Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Ja értem :)
Gratulálok azért, ez nagyon szép így 2 hét után.
Kedves Cactus!
Ezeket turmixolva eszed?
Igen, kísérletezz bátran. Gondolom már a húslevest unod. Én pl az első hetekben májat reszeltem a krumplipürébe, reggelre mindig tejet, banánt és joghurtot turmixoltam, skyr joghurtba pici banán.
Hogy érzed magad? Szeded a vitaminokat?
Ez egy sima állami megyei kórház, nem magánklinika, azok mind rossz állapotban vannak sajnos. Még annak is örülhetünk, hogy egyáltalán kétágyasba tesznek minket, és hasonló műtöttekkel párosítanak, és nem sokágyas kórtermekben vagyunk, amikben vécé sincs, mert a legtöbb terem olyan ott az osztályon.
Soknak tűnik ez a pénz, amit ki kell fizetni, de ne higyjétek, hogy ebből a Mohos a Bahamákon nyaral. Az a 300ezer forint, amit ott helyben kell a kórházban befizetni, az csak annak a speciáls varrógépnek az ára, amivel a gyomrunkat varrják el, és amit nem térít a TB, ezért kell nekünk megvenni. A többi pénzből, amit a Mohosnak utalunk át, ő fizeti a kórházi tartózkodást, a műtős csapatot, a nővéreket, asszisztenseket, altatóorvost, eszközöket, orvosságokat, stb. Nem maradhat túl sok neki. Nyugaton minimum a duplájába kerül ez a műtét, de inkább még többe 8-12 ezer euróba kerül, változó országonként. Itt ugyan fizeti a TB, de sokaknak kell még így is saját zsebből állni, ha nem fogadják el őket. Itt Franciaországban minimum egy éves procedúrán kell átmenni, rengeteg vizsgálat, olyanok is, ami Magyarországon nincs, (pl testzsír-izom arány) kötelező pszichológiai felmérés, dietetikussal találkozók, előtte komoly diéta, ami be kell tartani, és még akkor is, ha mindez megvan, akkor utána még összeül egy csoport, akik eldöntik, hogy szerintük a beteg együtt tud-e élni ezzel az új életmóddal, megbízhatóan ki fogja-e használni a műtét adta segítséget az életmódváltáshoz, lefogyáshoz, és ha csak egyiküknek is kételyei vannak, akkor kizárják a programból, és fizetheti zsebből. Legalább annyi embert utasítanak el, mint amennyit meg is műtenek.
Valószínűleg kétszemélyes kórteremben leszel, és majdnem biztos, hogy a szobatársad is bypassos vagy sleeves, együtt szokták tárolni a magunkfajtákat :-)
A kórház egy lepratelep, készülj föl rá, sok fertőtlenítő kendő, meg ilyesmi :-)
Vitaminokat én a mütét utáni második naptol szedem, nem tudom honnan jött ez a 3 honapig nem kell.
Az elsö 3 honapban cssk raghato vitaminokat szabad vagy folyadekot , tablettát nem . A vas rendkiv fontos , tudsz Venni Iron vital F a gyofyszertarba. Multivitamint is tudsz szetragost még calciumot is. En Azt javaslom hogy konzultalj az orvosoddal a vitaminok miatt, hiszen a szervezeted mashogy most nem jut hozzá
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok