Hogyan győzhető le az alkoholizmus? (beszélgetés)
Micsoda kalandos nap! Gratu!
Irigyellek a 30 km-ért...
És kösz a beszámolót :-)
szia,
olvasd lejjebb végig a fórumot:) megtalálod az én történetemet.
az elköltözést én próbáltam, nem jött be egyenlőre, sajnos :( ennek most már közel 5 hónapja.
Drukkolok én is nagyon :)
Igen, azt látom, hogy az használ, amikor rájön, hogy nem a csicskája vagyok.
De hál Istennek, szépen javul a helyzet... :-)
Májusban lesz négy éves. (Én meg novemberben 5 :-))
De jó, látszik, hogy mindent bevetsz, hogy sikerüljön :-))) Drukk!
Veszprémben vannak A.A-sok (elég jó csoport, úgy tudom :-) (Én is Veszprémben születtem :-))), csak már nem ott lakom egy ideje.) Barátságosak.
Egyébként gyűléslistát a következő oldalon találsz:
A megyében, asszem Pápán és Ajkán van még csoport.
Szép napot! :-DDD
cila.78! köszi a gratulációt, az A-A ra már én is gondoltam de városunkba nincs a megye székhelyen Veszprémbe meg nem tudom van-e? Ennek hol nézhetek utánna?
cila.78
Nehéz tanácsot adni, az elköltözést próbáltad már? Talán ha magára marad észbe kap, de az is lehet még rosszabb lesz.Ha ön és közveszélyessé vállna lehetne kezdeményezni a kényszer gyógykezelést is.
Szia!
Ez nagyon kemény dolog és tényleng őszintén, tiszta szívből becsüllek ezért amit teszel és tudod, hogy senkinek sem jó és megállod, hogy ne igyál!:)
Az én "párom" egyre inkább belemerül:( Ő viszont már csak azért is, előttem is iszik, de dugiba is, hisz látszik rajta. Tegnap mire hazaértem a munkából már totál kész volt, sztem nagyon sokat ihatott. Felkelt, majd feküdt is vissza, mintha otthon se lennék. Akárhogy és akárki beszél vele semmit nem jelent, annál jobban csinálja. Engem pedig ezzel egyre inkább eltaszít magától. Tudom, azt kellene tennem, hogy ne foglalkozzam vele, hisz értelme nincs. A saját dolgaimmal kell törődnöm és a munkámmal. Ha észreveszi, hogy nem foglalkozom vele talán észbekap egyszer. Hogy csináljam? Nagyon fáj, hogy ezt csinálja.
Nemes az elhatározás.
Gratula, hogy meg mertél ijedni ettől a szemét betegségtől.
Gratu, a 25ik napodhoz :-)))
a van kedved, látogasd meg az A.A-sokat.
Náluk jobban senki nem tud téged támogatni, és még (szándékodon kívül) te is segítesz nekik.
Én is ilyenbe járok, csak a hozzátartozókhoz. Nagyon szeretem.
Bár már nem iszik a párom, még ma is nagyon szeretem, mert sokat kapok tőlük.
Tök jó, bölcs életprogram van felépítve, amit ott gyakorolnak. :-))) Ugyanazok, amiket te is mondasz, szerintem bírnád.
Többnyire délelőtt ittam amíg ő dolgozott!
délután meg a gyógyszerekre fogtam a bódultságom.
Sokáig nem is vette észre de az utólsó hónapokban már feltünt neki, hogy sokat járok le a pincébe, és végig iszom a hétvégéket rokonsággal, barátokkal...
Annyit mondott le kéne állnod az alkohollal, amíg nem késő. De ez nem befojásolt mert még egy hónapig ittam , aztán volt olyan hogy már hánytam az alkoholtól(megittam 1 sört és kihánytam) de akkor is ittam, Azt mondtam sétálni megyek délután azaz kocsmába mentem,3 nagyfröccs+rágó hogy ne érezze a pia szagot, meg mint már írtam dugdostam a piát, a tömény szeszekből ha ittam felöntöttem vizzel, hogy ne vegye észre az ivásom.
Nos nálam egyszer csak jött a pánik hogy ugy végzem mint édesanyám.....Visszafordultam a lejtőn remélem sikerül..tudom soha nem ihatok már mert akkor ujból elindulnák lefelé 1 sört, 1 pohár bort én sose tudtam inni.
Szia szöszi71!
Nálunk a családba ősök között volt gyakori az alkoholizmus, és elme betegségek....
Volt sok negatív tapasztalatom ...3 éve volt egy idegösszeömlásom és Depressziós lettem a gyógyszerek melett az alkohollal is próbáltam "gyógyulni" Aztán mikor már egy éve minden nap ittam 1 1,5 liter bort+ 1dl töményet, és dugdostam a piát Nos anyám példája jutott eszembe aki gyógyszerek melett 6 áv alatt a halálba itta magát.Megijedtem én nem mehetek tovább a lejtőn 3 kiskoru gyermeket nevelünk párommal, Van elég bajom az alkohol melett is pszichiátriai gondozott vagyok a depresszió miatt,de elhatároztam sarkamra állok és kijövök a gödörből, a depit, és az alkoholt is felejtem, ha a cigiről 25 év után napi 1 doboz leszoktam akkor ez is menni fog!
Szia!
Gratulálok a kemény, erős kitartásodhoz!:)
Bár a párom is így lenne, de sajnos most még csak cseszegetésnek veszi, ha mondunk neki bármit is és annál inkább iszik. Azt mondta ma a fiának, hogy egyszer bekövetkezik, hogy leteszi az italt, de akkor segítség kell hozzá. Félő, hogy akkor már mindenkit elfog veszíteni aki segített volna rajta:(
Te hogy szántad rá magad, hogy leteszed?
Segítséged van hozzá?
Sziasztok ! még mindig tartom magam 25 nap! és egyre ritkábbak az elvonási tünetek,(belső remegés, feszültség, ingerlékenység) A sok folyadék ivás segít , a séta is jó .De így is sok a szabadidőm és nehezen kötöm le magam. Ma voltam állás interjun nagyon jólesett hogy megtudtam tenni, lehet nem jön össze de majd összejön más! Lényeg hogy kicsinyenként de kezd visszatérni az önértékelésem.
Üdv: mindenkinek!
Sziasztok!
Egy valamit nem értek. Bekrepált a párom dereka, de nagyon, annyira, hogy alig bír lábraállni, így a héten nem is megy dolgozni:( Viszont mindemellett tegnap letudott menni, hogy a piáját megvegye magának. Hogy lehetnek emberek ennyire a pia hatása alatt!? Kapott tegnap az ügyeletn injekciót is (fájdalomcsillapító+izomlazító) mindemellett megitta a napi adagot és még mára is tartalékolt belőle.
Én hót dög beteg vagyok, de inkább jövök dolgozni, hogy ne lássam addig se az ivászatát.
Gratu a három hetedhez!!!
(Én is csak fokozatosan álltam le a gyógyszerről: kéthetente egy nyolcadával kevesebbet... Pánikbeteg voltam anno. El is mentem terapeutához, és tök jó volt, segített sokat)
Ma meg járok az önsegítőbe is :-) Lett sok barátom :-DDD
Köszönöm ulysses! élni fogok a lehetőséggel, tényleg sokat segít ez a forum.A közeljövőben bizalommal fordulok hozzád kérdéseimmel.Illetve kiírom magamból ami nyugtalanít, fusztrál, stresszel.
9 év alatt egy kortyot sem ittál?
Köszi a bíztatást! cila 78. neked is köszi!
Üdv!
Szia!
Tényleg nagy dolog amit csinálsz. Csak így tovább!
Ha sikerül kitartanod, majd meglátod, hogy megváltozik teljesen az életed.