Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Szia.Neked mikor volt a műtéted?
Sziasztok! Egyelőre próbálkozom minden étellel nem kimondottan minőségiekkel. Próbálom hogy mit bírok mit nem. Tegnap este lement 2 pirított toast kenyér vajjal kis fokhagymával. Azt hittem hogy hányni fogok vagy éjjel fáj majd a hasam de nem így lett. Ma brassói lesz megpróbálom rizzsel. Persze nagyon keveset. Mindig félve próbálok új dolgokat...Aztán raveszem majd magam a salátát és az egészségesebb ételekre.
Na én ezért megyek a DM-be. A várakozási idő miatt. Január végén egy március végi dátumot ajánlották.
Miattam kellett halasztani (kórházban voltam, szteroidot kaptam). Végig kapcsolatban voltak velem. Nagyon támogatóak.
Kedves Fórumozók,
Úgyis tünik mindig csak az új , még mütétre váró jelöltekröl hallunk.
Íme egy 6 hónapos beszámoló:
Gyomor bypass 2016 októberben, Duna Medical Center , Budapest, Vasas dr
Eddig 28 kg fogyás történt és nagyon jól érzem magam.
Mindent tudok enni és nem érzem hogy bármiben is korlátozva lennék.
Elkezdtem sportolni, az tovább fokozta a kilok olvadasat.
A vitaminokat szedem és úgy érzem az életem végre normális kerékvágásba került.
A labor eredmények szerint is minden rendben, a kezdödö cukorbetegségemnek híre hamva sincs.
A Vasas dr eredeti számítása szerint még 10-12 kg fogyás várható, de én már ennyivel is boldog maradok.
Kérlek régi mütöttek ne tünjetek el, osszuk meg az eredményeinket a mütétre várókkal.
Juj ez NAGYON sok idő!!! :(
Dátum 2019.02.18 veszprém!!bypass műtét van még időm úgy hogy tartalékra teszem magam!
DM, azaz a Duna Medical.
Ma elhoztam a vérhigító receptet is, ki is váltottam. Holnapra pedig aktív semmittevést tervezek.
(Azért a kutyát leviszem. :) )
Kitartást,mindjárt itt van.És melyik korházban lesz?
Dr. Lassú Péter csinálja.
Már nagyon várom. ;)
Ohhh..hàt sok sikert ..az màr itt van..szorìtok,minden rendben lesz👌
Szuper minden okes lesz! Vasas doki csinalja?
Bocsánat! Félre érhető voltam. Én április 28-i vagyok. :)
Most pénteken lesz a műtétem.
Szia☺..èn is màjus vègi vagyok a DM-ben..de konkrèt időpontot mèg nem tudok..eddig
Májzsugorító diétának én a gastroyal 1000 Kcal 50-60g szénhidrát étrendjét ettem. Kicsit kiegészítettem, hogy 1200 körül legyen. 3 hete csinálom. Egész jól bírtam. Még húsvétkor is. Voltak nehéz napok, de kinek nem. :)
Így a műtéthez közeledve próbálok inkább pépes dolgokat enni.
Sziasztok! Már biztos az időpont, 28-án lesz sleeve-em a DM-ben. :)
Jön esetleg valaki közületek?
Sziasztok!
Két hetes műtötten megvolt az első 16 km bringázás:) jól esett. És a diétával együtt -18,5kg
Dolgozok, mozgok és olvadnak a kilók. Már mindent megeszek jól megrágva. Pizza, vadas, de megszerettem a gyümölcsturmixokat is. Bármit csak cubitant ne!:)
JO esetben igy marad:) A mutet alatt lezartak a gyomornak azt a reszet ami az ehsegerzetert felelos hormonokat termeli :)
Szia! A mutet elotti majzsugorito dietara azert van szukseg hogy a majad egy kicsit vissza alljon a rendes meretere mert sajnos nekunk tulsulyosoknak eleg zsiros a majunk. Ebbol kovetkezik hogy nagyobb a merete es a sulya is tobb. Igy nehezebb es kockazatosabb a mutet, sot meg az is lehetseges hogy emiatt meg is hiusul, ami csak a mutet alatt derul k. Ezert nem art ha betartod. Dietetikussal kene beszelned o majd pontosan megmondja mit lehet es mit nem. Segitenek, de en Angliaban konzultaltam es mint a DM-ben kiderult nekem sokkal kemenyebb volt mint azoknak akik otthonival beszeltek. Fogyni a mutet utan mindenkeppen fogsz ettol ne tarts.Sokkal sokkal kevesebbet fogsz tudsz majd enni az elejen en szemely szerint vizen kivul semmit nem kivantam. Mutet utan is megvan a sorrend hogy mikortol mit lehet enni. Kezdesz csak folyadekkal, utana pures etelek, lagy puha etelek es csak utana lehet majd ugy etkezni ahogy azt most teszed de az is sokkal kevesebb lesz, es jo esetben egeszsegesebb eteleket is fogsz fogyasztani mint most.Ehsegerzeted se nagyon lesz ez azert nagyban megkonnyiti, hogy meg bird allni a kajalast. :)
Érdeklődöm .A műtét óta nincs éhségérzetem ez így marad vagy idővel visszatér.
Sziasztok!
Vissza olvastam, bár nagyon sokat irtatok. Szerencsére.
Igazából érdeklődöm a műtét után, bár bevallom, hogy félek, hogy nem tudom tartani a diétát.
Érdekelne, hogy milyen dietát kellett tartani előtte? Mivel gondolom, hogyha a műtét előtt nem tudok fogyni akkor utána sem biztos, hogy megy.
Milyen a máj méretét csökkentő diéta?
Köszi
Sziasztok! Na 3 hónap után bemutatkozott nálam a dumping. Már azt hittem engem elkerült. Ettem egy kis ropogósra sült pizzavéget, mert vártam a salimat az olasz kajáldában, már szörnyen éhes voltam...hát nagyon rosszul lettem, kivert a víz, hányingerem lett...szóval nekem is vigyázni kell... Amúgy nem bánom, legalább kordában tart! 😉
Sziasztok!Kell valakinek esetleg kompressziós harisnya (női idomokra)? 6 hete vettem ,136 kilómra és 166 centimre tökéletes volt, most így 120 kilósan már nagy lett,illetve nem is kell már hordanom.Valakinek hasonlóak a paraméterei szívesen eladom, árban megegyezünk.:) Képet tudok küldeni privibe.Világos barna színű és combközépig ér.Trombozis megelőző szerepe miatt mütét ideje alatt és utána lévő hetekben kötelező hordani.
Sziaszok! Én új vagyok :) Május végén műt a DM.-ben Vasas Dr bypassal,...ha minden jól megy. Van esetleg valaki aki szintén ekkorra van előjegyezve?
Sziasztok !Eltelt egy újabb hét ma vagyok 6 hetes M.Bypass Omega Loop műtétem volt.Eddig -15.8kg :) 136kg-ról 120,2kg! Azóta sincs semmi panaszom azon kívül,h lógnak rajtam megint a ruháim! :) 48-as farmerom is eláll a derekamon öv kell hozzá,52-essel kezdtem.Na jó annyi van,h a szénhidrát megvonástól néha kihagyok! :) Párom ezen jókat mulat! :D <3 Remélem nyár végére/őszre elérem a két számjegyet. :)
Koszike:) remelem , hogy tenyleg errol van szo :)
Nagyon ügyi vagy! Akkor nemsokára normálisan fogsz enni, csak az adagok lesznek sokkal kisebbek, de hát ez volt a cél! :)
További ajánlott fórumok: