Gyógyszerfüggőség, depresszió, szorongás, pánik... van kiút! (beszélgetés)
Volt,aki rosszul lett...Addig záratta dobozba a fájdalmát,beszéltette,milyen ize,szaga stb. van a fájdalmának,ameddig egyszer csak elmúlt!
Aztán volt ott egy pasi,a feleségével...NEM AZÉRT ment oda..de egy "gyakorlat közben kiloholt a teremből....Persze,mindenki nézett,mint a "Lőtt medve"..Éppen azt a gyakorlat csinálták,mikor mondjuk nézel egy pontot a kézfejeden...NEM EMELED a karod,csak arra koncentrálsz,hogy milyen pille könnyű a kezed..Nos,a pasinak,csak úgy mellesleg merevedési zavara volt...És hát nem csak a keze kezdett emelkedni...:)
Azt mondta a párom,belőlem nagyon jó médium lenne,mert néztem a kezemen egy anyajegyet,koncentráltam,...és majdnem frászt kaptam a hokedlin,mondtam:Jézusom,azt látom,felpuffadt a kézfejem,és az ujjaim,mint a nokedli csüng le róla! Párom szólt,abba ne hagyjam! Kevés embernek sikerült! Mert közben a kezem(NEM ÉN EMELTEM!!!) emelkedett fölfelé!
Szóval láttam,hogy MŰKÖDIK! Hiszek benne,csak abban nem,hogy NÁLAM is fog! Persze,ha elvégezhetném,más lenne! Én könyvből nem értem! De sajnos nincs rá pénzem:( Ha teheted,ki ne hagyd!!!!!!!!!!!!
Akkor én most picit összezavarodtam. Azt írtad, hogy meditáltál, és most az agykontrollról írsz, hogy azt is próbáltad. Akkor mind a kettőt kipróbáltad?
Amúgy a hitet lehet erősíteni apró sikerekkel. Nem kell egyből azt kitűzni célul, hogy meggyógyulj. Apró lépések... Erre jó a tanfolyam utolsó napja, az esettanulmány, amikor szó szerint elámul az ember, hogy egy számára teljesen idegen embert képes diagnosztizálni csupán név és születési dátum alapján. Két adat és maga előtt látja az ember az illetőt, a szervezetét, a bajait. És persze akivel párban van ilyenkor az ember, az is idegen és fordított helyzetben pedig te döbbensz le, hogy egy ismerősödről közölt 2 adat alapján teljesen jó leírást adnak róla külsőleg és belsőleg is. Ez hatalmas hiterősítő.
A lényeg, hogy ne hatalmas dolgot célozz meg először, mert kevés ember képes eleinte elhinni, hogy neki az menni fog agykontrollal.
Na most egy fejtsük ki, de gyorsan! :D mert akkor gyorsabban gyűjtök rá pénzt! :)
Ki a "fickós"? A párod csoportjába ki lett "fickós" a doki vagy hapsi vagy nő? :D nem értem! :D
Nem használná a doktorátusát!:))) Komolyan nem! Beszélne hozzád,és azt éreznéd,hogy "fickós" vagy!
A párom csoportjába volt rá példa! Tényleg fantasztikus a pasi!
Egy fecske nem csinál nyarat. A meditálás segít az elmét kiüríteni, könnyebben kezeli ezáltal az ember az érzelmi hullámzást, az akadályokat. De ez nem egy meditálás után érezhető, és nem is 1 hét után. Nem úgy működik, hogy valami történt, meditálunk 20 percet és elmúlik. Ezt folyamatosan, naponta kell gyakorolni és idővel érezhető a hatása.
A relaxálás már más kérdés. Agykontrollban vannak olyan technikák, amik már elég rövid idő alatt, sokszor azonnal képesek jó felé befolyásolni a testi folyamatokat is. Azokat nem feltétlen kell állandóan gyakorolni, hanem aktuális jelleggel, célzottan is hasznosak.
Amíg a relaxálás egy mélyebb "tudatszinten" zajlik, erre épít, ezért hat, addig a meditáció során nem süllyed mélyre az ember, nem szűnik meg a külvilág, az érzékelés, teljesen éber a figyelem. Előbbi pihentet, gyógyíthat (programozástól függ), befolyásolhat ezt-azt, utóbbi az elménknek segít megszabadulni a tehertől, a gondolatoktól, kiszakít az agyalásból.
Nem én döntöttem így,hanem az orvos. Persze dönthetnék úgy is,hogy NEM szedem. Csak gyáva kukac vagyok. ELEGEM VAN a rosszullétből!És állítólag az agyban felborult xerotonin szintet a gyógyszer tudja pótolni.Már ott tartok,hogy nem érdekel. Majd fokozatosan leszokok..ODA-VISSZA....
Mindenkinél más... Szerintem ugyanis tök mindegy mit csinálsz,ahhoz,hogy bármi gyógyszer nélkül működjön,kell egy család is...Tegnap este már tök jól voltam,telefonált a párom,és sikerült úgy felhúznia,hogy éreztem,hízik a varangy a hasamban...Gyorsan el is búcsúztam...:( De utálom,azt a gondolatot is,hogy most a családban mindenki rám figyeljen,engem babusgasson,hozzám alkalmazkodjon...!:(
Aki ilyen "kalitkaként" áll hozzá ezekhez, annál tényleg hatástalanok is lesznek. Ez nem kényszer, ez nem munka, ez nem állandó felügyelet, hanem ez maga a "jól létezés" élménye.
Ha valaki sportol, az is időt és energiát szán arra, hogy jó kondiban tartsa magát. Vajon egy sportoló ember is így állna hozzá ehhez? Ő is kényszerként fogja fel? Egy láncként, hogy ezt neki KELL csinálnia? Nem, ő élvezi, neki az élete része és tapasztalja, mennyivel jobb neki, mint azoknak, akik évtizedekig meg sem mozdulnak.
Ez az aggódás idézheti elő. Ott vagy, bevillan, hogy nehogy jöjjön és jönni fog.
Amúgy nem te lennél az egyedüli pánikbeteg. Elég sokan mennek oda ezzel a bajjal segítségért. És mi van akkor, ha rádjön? Ott az emberek többsége valami betegség miatt megy el, szóval nincs abban semmi, ha felállsz és kimész levegőzni vagy beszélgetni. De Domján Laci pl orvos, tehát helyben a segítség :)
A tanfolyamon ugye napi 9 órát vett igénybe, és kb fele időben alfáztunk és gyakoroltuk valamelyik módszert. Én már a 2. napon írtam üzenetet Domján Lacinak, hogy mennyit segített az első nap. De ugye ez kb napi majdnem 4 óra agykontrollozást jelentett. Első napra is úgy támogatott be Párom, a fürdőből is kérdéses volt, hogy ki tudok-e jönni. Második nap már sokkal jobb volt. És utána ugye minden nap csináltam a következő hétvégéig.
Nekem már legelső napon rengeteget segített, de ugye az nem 15 perc volt, hanem sokkal több és mondott valamit arról, hogy ha nagy tömeg csinálja egyszerre, az sokkal hatásosabb. A tanfolyamot úgy végeztem el, hogy mérföldekkel jobban voltam. Utána rendszeresen csináltam, és 2-3 hónap volt az, amikor olyan állapotot értem el, mint előtte, azaz teljesen jól voltam, semmi roham, semmi rosszullét, semmi kellemetlenség. De persze ez alatt a 2-3 hónap alatt is már sokkal de sokkal jobban éreztem magam. Nem voltam már fekvő, kimozdultam itthonról, buszozgattam városok között, stb.
Érdekelne, hogy az agykontrollon nem kerültél olyan helyzetbe, hogy rosszul lettél?
Olyan gáznak tartanám, ha elmegyek és ott kapok rohamot.
A franc egye meg,hogy már megint ilyen hülyeségeken agyalok. :( mi lesz ha....
amint jött ez a rohadt rosszullét egyből zuhantam akkorát az állapotomban, mint állat
A rosszullét után egyből elkezdek félni, a következőtől. Ez egy rohadt dolog! :(
Olvasom és nézem Tolle tanítását, relaxációs gyakorlatokat vettem fel és csinálom, erre pont most van a visszaesés :(
Ha nem vezeti le az ember vagy nem tanulja meg a szervezet számára kedvező módon kezelni, le fogja gyűrni mindig (akár később, akár akkor). A gyógyszer szép és jó, de a tünetelfedés nem egyenlő a napi rendszerességű stressz levezetésével.
Lehet, h pontosan ezért van az, mikor valakinek emelni és emelni kell az adagját vagy újabb és újabb gyógyszerekre cserélik le az előzőeket. A szervezet szegény riasztana, de le van tompítva, hát nagyobb erővel akar riasztani, ezért még több vagy másmilyen gyógyszer kell...lehet ezt a végtelenségig művelni. :/
Megi!
és mit mondott a doki? szedheted nyugodtan együtt?
Pont valamelyik nap dicsekedtem, hogy csak ennél rosszabbul ne legyek, mert már hosszú ideje jól vagyok, igaz gyógyszer mellett, de jól.
Erre a jóga (vagy nem) miatt tegnap este óta olyan rosszul vagyok, hogy 2 éve nem voltam ilyen szarul. :(
Ma már relaxáltam egyet, addig jó volt, de azóta is iszonyat a fejem, mintha sergőbe ültem volna, úgy szédülök, ettől meg hányingerem van. A tegnapi roham annyi erőt kivett belőlem, hogy hihetetlen.
Nem tudom, hogy jóga nélkül lett volna-e rosszullét, mert az utóbbi napokban olyan szinten felidegeltem magam a lányom iskolai dolgain, hogy azt hittem agyvérzést kapok. Lehet, hogy most jön ki rajtam. Legalább is régen így volt, hogy volt egy nagy stressz és amikor már gondolatban sem volt, akkor jött a roham váratlanul, de mindig 1-2 hét késéssel.
Felhívtam a házi dokit,(12-16ig rendelt) és megkérdeztem.
Doktornőt nem akartam zavarni,mert nem tudom,lehet,kórházban van éppen,és biztos örült volna,ha vizit közepén felcsörgetem,hogy hahóóó,nem bántja egymást a 2 kegyszer? :DD
A házi orvosnak meg tudnia kell,legalább néha dolgozik is a pénzéért!:)))
Megi!
Ha akkor nem kérdezted meg, akkor hívd most fel! :)
Itt be lehet írni a keresőbe a gyógyszerek nevét, és kiadja, hogy szabad -e együtt szedni :
A tiednél ez jött ki : 6. szint:
A gyógyszerek között előfordulhat kölcsönhatás, de ennek jelentősége tisztázatlan vagy elhanyagolható
További ajánlott fórumok:
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Homeopátia szorongásra, depresszióra. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
- Terhesség alatti depresszióra, szorongásra szabad szedni a Sedatif PC-t?
- Mi annak a gyógyszernek a neve, amit depressziós kismamáknak adnak, hogy elapasszák a tejet?
- Normális .hogy amit kaptam gyógyszert szorongásos éa pánikbetegségre az ideggondozóban attól még jobban felerősödtek a tüneteim?
- Ki, milyen gyógyszert szed szorongásra, depresszióra? S milyen tapasztalatai vannak?