Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Gyógyszerfüggőség, depresszió, szorongás, pánik... van kiút! fórum

Gyógyszerfüggőség, depresszió, szorongás, pánik... van kiút! (beszélgetés)

❮❮ ... 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 ... ❯❯
702. megi04 (válaszként erre: 701. - Farah)
2011. okt. 27. 11:29
CO-VALSACOR a becsületes neve.Szintén CSAK reggel kellene szedni(este felet,de azt kihagyom) és Ritmonorm a béta bolokkoló neve. Hát ez a gond...Új háziorvosunk van (3 éve) aki mindig átképzésen van,és soha nem találom...Vagy legalábbis nagyon ritkán...
701. farah (válaszként erre: 698. - Megi04)
2011. okt. 27. 11:19
Milyen vérnyomáscsökkentőt szedsz ? Én szedtem cipralexszel ACE gátlót, azzal nem volt gond. A béta-blokkolóra írják SSRI-vel szedve, hogy egyeztetni kell a dokival. Én most is szedek fél béta-blokkolót és este Valdoxant, azokkal nincs gond együtt(remélem). Kérdezd meg a dokit !
700. -KisTücsök- (válaszként erre: 697. - Rózsa67)
2011. okt. 27. 11:18

Van egy ismerősünk, aki nagyon szerette volna elvégezni, de egyedülálló anyaként nagyon kicsi keresetből éldegélt. Írt Domján Lacinak, és részletesen kifejtette, hogy mennyi mindenre tudná használni az agykontrollt, hogy mennyire szeretné megtanulni, csak pénze nincs, és őt meghívta a következő tanfolyamra ingyen. Ez pár éve volt. :)

Először kerül sokba, végzett agykontrollosként az ismétlés vagy más tanfolyam (ultra, jobb agyféltekés rajzolás, stb.) jóval olcsóbb. Idén Párommal 6-6000 Ft-ból mentünk el az utsó két napra ismételni (első két nap nagyon alap, azt nem akartuk végigcsinálni).

699. -KisTücsök- (válaszként erre: 695. - Megi04)
2011. okt. 27. 11:15

Fájdalom csökkentésére, megszüntetésére ott van a labor (ha konkrétan tudja az ember, hogy mi okozza, honnan ered), a fájdalomkontroll (ami feszültség okozta fejfájás esetében hatásos). Van még egy technika, aminek a nevét nem tudom, de az a lényeg, hogy tárgyiasítjuk a fájdalmat újra és újra (szín, szag, méret, forma, stb...ennek megvan a speciális sorrendje). Ez amúgy egy alapvető agyi mechanizmust vesz alapul, amit az orvosok is ismernek, csak hát a gyógyszer ajánlása nekik "hasznosabb".

Ha elalszol, akkor ülj közben. Nem feltétlen kell fekve végezni, abban a pozícióban én is rendre beszunnyadok :)

698. megi04 (válaszként erre: 696. - Rózsa67)
2011. okt. 27. 11:04

Igen,csak sajnos,nekem okom van rá! Egyszer helyettesítette egy doki a házi orvosomat. Elmentem,mondtam,fulladok.Ő már akkor gyanakodott pánikrohamra,és felírt valamit...(Nem emléxem mit)

Amikor kiváltottuk a gyógyszert,a párom beugrott valamiért a munkahelyére,és én kint a kocsiban elolvastam a mellékhatásokat,amik között szerepelt,hogy okozhat fulladást+ Felhívtam az ÉN házi orvosomat,mondtam,hogy bocs,hogy jól megérdemelt szabadságát zavarom,de ez,és ez történt....Pár pillanatig hallgatott,aztán annyit mondott: Az Isten áldja meg! Be ne vegye!!!!!!!!

Na,azóta módszeresen olvasom(Tudom,hogy hülye vagyok) de a tegnap vett B1 vitamint se merem bevenni!

Be kellene vennem a vérnyomás csökkentőmet (minden nap kell szednem) és nem merem,mert mi van,ha nem szeretik egymást a most bevettel,és baj lesz??? Elfelejtettem megkérdezni a doktornőt,hogy ilyenkor most mi legyen???

697. rózsa67 (válaszként erre: 694. - -KisTücsök-)
2011. okt. 27. 11:00
Akkor már csak pénz kérdése! :)
696. rózsa67 (válaszként erre: 687. - Megi04)
2011. okt. 27. 10:57

Megi!

Én már nem olvasok el semmit előre, csak utólag! (ha valami furát érzek akkor olvasok bele, mert különben a mellékhatásoktól betgebb lennék, mint amire szedem)

Csak reménykedek, hogy rajtam nem jön ki egyik mellékhatás sem! :)

695. megi04

Az én férjem 18 éve végezte el az agykontroll-t,és azóta nyugodt,mint egy pohár puding! Nem vesz be gyógyszert,mert"dobozba teszi" a fájdalmat.(CSAK nekem sikerül felidegesíteni:))

De ÉN nem végeztem el,lazítás,meditáció közben elalszom,úgyhogy nekem nem jön össze..

694. -KisTücsök- (válaszként erre: 692. - Rózsa67)

OK :D

Jógához nem értek. De az agykontrollt melegen ajánlom. Az agyunk bizonyos rezgésen éli napjait, alváshoz lesüllyed és az ez előtti állapot (alfa szint) elérésére és azon való pihenésre, programozásra épít az agykontroll. Aki csak relaxálni akar, az nem fog lefáradni, és sokat segíthet. Domján Laci mondja mindig, hogy 5 perc jó, 10 perc nagyon jó, 15 perc kiváló, napi 1 alkalom jó, napi 2 alkalom nagyon jó, napi 3 alkalom kiváló :)

Engem javarészt ez hozott ki ebből a nyavalyából, ez tüntetett el 3 olyan árpát a szemhéjamon, amire a dokik is hosszas kezelések után azt mondták, hogy megmaradnak, ha majd zavar engem, leműthetik. Továbbá hólyaghurutnál is nagy szolgálatot tett és megmentett egy antibiotikum kúrától is. Sok elveszett dolgot megtalálunk a tudatalattinkat segítségül hívva (ez mondjuk szórakoztató ;) ).

693. megi04 (válaszként erre: 689. - Ancsika36)
2011. okt. 27. 10:53
Cipralex
692. rózsa67 (válaszként erre: 690. - -KisTücsök-)
2011. okt. 27. 10:48

Köszi!

Ne mássz falra,nem vagy te tapéta! :D

Azért írtam, mert nem érettem a magyarázatát. Én az agykontrolltól azt olvastam, hogy pont ellazít.

Bár a jógáról is ezt olvastam és mégsem jött össze, de lehet, hogy nem a számomra megfelelő fatán voltam. Most keresgélem, hogy milyen jóga lenne nekem jó. :)

691. -KisTücsök- (válaszként erre: 690. - -KisTücsök-)
2011. okt. 27. 10:42

Ezt még le akartam írni, de véletlen elküldtem.

Az agykontroll sem egy technika. Azon belül számos módszer és alkalmazás van: elme tükre, labor, fájdalom-, alvás-, álom-, ébredéskontroll, pohár víz technika, háromujj technika és ez még nem minden.

Az ember maga választ, mire melyiket használja fel. Lehet az is egy alkalmazás, hogy bizonyos ideig csak relaxál, semmi mást nem vesz igénybe, csak pihenteti magát, a szervezetét, idegrendszerét. Ez nem olyan, hogy most agykontrollozol és széthajtod az agyad. Fokozatai, módszerei vannak...ki melyiket választja.

690. -KisTücsök- (válaszként erre: 685. - Rózsa67)
2011. okt. 27. 10:35

Nem akarom megsérteni a dokinőt, de benne milyen kép él az agykontrollról? :D Ha tömören akarjuk megfogalmazni, a lényege a relaxáció, vagyis az alapja. Na akkor ajánlja a relaxációt, de az agykontrollt nem? Ez kb olyan, mintha azt mondaná, hogy egyél levest, de azért ne egyél levest.

Szerintem nincs tisztában ezekkel a módszerekkel, vagy max hallott róluk.

Kimerít az agykontroll? Pontosan az a lényege, hogy felfrissít, hogy x pernyi relaxáció y órányi alvásnak felel meg a szervezet számára. Ez lemerítené a szervezetet? Nem ajánlja?

Jaj, az ilyenek miatt tudok a falra mászni.

689. ancsika36 (válaszként erre: 687. - Megi04)
2011. okt. 27. 10:35
szia.milyen gyogyszert vettél be ma???
688. -KisTücsök- (válaszként erre: 686. - Rózsa67)
2011. okt. 27. 10:31

Ha érdekelnek a tanításai, melegen ajánlom a következő oldalt is: [link]

Itt rengeteg hanganyag, előadás van. Sok emberben valami alapvető negatív érzés ugrik be a buddhizmus kifejezés hallatán, de hihetetlenül hasznos dolgokat lehet tanulni. Tolle hétköznapi emberként próbálja ugyanezeket érthetően közel hozni a a hétköznapi emberek számára.

687. megi04
2011. okt. 27. 10:23
Sziasztok. Ma bevettem az első fél szem gyógyszeremet! Most csak attól félek,hogy ne legyek tőle rosszul,mert annyi mellékhatást soroltak fel a papírján,hogy már attól elkezdett hízni a gyomromban a varangy!
686. rózsa67 (válaszként erre: 680. - -KisTücsök-)
2011. okt. 27. 10:20

Én elmerültem Tolle tanításaiban! :)Regisztráltam az Új föld oldalon is, már vissza is igazoltak! :)

Jön a 3-as ünnep és beleásom magam a témába! :)

685. rózsa67 (válaszként erre: 678. - Farah)
2011. okt. 27. 10:17

Felhívtam a dokinőt, mert érdekelt, hogy mit mond a jógán keletkező pánikrohamról.

Azt mondta, hogy volt már olyan betege, akinek ellenkező hatást váltott ki a jóga és rosszul volt.Ritka, de van ilyen. Vazze' :D de nálam minden fordítva működik? ááááá... a műtéteknél a bódítótól éberebb lettem, az altatótól nem aludtam még annyit se, mint szoktam. Erre most a jóga :( se úgy működik, mint másnál.

A múltkor megemlítettem, hogy tervezem, hogy elmegyek egy agykontroll tanfolyamra, azt mondta, hogy nekem (még!!) nem ajánlja, mert nagyon igénybe veszi az agyat és nagy koncentrációt igényel és kimerülök tőle. A meditációt és relexációt ajánlotta.

Most olvastam, hogy mennyi féle jóga van! Nem tudtam eddig. Lehet, hogy az a típus amin voltam, az nem jó, de lehet, hogy másik jó lenne.

Tapasztalatokat várok! :)

684. farah
2011. okt. 27. 09:38
Sajnos semmi nem használ rá, ha már nagyon fáj, akkor a párom meg szokta masszírozni fekete nadálytő krémmel, az egy kicsit átmelegíti. Amikor elkezdtem szedni a xanaxot, az elmulasztotta, mert abban van izomlazító, csak már hozzászoktam és nem hat.
683. ancsika36 (válaszként erre: 682. - Farah)
2011. okt. 27. 09:26
és mit szoktál ellene tenni vagy szedsz gyogyszert rá?? ezzel én is gy vagyok a nyakam állandoan. de az már fel se tünik.
682. farah (válaszként erre: 681. - Ancsika36)
2011. okt. 27. 08:54
A hátam és a nyakam nekem sokszor fáj a szorongástól, mert olyankor az izmaim összehúzódnak, bemerevednek.
681. ancsika36 (válaszként erre: 679. - Farah)
2011. okt. 27. 08:41
szia.hát ez az h nekem sem szokott de most 3napja valami iszonyat szar:( lehet az idegesség ráment nem tudom ilyen még nem volt meg a karom hátam uóis fáj. igen front van sajan.
2011. okt. 27. 08:36

Sziasztok! Belestem ide is és örömmel láttam, hogy elért ide is Tolle a fájdalomtestről tartott előadása. :)

Ahogy átfutottam a hozzászólásokat, láttam, hogy itt is szóba került az agykontroll, a tudatalatti hatalma, a jóga, pozitív gondolkodás és a vonzás törvénye is. Az csak jól jár, ha ezeket beviszi a mindennapjaiba. :)

679. farah (válaszként erre: 677. - Ancsika36)
2011. okt. 27. 08:34
Nekem csak tegnap óta fáj a gyomrom, pedig szinte soha nem szokott.
678. farah
2011. okt. 27. 08:34
Szia Rózsa ! Én is így ébredtem reggel, én sem tudom mi lehet (hányinger, szédülés, fejszurkálás)? Van front most ? A szél nagyon fúj nálunk. Sajnálom, hogy negatív élmény vegyült az első alkalomba a jógában, de én azért megpróbálnám még egyszer.
2011. okt. 27. 08:32
3napja ugy fáj a gyomrom majd megörülök:( meg a karom pontoba hasogat iszonyat szar.nem tom ez már megint mi, de már nem h jobb lenne minden jó szar :( ideg lenne??
2011. okt. 27. 08:19

Engem a új közösség nem zavar, sőt élvezem. Én naponta idegen emberekkel kommunikálok, a munkámból kifolyólag. Ez engem nem tresszel :)

Jól érzem magam idegen környezetben is, ilyen bajom nincs. Azt mondta a jóga oktató, hogy méregtelenítési folyamatokat indít be, ez a fajta jóga (már tudom, hogy több féle is van), lehet, hogy ez okozott némi zavart. Az is érdekes, hogy ma reggel is kezdődött egy roham, ami nagyon meglepett. Nem értem, hogy mi lehet a "baj"!

Volt valakinél hasonló?

675. ancsika36 (válaszként erre: 674. - Rózsa67)
2011. okt. 27. 07:18
szia. szerintem az ujj közösség és légkör volt a baj neked nem a szemüveg. meg kell ezt is szokjad nekem minden változás rohamaot okozott anno.
674. rózsa67 (válaszként erre: 667. - Farah)
2011. okt. 27. 05:15

Szép napot mindenkinek!

Megjöttem a jóga beszámolóval. Nem tudom, hogy milyen folyamatokat indít el a jóga, de én a közepén olyan pánik rohamot kaptam, amilyen kb. 2 éve nem volt. Nem tudom mi lehetett a baj. 1 órát intenzíven végig csináltam, jó volt, jól esett. Lementünk hasra fekvősre, lazítani.kb. 3 percig jól éreztem magam, utána jött a roham. :( s olyan hányingerem is lett. Próbáltam lazítani, Tolle elfogadás gondolatmenetét próbáltam használni (a Most hatalmát)és nem felkelni, de egy pár perc után fel kellett ülnöm.

Valami olyan folyamatokat indított be, vagy a szemüveg hiánya (lehet attól is lett hányingerem).

Meg fogom kérdezni a dokinőmet, hogy mi lehetett a baj. Szerintem szemüveg hiányom volt és ezért is lett hányingerem. :(

Nem tudom, nem értem, de addig kutatok, amíg rá nem jövök! Egyébként csak ajánlani tudom!

Eszméletlen intenzitással átmozgat, szerintem megfelel egy kiadós edzésnek! A lazítási, meditációs része is nagyon jó és tetszett (már amit érzékeltem belőle. Mindenki olyan nyugodt és ellazult volt. (én meg annyira szenvedtem, a francba)

Gondoltam legközelebb meg fogom még próbálni, még szemüveggel. Annyira szeretném! Mindenki aranyos volt, maga ez az egész nagyon tetszett és olyan fajta lazítás, meditáció van benne,amire nekünk szükségünk van. Én pl. nem tudok lazítani, ezt szeretném megtanulni. A jóga minden izomcsoportot megmozgat, még olyat is amiről nem is tudtunk :) és nagyon intenzív volt. Legalább is én maximálisan azt csináltam amit mondtak, nem hagytam ki semmit (volt aki leállt közben, mert nem bírta)

Ajánlom mindenkinek, de előtte ne egyen senki!! én 16:30-kor ettem és 18:15 körül kezdtük el. Azt mondták, hogy üres gyomorral kell menni (persze ezt óra után tudtam meg)! A szemüvegesek szerintem ne vegyék le a szemüveget (aki állandóan hordja!). Rajtam kívül még 2 szemüveges volt és persze nekik semmi bajuk nem lett, mondjuk ők kb. 10 éve jógáznak!

Ha valakinek kérdése van, nyugodtan írjon!

673. Sly001 (válaszként erre: 671. - Ancsika36)
2011. okt. 26. 19:01
Az Eskimo az nagyon jó!A honlapjukon a neten most akciósan lehetett rendelni is.Gyógyszertárban sokkal drágább!!!
❮❮ ... 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook