Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Sok sikert Neked is a továbbiakban!😊
Sziasztok!Jó olvasgatni itt a tapasztalatokat.
Engem 2 hete műtöttek Veszprémben,Mohos doki szuper! Nekem sleeve volt és nem bypass.
A kórház teljesen oké, nem luxus, de az ápolók nagyon kedvesek, meg segítőkészek. A műtét után én ki voltam ütve az intenzíven, aludtam, nem fájt semmi. Másnap már talpra is állítanak, akkor kicsit még fájtak a sebek, és nehezebb menni, meg gyenge voltam, de csütörtöktől már szinte rohan az ember, amit a nyeletésnél kell inni, az nem túl finom, de délutántól lehet vizet inni, és ez kárpótol :) valóban eléggé meghajt, nekem kb 4-5 nap volt. A legrosszabb része az unalom volt, meg nagyon lassan telt az idő, és nem tudtam kényelmesen olvasni, vagy filmezni, de úgyis jobb ha talpon van az ember, sétálgat a folyosón. Azóta voltam varratszedésen, minden rendben volt. Az evés az elején jól ment, most az utóbbi 2 napban volt ami kijött. Tényleg igaz amit írnak, hogy ami az egyik nap simán lemegy, az másnap már nem biztos. :)
Sok sikert mindenkinek!
A műtét utáni pár napròl írnátok valamit. Én attòl félek a legjobban.😔 Bár ahogy olvasom az evéssel is lesznek problémák.
Jól értem amit írtál? Magánszorgalomból csinálod a diétát?
Szia csillagpor,
ne aggódj a diéta miatt. Nekem is csak 2 kg ment le, de a májam rendben volt a műtétre és azóta már 23 kg-ot fogytam. Szóval tarts ki, csináld a diétát és a többit már megoldja Vasas doktor és a műtét:)
Andi
Szia! Én 125 kilòval mérlegeltem Veszprémbe és a Mohos doki nem kért semmi feltéltelt a műtét miatt csak a vizsgálatokat.
Sziasztok ! ahogy olvaslak benneteket azon tűnődtem,mit csinálok rosszul mert másodszori nekifutással megyek konzultációra a dm-be 16-án és azért,hogy minden rendbe legyen,legalább a sleevre alkalmasként nekiálltam diétázni mint ahogy készültök ti is, a májzsugorítóval , napi 1200kaloria
hát mit mondjak 1kg 1 hónap alatt !!!!:(((( 104kg vagyok :(
Sziasztok! Én tegnap határoztam el magam a műtét mellett. Azt szeretném kérdezni, hogy a DM ben mennyi a várakozási idő? Veszprém kicsit soknak tűnik a 11 hónappal. Nem sürgős, de idén jó lenne túl esni rajta. És még arra vagyok kíváncsi, hogy ez a véradásos dolog, hogyan zajlik? Olvastam, hogy nekem kell gondoskodnom a donorok beszervezéséről. Veszpréminél ilyet nem láttam. Előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok! Kit Mütöttek Álvasi apnoeval??? Akit igen :-Es azota jobb
Vagy elmult?? Elöre is Köszi:)
Köszike és mikortol? Vagy nincs erre szabály? Mintha úgy olvastam volna hogy egy évig nem ajánlott alkoholt fogyasztani. :) Nekem marc 23volt a műtétem.
Sziasztok! Új tag vagyok! Én novemberben voltam Veszprémben Mohos doktornál és most szeptemberben lesz a műtétem. Nagyon nagyon félek. Bármilyen jòtanácsot szívesen fogadok! Örülök hogy beléptem ide mert sok okos dolgot olvastam Tőletek.
Mint régi gyürüs mondom,hogy a 2 össze sem lejet hasonlítani. A gyürüvel szenvedsz pl a hányásoktól igaz itt is van xe csak az elején. A gyürűnél elméletileg mindent megehetsz itt nem. A gyűrűt átt verheted pl meleg ételel italal itt nincs olyan. A gyűrű beletud mászni és kárt okozni a gyomrodba mint pl. nálam. A gyűrünel komplikáltabb a sport a fizikai kontskt véget. A port problémás lehet.....szóval nemteljessen ugyan az...amit megtaított az,hogy rendessen meg kell rágni mindent
Ami lemaradt,h az esti 2db FitForMe Calcium tabletta rágós! :) Szétrágod majd vizzel lenyeled :) Többi stimmel! :)
Kedves Akemi! Szívesen! Én 7 hetes vagyok Salzburgba volt a műtétem Bypass Omega Loop -17.9kgnál járok. :) (136kg vs.118.1 kg) .Picit vissza tekersz olvashatod a korábbi "beszámolóimat" is. :) Neked is minden jót kívánok!
A klinika profi az orvos profi a noverek szinten. Modern az egesz klinika, a noverek tobbszor rad neznek de ha szukseg van rajuk csengetsz es jonnek is.Kedvesek figyelmesek.Minden agyhoz sajat lcd tv tartozik.Mutet utan es ejszaka egy labpumpa van rajtad ami segit megelozni a trombozist.En csak ajanlani tudom foleg ha nem szeretnel varni nagyon sokat.En is Veszprembe indultam aztan Debrecen de vegul Pest lett belole.Mar 3hete tul vagyok rajta Veszpremre meg 1honapot kene varnom.
Ez belefer szerintem. En tudok fogyni fel liter bortol naponta.
Nekem gyurum van de en nem vagyok benne biztos hogy a bypassz tartosabb megoldast jelent mint a gyuru. Szerintem Toled fugg. Ha gyuruvel sem tudtad megvaltoztatni a szokasaidat 5 vagy 6 ev utan akkor a bypasszal miert tudnad?
Sziasztok én az alkoholt szeretném megkérdezni igazából mikortól lehet? Nem nagy mennyiségről van szó gondolok itt egy pohár borra vagy egy koktelra...
Szióka köszönöm javulok.enni nem mindent tudok de peobalkozol hát igen a másik a vizivas. Örülök ha az egy liter lemegy.a seta megyeget tegnap turaztunk egy kicsit a párommal. Heti 1kg az átlag eddig -21. Egyelőre Béres cseppet iszom fehérje port is iszom napi egyszer. Hat majd meglátjuk hogy alakulnak a dolgok...
Kedves Csigabiga79 Köszönöm szépen a nagyon precíz tájékoztatást, további szép napokat kivánok Neked mikor vol a műtéted,hol műtöttek és hogy álsz a kilókkal :)
arra mérget vehetsz.kiny...a segg..t is!ma volt szerencsém megtapasztalni közkórház gyönyöreit.ortopéd magánrendelésről hívott be a doki a rezidens közkórházba...időpontra mentem 9.vártam félórát az átirányítóban,majd 9-re ott voltam az ambuláns műtő előtt.13.30-kor már bekerültem,a beavatkozás 10 perc volt..ez 4 és félóra várakozás,nem ettem semmit(mondván max 11-re végzek),5dl vizem is elfogyott 2 óra után...
so,én ajánlom a Dm-et.alegfontosabb sztem,hogy sokkal hamarabb van időpont ott ,mint Veszprémben.én ezért döntöttem mellette.Ja,és a doki is nagyon megnyugtató személyiség.
Szia Akemi!
Szia!Én innen rendeltem a FitForMe at. -ről direkt nekünk való vitaminokat nálunk Salzburgba ezt ajálják Osztrák oldal. [link]
De a FitForMe Holland oldalról olcsób lenne és ők szállítanak ahogy írtam Magyarországra is Angolul le lehet velük levelezni. :)
4 féle vitamint vettem fél éves adagot küldenek egybe Egyik a FitForMe WLS Forte (1 szem a napi adag ez szopogatós tabi ez a multi vitaminjuk) Másik a FitForMe Ferro Forte (Napi 1 tabi ezt le kell nyelni nem szopogatós ez a vas tablettájuk ) Ez a kettő szedhető együtt is és a legjobb ha plusz C vitaminnal veszed be az segít a vasnak felszívódni én egy 1000mg-os C vitamin pezsgő tabival veszem be őket ebéd után egy órával.Harmadik féle a FitForMe Mangnesium ( ebből is napi 1 szem kell lenyelős tabi) Negyedik a FitForMe Calcium Forte (ebből napi kettő kell) Ezt a két félét egy pohár vizzel lefekvés elött veszem be!Ezek nincsenek benne a multiba külön kell őket szedni! Ez a 4 féle vitamin+ a C vitamin 1000mg os fedez mindent ami egy Bypassosnak vagy Sleevesnek kell!
Remélem segítettem vele!:)
en is fogok feltenni amint lathato lesz de az eddigi 5 kg meg nem nagy latvanyossag:(
mar most szuper amit elertel! gratulalok csak igy tovabb! 🤗
Sziasztok. Megirnátok hogy pontosan milyen vitamin ajánlott nekünk műtötteknek és hol lehet jó áron beszerezni. Nekem azt mondta Mohos doki hogy egyelőre az első 3 hónapos kontrolig ne szedjék semmit nem is érzek semmi hiányát a hajam se hullik. Szeretném elöre tudni mert biztos szükségem lesz rá mert ennyi kaja bevitellel valami hiány biztos fog jelentkezni!Előre is köszönöm
Szia Scott72!Nagyon ügyesen csinálod!Örülök a beszámolódnak! :) Gratulálok az eddigi eredményeidhez!
Szia siposd!Sajnos egy korábbi autóbaleset miatt szar a térdem még az elliptikust és a bringát is nehezen bírom főleg az elöbbit,úszni sajnos nem tudok ,így marad a tempós séta azt bírom csak a nagyobb megerőltetést nem...önerőből pedig nem tudtam tartósan olyan keveset enni,h célba érjek, adtam én már le 20kg is de mindig vissza jojóztam, azért megfelelződni mindenféle segítség és sport nélkül elég nehéz! Nem sok embernek sikerül!Kívánom,h neked sikerüljön! :)
Szia Nikca66! Mint tudod nekem sleevet csináltak, ez egy kicsit könyebb mint a bypass, 5 hetes vagyok most 158-rol -12 kg, éhségérzetem kicsi van de egy pár falat után teljesen elmúlik, mindent tudok enni de ha gyorsabban eszek mint kéne és az utolsó falat lecsúszik mielött a gyomrom jelezné akkora torkomba marad amitől csak visszaböfögve tudok megszabadulni(bocsi). A cukrom gyógyszer nélkül 8-róla 6 lett vérnyomás 150/100 tol 130/90 minden könnyebb,már fel tudom venni azt a nadrágomat amit másfél éve hordtam utoljára. A séta még nehezen megy fájnak a lábaim, és a 1,5 liter vizet is nehezen tudom meginni de próbálom erőltetni Az utolsó 3 héten heti 1 kg ment le, ha ez egy darabig így menne meg lennék nagyon elégedve! Jó döntés volt nem bántam meg!!! Veled mi újság hogy vagy javult a helyzet?
A veszprémi találkozón személyesen is találkozhatsz velünk, akik már 4-5 éve átestünk a műtéten. Ott lesznek képek is, illetve lehetőség beszélgetni.
További ajánlott fórumok: