszik valaki? Akinek kiütése van az epertől, az vajon kit hibáztat? :-)
:)
Gratulálok a kitartásodhoz!:)
Én is megfogadtam, hogy soha többet nem beszélek és nem szólok az italról semmit, még akkor sem, ha nagyon rosszul esik a dolog. Volt úgy, hogy nem bírtam és járt a szám miatta, de nem ér úgyse semmit, csak saját magamat idegesítem fel olyankor. Egy ideje megállom, hogy ne szóljak semmit.
Igen, sztem is ez már valamiféle haladás!:)
Bízom benne, hogy így is marad!
Sziasztok!
Képzeljétek, a párom próbálkozik a leszokással. Nem akarok semmit elkiabálni!
Már kb. 4 hete hétközben nem iszik alkoholt, hétvégéken még iszogat, de már nem annyit mint régen. Látszik, hogy le akar szokni és bízom benne, hogy így is lesz.