Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Gyógyszerfüggőség, depresszió, szorongás, pánik... van kiút! fórum

Gyógyszerfüggőség, depresszió, szorongás, pánik... van kiút! (beszélgetés)

❮❮ ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... ❯❯
2011. okt. 22. 12:54

Pszichológus segíthet. A pszichiáterek nagyjából csak a gyógyszerfelírásra mennek rá mert azért sokkal több pénzt kapnak. Nem azt mondom hogy a pszichológus emberbaráti szeretetből segít, de ő a terápiáért kapja a pénzét ezért azt veszi komolyan.

Az első szó a címben: gyógyszerfüggőség, szóval gondolom a téma indítója már benne van. A pszichiáternek nem érdeke hogy te leszokj, de még az sem hogy csökkentsd az adagodat. Minden függőség lényege hogy örömet okoz a függőség tárgya. Neked az okoz örömöt hogy jobban vagy a gyógyszertől, vagy nem gondolsz a gonddal míg a hatása alatt vagy. Legegyszerűbb leszokni ha valami más függőséggel helyettesíted, de legcélravezetőbb ha az okot tárod fel és szünteted meg amiért gyógyszerre van szükséged.

A szorongás oka tudattalan, ennek racionalizálására kitalálsz valamit és onnantól kezdve attól félsz. Minél nagyobb szorongás annál jobban félsz a kitalált dolgoktól.

Kiút mindig van. Az ember vágyait úgy kell elképzelni mint egy piramist. Legalul vannak a legkisebb, legegyszerűbb vágyak és szükségletek és felfelé haladva egyre nagyobb távlatra vonatkozókat találjuk,legfölül pedig ott a csúcsérték, életünk értelme, célja. Ezt nehéz megfogalmazni hogy mi de tudat alatt általában már kikristályosodott. Ha ez a csúcsérték sérül, például valamiért lehetetlenné válik hogy elérjük akkor mi magunk is sérülünk. Két út van. Lehetünk depressziósak és sajnálkozhatunk hogy miért történt ez, vagy kitalálhatunk egy újabbat. Vannak emberek akiknek túl irracionális az elképzelésük és ezért egész életükben szenvednek. Sokszor lesz belőlük művész, sportoló vagy közéleti személyiség, vagy esetenként túlzásba viszik céljuk hajszolásást. Pl anyák akarnak lenni és szülnek 10-15 gyereket életük során. Ez már kicsit sok szerintem, pláne a mi kultúránkban. És negatív példára ott van hogy híres sztár énekesek akarnak lenni. Gyerekkoruktól hajszolják az álmukat de csak nem jön össze, mindenki le akarja beszélni őket mert látják hogy nem ez nem neki való, de ő nem tágít. Végül jelentkezik az illető egy tehetségkutatóba ahol csak annyit ér el hogy beválogatják a legszánalmasabb próbálkozók közé. Az illető realizálja hogy valójában mennyire béna és sosem lesz belőle rocksztár. Ekkor vagy bedepizik vagy áttér egy másik vágányra és elkezd mondjuk a tv-s karrier felé orientálódni.

Nem olvastam el a fórumot úgyhogy nem tudom mi a te problémád de ha a fenti tünetek mind jelentkeznek nálad és nem vagy biztos benne hogy van kiút akkor elég nagy bajban vagy.

551. ancsika36 (válaszként erre: 550. - 99a172a973)
2011. okt. 22. 12:35
hát igen csak az pánikol akinek nincs nyugodt élete vagy elveszitett valakit elrontott valmit. van valami oka ennek kinél ez kinél az:( nekem is haláleset az 1edüllét stb. általába nekem könnyü legyürni .de ma nem megy :( nem tom mi van velem. most itt vannak a tünetek aztán jön a nyomasztó fáradság a roham után:(
550. 99a172a973 (válaszként erre: 543. - Ancsika36)
2011. okt. 22. 12:18
Az antidepi szedése után a tüneteim felerősödtek, egyre gyakrabban törtek rám, aludni nem tudtam,és már azon voltam, hogy feladok mindent, mert nem tudok ilyen gondolatokkal tovább élni, nem akartam a "gyógyóban" sem kikötni. A párom azt mondta, hogy ha így döntöttem, akkor készítsem fel a gyereket, mert ő nem fog utána magyarázkodni neki! S mit mondtam volna neki? Megtehetem én ezt? Cserben hagyhatom, ezért szültem erre a világra? Én tavaly veszítettem el az édesanyámat, de még mindig nem tettem túl magam rajta, akkor ő 10 évesen hogyan élné meg? Meg kell ráznom magam és visszahozni a régi életem, és mindent megadni neki. Az anyukám biztosan meg is rázna,ha tudná, hogy ilyeneken járt az eszem. A Frontin mellett pedig jól érzem magam, meg szerintem fontos, hogy elhatároztam magam! Ha meg jönnek a tünetek, majd megpróbálok másra gondolni, vagy pl.: énekelni.
2011. okt. 22. 12:15
most akkor mindenki kicsit rosszabul van a héten ugylátom:( ez a borus nap nélküli idö szörnyü és még a front is. allig birtam megfözni azt hittem elájulok. most a szédülés hidegrázás fejfájás homájánál tartok:( de persze megijedtem megint h szivinfartus:(. annyira nehéz ez a francba .
548. 1e8bb72856 (válaszként erre: 544. - Rózsa67)
2011. okt. 22. 11:24
Rózsa, most nagyon nagy igazságot mondtál. Én is alázatot tanultam. Voltam nagy befolyással rendelkező vezető, emberek sorsáról döntő, (na,ezt annyira nem szerettem...), volt pénzem,ha gazdag nem is voltam, autóm, utaztam...Aztán hirtelen minden odaveszett a munkával együtt, hiszen az hozta a pénzt. Jöttek az álmatlan éjjelek,vándorlás rosszabbnál rosszabb munkahelyek között, sehol sem találtam a helyem, amikor egyfolytában melóztam majdnem elvesztettem a családom, utána meg azért,mert nem bírtam feldolgozni ami velem történt és az önsajnálat, a pereskedések és a pénztelenség felőrölt. Mindenemet elveszítettem, a barátaimat, meghaltak úgy a szüleim, hogy nem volt időm rájuk...van mit feldolgoznom, és még most sem hagy nyugton a sors. Vannak emberek,akik egy életen át küzdenek, valószínű nekem is ilyen a karmám. De én sem adom fel. Lassítottam. Meglátjuk.
2011. okt. 22. 11:17
Az utóbbi két hétben napi 4 órákat aludtam, ma konkrétan kettőt...Pedig szombat révén pihenhettem volna,de nem megy. Az jó, hogy már eszembe sem jutott, hogy gyógyszerhez nyúlhatnék, pedig már nagyon kellene egy nyugtató alvás...Két pohár vörösbort megittam, rám fért, de ott megállt, kicsit dühöngtem, ejtettem néhány könnyet...Túlleszek ezen is.
546. ancsika36 (válaszként erre: 545. - Rózsa67)
2011. okt. 22. 10:47
nekem már most az utóbbi hetekben nem volt életem .mindta 1 burokba lettem volna nem érdekelt ami körülöttem folyt nem érzékeltem semmit nem tudtam nevetni .csak mint 1 robot tettem vettem,éreztem h nem vagyok önmagam elfelejtettem sok mindent. nem tudtam gondolkozni stb stb. és e melett még a pánik nem alvás stb. ez volt a frontintol. :(
545. rózsa67 (válaszként erre: 543. - Ancsika36)
2011. okt. 22. 10:25

mi az amiben megakadályozott a frontin?

"nem éltem teljes életet" ezen mit értesz?

Én most is szedem a xanax-ot (mondhatnám frontint), de engem nem akadályoz meg semmiben! Se a tetteimben, se a gondolkodásomban, se az életvitelemben. :) Én (pillanatnyilag) nem tudnám túlélni a hétköznapok, a melóhely bedarálását nélküle. :( Így élhető életem van. :)

544. rózsa67 (válaszként erre: 541. - 1e8bb72856)
2011. okt. 22. 10:21

Én egész életemben magam kellett, hogy megoldjak mindent. Én ebbe roppantam bele.Mindig meg kellett oldani valakinek az életét, felelősséget éreztem mindenkiért aki körül vett. Most már tudom, hogy sokan tojtak volna ezekre a problémákra. Szembeszálltam és küzdöttem mindenkivel. Nem fogadtam el nagyon sok mindent. Ez felőrölte az idegeimet. Mindig bizonyítani akartam, magamnak. Hittem, hogy rohadt erős vagyok és hopp összetörtem.

Nincs az az erős ág, ami egy nagy súly alatt meg ne hajoljon (most már tudom).

Most próbálok magamra találni és önző módon a lehető legtöbbet magammal foglalkozni, hogy jól érezzem magam. :)

Nehéz beismerni, de én alázatot tanultam, azokból a dolgokból amik velem történtek. Rá kellett jönnöm, hogy egy por szem vagyok, akit a szellő felkap és tovább reppent, ha akarom, ha nem. Hiába hiszem (hittem) azt, hogy szikla vagyok! :)

543. ancsika36 (válaszként erre: 540. - 99a172a973)
2011. okt. 22. 10:19
és mit éreztél amiböl rájöttél h az antidepi nem jó?? mert végülis az csak kedély javitó-én észrre sem vettem h nem szedem. a frontin nem szedése az jobban kinyir:( de a szedése melett meg nem életm teljes életet.
542. ancsika36 (válaszként erre: 540. - 99a172a973)
2011. okt. 22. 09:04
mindenki igy viselkedik sztem mint 1gyerek oylankor mert félünk sajnos:) és szenvedünk killodunk nyafogunk. én most nagyon nem vagyok jol de ráfogom az idöre:)
541. 1e8bb72856 (válaszként erre: 536. - D43485a76e)
2011. okt. 22. 08:44
Egész életemben másoktól vártam a megoldást a gondjaimra. Ha balul sült el valami, azért is másokat hibáztattam. Eljött az idő, hogy felelősséget vállaljak magamért. Másokért vállaltam már eleget, magam meg valahogy elsikkadtam a süllyesztőben. Most itt az ideje, hogy az ÉN kerüljön előtérbe, jóval-rosszal, mindent felvállalva, magamat elfogadva. Amit írtam, abban hiszek is. Semmi sem történik véletlenül. Hatalmas pofonokat ad az élet, de ha én lelkiismeret furdalás nélkül kijelenthetem, hogy mindent megtettem, hogy ne így legyen,akkor ha mégis úgy lesz, annak úgy kell lennie. És filózni sem szabad rajta. Egyszerűen túl kell lépni, és kész.
540. 99a172a973 (válaszként erre: 539. - Ancsika36)
2011. okt. 22. 08:44
Szerintem nem a Frontin, hanem a Valdoxan volt a bibi, mivel napról napra rosszabbul voltam tőle. Sok erőt ad az is, hogy egy olyan pszichológust találtam, aki elég karakán és megmondta, hogy kifogok jönni ebből, csak meg kell tanulnom kezelni a problémámat s nem úgy viselkedni, mint egy 5 éves gyerek. Ha belegondolok ebben tényleg igaza van, mert olyankor valóban úgy viselkedek.
539. ancsika36 (válaszként erre: 538. - 99a172a973)
2011. okt. 22. 08:11
szia.azt jol teszed tv-t én se nézek évek ota:) és nem birom a rossz hirt hallani sem:(. de sztem inkább a frontin amitöl rosszu vagy.
538. 99a172a973 (válaszként erre: 537. - Amanda7386)
2011. okt. 22. 08:03
Mindenféleképpen az a tervem, hogy kimásszak ebből, se híradó nézés, semmi ami negatív hatással van rám. Nagyon elszántam magam.
537. amanda7386 (válaszként erre: 533. - 99a172a973)
2011. okt. 22. 00:48
Képes vagy rá!!Mindenre amiben hiszel!!Hagyd el a Frontint,mert rákapsz(Én legalább is így jártam)Helyettesítheted teákkal ahogy írtad is.A teázás az nagyon jó!!A citromfűtea is kedélyjavítónak számít.Hallgass mindig vidám zenét,az is gyógyít!!Nézz vidám műsorokat és keresgélj a neten,nézz utána,hogyan csinálják akik azt állítják "boldogok".Én is ezt csinálom.Rengeteg erőt tud adni egy másik ember története!!NE ADD FEL!!ez a többiekre is vonatkozik :)
536. d43485a76e (válaszként erre: 535. - 1e8bb72856)
2011. okt. 22. 00:41

Te majdnem megoldottad a saját problémádat.

Amit mondtál, az úgy van. Te is így hiszed?

2011. okt. 22. 00:21
Örülök, hogy mindenki megvan, jól van :-) mostanában én élem nehezebb napjaimat, elnézést kérek mindenkitől, hogy pont a topicindító marad távol a húsosfazéktól, de Isten útjai kifürkészhetetlenek...van úgy, hogy jobb a háttérből figyelni az eseményeket, vagy hagyni őket folyni...bármi is történik, hiszek benne, hogy semmi sincs ok nélkül, és mindent el kell fogadni, amit az élet ránk mér...ami nem öl meg, az erőssé tesz, mondják...ÁMEN
534. ancsika36 (válaszként erre: 533. - 99a172a973)
2011. okt. 21. 20:47

az nem kérség h képes vagy rá:) menni fog ,én sem hittem de sikerült és sokkal jobb ,érzem h élek és ettöl jobb nem is kell:) nehéz nem mondom h nem de ki lehet birni. mint mondtam a antidepi nem szedése fel se tünik :) de a frontin az nehhéz volt de az is 1hét ami szörnyü de kibirható a sedése meletti rosszul létt 1000% szarabb volt

...

533. 99a172a973 (válaszként erre: 532. - Ancsika36)
2011. okt. 21. 20:27
A frontint még hagyom, én is iszok orbáncfű teát, és a legfontosabb, hogy megpróbálom elhinni, hogy képes vagyok rá!!!
2011. okt. 21. 18:49
most meg megint front ma is holnap is:( rám nem a pánik jön inkább gyomorideg szivdobogás félelem:(. nekem ha neten nézek valami müsort az segit .ha kell éjjel is bekapcsolom és azon vissza alszom. ne legyél borulátó én 4hete hagytam abba az antidepit.azt meg se éreztem nem hiányzot .de a frontint nehezebb volt sokkal és jo 2hete azt sem szedem. milgamma volt amivel keztem a leszokást azt 1 idegerösitö még szedem és mellé a orbáncfü kapszula .estére 3szem sedogelát és már aludni is tudok:) a lényeg h ne féljél mert az biztos h nem kell a gyoygszer ennek a betegségnek a gyogyitásához csak te saját magad ,ugyanis mi hoztuk elö ezt magunkbol:(
2011. okt. 21. 18:33

1 hete fáj a fejem. :(

Én légző gyakorlatokat csináltam. Segített, nem mélyült el a roham, de jól nem voltam.

Keress lazító gyakorlatokat. Változtasd meg a gondolkodás módodat.

Madika! Küldök privátban egy linket! Nézd meg!

csak kattints rá és megnyílik! :) Érdemes időt szentelni rá! :)

2011. okt. 21. 18:02
Én teljesen kész voltam /vagyok/. Ma voltam a pszichológusnál és azt tanácsolta, hogy álljak le az antidepivel, mert nincs rá szükségem. Eldöntöttem, hogy tényleg nem szedem, mert azóta rosszabbul vagyok, megpróbálok a fejemben rendet tenni. Ti mit csináltok amikor érzitek, hogy rátok tör a pánik vagy a szorongás? Gondoltam megpróbálok valami jó dologra gondolni...de mire? Olyankor teljesen borúlátó vagyok.
2011. okt. 21. 16:11
:( napok ota senki sehol, gondodlom mindenkit megvisel ez a front, idö ami van napok ota. legalábbis engem igen. de itt legalább ma már sütt a nap:)
528. ancsika36 (válaszként erre: 527. - Rózsa67)
2011. okt. 20. 07:11
IGEN IGY VAN. MERT UGYE 1ANYÁNAK MUNKA UTÁN OTT A CSALÁD A HÁZTARTÁS ÉS MAGÁRA SEMMI IDEJE NEM JUT. IGYSE UGYSEM JO :(
527. rózsa67 (válaszként erre: 526. - Ancsika36)
2011. okt. 19. 19:34

sajnálom! :(

Tényleg igaz az, hogy akinek nincs munkahelye, az abba betegszik bele, akinek van az meg abba (mert a belét is kihajtják) :(

526. ancsika36 (válaszként erre: 525. - Rózsa67)
2011. okt. 19. 12:53
szia rózsa. nincs sajnos:( eddig anyaságin voltam a 3gyerköccel most segély:( nekem ez is a bajom tudom h 15éve ithon vagyok a napjaim szinte ugyanolyanok 1edül vagyok ugye az a legrosszabb. de sajan nem kellek sehol már beadtam annyi önélerajzot mentem a melo után stb. most férjem cégénél takaritok heti 1x:) csak h társaságba legyek. de ez még mindig kevés..
525. rózsa67 (válaszként erre: 522. - Ancsika36)
2011. okt. 19. 12:09

ancsika!

Neked van meló helyed?

524. ancsika36 (válaszként erre: 523. - 37aeaa922b)
2011. okt. 19. 11:51
ez jo. elég morbid de asszem mi is itt tartunk. nekem szülés volt ilyen a nögyogyászom megszolal a nagy semmit tevése után h na varrok magán össze kicsit h már azé én is csináljak valmit. ennyi az orvosokrol:)
2011. okt. 19. 11:39
Sex and New York - ot néztem tegnap este a tv-ben,hogy feldobjam ezt a napot azért irom le. :) Az egyik nő elmegy a női orvoshoz, mert gombásodásra gyanakszik, átnézi a női orvos és azt mondja hogy: " Semmi gombásodás, nyugodjon meg, de atért irok ki egy receptet a depresszióra." A nő mondja: " Doktornő én nem vagyok depressziós!" A doki felelt rá: " Ez nem is magának megy, hanem a vaginájának' " :D :)
❮❮ ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook