Genitális herpesz (beszélgetés)
Kedves Csaba! Egyik hozzászólásodban írtad, hogy szívesen ismerkednél hasonló problémával küzdőkkel. Nos én nagyon
megértelek és rendkívül elegem van már ebből a vírusból, mivel sosem lehet miatta óvszer nélkül szeretkezni, pedig nagyon szeretnék... Ügy érzem, mintha egy elutasított személy lennék...
Kedves Csaba!
Köszönjük a küldeményt. A szíve-lelke vagy ennek a csoportnak.
Sziasztok!
Szerencsére már fél éve nem tapasztaltam tüneteket, remélem ez sokáig még így is marad.
Azt látom, a társkeresés mindenkinek gondot okoz, én személy szerint 2019-ben szakítottam azzal akinek köszönhetem ezt a betegséget.
Az a baj, hogy ebbe a fórumba senkiről nem lehet tudni, hol lakik, hány éves.
Nekem a nevem mellett szerepel az évszámom is, Budapesten lakom.
Kedves fórumozók!
Kívánok mindenkinek Boldog, tünetmentes Újévet!
Remélem továbbra is működni fog ez a fórum, /legalábbis addig, amíg gyógyítható nem lesz/ hiszen egymás támogatása, vigasztalása nagyon fontos, nem beszélve a tapasztalatok, értékes infók megosztásáról.
Üdv. mindenkinek
Szia Peti! Amit leírtál, az nagyon igaz, tényleg oda kell figyelni az időre, és élvezni kell az életet.
Én itt már több nővel megismerkedtem, némelyikkel találkoztam is. Ha az ember találhat egy másik herpeszest, az nagyon jó dolog.
Mindenesetre egy új kapcsolatnál érdemes más nemi betegségekre is teszteltetni (pl. HIV, Szifilisz, Clamydia), és csak utána belekezdeni.
Az impotenciától ma már nem kell tartani, teljesen gyógyítható.
Sziasztok! Rég jártam itt, legalább fél éve hogy hozzászóltam, de lehet egy éve is. Közben volt többször Isoprivir kúrám, voltam nemi gyógyászaton több év után újra, kétszer vettek bőrkaparék mintát mert láttam/láttak valami kis piros elváltozásokat odalent. Mindkétszer negatív lett! Örültem, de nem értettem a dolgot. Lehet nem is vagyok/voltam olyan gyakran herpeszes mint ahogy gondoltam? Régebben bradolife fertőtlenítő spray-vel (ami alkoholos ugyebár) fújtam le a területet és ha egy-két perc múlva nem látszott semmi folt, akkor mondtam magamnak hogy tünetmentes vagyok. Mivel az alkohol kifehérítette a területet és fertőtlenített egyúttal kihozott minden elváltozást. Ha újra használnám nem tudom mit látnék, nem is akarom tudni. Ma már csak a betadine-t, és az octeniseptet használom, főleg az előbbit. Bár mikor elmentem arra a bizonyos randira akkor is vittem volna magammal....amire ki akarok lyukadni, bár ilyen jól lettem volna mondjuk hat éve is ezzel e betegséggel, nem tudom mi segített, az isoprivir, a több alvás, (a folyadék utánpótlásra megint nem figyelek eléggé) a kevesebb zabálás biztos, és kevesebbet bosszankodok a politikán valamint amin nem tudok változtatni. Bár ez utóbbi lehet nem igaz. Társkeresés terén sajnos így baromi nagy hátrányban érzem magam. Nem várhatunk addig sorstársak amíg gyógyítani tudják, az idő telik, a vágy és a potencia idővel csökken, lehet öt-tíz év múlva örökre gyógyítani tudják majd akár itthon is, erre másnap elüt az autó vagy már pont impotens leszek.
Valami magányos hölgy Kelet-Magyarországról?
A lábfájás lehet a herpesztől is. Nekem pl. az egyik lábamban vannak elszállásolva a vírusok. Kitörések előtt mindig érzek egy furcsa bizsergést ill. meleghullámokat.
Ilyenkor minden nap beadok a combomba 5ml sós ezüstkolloid oldatot, ami gyakran teljesen megakadályozza a kitörést.
Egyébként nem jó, ha "negatív" vagy, mert ez nagyon lassíthatja a gyógyulást. Gondolj arra, hogy ennél sokkal nagyobb problémákkal (AIDS, rák stb) is élnek emberek. Akár boldogabban, mint mi...
Kedves Csaba,
Köszönöm a biztatást, nagyszerű ember vagy, olvastam a fórumon a hsz-aidat. Én nem tagadom teljesen kilátástalannak látom a helyzetemet, és nem szeretnek nemhogy 120 évig élni, de nagyon sokáig sem, így, hogy várhatóan havonta fog előjönni :(
Elnézést, borzasztó negatív vagyok..
Fog érzékenységet tapasztalt valaki? A hátsó fogaimat picit erzekenyebbnek érzem, ha összeérnek az alsó fogsorral. Mar nem tudom bebeszelem-e meg ezt is, nincs amalgám tömésem egyébként.
A labszaram is fajdogal vagy lehet mar az idegességet érzem ott is?
Kedves "Eperlé"!
Kérlek, ne keseredj el. Ezzel a betegséggel akár 120 évig is elélhetsz. Ráadásul van egy csomó természetgyógyászati lehetőség, amelyekkel felturbózhatod az immunrendszeredet, és így csak ritkán fog előjönni. Rövidesen megjelennek az első hatékony terápiás oltások, majd pedig a vírust teljesen kiirtó intelligens génszerkesztés.
Ha a partnered is fertőzött, akkor pedig igazán feszültségmentesen tudsz vele élni. Fel a fejjel!
Sziasztok!
Nekem múlt heten kezdődtek a tünetek. Egy friss párkapcsolatban másodjára voltunk együtt, másnap pedig a gát résznél éreztem kis pirosságot és nem természetes érzést, majd a vizelet csípésére lettem figyelmes, azt hittem felfazas. Utána tapintottam az első göböt ki, ami egyébként intim tájékon előfordul, mivel sajnos hajlamos vagyok a szőrtüsszőgyulladásra. Bár az lett volna. Esténként kicsit tompabb lettem és a közérzetem is furcsa volt.
Időközben intim lézeres szőrtelenítésen is voltam, így arra is gondoltam, hogy lehet ott egtem meg vagy terjedt tovább valamilyen baci. Vegülis jelentkeztek az apró vizszerű hólyagok, de javarészt olyan mintha pattanás ami lennenek vagy az említett szortüsszők gyulladtak volna be. A minap elmentem egy bőr és nemigyógyászhoz. Ránézésre herpesznek mondta ő is, de vérvizsgálatot, illetve kenetvételt két héttel később javasolta, így januárban megyek majd a többi vizsgálatra. Kaptam herpesint, valamennyire talán javult a helyzet, a pisiles is iszonyúan fajt, ez egy fokkal elviselhetőbb lett. Borzasztóan elkeseredtem. Egyszerűen kilátástalan lett minden, legszívesebben nem is léteznek többet. Nem mondtam senkinek semmit, de nyilván a partneremet be kell avatnom. Most tényleg egyszerre szürke lett a világ, sírok vagy a könnyeimet nyelem, talán lelkileg meg rosszabb számomra mint fizikailag ez az állapot.
Köszönjük a hozzászólásodat, és reméljük, hogy valóban a jobbító szándék vezérelt "Christa" esetében.
Gondolom észrevetted, hogy itt mindenki arra törekszik, hogy segítsen a többieknek. Toleráns, kulturált a légkör, azaz mindenki nagyvonalú a másikkal. Elnézzük egymás (esetleges) tévedéseit, és tiszteletben tartjuk az eltérő véleményeket. Reméljük, hogy ez így is marad.
Gondolom, írhatok a többiek nevében is, mivel már több mint öt éve itt vagyok. Elég sok hozzászólást közöltem, igyekeztem komolyabban belemélyedni a témába. Emellett részben a szakmámba is vág a dolog.
A lényegre térve: minden segítő szándék jó és hasznos, és maradjon ez így.
Az általad közzé tett statisztika biztosan megállja a helyét, legfeljebb nálam van másképp. Én ugyanis már kezdetektől fogva nagyon óvatos voltam, védekeztem, mégis megkaptam a herpeszt. Pedig férfi vagyok, azaz csak 4% lett volna az esélyem óvszer nélkül, azzal pedig valószínűleg 0,0004%? Sajnos mégis beleestem ebbe a csekély szórásba...
Sziasztok!
Szeptember elején írtam itt először, és ezidáig utoljára, akkor volt az első kitörésem. Azóta szerencsére tünetmentes voltam, pár napja viszont jelentkezik újból az égő, viszkető érzés, tegnap találtam is magamon egy hólyagot, emlékszem, múltkor is ott jelentkezett először. Erősen gondolkodom, hogy írassak-e gyógyszert, mert olyan jó lett volna az ünnepeket megúszni ez a nyavalyás nélkül, de közben meg tartok attól, hogy csak a gyógyszer-rezisztenciának ágyazok meg vele. Tegnap kentem rá aciklovir kenőcsöt, úgy érzem, hogy ez nem olyan hatásos, mint a tabletta, belsőleg egyelőre lökésterápiával, lizinnel és nagy adag zöldtea kivonattal próbálkozom. Sajnos nekem a jegelés csak fájdalommal járt, külsőleg sós, teafaolajos fürdőt alkalmazok. Ha bárkinek van ezeken felül hasznos tanácsa, most kifejezetten hálás lennék érte, annyira jó lenne megúszni. :( Ha most egy darabig csend lenne itt, akkor mindenkinek tünetmentes, boldog ünnepeket kívánok!
Ez az oldal eddig mentes volt a durvaságoktól. Remélem, ezek után sem változik a helyzet. Szerintem lehet kulturáltan is beszélgetni egymással.
Az aciklovirtól egyébként nekem is hullott a hajam, még hajbeültetésen is voltam később. Nem vagyok biztos benne, hogy csak a gyógyszer okozta, de azóta (hogy elhagytam) szép hajkoronám lett. Nem hinném, hogy az oltástól lenne.
Ezt az is alátámasztja, hogy megszűnt a Krisztinél, miután abbahagyta a szedését.
Egyébként vannak más gyógyszerek (pl. a famciklovir tartalmúak), amik nem járnak hajhullással.
Sziasztok,
orvost keresek, akitől másodvéleményt kérnék.
Tudnátok ajánlani valakit?
Budapest, Pest megye lenne elsősorban a befutó.
Nem tudom mennyire szabad neveket írni ide, de ha privátban külditek, nagyon hálás lennék.
Köszönöm.
Nálam annyi volt az eredménye, hogy eleinte eltűntek a tünetek, és óriási megkönnyebbülést éreztem. Mint egy megváltás, olyan volt...
Azután szépen megtanulták a vírusok, hogy miként kell ellenállni a gyógyszernek, és a végén teljesen hatástalan lett a kezelés.
Sajnos mindig marad pár vírus, amelyik rezisztens és túléli, majd ezek a törzsek szaporodnak el.
Sziasztok,
hosszútávú acyclovir szedéssel van tapasztalata valakinek?
Van valaki, akinek nem jött elő többet?
Vagy ha igen, akkor mi értelme van ennek a kúrának?
Köszönöm, szép napot mindenkinek.
Mindenkinek kitartást kívánok én is, megfogjátok találni az igazit. Tény, hogy némi hátránnyal indulunk neki, de attól még mi is ugyanolyan szerethetőek vagyunk mint bárki más.
Aki meg nem tudja ezt a "kis hátrányt" elfogadni, azt el kell engedni. Nyilván fáj, de túl fogjuk élni, mert reménykedünk, hogy jön valaki aki megérti. És jönni fog valaki...
Szép napot mindenkinek!
Szia! Kitartás és ne add fel Ness01..
Ha beszélgetni szeretnél valakivel (nem párkeresés) akkor írj nyugodtan..
További ajánlott fórumok:
- Mi a legjobb módszer a herpesz megelőzésére, kezelésére?
- Hogy lehet herpeszt minél gyorsabban eltüntetni?
- Genitális herpesz fájdalma...:( Akinek volt ilyen betegsége érdekelne mivel enyhítette a fájdalmat?
- Genitális herpeszre valami gyógyszer vagy kenőcs?
- Herpes? Herpes genitalis? -Tisztázzuk a kérdést!
- Genitális (nemi) herpesz