Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Hogyan győzhető le az alkoholizmus? fórum

Hogyan győzhető le az alkoholizmus? (beszélgetés)

❮❮ ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 ... ❯❯
2012. febr. 23. 08:27
jajdejó! örülök :)
2012. febr. 23. 07:59

Sziasztok!

Tegnap voltam a csoportfoglalkozáson. Hasznosnak bizonyult számomra, minden héten elfogok menni, mert fejlődni szeretnék, megérteni és kezelni a párom italozását. Nem szeretnék rámenni a problémára.

Én is csak ajánlani tudom annak aki már nem lát más kiutat.

2012. febr. 19. 13:41
esperal, mint reménykedni :-) (sp. esperar)
320. krisz38 (válaszként erre: 312. - Carpediem*)
2012. febr. 18. 21:46
Esperal a neve, amit beültetnek.
2012. febr. 18. 16:35
én így csináltam, szuperül bejött, és a párom is leállt...
318. 518baa96c3 (válaszként erre: 313. - Stunde76)
2012. febr. 18. 16:35

Tündi, nem érdemes haragudnod rá, inkább tanuld meg, hogy működik a betegség, hogy tudd hova tenni.

A párod szeret téged, de súlyos beteg.

www.al-anon.hu

Mielőtt te mész rá az ő ivására...

317. 518baa96c3 (válaszként erre: 312. - Carpediem*)
2012. febr. 18. 16:33

"Én ezt tudom ajánlani főleg olyanoknak akik lelkileg gyengék.."

mindig örülök, amikor hosszabb beszélgetés után újra előjön ez a kérdés, hogy valaki gyenge-e.

Sajnos a közvélemény egyelőre nem sokat tud az alkoholbetegségről, és tévesen kizárólag az akaratra gondolnak.

Ha az akaraton múlna, SENKI nem lenne alkoholbeteg, és még a legelején leállna, amikor már kezd kellemetlen lenni a dolog.

Miért gondolja azt bárki, hogy embertársa alacsonyabbrendű, mint ő, és nincs akarata?

Ez egy szemét és alattomos betegség, amiből valóban ki lehet jönni, és banyának is igaza van, mert az előrébb tartó helyeken tudják, hogy ez egy biokémiai adottság is!!!

Az alkoholbetegnek pedig a felismerés segíthet, de legtöbbször a hozzátartozók azok, akik tudatlanságukban (de az őszintén legjobb szándékukkal) állandóan kisegítik az alkit a pácból, állandóan irányítani akarják, ama szent meggyőződésükban, hogy ezt csak akarni kell, és ezzel MEGAKADÁLYOZZÁK, hogy az alki felismerje a betegséget, és aktivizálni tudják az akaratát. Ami jó hír - hangsúlyozom: VAN NEKI!!!! :-DDD

Lehet beültetni, valakinek használ, de valakinek NEM. Érdemes lehet kipróbálni. (Van ismerősöm, akinek 5-ször ültették be, hasztalanul, mert ha ráivott, igaz, borzasztó rosszul volt, de már olyan erősen függött a szertől, hogy a borzalmas rosszulléteket is elviselte.

Mindezt a SAJÁT tapasztalatból mondom, úgy, hogy nem én vagyok az alkoholbeteg.

De ki tudja, lehetnék... (Egyáltalán nem iszom)

Aki nem iszik, és nem kell innia, örüljön neki :-D

316. banya51
2012. febr. 18. 10:16

Tegnap elõtt hallottam a rádióban, hogy a génekkel is gond van, az agytevékenységet befolyásolja a rendszeres alkoholfogyasztás, a kontrollt iktatja ki,amely felelõs a különbözú szenvedélyek fékezésére, pl ugyanígy bulémia anorexia stb.ÖNKONTROLL NINCS,nem értettem meg pontosan de valahol ez a lényeg. Azt is hallottam genetikailag is továbbmegy. Ez nálam bejött, apám masszív alkoholista volt, az anyám kabátját is képes volt eladni 1 üveg szeszért.

A beültetésrõl annyit tudok anno amikor én elvonón voltam, ha akartam beültettek volna tablettákat a combomba a bõr alá, ezek meghatározott idõben szívódtak volna fel,csökkentve az alkohol utáni vágyat.Sokan beültették, de a kórházi ismerõseim közül, akikkel tartottam a kapcsolatot ujra ittak

2012. febr. 18. 09:53
Legyőzni? Akarattal és segítséggel lehet...
2012. febr. 18. 09:52
Igaz ez fejben dől el. Az alkoholba MENEKÜLÉS mindig valamin alapszik. Szeretethiány, menekülés az élet valóságától, szürkeségétől. Mintha az életnek nem volna értelme csak egy taposómalom volna. Olyankor az alkohol elbódit, elfelejteti a rosszat. Nem vagyok alkesz, nehogy azt higgyétek, csak próbálom mindenre a magyarázatot keresni. Lehet akár a magány is. Bármi, sosem tudhatjuk ki miért fordul a piához. Lehet, hogy az aki alkoholista maga sem tudja mi a méllyebb oka az ivászatának. Én sajnálom őket valahol :(
2012. febr. 18. 09:12
Hogyan győzhető le? Ha az illető nem dönti el fejben, hogy ez így nem mehet tovább, akkor sehogy!!! Márpedig az aki alkoholhoz nyúl ahelyett, hogy megoldást keressen a gondjaira, az ahhoz is gyenge, hogy abbahagyja!!! Mindig talál kibúvót arra, miért tegye vagy ne tegye, saját bőrömön tapasztalom nap, mint nap! Azaz, hogy a páromon!!! Sőt, már odáig fajult a dolog, hogy inkább a szemembe hazudik, nem először, hogy nem ivott semmit, holott a szonda is kimutatja, nem beszélve arról, hogy az orromat nem tudja átverni!!! Sajnos!!! Higgyétek el alkeszok, a vodkának is van szaga, lehet érezni!!!!!!!!!
312. Carpediem* (válaszként erre: 1. - 7084e2e161)
2012. febr. 18. 07:58

Szia.

Nem tudom milyen beültetésen volt már az említett lány.Azt nem írod le.

De egy ötletem nekem is van:

Apukám barátja is nagy alkoholista volt, már a májával is kezdtek gondok lenni,,,

saját akaratára és aláírására stb... beültettek neki a karjába valamit, pillanatnyilag fogalmam sincs mi a neve ennek az izének, de ha iszik rá, meghal ez a vége a dolognak.

Nah természetesen nem hitt benne, de beültettette, és talán egy két napra rá, ő ugy gondolta iszik rá, mert nem bírja, ivott is, fogalmam sincs, hogy mit, de összeesett és korházba került, és kiderült, hogy egy cseppet sem ihat rá, mert ha nem ájult volna el ennyitől amit megivott, akkor meghalt volna, attól kezdve egy kortyot sem iszik a férfi és ennek már több mint öt éve, és jól van, megváltozott az élete.

Jó irányba.

Én ezt tudom ajánlani főleg olyanoknak akik lelkileg gyengék..

311. evabusines (válaszként erre: 306. - 518baa96c3)
2012. febr. 18. 07:42
Kedves Cila! nem tudom, kicsit bizonytalan vagyok, mert ahová mondta hogy majd mennie kell, állítólag külön napon, meg majd csütörtökön, ez kicsit nekem halogatósnak tűnik, nem tudom nem e az. Bár nem látom rajta hogy ivott volna, de ez egy nehéz út.Választ meg nem kaptam szigetvárról hogy tényleg jelentkezett e, gondolom nem mondhatják meg.Nagyon reménykedem, de ha megint csalódni fogok, biztosan nagyon ki fogok borulni.Köszönöm kedves soraidat! Üdv, szép napot!
310. 518baa96c3 (válaszként erre: 309. - Szoszilvi81)
2012. febr. 15. 22:02

nahát, de jó :-)

Örülök, ha jó volt a benyomásod.

A névtelen alkoholistáknak is vannak a mienkhez hasonló levelezőfórumai,

a

[link]

oldal legalján ott vannak a levelezőgyűlések.

Ez nem egy gyorsgalopp, szépen lassan bontakoznak majd a dolgok :-) Ne legyen rossz érzésed, ha nem tudtál meg mindent elsőre...

Én is 4 éve gyúrom, aztán még mindig érnek meglepetések :-)))

2012. febr. 15. 21:47

Cila, köszönöm a segítségedet. Tegnap eljutottam végre egy élő gyűlésre és a párom is részt vett a másik csoportban. :)

Kedves segítőkész embereket ismertem meg, bár nem tudok minden héten elmenni, de igyekszem majd eljárni. Mindenki azt ajánlja, hogy az élőgyűlés az igazi, tényleg jó, de nekem az online levelezőlista (amit szintén neked köszönhetek) valahogy többet ad, lehet hogy csak azért mert mindennap új dolgokat olvasok.

Sajnálom, hogy az AA-soknak nincs ilyen, vagy még nem hallottam róla, lehet a páromnak is segítségére lenne.

Vasárnaptól nem iszik, úgy érzem, most tényleg komolyan gondolja, és most először énis hiszek abban, hogy sikerülhet.

Nagy meglepetésünkre az egyik kollégájával találkozott, aki az idén a 10. szülinapját fogja ünnepelni, remélem ez is ad egy lökést neki. Kértem, ha inni szeretne, előbb hívja fel a kollégáját, ő biztos segít meghozni a legjobb döntést. :)

Mindenképpen hasznosak ezek a találkozók és ezek a fórumok is.

Mindenkinek szép estét! :)

308. 518baa96c3 (válaszként erre: 305. - 9f8415e6e2)
2012. febr. 15. 09:18

kellemes időtöltést kora reggel :-)

Mi jót gurítasz?

307. 518baa96c3 (válaszként erre: 303. - 9f8415e6e2)
2012. febr. 15. 09:18

hehehe

egyrészt: nők és férfiak ugyanúgy ihatnak.

Menj be egy A.A. gyűlésre, meglátod :-)

és tényleg, igaz, hogy olvasd el rendesen a fórumot.

a hozzátartozók azok inkább, akik ide írnak :-DDD

306. 518baa96c3 (válaszként erre: 300. - Evabusines)
2012. febr. 15. 09:15

de jó, alakulnak a dolgok :-)

az a gyűlés, amire neked is el kell menned

(mert a szigetvári alkoholizmus ellenes program nagyon jó, és ők már tudják, hogy nem csak az alkoholistának kell gyógyulnia :-) )

az az, ahova én is járok, csak engem nem az orvosok küldtek, hanem magamtól mentem (pszichológus mondta, hogy tud ilyenről)

Lehet haragudni az alkoholistára (nem érdemes), meg minden szörnyűséget összegondolni, de ő csak egy beteg ember, akivel lehet szeretettel és emellett NEM ÖNFELÁLDOZÓAN viselkedni.

Én még nem láttam olyan hozzátartozót, aki magától tudta volna, milyen a hasznos és egészséges hozzáállás az alkoholbeteghez. Mert a társadalom sem azt tanítja, és mert nagyon különleges. Én is MINDEN lehetőséget kimerítettem, mire eljutottam odáig, hogy nem tudom, mi a teendő, és hogy nem érdemes egyedül küzdenem, energiapazarlás...

Nincs recept.

Mindenkinél máshogy működik, csak az alapelv azonos.

Nem érdemes egymásnak tanácsot adni, mert ami jó az egyiknek, nem biztos, hogy jó a másiknak...

Egyet érdemes, tanulni az alkoholbetegség természetét és önmagunkat.

www.al-anon.hu

www.anonimalkoholistak.hu

szép napot nektek!

305. 9f8415e6e2 (válaszként erre: 304. - Remoni)
2012. febr. 15. 09:12
Arra nincs idöm innom kell valamit.
304. Remoni (válaszként erre: 303. - 9f8415e6e2)
2012. febr. 15. 09:10
Akkor a nicknevek melett olvasd el a hozzászólásokat is.
2012. febr. 15. 09:06
Csak NŐK isznak ez jó!!!!!A nik nevekből gondolom.
302. szöszi71 (válaszként erre: 299. - Banya51)
2012. febr. 15. 08:15

Jó reggelt!:)

Én nagyon bízom benne. Tegnap sokszor elmondta, hogy mennyire szeret. Erre most nem mondtam semmit. Jó lenne, ha rájönne, hogy én segíteni akarok neki, támogatom és mellette vagyok.

2012. febr. 15. 07:54
akaraterővel
2012. febr. 15. 07:46

Sziasztok! Jó Reggelt!

Úgy néz ki a párom tényleg felhívta azt a szigetvári számot, mert olyan infókat is mondott, ami az eddig olvasottakban nem volt benne. Pl ezt amit írtatok, hogy szólnak neki melyik nap menjen az AA-ra (gondolom nem egyformák a csoportok azért nem mindegy)és hogy nekem is el kell mennem egy másik gyűlésre (ezt nem tudtuk eddig) és csak ez után, és a labor lelet után fogadják, ha ezek megtörténtek. Ez is hihető, mivel gondolom így szűrik kiket érdemes fogadni (ki milyen állapotban van, és mennyire gondolja komolyan) Valaki itt felvetette hogy "ha miatta nem szokik le".Sajnos nem fog ...senki nem fog más miatt sajnos, bárhogyan szereti is. Leszokni csak önmaga miatt fog, ha ő is rájön valamilyen katartikus élmény hatása alatt hogy változtatni akar. Mi már sokszor, nagyon komolyan szakítottunk, pedig nagy szerelem, és már 15 éve tart, és kevés volt.Most utoljára az út széléről szedték össze,(ilyen még soha nemvolt)és megmondtam hogy azonnal döntsön...gyógyulás, vagy albérlet de az ajtó nyitva van, ki kell lépni valamelyik irányba. Hát meglátjuk. Én nem fogok asszisztálni a tönkremeneteléhez, annál jobban szeretem.Már nem miattam csinálom, hanem miatta...

299. banya51
2012. febr. 15. 07:35

Jó reggelt Nektek!

Remélem,kedves Szöszi a szereteted egyszer észretéríti a férjedet, nagy segítség ha valaki van mellette.

298. szöszi71 (válaszként erre: 282. - 518baa96c3)
2012. febr. 15. 07:23

Szia!

Jó reggelt!

Én is így gondolom. Viszont, ha nem szeretném akkor már nem lennénk együtt, de pont ellenkezőleg van:)

297. ddcc65379c (válaszként erre: 296. - 518baa96c3)
2012. febr. 15. 00:40
Ha mondjuk van családja, akit ez zavar, akkor szerintem van joguk... Család alatt gyerekeket értek (főként, ha kiskorú, vagy olyan helyzetben van, hogy nem tud otthonról még elmenekülni sem)...
296. 518baa96c3 (válaszként erre: 295. - Banya51)
2012. febr. 15. 00:29

szerintem nem fontos kérdés, hogy mennyi.

Egy a fontos: hogy NEKED zavaró-e...

Vagy mást zavar-e.

Engem nem zavar, hogy mennyit iszol :-)

És ha téged nem zavar, akkor mi van? Semmi.

Honnan vehetné bárki a jogot arra, hogy a te alkoholfogyasztásodat kritizálja... Akármelyik irányban is.

295. banya51
2012. febr. 14. 19:42

PONTOS ADAG: A MI BOROSPOHARUNK KIS ÖBLÖS HORDÓFORMájû, pontosan 3 teli/koponya az 1 üveg bor utánna kész, mert nincs itthon több, egyszerre egyet veszek.

Amit még tudni kell, saját szõlõnk is van tavaly nem csinûltunk belõle bort, mert alig termett, elõtte évben viszont kb 150 liter lett, abból is csak 1 litert hoztunk fel a pincébõl 1 nap ha inni akartunk este, persze ezek a mennyiségek felülíródnak ha társaság van

294. banya51 (válaszként erre: 291. - 9f8415e6e2)
2012. febr. 14. 19:37
KOMOLY!
❮❮ ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook