Hogyan győzhető le az alkoholizmus? (beszélgetés)
sziasztok, ki hogy van?
képzeljétek, én szétköltöztem az alkimtól (aki nem ismerne, van egy aranyos alkim, aki nem iszik már 4 éve, de még mindig nem szeretne nagyon felelősséget vállalni magáért)
- eredetileg szakítani akartam,
- de amikor elköltözött, rájöttem, hogy így nem kell aggódnom az ő anyagi hozzáállása miatt, és biztonságban vagyok
- és most ő saját kis albiban van, így a saját életét gyakorolhatja
- és együtt vagyunk, és egész jó :)
- sokat tanultam magamról, el se hiszem, hogy ilyen jó döntés volt a szétköltözés...
Őt (legnagyobb meglepetésemre) nagyon megviselte a szétköltözés, és komolyan elkezdett gondolkodni magán... Érzem, hogy valami változik benne...
Meg bennem is! Sok tanulnivalóm van, mégis jó a kedvem!
Ki hogy van? Valahol valami változás?
:)
Örülök, hogy a párod rájött, hogy el kell menjen a csoportba. Szorítok, hogy jó irányba terelődjön ezáltal!:)
Köszi!:) Remélem elkezdtem a páromat egy jó út irányába terelni.
Ölelés Neked!
Annyira kedves vagy, hogy gondolsz rám :-)
Ma már örülök, hogy mélypont felé haladtunk, mert közben elindult egy új folyamat... (Úgy nézem, rájött, hogy nem hülyéskedek - elment csoportba...)
Fájdalmas a konfliktus, de nem érdemes kikerülni: gratulálok, hogy sikerült elkezdened egy ilyen fontos szembesítési lépést. Ez nagy dolog ám...
ölelés Neked
és a többieknek is.
Szia Cila!
Nagyon sajnálom, hogy így alakult a kapcsolatod!:(
A csekk tologatás nekem is ismerős. A párom most szembesült ezzel a részével. Befizettem az elmarad csekkeket (múlt hó) és kiraktam az asztalra, hogy a párom szembesüljön vele. Szóban már mondtam neki, de nem volt hatása. Tegnap megnézte, elpakolta és legalább látta, hogy mi a helyzet, hogy nem beszélek a levegőbe. Már este mondta is, hogy hogy kéne az anyagi dolgokat csinálni. Már a számon volt, hogy a sok piát nem kéne meginni, költeni rá a sok pénzt, de nem tettem. Jön a hétvége és már megint félek mi lesz. Sajna hétfőn oktatásra megy ami kötelező a munkája miatt, így vasárnap a névnapon tud inni. Anyukámékkal pedig direkt úgy terveztem meg az összejövetelt, hogy ha vasárnap lesz akkor már a párom nem tud sokat inni, mert másnap korán mey dolgozni, de most tévedtem. :(
Na, majd lesz valahogy!
Békés, szép hétégét kívánok!:D
Szia Szöszi, de jó újra hallani rólad! (Bármi is legyen az)
És Pista,
te hogy vagy?
PuszCila
Talán csodálkozni fogtok, hogy erre szántam magam, de igaz, hogy négy év nem iszik az alkoholistám, de most fáradtam bele az állandó apró huzavonákba, és megmondtam neki, hogy van választási lehetősége: vagy elmegy csoportterápiába, vagy sajnos vége kell, hogy legyen.
Volt 3 hét gondolkodási ideje.
Végül most úgy néz ki, hogy elment.
Ez egy nagyon brutális betegség, azt tapasztalom.
Ha nem iszik, akkor is dolgozik a betegség mentálisan, pedig én azt hittem, az én párom majd ellesz csoport nélkül. Hát nagyon tévedtem.
A csekkek tologatása, a higiénia kizárólag saját magára szabása, a dührohamok. Na, nem úgy van az. Ha vége az ivásnak, a kedves aranyos pasiból előjön a beteg, alkohollal nem tompított része, és ezzel elég nehéz mit kezdenem. Hála Istennek, egyre jobban hozzá tudok állni.
Szia!
Igen, sajnos erre én is rájöttem és gondoltam is, hogy ilyen nincs. Beigazolódott. Mennyi pénz elmegy az italra, én pedig toszogathatom a csekkeket mindig.
Szia!
Sajnálom! Ez nagyon jó példa arra, hogy nincs olyan, hogy csak hétvégén iszik egy alkoholista. Vagy teljesen abbahagyja, vagy visszaesik.
Sziasztok!
Ismét visszatért a hétköznapi ivászat is, de szombatiak nagyon kemények. A párom totál kész volt most szombaton is. Annyira sokat ivott, hogy jócskán tántorgott, estére alig bírt megállni. Amit aznap tett nem is emlékezett rá. Nem is tudom hogy éreztem magam. Valahogy most nem idegeskedtem, nem voltam feszült ettől a dologtól, csak rosszul esett. Minden szombatunk ezzel van elrontva még mindig.
Szia Évi, ha már nem is vagytok együtt, olvass egy kis Al-Anon irodalmat.
a www.al-anon.hu oldalon találsz elérhetőséget: nem drága, és nagyon jó.
Mindenkinek kívánom azt a nyugalmat és megértést, azt az erősödést és lelki változást, amit az Al-anon nyújtani tud.
Nálunk is van zrí, de nem az ivás miatt, mert a párom már 4 éve nem iszik. De az alkoholizmus nem csak ivást, hanem egy mentális betegséget is jelent, és a gyógyulás nem csak a nem ivással egyenlő. Nekem már nem elég, hogy nem iszik. A mentalitásnak is gyógyulnia kell.
Sziasztok.
nekem az ex párom alkoholista." év kőkemény rehabos elvonó után,kijött az életbe,de sajnos az első nehézség után újra a pohár után nyúlt.Vége is lett a kapcsolatunknak,mert ez volt a kikötésem,hogy pia nuku.Szakításunk után teljesen vissza esett,csövezett pesten.Most vissza ment újra a rehabra.sajnos a kő kemény alkoholista meglátásom szerint nem "gyógyul" meg soha.
Az Al-Anon azt javasolja, hogy próbálj ki hat különböző gyűlést, mielőtt ettől az nagyon hatékony segítségtől megfosztod magad.
Ebben a városban csak kettő van, és vannak átfedések, de még itt is előfrodul, hogy gyűlés és gyűlés közt ég és föld.
A másik az, hogy még nem vagy elég rosszul, hogy felébredjen benned a kapaszkodási ösztön. Arra nagyon nagy szükség van... Azalkoholizmus egyik legnagyobb csapdája, hogy a benne levők egyedül akarják megoldani a helyzetet.
De mi szeretettel kivárjuk, és ha úgy alakul, ott leszünk legközelebb is :-)))
most már könnyű :-)
írj az alanon.levelezo@gmail.com-ra, ő feltesz.
PuszC
Hogy lehetne oda bekerülni?
Tudsz benne segíteni?
Hogyan győzhető le az alkoholizmus?
Talán akaraterővel?
Szia!
Nem, azzal még nem próbálkoztam.
Azt hol találom?
Igen, ezt tudom. Magamnak kell megtalálni a gyógymódot rá.
Egyszer voltam gyűlésen, nem is volt nagyon rossz, de valahogy mégis volt benne valami ami miatt nem tetszett annyira. Éreztem egy kis negatívumot benne. Ne kérdezd mit és miért, nem tudom megmagyarázni!:)
Nézd, nincs recept...
Csak te találhatod meg, hogy legyél jobban, de ötleteket meg leginkább azoktól kapni, akik benne vannak, és van pozitív tapasztalatuk.
Én ezért járok több, mint 4 éve gyűlésre...
Fantasztikus, mit kapok ott... a kedvencem egy alkoholból gyógyuló barátnőm, aki bejár hozzánk is, és csodajó meglátásai vannak. Okos is, érzékeny...
Tudod: rendszerbetegség... nincs csodagumibogyó... :-) ;-)
Rendben!:)
Sajna még a lazulás nem megy, bár néha már azt hittem sikerült, de más alkalommal viszont "bekattantam" és kész voltam.
Hogy tudnék róla lekattanni? Mit csináljak?
Egyébként egész héten nem iszik, de péntek este elkezdi és vasárnapig tart. Szombaton van a tetőpont mikor már általában 3 óra után kiüti magát és alszik reggelig, még ha nem is egyhuzamban, de KO. Vasárnap már csak 5 üveg sör és utánna ismét egy hétig semmi.
Ez a leszokás felé vezető út?
Én nem hiszem!:(
Érzem, hogy nekem kell változni, változtatni, mert már nagyon ideges, feszült vagyok. Nem csak az italozás, hanem más dolog miatt is. Mit tegyek?
Legyen szép napod!
Nekem egy bajom van, hogy a sok stressz miatt nem tudom már régóta azt, hogy mi a lazítás, egyszerűen nem tudok leengedni, ellazulni. Az ivászat mellett van még egyéb más is ami nagyon nyomaszt és nincs rá még megoldás.
Amit írsz, a kivetítés nem lehet rossz. Én is megpróbálom, hátha beválik:)