Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Genitális herpesz fórum

Genitális herpesz (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
727. Csaba-2
szept. 11. 05:54
Most már igen. Rendkívül jó, köszönjük szépen. Itt egyből megismerhetjük a legújabb kutatásokat.
szept. 9. 17:15
[link] láttátok már ezt az oldalt?
725. Csaba-2 (válaszként erre: 724. - Annamari.)
szept. 2. 08:12

Igen, szerencsésnek mondhatod magad. Ennyi időn belül két kitörés szerintem nem sok.


Ha egy herpeszessel ismerkedsz meg, nem kell gumit használni, legfeljebb akkor, ha éppen hólyagok vannak. (Hogy ne terjedjenek szét). Éppen ezért lenne jó, ha megismerkednénk. Nálam nem kell vigyázni, aggódni, hiszen már nem fertőzhetjük meg egymást. Természetesen lehet orális szex is kölcsönösen.


Ha a tapasztalatok érdekelnek, olvasd el az eddigi hozzászólásaimat ill. az itt nyilatkozók tapasztalatait.


És a legfontosabb: Bízz bennem, és írj.

szept. 1. 17:05
Köszönöm, Csaba, a válaszod. A két kitörésemmel elég tapasztalatlannak érzem magam, vagy talán szerencsésnek mondhatom magam hogy január óta összesen kétszer mutatkozott meg? Érdekelne mik a tapasztalatok. Ezentúl életem végéig szex csak óvszerrel? És az orális szex? Mikor közölje az ember a partnerével?
723. Csaba-2
szept. 1. 06:21

Kedves Annamari!


Teljesen megértem a helyzetedet, szerintem sokan járnak hasonló cipőben. Sajnos a HSV-2-t is el lehet kapni szájról az orális szex során.


Mint korábban írtam, én sem tudom, hogyan fertőződhettem meg annak idején, mert az öt éven belüli partnernőim teljesen herpeszmentesek voltak (még ajakherpeszre is), és egyiknek sem volt rajtam kívül férfivel intim kapcsolata. Az őket megelőző barátnőimnél pedig szinte mindig védekeztem óvszerrel.


Rövidre fogva a szót, nekem nyugodtan írhatnál ismerkedés céljából. Én nem utasítalak el, nem ítélkezem és nálam nem kell félned attól, hogy megfertőzöl.

aug. 31. 21:28
Sziasztok!régóta olvasom a fórumot, de csak most merítettem bátorságot, hogy írjak is. Sajnálattal látom milyen sokan vagyunk a problémával. Nálam januárban jelentkezett először. Fejfájással és lázzal indult,a lábaim majd leszakadtak,viszont a nőgyógyászati tünetek csak napokkal később jelentkeztek,nem is hólyagokkal,inkább repedéseket láttam. A nőgyógyász egyből rávágta hogy herpesz és mintát vett, az eredmény nem mutatott herpeszt. Az orvos elintézte annyival, hogy a lényeg hogy meggyógyultam és örüljek hogy nem herpesz. Ekkor egy kezdődő párkapcsolatban voltam, pár hónapja tartott és ez a mizéria véget is vetett neki. Teljesen azért nem nyugodtam meg, persze májusban újabb tünetek jelentkeztek. Három pattanásszerű hólyaggal, egy hét alatt meg is gyógyult, orvoshoz a helyzet miatt nem jutottam el. Nemrégiben std szűrésre mentem. Hsv 2 igg pozitív, igm negatív. Az exem elmondása alapján soha semmi baja nem volt odalent,viszont a kapcsolatunk alatt ajakherpesze volt. Lehetséges hogy a szájáról kaptam el hsv 2-t? Azóta tünetem nem volt, bár elkiabálni sem szeretném :) azóta rettegek mikor tör ki újra. Testileg nem is visel meg annyira, mint lelkileg :( azóta nem érzem hogy kapcsolatot tudnék létesíteni bárkivel, félek az elutasítástól és ítélkezéstől. Hogy lehet ezt feldolgozni? Kitartást mindenkinek!
721. VM75
aug. 22. 08:11
Szia Csaba!Írtam..
720. Csaba-2
aug. 22. 07:06

Kedves Melinda!


Akkor kérlek írj nekem. Én szívesen megismernélek.

719. VM75
aug. 21. 21:55
Sziasztok!Melinda vagyok.Sajnos én is meg kaptam az exemtől ezt a vírust .3éve jött ki rajtam.azóta semmilyen kapcsolatom nem volt,csak vissza utasitások..Szívesen ismerkednék
718. Panna5
aug. 14. 07:22

Kedves Csaba!


Nem a szerelmet kérdőjelezem meg, én is azok közé tartozom akik viszonylag könnyen szerelembe esnek.

Azt próbáltam elmondani, hogy ha megismerkedünk valakivel nem biztos, hogy szerelembe esünk anélkül, hogy megéltük volna vele a testiséget./kivétel ha valaki 16 éves :-)/ Anélkül, hogy megízleltük volna, teljesen összeforrtunk volna vele.

Lehet nagyon erős a vonzódás, de szerelem szerintem a legtöbb esetben akkor alakul ki, ha már a testi kontaktus is megtörtént. De mint említettem biztos vannak kivételek, hiszen nem vagyunk egyformák.

Az utána következő állapotot viszont nagyon szépen megfogalmaztad.

717. Csaba-2 (válaszként erre: 712. - Panna5)
aug. 14. 06:42

Most csak Panna soraira szeretnék reagálni.


Azt írod, "nem mindenki tud plátói alapon szerelembe esni" ill., hogy "a nők inkább, mint a férfiak".


Ez biztos így igaz, ami nekem, mint férfinek jó hír. Ugyanakkor mi is képesek vagyunk szerelembe esni. Szerintem ez nélkülözhetetlen egy igazán stabil kapcsolathoz.


Elmondhatatlan, milyen szép az ilyen állapot: az ember folyton csak a másikra gondol, alig várja, hogy találkozhasson vele. Nem feltétlenül csak a szex miatt. Időnként csupán azért, hogy megérinthesse, megölelhesse vagy a szemébe nézhessen és gyönyörködjön benne. Önmagában a tudat, hogy van kiért élni, értelmet ad az életnek. Nincs depresszió, elszáll a rossz hangulat. Ilyenkor kiegészülsz egy másik emberrel, egybeforrsz vele, és ez hihetetlen erőt, boldogságot ad.


Ha a másik is átéli, szinte biztos, hogy nem szakítja meg a kapcsolatot a herpesz miatt.


Ha valaki szerelem (vagy ennek teljessége) nélkül bújik ágyba a partnerével, akkor sem feltétlenül kell előtte közölni a fertőzöttségét, ha vigyáz a másikra, és használ óvszert. Ilyenkor a vírusnak nincs sok esélye.

716. Panna5
aug. 13. 08:38

Kedves Alina!


Tudom, hogy nem a kommentekre gondoltál, nem is azért írtam. Csak minden felületet kihasználnak, hogy valamilyen reklámot lenyomjanak a torkunkon. Ez akasztott ki. Az említett videókkal semmi bajom, sőt!


Kedves Csaba!


Én sem vagyok gyógynövény ellenes, szívesen kipróbálok mindent ami esetleg használ és nem árt. Pillanatnyilag ligetszépét szedek. Csak kiborított, hogy nem a videót kommentelték, hanem minden második komment a csodadoktorokról szólt.


Kedves Lilla!


Alina is írta, hogy ha beütöd a Youtubon az Alexandra Harbushka nevet ,,Life with Herpes " akkor fel fog jönni rengeteg videó ezzel kapcsolatban.


Jobbulást és szép napot mindenkinek!

aug. 13. 07:30
Én nem a kommentekre gondoltam, amikor ajánlottam..A kommentek szerintem teljesen függetlenek a videóstól!
714. Csaba-2
aug. 13. 07:28

Tudni kell, hogy minden üzlet. Ez nem azt jelenti, hogy nem lennének jók a gyógynövényes és egyéb kúrák. Én is ezek mellett állok (hiszen természetgyógyász is vagyok), de sokszor csak azért gyártanak hasonló videókat, hogy eladhassanak bizonyos termékeket.


Tehát legyetek óvatosak. Ritkán van csodaszer és csodadoktor.

713. Lilla025 (válaszként erre: 712. - Panna5)
aug. 13. 00:02
Ehhez valami linket tudnál adni hogy én is meg tudjam nézni. Köszi :)
712. Panna5
aug. 12. 13:45

Belenéztem Alexandra Harbuschka néhány videójába, többek között ahol a férjével beszélget arról, hogy milyen egy herpeszessel élni. A többi videó is érdekesnek tűnik, bár időhiány miatt csak belenéztem, viszont kíváncsiságból lejjebb tekertem a kommentekre, és szinte kivétel nélkül minden videó alatt ott van, hogy, x.y. hogyan gyógyult meg Dr. Awolabi, Dr. Ozuka, Dr. Ayonede és még sorolhatnám, hogy kiknek a gyógynövényes kúrájával és, hogy mennyire hálásak érte!? Sőt HIV betegséget, diabéteszt és rákot is gyógyítanak ezekkel a kúrákkal! Most, komolyan?

Csaba hozzászólására reagálva, szerintem nem mindenki tud plátói alapon szerelembe esni, / a nők inkább mint a férfiak/ kell a testi kontaktus is hozzá. Persze nem lehetetlen, csak szerintem akkor teljesedik ki a dolog igazán.

Jobbulást mindenkinek!

711. Csaba-2
aug. 12. 07:05

Lilla soraira reagálva, szerintem csak akkor szabad a betegséget egy herpeszmentes (?) partnerrel közölni, ha az illető már szemmel láthatóan szerelmes lett. Akkor már jobban meggondolja, hogy kilépjen-e a kapcsolatból.


A másik dolog, hogy érdemes megemlíteni a tényt, miszerint az emberek 95-98 százaléka fertőzött a vírussal. Legalábbis az ajakherpesszel. (Genitálissal kb. 20%, de ez is nagyon magas arány).


A mai korban az ajakherpesz is nemi betegségnek számít, hiszen csaknem mindenki gyakorolja az orális szexet. Ha pedig a száj része a szexnek, akkor annak fertőzöttsége is nemi betegség. (Az USA-ban annak is számít).


Így tehát a világ 95-98 százaléka herpeszes nemi beteg.


Pinkhód megjegyzése nagyon tanulságos, és azt támasztja alá, hogy mekkora szerepe van az életmódnak a betegség visszaszorításában. (Erről korábban én is gyakran írtam).

710. Pinkhód (válaszként erre: 706. - Csaba-2)
aug. 11. 23:09
Nekem szájherpeszem volt règebben. Azóta nem jön ki (èvek óta),amióta tejre ès tojásra diètázom. A vèrből szűrt intolerancia teszt mutatta ki a tej- tojás intoleranciát.
aug. 11. 15:20
Aki beszél angolul, nagyon Ajánlom Alexandra Harbushka youtube videóit, instagram oldalát illetve vezet egy anonim csoportot "Life with herpes" névvel, több mint 600 taggal. Igaz , főképp amerikaiak de mindenki ugyanazzal a problémával. Sokan megosztják a tanácsukat, élményüket akár randizással kapcsolatban :)
aug. 11. 08:55
Sziasztok! Párkapcsolati téma lenne most szerintem ez is sokmindenkit érint. Szeretném ha megosztanátok saját tapasztalataitokat ezen a téren. Hogy közlitek vagy közöltétek e egyáltán a pártokkal az adott problémát? Mikor ajánlatos erről beszélni a kapcsolatban vagy mennyire a kapcsolat elején? Mennyire tapasztalatok rossz és jó dolgokat ezen a téren..?
707. Gree05 (válaszként erre: 706. - Csaba-2)
aug. 10. 08:56
Köszönöm szépen!
706. Csaba-2
aug. 10. 07:26

Szívesen, Lizi! A kéthavi kitörés szerintem nem gyakori. Én örülnék neki, ha nálam ilyen ritkán jönne elő. (Általában havonta/három hetente van benne részem, de többnyire jelentéktelen tünetekkel).


Ha az ok nem szűnik meg, a hosszú távú kezelés nem old meg semmit. Általában. Talán Te kivétel leszel. A pszichológus jó ötlet, de az immunrendszeredet is erősíteni kéne.


Gree hozzászólására reagálva, talán érdemes lenne antivirális gyógyszert szedned egy ideig, amíg a vírusok nem vándorolnak le az idegdúcokhoz. Nem tudom, mennyi idő telt el az "akció" óta, de én ezt a módszert követem, ha van egy herpeszmentes partnernőm. Amennyiben pl. gumiszakadás vagy egyéb "baleset" történik, adok neki két napig famciklovirt.

705. e3b4e73ae5 (válaszként erre: 701. - Csaba-2)
aug. 9. 22:28

Koszi Csaba a valaszt! Korabban is emlitetted mar, illetve lehet nem csak Te, hanem masok is, hogy vigyazni kell ezzel.

En szeretnem kiprobalni a dolgot mert jelenleg 2 havonta elojon a herpesz, es ez igy kb evi 6 alkalmat jelent. Azt irja az irodalom, hogy ilyen esetben mar javasolt a terapia - es hat nyilvan baromira zavar is a dolog, iszonyatosan boldog lennek ha a kezeles alatt egyszer sem jonne elo, es utana pedig ki lehetne tolni az elotoresek suruseget.

Egyebkent bejelentkeztem pszichologushoz is, mert ahogy megfigyeltem, nalam a fő trigger a stressz. Ha egy napig rafeszulok valamire, masnap reggel mar herpesszel ebredek... Raadasul hajlamos vagyok mas pszichoszomatikus betegsegekre is, igy muszaj ezt rendbetenni.


Egyebkent tavaly ilyenkor voltam mar nemigyogyasznal, akinek bedobtam a hosszutavu gyogyszeres terapia otletet. Akkor o lebeszelt rola, arra hivatkozva, hogy megterheli a szervezetet, kozben folyamatosan maj es vesefunkciot kell nezni, es draga is... Hat nem tudom, most ujra nekifutnek, mert a lelki teher, amit a suru elotoresek okoznak, rosszabb, mint a fent emlitett dolgok.

704. Gree05
aug. 9. 21:19

A fő probléma, hogy ő teljes bizonyossággal mondta, hogy ilyen esetben már nem fertőz, én hülye meg elhittem.


Viszont szeretnék a kérdésemre is választ kapni. Illetve

703. Panna5 (válaszként erre: 702. - Gree05)
aug. 9. 20:58
Én a helyedben legközelebb várnék az intim együttléttel, addig amíg teljesen elmúlik.
702. Gree05
aug. 9. 08:57

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogyha a páromnak a száján varas volt az ajakherpesz és orális szex is volt, biztos, hogy megfertőződtem a herpesszel?


Napok óta ezen idegeskedem.

701. Csaba-2
aug. 8. 07:24

Én igen. Nagyon jónak tűnt, mert amíg szedtem, szinte semmi baj nem volt. Legfeljebb néha egy kis halvány folt, ami másnapra már eltűnt.


Viszont amikor elhagytam a gyógyszert, kb. egy hónap múlva minden visszatért. Ráadásul a vírusok szépen lassan teljesen ellenállóvá váltak az aciklovirrel szemben, ami ezért nálam már hatástalan.


Másnál talán nem így alakul.

aug. 7. 22:46

Sziasztok!

Van köztetek olyan, aki áteset már hosszabb távú (6-9 hónapos) szuppresszív kezelésen? (acyclovirral belsőleg)

699. Csaba-2
aug. 6. 07:35
Én majd szeretném kipróbálni. Olvastam a tájékoztatóját, és úgy vettem észre, hogy kevesebb mellékhatása van, mint az aciklovirnek. Pl. nem okoz hajhullást.
aug. 5. 11:56
Sziasztok! Próbáltátok már a Valaciclovir hatóanyagú gyógyszert?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook