Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Genitális herpesz fórum

Genitális herpesz (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
jún. 5. 17:02

Helló mindenki!

Én most itt megpróbálok ismerkedni! :D Győr környéke, 32 éves férfi, egyedül élő, egyedülálló. Hosszútávú kapcsolat lenne a célom, dehát ez majd úgyis kiderül. Keresek egy nőt, akivel közösen építhetünk valami szépet – ahol már a legelején teljes őszinte lehetsz, ahol meg tudjuk beszélni a nehéz dolgokat is, és ahol ugyanúgy tudunk nevetni és élvezni az életet. Pozitív gondolkodású ember vagyok, arra jöttem rá, hogy ez az egész sok mindent megváltoztatott bennem és nem átokként nézek már rá. Inkább sok önismeretet adott, így sokkal jobban értékelek mindent és hálásabb vagyok, mint valaha voltam. :D

Ha esetleg van olyan, aki szívesen beszélgetne, ismerkedne írjon itt e-mailt: p1essz@protonmail.com

ui.: és ha most csak olvasol: ne hagyd, hogy ez a dolog elvegye tőled az élet szépségét és a kapcsolódás lehetőségét. Mi, akik itt vagyunk, mind bizonyíték vagyunk rá, hogy lehet mellette is teljes, boldog, szerethető életet élni.

Kívánom, hogy te is megtaláld a békédet és azt az embert, aki mellett igazán önmagad lehetsz

1438. Szellő (válaszként erre: 1436. - John191)
máj. 28. 06:35
Nem találtam ilyen felületet az elmúlt években... így marad a régi verzió: megismerkedsz valakivel, majd eljön az idő és inkább kihátrálsz.
1437. Lepke22
máj. 25. 18:07

Sziasztok!

John191 kérdésére válaszolva, én nem ismerkedem mióta tudom, hogy ez a betegségem. Egyrészt mert félek az elutasítástól, másrészt meg azért, mert még nem állok készen arra, hogy ezt egy “normális” emberrel közöljem. Hogy is lehet ezt egyáltalán ismerkedéskor a másiknak elmondani?! Nem érzem magam készen arra, hogy ismerkedjek. Az meg, hogy olyan emberbe botoljak, aki szintén ezzel küzd, az szerintem nagyon-nagyon ritka.

Én egy külföldi oldalt találtam csak, a Positive Singles-t, de jókat nem is igazán olvastam még róla, plusz én itthonról talán csak egy embert láttam fent, egy ember jött velem szembe, egyébként rengeteg amerikai van fent, illetve sokan európai országokból. De már itt is feladtam a keresést, aztán a sors majd eldönti, hogy hogyan találok majd párt 🙂

1436. John191
máj. 24. 21:30
Sziasztok, Próbálok valami olyan platform-ot találni ahol ebben a cipőben járó sortársak szeretnének párt találni. Nem nagyon találok. 2-3 hölgyet találok elvétve 1-1 célirányos site-on. Ti hol ismerkedtek ? Vagy normálisan ismerkedtek és utána jelzitek a leendő partnernek hogy ez a dolog egy picit komplikálhatja a jövőt ? Van erre jó gyakorlat ?
1435. Boboka3
máj. 23. 09:31

Sziasztok! Mar regen neztem be ide,de erdemes volt,pont ezek a taplalkozasi kerdesek foglalkoztatnak engem is mostanaban.Csaba hozzaszolasval leginkabb csak egyedt tudok erteni.

Nekem az ido sokat segitett,egyszercsak eljott az az idoszak,amikor nagyon jelentosen lecsokkentek az elotoresek szamai.Es mivel mar rutinos lesz az ember ,el tudja csipni az elejen a dolgokat,azokat is vissza lehet forditani ,hogy holyagok ne jojjenek elo.

Lehet parod,egeszseges gyermeked,igen egy kis odafigyeles kell,de az sosem art! Szeretkezesnel,ne legyen rajtatok nyilt seb,vagas pl.amit borotva okozott(szepitkezes utan erdemes legalabb egy napot varni a mikroserulesek miatt),ha sikositot hasznaltok azzal is lehet csokkenteni a borseruleseket.Szules elott erdemes az orvossal errol beszelni,itt is toketesen megelozheto pl.csaszar,lecsokkentheto a fertozodes eselye gyogyszerekkel...

Azt kivanom,mindenki talalja meg azt a modszert,ami neki bevalik es teljes eletet tudjon elni,esetleg az is segithet,ha osszehasonlitjatok mas betegsegekkel,fertozesekkel,a herpesz egyebkent az emberi populacio jelentos reszeben ott van,csak nem aktivalodnak vagy csak nagyon ritkan.Nincs mit szegyelni tulajdonkeppen! A legjobbakat!

1434. Csaba-2
máj. 21. 20:40

Olvastam pár véleményt a gyümölcsökkel és a szénhidrátokkal kapcsolatban, és ezekhez lenne néhány megjegyzésem.

Szóval (természetgyógyászként) én egyáltalán nem osztom azokat a nézeteket, amelyek szerint nem lenne jó a gyümölcs (vagy gyümölcslé) fogyasztás.

A természetben található organikus anyagokat sohasem szabad alkotóelemeire bontva kielemezni. A gyümölcsök és zöldségek ugyanis nem csupán cukrot, szénhidrátot, rostokat meg vitaminokat tartalmaznak, hanem rengeteg egyéb más dolgot is. Például enzimeket, amelyek szabályozzák a felszívódást.

Azzal egyetértek, hogy a vegyszeres, túl édesre nemesített, műtrágyával felfújt vagy éretlenül leszedettek nem a legjobbak. Ugyanakkor van lehetőség régi, nem túlnemesített fajtákhoz is hozzájutni. Ezeket nem feltétlenül egy másik kontinensről hozták be féléretten, nem tápoldaton nevelték, hanem falun termelték kizárólag bio-módszerekkel. Például szerves trágyával feljavított talajon és max. egy kora tavaszi lemosó permetezéssel, amit mondjuk csak rézkénnel végeztek.

Az almák közül ilyen fajták pl. a következők: pogácsa alma, bőralma, Húsvéti Rozmaring, sóvári stb.

Én csak ilyeneket ültettem a kertemben, és elmondhatom, hogy olyan ízvilágban van részem, amit a mai átlagember egyszerűen hírből sem ismer. Ezek a fajták kb. ötször annyi vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaznak, mint a modern rokonaik - a hivatalos mérések szerint. Természetesen kiváló gyümölcslé is készíthető belőlük. A szőlők közül az Otelló vagy az Izabella is igénytelen, szinte nem is kell permetezni.

Én már kb. 20 éve rendszeresen léböjtkúrázom. Naponta 2-3 liter gyümölcs- vagy zöldséglé 2-3 napig (a 3 napos a legjobb), olajos öblögetések, szódabikarbónás fürdők és béltisztítás. Utána olyan, mintha kicseréltek volna: megerősödött immunrendszer, kiváló látás, gyors gondolkodás és nagyon jó mozgékonyság. Ha közben ki is jön a herpesz, szinte azonnal meggyógyul.

Amit Isten megteremtett, az a legjobb. A Biblia is azt írja, hogy "teremtek az embernek maghozó füvet (gabonát) és maghozó gyümölcsöt, az legyen neki táplálékul".

Ezt mi nem bírálhatjuk felül emberi okoskodásokkal, mert abszolút igazságok.

A mai, modern nagyvárosi közösségekben évtizedek óta általánosan elterjedt tévhit, hogy "a kenyér káros", mert sok szénhidrátot tartalmaz, ami (állítólag) hízlal. Pedig ez egyáltalán nem állja meg a helyét. Nézze csak meg bárki a vegetáriánusokat: a legsoványabb emberek. Azok pedig, akik a húsdiétára esküsznek, rendszerint elhízottak, tele vannak lerakódásokkal és meszesek az ereik. Hiába erőlködnek: fogyás helyett csak híznak, és egyre betegebbek.

A fenti megállapítást támasztja alá Dr. Tamasi József orvos-természetgyógyász egyik beszámolója, miszerint pl. a zsírdiétán vagy paleós táplálékon élőket arról szokta megismerni, hogy vörös, szinte szétrobbanó fejjel, extém magas vérnyomással és ízületi panaszokkal (lerakódások) jelennek meg a rendelőjében.

Az igaz, hogy az egyszerű szénhidrátok (mint pl. a fehér kenyér és finomított pékáruk) nem a legjobbak, de a teljes őrlésű lisztből készült tönkölybúza kenyér a világ egyik legegészségesebb alaptápláléka. Ugyanis nem csak keményítőt tartalmaz, hanem benne van a búzakorpa és a korpa alatti aleuronréteg is. Ezek sok B-vitamint és más anyagokat (pl. enzimeket) is tartalmaznak, amelyek szabályozzák a keményítőben levő szénhidrát felszívódását. A tönkölybúzát nem is lehet vegyszerezni, mert nem bírja elviselni a növényvédő szereket.

Ha valakinek nincs kertje, akkor is vannak alternatívák. A város közeli falvakban lehet régi parasztudvarokat találni, ahol fellelhetőek a régi fajták.

Amikor nem volt kertem, feladtam a Szuperinfóban egy hirdetést, hogy "régi fajta gyümölcsöket vásárolnék", és rengetegen megkerestek. Egyszerre megvettem az egész évi mennyiséget, betároltam egy hűvös pincében, ahol szépen elállt tavaszig.

1433. Lepke22 (válaszként erre: 1431. - John191)
máj. 19. 17:43

Szia John191!

Ezek közül, amiket írtál már nagyon sokat kipróbáltam, de igazából semmi se segített. Mondjuk az is igaz, hogy ezen stresszelek minden nap, és nem tudom elfogadni ezt az egészet.. Több, mint egy éve szenvedek, havi szinten kiújul, és van egy olyan érzésem, hogy így lesz ez még évek múlva is. Hiába szedem most folyamatosan az aciklovirt, még így is kijön.. Szedem az oregánó olaj kapszulát is, mindenféle gyógyteát is iszok, és emellé rengeteg vitamint is, gyümölcsöt, zöldséget is napi szinten, de mindhiába. Az elején próbáltam odafigyelni az arginin tartalmú ételek kerülésére, de úgy se volt jó, úgyhogy már feladtam. Teljesen el vagyok keseredve, hogy ez lett az életem. Tanácstalan vagyok és nem látom a fényt az alagút végén 😔

1432. Panna5
máj. 19. 10:22

Sziasztok!

Sajnos nálam is pont aktív a vírus. Mint említettem az utóbbi időben csak enyhe tünetekkel jelentkezett és nagyon gyorsan elmúlt. De a legutóbbi kitörés ezzel szemben erős volt, és most ugyanazon a helyen jött ki.

Konstatáltam, hogy ha olyan helyen jön ki, ahol nagyobb bőrfelület van mint pl. a comb belső része vagy a fenék, akkor semmilyen tűzoltás nem segít. Kijön. És brutális.

Tudom mi volt most a baj. A mandula. Igen, sajnos a különböző magok aktiválhatják. A cukrot igyekszem kiiktatni, viszont a gyümölcsöt nagyon szeretem. De lehet, hogy gyümölcs fronton is változtatnom kell.

Most szedem a lizint és az acyclovirt, és várom, hogy jobban legyek. Mást nem nagyon tehetek.

Jobbulást és szép napot mindenkinek!

1431. John191 (válaszként erre: 1407. - Lepke22)
máj. 17. 21:15
Szia Lepke, Megérintettek a soraid, hasonló cipőben járok, csak férfiként. A szintetikus gyógyszerekkel nekem is fenntartásaim vannak, én is elindultam más irányba. Eddig biztató tapasztalataim vannak, ha van is néha valami apró jel, az pár nap után eltűnik. Az étkezés az egyik kulcs...cukor off, alkohol módjával(ha megszalad, akkor jön a HSV is) Ezeket ajánlom a figyelmedbe : oragano olaj, kakukkfű, rozmaring, szegfűszeg, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus crispatus, Reishi Mushroom (Ganoderma lucidum), Cordyceps sinensis (hernyó gomba), Lions mane - Hericium erinaceus (süngomba), Echinacea, Rozites caperata mushroom, Monolaurin, C vitamin+cink, propolisz, Copper nicotinic acid (Réz-nikotinsav), copper nicotinate (réz-nikotinát), Bálint Cseppek ( Virulitas csepp + Máriatövismag olaj) Én most ezekből egy jópárat használok és tesztelem magamon. A máj az egyik kulcs, a májadnak tiptop állapotban kell lennie. Vacak kaja+ zsírmáj kombó mellett hiába szedjuk akár a szintetikus aciclovirt is. Én most ennyit látok egyenlőre. Tévedés jogát fenntartom.
1430. John191 (válaszként erre: 1415. - Csaba-2)
máj. 17. 20:53

Egy átlagos narancsban (ha friss és nem szállították 4 hétig) kábé 50 mg C vitamin van. Ez arra elég hogy ne legyen skorbut-od. Leszámítva hogy rostanyag van benne, ami lassítja a felszívódást, valójában cukros gyümölcs is, HSV mellé nem ajánlott a rendszeres fogyasztása.

Ha magas C vitamin szintet akarsz tartani, mert a C vitamin anti-virális hatását szeretnéd elérni akkor napi 4-6 x 250 mg fogyasztását javasom....így még a hasznosulás megfelelő, az időben elosztott dozírozás pedig biztosítja hogy a vízbázisú vitamin szintje megmaradjon a nap folyamán. Nyilván így minden zsebedben lenni kell C vitamainnnak,,,,ezt meg kell szokni.

1429. John191 (válaszként erre: 1419. - Csaba-2)
máj. 17. 20:40

Szia, Hadd éljek apró korrekciókkal :

1., a gyümölcsben levő cukor pont olyan mint a finomított cukor, csak a felszívódás sebességében van különbség...a gyomorsavnak a gyümölcsöt egy kicsit több időbe tellik molekulákra bontani...glukózra és fruktózra. Előbbit energiának tudja a test felhasználni(ATP), utóbbiból testzsírt csinál a máj.

2., A mai gyümölcsök (a savanykás bogyósokat leszámítva), már az utolsó kb 500 év emberi nemesítés termékei hogy minnél édesebb és nagyobb legyen. A mai gyümölcsöknek már az isteni teremtéshez (vagy Dawrin-hoz) nincs köze. (sajnos)

3., Cukorbombák fogyasztása valóban leszedálják az immum rendszert, úgy kb 1-2 órára.

4., 2-3 liter gyümölcsléből nem immumrendszeri turbó lesz, hanem inzulin rezisztencia, elég gyorsan.

1428. Csaba-2 (válaszként erre: 1427. - Panna5)
ápr. 7. 20:46
Én is köszi!
1427. Panna5
ápr. 6. 13:31

Kedves Csaba!

Köszönöm szépen a nőnapi jókívánságot minden egyes nőtársam nevében.:-)

Kicsit megkésve, de nem jártam mostanában a fórumon.

Igyekszem a jövőben több időt szakítani rá.

Szeretettel ölel Panna

Jobbulást mindenkinek!

1426. Csaba-2
ápr. 6. 12:45
Mi ez a mozdulatlanság...?
1425. Csaba-2
márc. 8. 07:44
Minden kedves, itt fórumozó hölgynek boldog nőnapot kívánok!
1424. Csaba-2 (válaszként erre: 1423. - Peti911)
febr. 21. 19:59

Kedves Peti!

Nagyon szépen köszönjük ezt a részletes beszámolót, ami biztosan nagyon jó és hasznos mindenkinek. Ezen felül örülök, hogy jó tapasztalatod van a Vitacell-lel és a Celladam-cseppekkel!

Köszi, hogy megosztottad a tapasztalataidat! Szegény Barátom, nagyon sajnálom, hogy nálad ennyire kellemetlen tünetek jelentkeztek, és hogy ilyen sokáig kell gyógyszert szedned... Meg, hogy nálad még a makkon is megjelentek a hólyagok... Nálam ezt a részt - hál' Istennek - mindig elkerülte valahogy, de el tudom képzelni, milyen borzalmakat élhettél/élsz át...

További javulást kívánok mindenki nevében!

A Celladam-cseppek feltalálójával, Kovács Ádámmal jómagam személyesen is találkoztam (amíg élt), így be tudok róla röviden számolni. Nagyon kedvesen fogadott, hosszasan elbeszélgettünk, és szedtem a cseppjeit plusz a krémet is alkalmaztam. No nem herpeszre, hanem bőrrákra 2007-ben, amikor basalioma vot az orromon. Sajnos, ezt a cseppek nem mulasztották el, így sebészileg el kellett távolítani. Nem nagy ügy, ez a rákfajta nem képez áttétet (egyedüliként), de azért a későbbiekben odafigyeltem az immunrendszeremre. A cseppeket még szedtem egy ideig, meg elhasználtam a kenőcsöt is. Mindenesetre érdekes, hogy most a herpesz kapcsán is felbukkant. Mellesleg nem csoda, hiszen mind a rák, mind a herpesz akkor tud előjönni, ha az immunrendszer nem működik rendesen.

Tehát szerintem mindenki gondolja át Péter tapasztalatait, és talán tehet egy próbát.

1423. Peti911
febr. 21. 15:19

Sziasztok! Régen jártam itt, szeretnék ajánlani a sorstársaknak két szert, ami nekem sokat segített az utóbbi egy évben. Az egyik az Izsákon készülő thermál herpeszkrém.

Én többre tartom mint az acyclovir krémet, kb 1500 szokott lenni az ára, igen kicsi, csupán 6 gramm, de vékonyan kenve be lehet osztani akár egy hétre is. Persze kinek mekkora területre kell.

A másik, a celladam és vitacell csepp, valamint celladam krém. Régebben váltottam levelet erről a fórumról egy férfi sorstárssal, mivel monogramjából nem tudtam nem hölgy e esetleg, így írtam neki. Azt írta, neki másfél évig szinte hetente, kéthetente jött ki, aztán kipróbálta a celladam cseppet, pár üveggel elfogyasztott, és teljesen tünetmentessé vált. Én akkor nem vettem, elég tünetmentes korszakom volt, hanyagoltam. Tavaly kezdtem el szedni, lassan egy éve, a krémjét éppen kipróbáltam, de aztán tértem át az előbb említett thermál krémre. Tudni kell, mindjárt egy éve hogy szedem az acyklovírt, magától értedődik hogy ez a leghatásosabb fegyver a vírus ellen. Szóval, tavaly beszedtem 3-4 üveggel, reggel mondjuk vitacell csepp, este celladam csepp volt a menü, aztán csak a herpesin tablettát szedtem. Még akkor egy éve kapásból két tégely celladam krémet vettem, most kidobtam a tavaly fel bontottat, és a bontatlanra nézve gondoltam adok neki még egy esélyt, és elkezdtem használni. Csodálkozva érzem, hogy bár az elmúlt évben a gyógyszer szedése ellenére pár naponta éreztem valami égő, irritatív érzést odalent, most, mióta kb két hete használom az egyébként már novemberben lejárt krémet, talán egyszer éreztem valami jelzés értékű érzést.

Újra elkezdtem szedni a celladam cseppet is, ahogy a forgalmazója mondta: körömnyi háztartási kekszre csepegtetve 10-12 csepp, szájban sokáig szopogatva, hogy a szájnyálkahártyáról szívódjon fel. Kockacukorra is lehet cseppenteni, és azt szopogatni, de ha kiskanállal bevesszük, és szájban tartjuk szerintem ugyanúgy felszívódik. Ára, nos én még tavaly kb 3600-ért vettem, most ha jól tudom 4500 körül van a cseppeknek is és a krémnek is. Tudni kell hogy egy üveg celladam vagy vitacell csepp napi kétszer szedve is hetekig elég. a krém, ahogy nézem a fogyását, és hogy naponta egyszer kenem az egész makkot, akár hónapokig is elég lehet, bár én már így is lejárva használom. Ha beírjátok a keresőbe, más is ajánlotta már immunerősítésre, herpeszre, néhány eldugott oldalon. Ha esetleg azt gondolod, pénzért akarok reklámot csinálni ezeknek a szereknek, rádbízom veszel e belőle, a te szenvedésed múlik rajta, de ha egy társunknak is beválik rajtam és a nekem ajánlón kívűl, már megérte leírnom. Tünetmentességet!

1422. Csaba-2 (válaszként erre: 1421. - Panna5)
jan. 7. 20:37

Én is hasonlóképpen boldog új évet kívánok minden Kedves Sorstársamnak.

Bízzatok a jövő technológiájában és a természetgyógyászat módszereiben, de főleg Isten kegyelmében, aki képes bárkit bármilyen betegségtől egy pillanat alatt meggyógyítani.

Pár napja megbíztam a mesterséges intelligenciát, hogy napra készen kövesse nyomon Keith Jerome terápiás kutatásait, és azonnal értesítsen, ha megkezdődnek a humán kísérletek. De ő most nyomon követi nekem az egész világ összes kutatását naprakészen, beleértve az oltóanyagokat is. (Jól összehaverkodtam vele)...

1421. Panna5
jan. 1. 10:52

Kedves sorstársak!

Kívánok mindenkinek tünetmentes Boldog új Évet! Kitartást magunknak, leginkább azoknak akik nagyon megszenvedik a vírussal való küzdelmet. Nekik üzenem, hogy jobb lesz, ne adják fel. Van élet a herpeszen túl is. Itt mindig meghallgatásra találtok.

Jobbulást mindenkinek!

1420. 55Judit
2025. dec. 7. 09:39

Csak a fórum címet olvastam, de!

Én szedek Lizin étrendkiegészítőt másra (hatásos). Viszont írja hogy herpesz kezésére ajánlják elsősorban. A fórum láttán megkérdeztem AI-t, hogy genitális herpesz esetén hatásos lehet-e. A válasz reményt adó az érintett számára. Még az adagolásról is ír.

Akit érdekel, tegye fel neki a kérdést, hogy a Lizin segíthet-e genitális herpesz esetén.

1419. Csaba-2 (válaszként erre: 1417. - Bala2)
2025. dec. 7. 00:57

Ez csak féligazság. Ráadásul a forrást sem jelölted meg... Ki írta? És miért kellett angolul kiírni? Talán azt gondoltad, hogy az angol szöveg nagyobb súllyal esik latba (mert az esetleg Amerikából jött)...? A magyar ember talán nem elég okos?

Lehet, hogy a citromsavnak van ilyen hatása (bár itt is megemlíti, hogy "néhány embernél" (in some people), de a gyümölcsben levő cukor nem azonos a finomított cukorral.

Amíg a finomított cukor túlzott fogyasztása akár 96%-al is csökkentheti az immunrendszer működését, addig a gyümölcsökben levő természetes cukor - a cukorbetegek esetét kivéve - ártalmatlan. Isten a gyümölcsöt úgy alkotta meg, hogy minden szükséges anyag benne legyen, ami az egészséget támogatja. Ő nem csinál félmunkát vagy "fusi munkát".

A léböjtkúrák során az ember naponta akár 2-3 liter gyümölcslevet is megiszik, ami felturbózza az immunrendszert.

1418. Szellő
2025. dec. 6. 01:26

Sziasztok, a magas arginin tartalmú ételek segítik a herpeszt,narancslé,búza, csoki,dió, mogyoró, búza stb

Kedves Csaba, hidd el végigolvastam minden hozzászólást legalább 10x, mióta elindult ez a beszélgetés. Mint ahogy szerintem itt mindenki, mert próbál az ember megoldást,kiutat találni. És nagyon sokáig az egyetlen mentsváram volt ez a topic...

Kedves Lepke! Négy év horror volt kb, ráadásul az életem akkoriban egy káosz volt, elmondhatatlanul sok stressz, nehézség, borzalmas volt, éjjel jógáztam, ha nem tudtam aludni, konkrétan nem volt olyan két hét, hogy ne lett volna kint, nagyon fájt, minden porcikámban remegtem, hibáztattam magam...igen, az elején nagyon sok telviránt szedtem, amitől konkrétan már hallucináltam is, aztán átálltam a lizinre. De nekem semmi nem segített, marékszám kapkodtam a vitamint, teljes életmód váltás, semmi...nekem a magnézium vált be. Ha érzem,hogy jön ez a bizserfés, bekapok egy lóadagot, bár minden nap szedem, cink szerintem nagyon fontos.

Menstruációnál kb mindig kijön így is, de megmondom őszintén és ezért itt lehet megköveznek, de én kinyomom. Ha nem tudom visszaszorítani, akkor gyorsan kijön nekem és kinyomom, addig nyomom belőle a trutyit, van, hogy naponta többször is, míg nem vérzik. Lefertőtlenítem és bekenem bepanthennel, vagy popsikrémmel. Iszonyúan fáj, de sokkal gyorsabban elmúlik nekem és nem parázok, hogy kifakad és elfertőzi mas helyeket is.

A teafa egy ideig segített, de aztán az sem..

Szóval írj rám bármikor, nagyon szívesen segítek, ha tudok.

1417. bala2 (válaszként erre: 1415. - Csaba-2)
2025. dec. 5. 20:20

Nem írt rosszat, valakinél tényleg előhozza:

Citrus Fruits

"Citrus fruits are high in the acid citric acid, which has been linked to outbreaks of herpes in some people. Citrus fruits are also high in sugar, which can make them a trigger for other types of infections, such as the common cold."

1416. Lepke22 (válaszként erre: 1414. - Szellő)
2025. dec. 4. 19:44

Kedves Szellő!

Köszönöm, hogy próbálsz segíteni, tanácsokkal ellátni és egy kis lelket önteni belém, bár most még nagyon az elején vagyok ennek az egésznek, így azt érzem, hogy egy hullámvasúton ülök és próbálom ebben a nehéz időben valahogy csak kibírni a mindennapokat😏

Nagyon sajnálom, hogy végül a pároddal így alakult az életetek, de legalább ott a te kis csodás Tündéred, aki kárpótol mindenért😊 Remélem egyszer én is átélem majd azt, hogy milyen édesanyává válni🙂

Most még tanulom, hogy mi válthatja ki, hogy havonta kiújul, de még annyira nem jöttem rá, talán a stressz, illetve a menstruáció..De nyilván kell idő, mire kitapasztalom.

Az étkezésemre is próbálok odafigyelni, de persze van mikor nem jön össze, mert én bizony nagyon szeretek jókat enni😏

A kérdésem az lenne, hogy neked 4 évig havonta kiújult a herpesz? Szedtél aciklovir tartalmú gyógyszert? Mert most én azt tervezem, hogy hosszú távon elkezdem szedni, mivel a havi kiújulás kezd teljesen felőrölni😏 Csak tartok attól, hogy hullani fog a hajam, meg attól is, hogy minden nap gyógyszert szedjek, mert én kb. sose szedek gyógyszert, csak ha már nagyon muszáj.

Örülök, hogy létezik ez a kis csoport és, hogy itt tényleg mindenki próbál a másiknak önzetlenül segíteni 😊

1415. Csaba-2 (válaszként erre: 1414. - Szellő)
2025. dec. 3. 20:26

Kedves Szellő! Én tudom, hogy mindenki más, de azért olyasmit ne írj, hogy a "narancslé ellenség". A narancslé tele van C-vitaminnal meg mindenfélével, ami erősíti az immunrendszert. Talán Te allergiás lehetsz rá, ezért vált ki nálad herpeszt. A többivel egyetértek.

Neked is azt javaslom, hogy olvasd el az eddigi hozzászólásaimat (másokét is), és fogjunk össze. Emellett reménykedjünk, hogy a Keith Jerome-féle eljárás egyszer s mindenkorra pontot fog tenni az ügyre.

1414. Szellő (válaszként erre: 1407. - Lepke22)
2025. dec. 2. 23:03
Kedves Lepke! Kitartás, sajnos megváltozik az élet, én is válogathattam és válogattam is, aztán egyszer rosszul...aztán kb 4 év horror és utána lett egy csodás kapcsolatom, amiből született egy kis tündér. Majd kuderült, hogy a csodás kapcsolatom illuzió...és maradtam egyedül a Tündéremmel. Ezt csak azért írom,mert van élet ez után is, bár nehezebb, de nem lehetetlen. Első körben meg kell ismerned mi aktíválja nálad,mire " ugrik" a vírus. Én kb nulla csokit ehetek és semmi dió,mogyoró, pisztácia barmi ilyen. Narancslé is ellenség, napi nagyon sok magnézium, jóga, minél több alvás, víz.ha érzem ezt az őrült csoki zabálási kényszert, tudom, hogy jönni fog,megpróbálom a minimumra csökkenteni és magát az evést is, nem vicc ilyenkor ez jó. Immunotrofina c vitamin magnézium. Idegcsökkentő dolgok. Kitartás és hit, hogy jobb lesz. És ide írhatsz bármikor, mi meghallgatunk es segitünk
1413. Annamari.
2025. dec. 2. 16:59
Sziasztok! Érdekelne voltatok e hasonló helyzetben. Öt éve vagyok fertőzött, évente átlagosan kb kétszer volt kitörésem. Sajnos pár hete megint, viszont amint úgy érzem túl vagyok rajta, máris megjelenik egy újabb kis hólyag, már lassan egy hónapja szenvedek vele. Nem voltam beteg, nem állt be változás az életemben, nem tudom mi okozhatja. Lizint is szedek. Másnál is volt ilyen?
1412. Csaba-2 (válaszként erre: 1411. - Bala2)
2025. dec. 1. 01:45
Ezek tudományos tények, nem hit kérdései.
1411. bala2 (válaszként erre: 1410. - Csaba-2)
2025. nov. 28. 09:57
Amilyen tudományellenesség van Amerikában mostanában szerintem ebből se lesz semmi. Ha az oltások biztonságát is megkérdőjelezik a legmagasabb szinten, akkor ezt meg még annyira se fogják díjazni.
1410. Csaba-2 (válaszként erre: 1409. - Bala2)
2025. nov. 27. 19:52

Ne a vakcinában bízzatok, hanem a vírus teljes kiirtását célzó terápiában. Keith Jerome már a virális genomok 97%-át szét tudja roncsolni a sejtmagokban. Azok az állatok, amelyeknél ezt sikerült elérni, gyakorlatilag teljesen meggyógyultak. A betegség még stressz-provokáció hatására sem lángolt fel újra. Soha többé.

A herpesz - típusa alapján - DNS-vírus. Ez (a neve ellenére) azt jelenti, hogy nem épül be a DNS-láncba (mint pl a HIV), hanem az idegdúcokban (azok sejtmagjaiban) lappang a DNS-szál mellett önálló genomgyűrűként. A genomgyűrű egyfajta tervrajz, ami külső hatásokra (pl. immunrendszer gyengülése) aktiválódik, vírussá alakul, majd az idegszálak mentén levándorol a bőrsejtekig. Ott ledokkol a sejt felületén, utána átfúrja a sejtfalat, a plazmát, végül behatol a sejtmagba. Itt egy olyan genetikai információt hagy maga után, ami a sejtet arra kényszeríti, hogy rengeteg vírust állítson elő. Amikor a sejtek már megteltek vírusokkal, "szétrobbannak", és a sok vírus újabb sejteket fertőz meg. Egy kitörésnél ezen a módon kb. 14 ezer bőrsejt pusztul el.

A (felkészületlen) immunrendszer azért nem tudja már az elején megölni a vírusokat, mert azok a behatolás elején "lebénítják" a sejtek riasztó rendszerét. Mintha kilőnének egy radart, ami így nem tudja riadóztatni a légierőt. Mire nagy nehezen eljut az információ az immunrendszerhez, már későn van, a vírus totálisan elszaporodott. Egyes vakcinák, mint az XVax, éppen ezt a "radarkilövést" lehetetlenítik el a vírusok számára, hogy az immunrendszer már a legelején útját állhassa a folyamatnak.

A terápiára visszatérve,Keith Jerome, amerikai biológus a gyökerénél támadja meg ezt az ördögi gépezetet. AAV vírusokra kapcsol DNS-hasító enzimeket, amelyek csak a herpesz virális genomgyűrűjét hasítják szét, de a DNS-t békén hagyják. Nem kell tehát valós génterápiát csinálni, azaz belevágni a DNS-be (mint pl a HIV/AIDS-nél), hanem csak egy elkülönült, idegen genomot kell megtámadni.

Ahhoz, hogy a DNS-hasító enzim bejuthasson a sejtmagba (ahol a genomgyűrű is van) kell egy "jármű", ami azt oda beszállítja. A sejtmagba ugyanis nem egyszerű dolog bármit is bejuttatni. Vírusok kellenek hozzá, mert ők képesek erre. Ugyanakkor az így felhasznált vírusokat "ki kell belezni", azaz el kell távolítani a DNS-ét, hogy ne fertőzzön. Az így "kibelezett" vírusokat AAV vírusoknak vagy vírusvektoroknak hívjuk. Csak az a feladatuk, hogy pl. egy DNS-hasító enzimet (ami egy bizonyos DNS-t hasít) bejuttassanak a sejtmagba.

Tehát, miután az enzim bekerült a sejtmagba, megkeresi a vírus genomgyűrűjét, rátapad, és szétroncsolja. Megsemmisül tehát a tervrajz, amiből már soha nem lesz vírus.

A módszer kidolgozása nem volt egyszerű, ugyanis a virális genomgyűrűk több típusú idegsejtben különböző eloszlási arányokban vannak jelen. Minden idegsejthez más típusú DNS-hasító enzimre volt szükség. A dolgot az is megnehezítette, hogy a genomgyűrű egy burokkal védi magát. Ugyanakkor van egy kis DNS-lánc, ami kilóg a burokból. Ha ezt sikerül elcsípni, és szétroncsolni, akkor a vírus a halál fiává válik.

Keith kb. 100 kutatóval dolgozott együtt, akik kikísérletezték, hogy hány féle hasítóenzimet kell bejuttatni, és milyen arányban.

Ami viszont minket érdekel, az az emberi alkalmazás időpontja. Nos, ez kb. 5 éven belül várható, mert a módszernek abszolút biztonságosnak és sikeresnek kell lennie. Van valahol egy honlap, ahol már lehet jelentkezni, de ez elég nagy többletköltséget jelent, mert ki kell hozzá utazni az USÁ-ba a terápia idejére és az utólagos megfigyelésre/ellenőrzésre.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook