Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Fogház, börtön, fegyház fórum

Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)

❮❮ ... 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 ... ❯❯
2015. szept. 10. 20:19
Tilitoli mennyi idő után vagytok végre egymás mellett újra? Nagyon gratulálok! És sok boldogságot:)
3581. todika50 (válaszként erre: 3580. - Munyesz)
2015. szept. 10. 20:19
Mind a kettőhöz.
3580. munyesz (válaszként erre: 3572. - Betti21)
2015. szept. 10. 20:11
szia reintegrációhoz vagy evsz hez kell a környezettanulmány?
3579. todika50 (válaszként erre: 3578. - 10bda99e1a)
2015. szept. 10. 20:03
A börtönőröknél mindig van kulcs😃
3578. 10bda99e1a (válaszként erre: 3577. - Todika50)
2015. szept. 10. 19:57

:-)))

egyébként ha nincs épp nyitva, akkor a látogatásra kiérkező fogadó börtönőröknél van kulcs, meg lehet kérni őket, hogy nyissák ki (erre is volt egyszer példa)

3577. todika50 (válaszként erre: 3576. - 10bda99e1a)
2015. szept. 10. 19:41

Jaa, én is elfelejtettem valamit. mégegyszer megköszönni a kis fehér ház ötletet. Minden alkalommal ideges vagyok a becsekkolásnál, és nagyon jó hasznát veszem a tanácsodnak.

itt most rögtön tovább is adom a többieknek, mint a te örökségedet:

Lányok! Baracskán a kis fehérház hátsó oldalán nyitott WC -t lehet találni, amit a látogatók használhatnak.

Látod, Tilitoli ez a szájhagyomány😃

2015. szept. 10. 19:14
Jaa, és akik nem nagyon kapnak látogatási időpontot az mindenképp nyüstölje a nevelőjét, mert ha sokszor van emlegetve neki, akkor sokkal hamarabb ad, főleg ha felhívják a nevelő figyelmét arra, hogy ez törvény adta lehetőség a havi egy alkalom - ezt tudtam még kiszedni belőle.
3575. 10bda99e1a (válaszként erre: 3574. - Todika50)
2015. szept. 10. 19:11

Hagyom is aludni mindig addig amíg magától fel nem ébred. Mondta, hogy sokan, amikor van a hivatalos ébresztő és ellenőrzés utána még vissza szoktak aludni odabenn egy kicsit a következő aktuális történésig (annak ellenére, hogy ez elvileg nem lenne szabad).

Neki már nem maradt pénze, mert egyrészt elvásárolta, másrészt meg levonták az eltartási költségeket.

Egyelőre állás után nem néz, én nem noszogatom még emiatt, munkaügyre regisztrált, egy-két hétig még maradjon itthon, pihenjen, töltődjön, stb. Szerencsére nekem van állásom, normális fizetéssel. Majd egy-két hét után akarom jobban mondogatni neki, hogy akkor most már keressünk állást, van egy-két gyár errefelé, ha más nem lesz, akkor két műszakba elmegy egy időre.

Még fura neki a nagy szabadság, többet van kint a lakásból mint bent, sokat mozog. Kicsit a vége felé meg is hízott, mikor már letudta a felét, és jött a vége magára kapott odabenn (pedig mikor bekerült fogyott vagy 15 kg-t) a sok fekvéstől, üléstől, kevés mozgási lehetőségtől.

És sajnos nem nagyon akar beszélni egyelőre a benti dolgokról, azt mondta, hogy minél hamarabb el akarja felejteni, hogy ott volt.

Egy-két dolgot mesél csak pl., hogy Baracskan van lehetőség mozifilmet is nézni bizonyos körletekben, mert van ilyen jellegű foglalkozás is, van vetítés.

3574. todika50 (válaszként erre: 3573. - 10bda99e1a)
2015. szept. 10. 18:56

Tilitoli! Szia! De jó, hogy jöttél! Gondoltam, hogy nehéz az átállás, de ha a benti időt leküzdöttétek, akkor ez már simábban fog menni. Persze, hogy nehéz az ébredés, hiszen bent nagyon korán kellett kelniük.

Minden fillér nélkül rakták ki?

Van valami állás lehetőség?

Milyen az emberekhez való viszonya?

Nagyon örülök Nektek, és kívánom, hogy minél előbb vissza tudjon illeszkedni.

Azért kérlek néha nézzél ránk. És főzzél Neki finomakat!

2015. szept. 10. 18:25

Köszönöm szépen mindenkinek a jókívánságokat. :-)

Kicsit hullámzó még az itthoni kedélyállapot, rettenetesen fáradt volt, amit eleinte a szabadulás miatti eufórikus állapot miatt eleinte nem érzett, most már igen. A szabaduló zárkában a szabadulás előtti éjszaka szinte nem is aludtak, mert mindenki annyira izgatott volt. Ami engem kicsit megdöbbentett hogy a szeme alatt nagyon sötét árny van, ez sajnos a nem alvás és a stresszes alvás, a kialvatlanság miatt van, hát azért voltak rendkívül rossz zárkatársai. Előre is bocsánatot kért, ha esetleg ébredés során megütne véletlenül (hozzászokott sajnos odabenn, hogy rögtön védenie kell magát ha nem magától kel fel). Sajnos nincs szabadulónak semmilyen pénzügyi segítség polgármesteri hivataltól.

Aki kijön a hazautazás során ha nem autóval viszik adnak ingyen utazási papírt azzal hazamehet, ha nincs már semmi pénze a letétiben.

Egyébként egyelőre nagy öröm van.

És sajnos férfiként még egy aggodalma volt, ami azonban viszonylag hamar megszünt, mert azért elmondta, hogy eléggé aggódott, hogy ő ugye jó pár hónapot kihagyott női test érintése nélkül, mi szerencsére erről már a szabadulása előtt is nyíltan beszélgettünk, úgyhogy ez így jobb volt.

És sajnos bármennyire is álmodozott a finom ételekről egyelőre mégsem tud annyit enni, mint amit főzök, mert összeszűkült a gyomra :-(

3572. betti21
2015. szept. 10. 18:17
Sziasztok!olyan kérdésem van hogy mennyi idő után jönnek ki környezettanulmányra ha beadtuk a papírt?és honnan,baracskáról vagy a helyi rendőrségről?
3571. 10bda99e1a (válaszként erre: 3570. - Sosemtalálodki)
2015. szept. 10. 18:14
mehetsz :-)
2015. szept. 10. 17:58
Lehet hülye kérdés de szoknyában és harisnyában mehetek látogatni?
3569. sosemtalálodki (válaszként erre: 3568. - E654eb3185)
2015. szept. 10. 17:57
én is így vagyok vele
2015. szept. 10. 17:17
Szia Todika! Segítem őt mindenben,amiben csak tudom! A lényeg,h elviselhetőbbé tegyem neki a bentlétet! Most valahogy picit ézhez tértem és igyekszem csak előre nézni! Próbálok reggel nem arra gondolni,hogy megint egy új nap amit nélküle kell végig csinálnom,hanem úgy,h még egy nappal kevesebb,amit nélküle kell megélnem! És ezt leírtam neki is,h a pohár nem félig üres,hanem félig tele:)
3567. todika50 (válaszként erre: 3561. - E654eb3185)
2015. szept. 10. 16:24
Szia Zsuzsi! Tényleg pikk pakk mentek a dolgok eddig. Ennek örülj, és tanuld meg, hogy nem sürgetsz semmit, mert bent semmi nem a párodtól függ. Rengetegen vannak.Baracska egy nagyuzem. Egy nevelőre sok neveletlen jut. Vannak fenn akadások, főleg ilyen volt a nyári szabadságok ideje. Most már remélem, hogy Karácsonyig minden simán fog menni. Ismered a párodat, ha kerüli a balhét semmi baja nem lesz. Ha dolgozik piszok nagy fizetest is fog kapni. A fiam 13500Ft-ot kapott , ebből nem nagyon lehet luxuskodni, de Te biztos segíted. Szóval ne parázz, nagyon szepen simán mennek a dolgaitok. Ha valami még nem tiszta Baracskával, akkor kérdezz nyugodtan.
2015. szept. 10. 11:52
Köszönöm Liza! Én kitartok mellette bármikor,bármiben és bármeddig! Köszönöm mindenkinek,h ilyen barátsággal fogadtatok magatok közé! Annyit segít!
3565. Liza88888 (válaszként erre: 3563. - E654eb3185)
2015. szept. 10. 09:30

Azt írtad, hogy nálatok "semmi sem megy egyszerűen"!

Te/ti NAGYON szerencsés helyzetben vagytok. Visszaolvastam a hozzászólásaidat, gyakorlatilag napok alatt beindultak a dolgok, méghozzá a legfontosabbak. Levél, telefon, csomag, munka. Nem kell ennél több bent nekik ... max. kitartás és asszonyka, aki szívvel-lélekkel kitart. Fordítsd meg a dolgot, nektek MINDEN flottul megy. Nagyon sokan szerettünk volna annak idején a helyedben lenni! :) Hidd el, ha így indult, így is fog végigmenni és a párod mielőbb otthon lesz!

3564. Liza88888 (válaszként erre: 3563. - E654eb3185)
2015. szept. 10. 09:26
Köszönöm lányok a sok-sok hozzászólást, nagyon örültem mind a privát leveleknek, mind a falon talált kiírásoknak. Bízom benne, hogy ezentúl gördülékenyebben mennek a dolgok.Kérek mindenkit, akármi olyat észlel, tapasztal, egyből szóljon! Köszi nektek!
2015. szept. 10. 09:16
Semmi sem megy náluk egyszerűen,mondjuk mi még a telefonálás,csomag és levél küldés terén szerencsések vagyunk! Nagyon nagyon hamar beindult minden! Hát remélem a látogatással is így leszünk!
3562. babah (válaszként erre: 3561. - E654eb3185)
2015. szept. 10. 09:11
Ennek az az oka, hogy június 23-án ment be ott volt egy beszoktatási időszak ( Baracska ) ami azt hiszem 3 hét volt majd július végén átkerült Martonba Augusztusba volt valami amit nem osztottak meg velem ezért nem mehettem talán kifutottunk az időből nem tudom és így lett belőle szeptember.Ne izgulj ezen eljön mindennek az ideje főleg ne stresszelj , mert az még rosszabb:)
2015. szept. 10. 08:47
Szia babah! Hagy kérdezzem meg,h mi az oka annak,h majdnem 3hónapot kellett várnod a beszélőre? Persze ha megosztották ezt egyáltalán veled! Csak mert a párom 2és fél hete van bent és én is ettől rettegek,h nehogy csak ilyen sokára láthassam!
3560. babah (válaszként erre: 3559. - Todika50)
2015. szept. 10. 07:51
Ezt en is igy gondolom.Mar varom am nagyon :)
3559. todika50 (válaszként erre: 3558. - Babah)
2015. szept. 10. 07:38
Hát már itt volt az ideje😄
3558. babah
2015. szept. 10. 07:35
Sziasztok!Harom honap utan vegre lathatom.12 en megyek Martonba!Jon meg valaki?
2015. szept. 9. 21:55
Sziasztok szerintem mindannyian szeretnénk a fórum folytatását hisz ha problémánk adódott/adódik itt mindig kapunk rá választ. Itt mindig megnyugtat minket valaki, itt mindig számíthatunk valakire aki segít mosolyt csalni az arcunkra még a legnehezebb pillanatokban is. :-) Szerintem ennek az oldalnak sok barátságot is köszönhetünk... :-)Köszönjük Liza :-)
3556. B.lina (válaszként erre: 3555. - Sosemtalálodki)
2015. szept. 9. 21:44
dejjooo :) el is hiszem :) én is várom már nagyon, de még nincs meg a napunk :(
3555. sosemtalálodki (válaszként erre: 3554. - B.lina)
2015. szept. 9. 21:26
MA felhivam őket hogy a régi címem van feltüntetve és nekem már mióta a régi van , és már a létező összes hivatalos kört lefutottuk akkor mit csináljak? Vissza kellet hívnom őket 10 perc múlva a hölgy beszélt a férjem nevelőnőjével , aki intézkedett és elviekben hétfőn mehetek a gyerekkel . Alig várom :)
3554. B.lina (válaszként erre: 3552. - Sosemtalálodki)
2015. szept. 9. 20:40
vééégre már :) a látogatással kapcsolatba sikerult vmit intézni?
3553. B.lina
2015. szept. 9. 20:39
Liza! Természetesen én is szeretném, ha menne tovább a forum :) szerintem most elég nyomatékos volt a kiirásod, igy mindenki megértette és műkodni fog mindenkinél. Én is csak azt tudom mondani, hogy rengeteg dolgot tanultam, illetve folyamatosan új infokat kapok/kapunk, ami a bentieknek is segítségére lehet. Én orulok, hogy vagytok nekem, ahogy skylight is irta "hoxás családunk" :)
❮❮ ... 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook