Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
A sétát szépen lassan növelgettem, így az erőnlétem javulásával együtt alakult ez is. Amit szigorúan betartottam, hogy ne hagyjak ki napot. Amikor reszketett az inam, mert előző nap semmi nem maradt ben akkot is mentem, csak rövidebbet. A másik, mindig megiszok séta előtt -a férjem a séta alatt- egy adag proteint. Ez pont felpörget annyira, hogy bírjam. Se kaja, se joghurt nem elég mozgás előtt, ezt észtevettem.
Az izmaim tök jól megmaradtak, de meg kell mondjam nem érzem még azt, amit a legutóbbi ekkora fogyásomkor, hogy ki tudnám szakítani a falakat az energiától. Ez a kevés kalória eredménye, kevés üzemanyag, és ugyan kisebb terhet kell cipelni, de gyengébb is vagyok.
Egyébként nekem azt javasolták, hogy napi 3-4 alkalommal kellene inni a fehérjét 1,5dl víz/1adag por elosztásban. Így a legegyenletesebb az energiaeloszlás. Ennyi nekem se megy, mert én eleve egy adagot teszek 1/2 l tejeskávéba, hogy ne érezzem az ízét, és abból max kettő megy le órák alatt, de már ezzel is bírom magam.
Kitartás, ne törj le! Szerintem picivel több proteinnal lesz erőd visszamenni melózni nagyon hamar!
Kedves Nikca66! Én két hónapos műtöttként -27 kilónál járok (a kéthetes májzsugorító diétával lement kilókat is belevéve). 177 cm magas vagyok, 128kg induló súly. Gyakorlatilag a második héttől fogva nem tudtam enni, 2-3 adag proteinen éltem (tejeskávéban, Biotech Natural Whey, amit te is iszol). Vízből a próbálkozom-hányok napokon 1 l ment le, a nem is próbálok enni napokon 2-2,5. Minden áldott nap 3-5 kilométert sétáltam a kutyával, a 6. hét lejártával zumbázni járok, meg konditerembe izmot építeni. Az elmúlt hét volt az első, amikor sikerült napi 1-2 picike étkezést beiktatni, persze néhány ezekből is visszajött. Kétszer beszéltem dietetikussal, egyszer a kontakt nővérrel, egy napra bementem a kórházba, ahol röntgennel megnézték az emésztőrendszerem átjárhatóságát, és vért vettek, plusz kétszer a sebészemmel. Minden alkalommal az volt a válasz, hogy csak türelem. Amíg a fehérje és a vitamin bemegy semmi bajom nem lesz, hatalmas raktárkészletünk van, amit a szervezet ügyesen fel tud használni. A sebész konkrétan azt mondta, hogy vissza fogom még sírni ezt az időszakot, mikor ilyen könnyű volt nem enni. (Azt hittem lefejelem! Grrr!)
Amit mondani akarok ezzel, hogy amint elengedtem a gondolatot, hogy ennyi étellel-étel nélkül nem lehetek működőképes, felszívtam magam, és az erőnlétem, az energiáim felturbózódtak. Voltak szar napok. Ha sikerült hánytam-ráeszek-hányok-ráiszok-az is kijön-vitamin-hányás-víz-hányás loopba rakni magam a türelmetlenségemmel, meg azzal, hogy bestresszeltem, hogy nem lesz meg a víz-vitamin nyomni kell, akkor másnap lepkefing voltam, ha délben megittam a második proteint estére már szétfagytam, kellett valami kalória. Ilyen ropi szerű pálcikákat el tudtam rágicsálni végig, kb 2 szál nógrádi ropi mennyiség este már kihozott a gyengeségből.
Ha szépen elosztogatva megiszod a napi 2-3 proteint, akkor amit azon felül megeszel csak extra, és jó. Szívd föl magad, a tartalékaink zéró kajával is életben tartanának jópár hétig.
Kitartást neked! Tudom, hogy a napi kellemetlenségekért nem kárpótol teljesen a fogyás, de hidd el nekem, aki két hónapja szívok, hogy jobb lesz!Napról napra, hétről hétre jobb lesz, csak pozitívan, és türelemmel kell hozzáállni!
Szia!
Énis csak 28as kiszerelést kaptam, itthon gyógyszertárban kaptam vény nélkül, nem ugyanaz a neve, de hasonló összetevőkkel.
Kérdezz rà a dokitól, hogy mi van ha csak 48 napig szeded, az a biztos. Veszprémi műtötteknek pl folyamatosan szedni kell, de talán ausztriai műtöttnél olvastam, hogy neki csak 30 napig kell.
Sima 😂
Eddig csak a soska fött tojas plus krumpli-t probaltam az volt a legerösebb , de ma mar diéta van ujra mert a gázképzödés kicsit felerösödött 😡
Ma slim fast még protein van a menübe csak
rendelésre meghoznak mindent 2-3napon belül.nem?
dohányosoknak ezt tovább kell szedni...a doki ezt mondta nekem
Szia Marcell80, szerintem igen. :)
A kubitan szerintem is borzalmas. Én az epres ízűt próbáltam (már itthon, a kórházban nem ittam ilyet) és mindenkinek javaslom, hogy más ízűt válasszon.
Tegnap megkóstoltam pár falat burgonyapürét, az nagyon finom volt, de minimális mennyiség is eltelített.
Én 167-el mentem be műtét előtt, most 160,1-nél vagyok, ez szép eredmény 6 napra.
jól vagy?minden ok?zabálást bírod?? :-) :-)
káposzta megy már? :-)
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok