Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Gyógyszerfüggőség, depresszió, szorongás, pánik... van kiút! fórum

Gyógyszerfüggőség, depresszió, szorongás, pánik... van kiút! (beszélgetés)

❮❮ ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 ... ❯❯
2011. okt. 29. 15:01
NEKEM TETSZIK A SKYPE-OS SOS :) LEHET H EZ MEGNYUGTATNA SOK 1EDÜL OTHON LEVŐ PÁNIKBETEGET H NINCS EGYEDÜL ÉS AKKOR LEHET HOGY KÖNNYEBBEN VISELNÉ.
791. megi04 (válaszként erre: 789. - 37aeaa922b)
2011. okt. 29. 14:00
Tudod,az a baj,hogy amikor NINCS roham,akkor én ezt pontosan tudom! De roham közben...:(((( Minden eszembe jut,csak ezt nem TUDOM elhinni...
790. rózsa67 (válaszként erre: 788. - 37aeaa922b)
2011. okt. 29. 13:37

A kezdeményezés tetszik, de az én elgondolásom szerint kivitelezhetetlen. Magamból indulok ki, mert amikor jön a pánik, akkor már a wc-n ülök, ha meg már fel tudok állni, akkor nem tudok egy helyben ülni. Járkálok fel alá.

De lehet, hogy másoknak ez nagyon jó lenne!

Érdekelne mindenki véleménye!:)

789. 37aeaa922b (válaszként erre: 768. - Megi04)
2011. okt. 29. 13:32
Megi igen is vannak nagy rohamok, meg kisebb intenzitásuak. Hihetetlennek hangzik de ebbe nem lehet belehalni.Tudatositanod kell magadban, mostan ez van ,türelmesnek kell hogy legyek ez csak az idegrendszer.
2011. okt. 29. 13:10

Tudjátok mit nem értek,ez a forum nagyon jó, miért

nem beszélgetünk pl egy héten a skypon, mind annyian

mert ha valakit elfog a pánik,ott lenne valaki a skypon akihez megszólal neki, hogy nincs egyedül, vegyen mély lélegzetet .... Szerintem az is jó lenne.Persze mi akik ismerjük itten egymást, mit szóltok ? Persze ez a forum mellett, gondoltam mint kisegitőként.Benne lennétek? mit szóltok hozzá?

787. 37aeaa922b (válaszként erre: 744. - Megi04)
2011. okt. 29. 13:00

Nálam igy kezdődött, mindenkinél sikerült a terhesség nálam a baba a 9 hónapban szülés előtt bennem meghalt.Vérmérgezést kaptam.Utánna a penicilin sokot kaptam, amikor azt hittem ott maradok.Volt egy olyan abortuszom , majdnem elvéreztem.És utánna megtudtam hogy párom félrelép

éveken át.Szüleim alkoholba menekültek...

és csatt, összeomlottam.Ez után , már 10 év is lassan elmulott, és én depressziótól szenvedek, ebben benne van , minden fóbiától.........pánikig, minden ami létezik.

786. rózsa67 (válaszként erre: 784. - 1e8bb72856)
2011. okt. 29. 10:19

Én tv-t már szinte nem nézek, mert felzaklatnak a hírek. Állandóan az van benne, hogy ki-hol-hogyan halt meg; szenzációt csinálnak mások tragédiájából.

Undorítónak tartom. Meg melyik "híresség" halt meg... mások ia meghalnak nap mint nap és nem mondja be a tv vagy a rádió. Szóval nem nézem ,mert negatívan hat rám. Ha nézem, akkor valami értelmeset pl. dr. Oz show... vagy valamilyen lakberendezési műsor. A táplálkozás nálam 2 éve más, mit volt...

2011. okt. 29. 10:15
Javaslom még, ha szeretsz csinálni valamit (főzés, rajzolás, sport, kézimunka...) akkor ne halogasd, vágj bele, kezdd el, hidd el, hogy te vagy a legjobb, hogy szépet rajzolsz, festesz, ajándékozd el, amit horgolsz vagy hímezel, legyen egy olyan az életedben, ami hatalmas nagy örömet okoz. Nincs annál borzongatóbb, gyógyítóbb, mikor sikerélményed van. Az én műveim az összes barátom lakásában megtalálhatóak, ha ezzel foglalkoznék, simán megélnék belőle, de megtartom hobbinak, hogy ne vesszen a varázsa attól, hogy kötelezően kellene csinálni.
784. 1e8bb72856 (válaszként erre: 783. - Rózsa67)
2011. okt. 29. 10:10
A napsütés (ha túlzásba viszik a napozást...) nagyon sokat árthat, egy 10 perces kis sütkérezés még nem...Inkább a szoli, de MÉRTÉKKEL, 4 percnél többet ne...Nálam a nap váltott ki rohamot, illetve rosszul lettem idegileg tőle. Így pontosítanám. A fájdalmas sajnos valósak, néha annyira durva volt, hogy egész nap feküdtem, és sírtam. Azt hittem, lebénulok, vagy meghalok. A számítógépezés ingerültté tehet, de nekem pl szabályos rosszullétem volt, szédültem beremegtem tőle, és másoknak is volt ilyen. Az okát nem tudom sajnos. Ami nekem a legtöbbet segített a könnyű, finom ételek, és a sok séta, kirándulás...lassan bírtam csak menni, a férjemnek sok türelem kellett hozzám, de volt neki szerencsére. A természet szépségei gyógyították a szívem, lelkem. Ráböktünk valami szép helyre a térképen, és elmentünk, először az összes várat és várromot néztük meg Magyarországon belül, talán ezek voltak a legszebbek, utána kis séta a környező erdőben vagy tóparton, vagy mezőn, egy kis ebéd valahol, nagyon jót tettek ezek nekem. Volt célom, láttam szépet, elterelte a figyelmem...először csak lassan ment, nagyon lassan, aztán kicsit többet, végül egész szép túrákat tettem, de ez két évbe telt. Olvasni sem tudtam sokat, inkább a tévét néztem, de csak könnyed filmeket, vígjátékot főleg,semmi horror vagy akció.
783. rózsa67 (válaszként erre: 782. - 1e8bb72856)
2011. okt. 29. 08:30

Egy kicsit megleptél! :)

Nekem a napsütés helyett, heti 1x szoláriumot az orvos mondta. :( Ezek szerint rosszul. Jó hír azonban, hogy nem szeretem az erős napot (nem bírom) és a tanács ellenére sem járok szoláriumba.

Tegnap nem bírtam lábra állni és nem értettem, hogy miért. Olyan volt, mintha idegbecsípődés lenne, de éjszakára nem vettem be fájdalomcsillapítót és bírtam mozogni és most is megy. Nem tökéletes, de közel sincs annak, ami szokott lenni idegbecsípődéskor. Lehet, hogy ez is egy roham formája?

Alkoholt ezer éve nem ittam. DE sokat számítógépezek. :( Nem csak hobbi szinten, hanem ezzel is dolgozok. A múltkor rákérdeztem a dokinőre, hogy rosszul lehetek a sok számítógépezéstől és azt mondta nem, de fáraszthat. Ugyanis a párom mindig azt hajtja, hogy hagyjam már a gépet, mert értsem meg, hogy kimerülök tőle! Ezek szerint igaza van.

Köszi a jó tanácsokat! :)

2011. okt. 29. 07:50

Sziasztok, szép hosszúhétvégét mindenkinek! :-)

Kutyafuttában olvastam amit írtatok, vizsgáztam, így annyi időm volt, hogy napi hat órákat aludtam, most nagyon kimerült vagyok. Leírok ide pánik tüneteket, mert látom, mindenki fél, hogy szívroham, stb. NEM öszetéveszthető. Végtagok zsibbadása (kar, lábak, néha arc, vagy más lehetetlen helyen is, arc esetán viszont nem jár külső elváltozással, az már stroke). Végtagfájdalmak, izületi fájdalmak (sokszor olyan mértékű, hogy nem bírsz járni, felkelni ). Fülzúgás, fulladásérzés, légszomj, mellkasi nyomás, erős, szúró szívtájéki fájdalomérzet, nyomásérzet a szemben, erős remegés egészen a hidegrázásig, hasmenés vagy székrekedés, gyakori vizeletürítés (fájdalommentes), sírás, zokogás, ismeretlen eredetű félelemérzet, apróbb-nagyobb görcsök testszerte, tompa fejfájás, vagy erős migrén, kellemetlen hányinger vagy ritkább esetben hányás, erős izzadás, akaratlan hangképzés (nyüszítés, nyöszörgés, jajgatás stb), megmagyarázhatatlannak tűnő hanghallás (hallucinációk). A szívroham stroke stb sokkal egyértelműbbek ennél. Ne bújjátok a netet, mert hajlamosak vagyunk lediagnosztizálni magunkat olyan szörnyű kórokra, amik tünetei kísértetiesen beleillenek a képbe...Javaslom a MAGNE B 6-ot, nagyon jó az idegrendszerre, kiemelten fontos, hogy sok egészséges dolgot majszoljatok, zöldségeket, gyümölcsöket, teákat, finom leveseket, könnyű husikat. Kerüljétek az alkoholt, MINDEN formájában, nem ajánlom a napi egy pohár bort sem, vidd be a vasat vagy amit akarsz más módon, a betegeknek NEM jó a szesz. kerülendő az erős napfény, szolárium, aki a Napocska szerelmese annak ez nem jó hír. TILOS az órákig tartó számítógépezés, rohamot válthat ki, sétáljatok helyette MINDEN NAP!

781. rózsa67 (válaszként erre: 780. - Megi04)
2011. okt. 29. 06:12

Igen. Nem tök mindegy melyikre kaptad a bogyót? Ne foglalkozz vele, mert ezzel is csak generálod a feszültségedet. Most add meg magad és koncentrálj arra, hogy jobban legyél! :)

A rohamra tanács nincs, mert mindenkinél más. Pont azért mentél el, mert nem tudod egyedül kezelni a helyzetet. Hiába mondani bármit, nem tudná az ember kontrollálni (most még!!)a rohamot! Én azt mondom a depi az egy dolog, abból gyorsabban, könnyebben ki lehet jönni. A roham az rohadt dolog! Akinek nem volt, úgy mond "csak" depis, annak fogalma nincs arról, hogy mi kínt él át az ember egy roham közben.

Én vagy min 50x meghaltam, vérnyomásom 200 (szó szerint), pulzusom 170 stb. Akinek volt az tudja, a többiek meg örüljenek, hogy nem volt és ne is legyen senkinek. Én szoktam mondani, hogy akire nagyon haragszok, mert igazságtalanul bánt, még annak se kívánnék ilyet!

Fel a fejjel Megi!

A rohamok egyre ritkábbak lesznek, majd elmaradnak. Ha elmaradnak, akkor oldódni fog a feszültséged és a félelmed is. Akkor tudsz foglalkozni azzal, hogy hogyan tovább. :) Kívánom, hogy ez minél hamarabb jöjjön el neked is! Nekem 1 hónap alatt akkorát változott az állapotom, hogy vissza tudtam menni dolgozni! Előtte úgy kerültem a dokinőhöz, hogy vittek.

780. megi04 (válaszként erre: 779. - Rózsa67)
2011. okt. 28. 21:21

Mondogatom.Remélem segít.Először te is csak gyógyszert kaptál? Tanácsot nem?Mármint,hogy ha gyógyszer mellett elkap egy roham,akkor mit tegyél?Én már nem is emléxem,hogy ezt a gyógybogyót a depire kaptam,vagy rohamra is...

Mondta,hogy a gyógyszernek idő kell,és szép fokozatosan leszek "boldogabb",de a rohamokról nem szólt egy kukkot sem...Hogy ha gyógyszer mellett jelentkezik,akkor mit csináljak...?

779. rózsa67 (válaszként erre: 778. - Megi04)
2011. okt. 28. 20:47

Tudom milyen! Az én párom is sokat van távol, éjszaka is. Nekem is volt úgy rohamom, hogy a lányom a kiságyba volt (szerencsére, akkor este visszatettem az oldalrácsot, előtte sokáig le volt véve)és éjszaka kapott el. a lányom ordított a kiságyban és meg kínlódtam a fürdőszobában, tartva magam, hogy nehogy elájuljak. :( Hideg vizes fürdőlepedőt tettem a hátamra, mert úgy éreztem, hogy akkor jó, nem ájulok el. Utána mentem el a dokihoz, hogy valamit tenni kell, mert ez így nem mehet tovább.

Most már jobban vagyok. Te is egyre jobban leszel!

Mondogassad magadban, hogy jól érzem magam, minden rendben van, elfogadom magam.....

778. megi04 (válaszként erre: 777. - Rózsa67)
2011. okt. 28. 20:33
Próbálom én is,hidd el. Csak néha kiborulok.Ekkora,és ilyen soha nem volt. Ráadásul egyedül voltam itthon,Tomival(aki autista,tehát adott esetben nem tud segíteni) Ádám melóban,Párom melóban(valahol az ország másik felén) Marci edzésen. Az utca sötét,kihalt...SOHA nem féltem ennyire!
777. rózsa67 (válaszként erre: 776. - Megi04)
2011. okt. 28. 20:22

Tudod mi a "gáz"? Az, hogy TE magad tudod kontrollálni! Rohadt nehéz, ezt gyakorolni kell.

Én is gyakorlom és hiszem, de nem mindig sikerül.

De remélem egyre többször sikerül úrrá lenni az agyamon.

776. megi04 (válaszként erre: 775. - Rózsa67)
2011. okt. 28. 19:41

Már megnéztem az összes Domján Lacit,ami a neten megtalálható róla. Jövőhéten megpróbálom megrendelni a belső utázást is. De hát sajnos nekem ebből áll az életem. Itthon ülök. És egyedül.

Persze,hogy állandóan "összeesküvés" elméleteket gyártok! 3 napig nagyon jól voltam.Direkt felhívtam a doktornőt,bevehetem-e a gyógyszert. A fene se gondolta volna,hogy azért,mert előtte gondoltam arra,hogy fel kéne hívni,mert mi van ha árt? Ettől pánik rohamom lesz!?

Ki a fene tudja állandóan kontrollálni,hogy mire gondolhatok,és mire nem?????

775. rózsa67 (válaszként erre: 770. - Megi04)
2011. okt. 28. 19:34

Megi!

Ez így nem jó, hogy fekszel és vársz! Valószínű az a baj, hogy mindig erre gondolsz! Tudom, mert én is voltam így! Foglald le magad! Keress a neten pozitív, megerősítő videókat! Tanulj! Tanuld meg megérteni, hogy mi történik veled és előbb utóbb segíteni fogsz magadon! :)

2011. okt. 28. 19:28

Megi!

Írd be a jutubba :D, hogy SZEBB ÉLETÉRT és hallgasd meg többször. Én lefekvéskor ezt hallgatom és jól érzem magam!

773. rózsa67 (válaszként erre: 768. - Megi04)
2011. okt. 28. 19:19

Jó azt csak úgy írtam, hogy kicsi! :)

Mindenki nagynak éli meg a rohamot.

Tegnap előtt jógán mikor hasaltam és jött a roham (ami már 2 éve!!!! nem volt)akkor direkt úgy maradtam és azt hajtottam magamban, hogy nincs semmi baj, el fog múlni, most ez van elfogadom.....

nem mondom, hogy tökéletesen lettem, de hazajöttem bringával!! :)

772. ancsika36 (válaszként erre: 768. - Megi04)
2011. okt. 28. 19:15

[link]

2omg7mk&feature=related

ezt megnézed és megérted és könnyebb lessz meglátod.

771. megi04 (válaszként erre: 769. - Ancsika36)
2011. okt. 28. 19:14
Én teljesen komolyan,ilyen gyáva kukac vagyok!:(((
770. megi04 (válaszként erre: 767. - Rózsa67)
2011. okt. 28. 19:13

De valószínű,hogy attól,a doki is ezt mondta.

Nagyon jó...Jobb,ha fexem egész nap,meg sem mozdulok,bámulok a semmibe,és...tudomisén...CSAK virágokra kismacsákra gondolok,mert a fene tudja,melyik gondolatomtól kapok rohamot?!

769. ancsika36 (válaszként erre: 764. - Megi04)
2011. okt. 28. 19:12
igen ilyan rohadtul.tegnap én ugyan igy voltam csak én éppen nem hivtam a dokit.bebeszéled magadnak h lessz bajod töle akárki akármit mond már utánna végig fog menni rajtad a félelemtöl a pánik .még el nem telik 1kis idö és rájössz h nincs bajod töle:(
768. megi04 (válaszként erre: 767. - Rózsa67)
2011. okt. 28. 19:10

KIS roham??????????????????????????????????????????

Majdnem hozzáfogtam végrendelkezni!

767. rózsa67 (válaszként erre: 764. - Megi04)
2011. okt. 28. 19:08

Tudat alatt már pánikoltál, hogy mi lesz, hogyha valami bajod lesz.... hát lett egy kis roham.

Mondhatnám úgy ahogy az lenni szokott! :)

Előre félünk és amitől félünk az jön is.

766. rózsa67 (válaszként erre: 759. - Megi04)
2011. okt. 28. 19:06

Megi!

Csak pozitívan! :) Ha szívrohamod van, akkor nem tudsz telefonálni! :)

Nekem meg idegbecsípődésem lett ma! :( Azt hittem megőrülök a fájdalomtól. A párom segített felállni.

Már éjszaka nem bírtam megfordulni álmomban, de reggel semmi bajom nem volt, elmentem dolgozni.

Délben már alig tudtam megmozdulni.

Most felkeltem és nem fekszek le addig amíg este nem lesz, mert akkor úgy maradok! :D

765. megi04 (válaszként erre: 760. - Ancsika36)
2011. okt. 28. 19:05

Eddig megéreztem! De ez most szörnyűbb volt!!!!

Ez a tüzes-jeges érzés,meg a fejben az üst dob,sosem volt! Meg vágtató szív sem..Mit vágtatott? Dübörgött!

764. megi04 (válaszként erre: 761. - Ancsika36)
2011. okt. 28. 19:02
Igen. A doktornő szerint is ez volt a baj. De hát én ELÖTTE megkérdeztem,ő meg azt mondta,nyugodtan! Akkor miért pánikoltam be tőle???????? És ilyen rohadtul??????
763. Sly001 (válaszként erre: 761. - Ancsika36)
2011. okt. 28. 18:57
Én meg még le sem nyelem,már mellékhatásokat érzek mindentől.
❮❮ ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook