Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)
Csak azt nem tudom mit lehetne tenni!? Legalább annyit enyhítenének rajta,hogy a 30 percet ők oszthatnák be!
Vigyázz, mert a RÖ-t csak 2 héttel az esedékessége előtt lehet elindítani. Börtön fokozatban 6 hónapot kell kötelezően letölteni, ha rövid a bűntetés, ha hosszabb a feltételestől visszaszámolva 6 hónappal adható.
[link]
A kérdésedre itt a válasz a RÖ-vel kapcsolatban!
Szia Igen ezt én is így élem meg felháborodva! Például mi szerdán beszéltünk utóljára :-( pénze van hívni tudna de a lehetőséget elveszik tőlünk :-(
Mi 26 hónapot kaptunk , de reméljük hogy 1/3át elengedik a jó magaviselet miatt! A Rö-t már intézzük nem tudom most épp hol tart a dolog. Szerintem minél hamarabb kezdjen el a párod is dolgozni annál "hamarabb" telik az idő. Mi is gyengének éreztük magunkat hidd el nem vagy egyedül. Mi sem éreztetjük a szerettünknek hogy mi is szenvedünk , de szerintem ők is nagyon tisztában van vele. Most a legfontosabb az hogy érezze azt hogy teljes vállszélességek mellette állj.
Vigyázz, mert nagyon kicsi a szekrény.A fém öltözőszekrény harmada egy emberé, abban kell a munkásruhának is elférnie.
Mi ezen a héten voltunk ügyvédnél az ítélet felülvizsgálata miatt. Csak akkor lehet sikeres, ha a bíró eljárási hibát követett el. Ha rosszul mérlegelt, akkor nincs mit tenni.Sajnos, ha ilyen hiba lenne, azt az ügyvéd azonnal észrevette volna.
Nagyon aranyosak vagytok! Olyan jó,hogy megtaláltalak titeket!!!! Még nem dolgozik! Még ebben a beszoktató részben van! Tisztasági csomagot már küldtem neki,remélem megkapta,mert azt kérte! Én egy erős nőnek tartottam magam,de most gyengébb vagyok mindenkinél! Mi még várunk a 3.fokra,bár mar nem reménykedem,de ezt a páromnak nem mondom! Csak azt remélem,hogy hamarabb haza jöhet,mintahogy az ítélet letelik!
Furán hangzik itt, de Te kifejezetten szerencsés vagy a kapcsolat felvétellel. Ebben a telefon mizériába rögtön hívni tudott! Nálunk ez 3 hétig tartott. Szerintem csomagot csak akkor küldjél, ha már megírta, hogy mit kér. Sajtot ne, mert saját tapasztalat, hogy a múlt hónapban a paranyicát kidobták.
Bolt van, ha van pénz a kartyáján vásárolni tud. Praktikus egy nagy IKEA kék táska, mert abba fel tudja vinni a körletbe úgy amit küldtél, hogy nem szednek vámot út közben. Egy műanyag doboz is segít, abban tudnak savanyúságot, vagy kolbászt tartani,Állítólag nagyon finom a Tóalmási csípős kolbász.Bolt nincs minden nap, tehát be kell spejzolni. A hónap közepén kapnak fizetést, akkor nagy a tömeg, jóha van egy kis tartalék a szekrényben.A kaja állítólag Baracskán szuper a többi helyhez képest. Állatokat tartanak( ezt fogod érezni amikor mész látogatni) gondolom önellátók a nyersanyagból. Persze volt rá példa, hogy a fiam zacskós levest és lekvárt vett a boltban. Mondanom sem kell, hogy itthon egyiket sem ette meg.
Látogatás én az 5. héten mehettem, arra kiküldi a papírt. Személyit és lakcímkártyát is vigyél magaddal. Ha nem kocsival közlekedsz érdemes valaki befűzni, hogy vigyen le, mert a bejárat 6-7 km-re van az állomástól. Dolgozik? Mit csinal? Tudod már a levelezési és a csomagküldési címet?
Csomag: súlya göngyöleggel együtt max 5 kg, nekem majdnem 1 nap, amíg méregetek, hogy 4,9-re jöjjön ki. A postán kapható M méret a jó. Nagyobbat nem engednek be.
Ha valami nem világos kérdezz nyugodtan. Június elején a fórum Sosemtalálodkit és engem istápolt, tehát kérdezz nyugodtan, amire tudok válaszolok, ha hülyeséget írok a többiek úgyis kijavítanak.
Szia sosemtalálod ki! Köszönöm a bíztatást! Nektek mennyi időtök van még hátra? Milyen fokozatban ül a párod? Az első beszélőt mikor kapjuk meg kb bevonulástól számítva? A reintegrációról mit tudtok? Milyen bűntényeknél nem kapható?
Hajrá reintegráció! Nem rúgtunk még eleget, rúgjunk egy jó nagyot! Ez most sikerült.
Szia sorstárs! Mi jun. óta töltjük a büntetés, természetes hogy te is ilyen rosszul vagy mi is mindannyian ilyen rosszul viseltük az első napokat! Könnyebb lesz ahogy beindulnak a levelek, és a csomagok ,és a beszélők. Mi se töltöttünk külön napokat kivételt képezett amikor szültem a gyerekünket! Kitartás !
Köszönöm a válaszod! 25.-én vonult be! Tegnap kaptam tőle levelet,hívni már tud, heti 3x10percet! De ez is olyan borzasztó kevés! Mikor várhatom az első beszélőt? Majdnem 6éve együtt vagyunk és ez alatt egyetlen nap volt csak amikor nem találkoztunk! Annyira erős köztünk a szerelem! Annyira hiányzik! Már nagyon szeretném látni! És neki milyen nehéz lehet ott bent! Örülök,h találtalak Titeket! Legalább Ti tényleg megértitek! Ez a fájdalom vajon idővel enyhülni fog?
Sziasztok.
Most hívott a párom,össze vannak hangolva a telefonok, és összesen 3*10percet lehet telefonálni egy héten.Mondta,hogy a bentiek is kivannak....
Szia Zsuzsi! Viszonylag sokan vagyunk itt baracskaiak.
Mindenki így érez , főleg az elején. Borzasztó a bizonytalanság, az ismeretlen világ. A múlt hét kedd mit jelent?
Szeptember 1.-ét, vagy már augusztusban bent volt. Ha szept elsején vonult be, akkor a hét közepén, végén már kaphatsz levelet tőle, ha bevitte a kapcsolattartói papírt.Az első levél kb a 10. napra ér ki. A telefont nem tudom, mert most minden a feje tetején áll. Mi sem tudjuk kiszámítani, hogy hogyan változtatták meg. Eddig a falon volt a telefon, és naponta reggel 8 és du 6 óra között óránként 5 percet beszélhettek, ha volt a kártyájukon pénz. Ebben az elején csak az a nehézség volt, ha nem működött a kártya. Most a mobilra átállás miatt zavaros egy kicsit, de ki fog alakulni.Az elején szoktatóban vannak, itt végzik az orvosi vizsgálatokat, pszichológiai felméréseket és ezek alapján osztják be őket munkára és "lakosztályba"😊. Ne aggódj, ilyenkor nagyon oda figyelnek. Liza szerint vigyáznak rájuk.Baracska különben sem olyan hely, ahol szabadjára engednék a balhékat!
Sziasztok! A párom múlthét kedden vonult be Baracskára! Börtön fokozatra! Az ítélet szerint 20hónapra választottak minket el egymástól! Ti hogyan bírjátok ki ezt a borzalmas fájdalmat? Megőrülök,hogy ott kell lennie! Reménykedek hátha találok valakit akinek a párjával esetleg együt lehet az enyém és tudunk egymással infót váltani,h kibírhatóbb legyen ez az időszak!
szia!Én olyat is hallottam aki egy hétre kapta meg a rö.-t. A mi esetünkben egy kisebb intézetről van szó. A pártfogó ,nevelő hozzáállása a tapasztalataink alapján nagyon jónak mondható.Sajnos nem rég párom közeli hozzátartozója meghalt,kértük hogy jelen lehessen a temetésen. A nevelő nagyon sokat segített ebben,mert nem ment sajnos időre a szükséges papírok beszerzése ami nem a mi hibánkból történt. Az a papír ami mindenképpen kellett volna ahhoz hogy párom jelen legyen az a temetés után egy nappal lett kész. De a börtön és a szükséges papírt előállító intézmény egymás között "lefaxolta" a temetés elött egy nappal.Így jelen lehetett a párom a temetésen ami nagyon fontos volt számára ,számunkra, ha ez nem sikerült volna én nem is tudom hogyan viselte volna. A nevelő segítsége nélkül ez nem sikerült volna ! A rö-hez szükséges környezet tanulmány is rövid idő alatt lezajlott . A pártfogó segítőkész és rendes volt ,minden rendben zajlott. Most várunk a tárgyalásra. Az hogy én ilyen jó tapasztalatokról számolok be az nyilván köszönhető a kis létszámú intézménynek. Elszomorít hogy nem ezek a tapasztalatok egy nagyobb intézményben.
Szia todika!ez a szomorú,hogy ezt mondják! pedig volt aki 20 napra kapta meg a RÖ.igen az idő telik,és nekünk eltelt 24 hónap már,és van még 95 napunk :) de a hozzá állásuk borzasztó!mert hát mégis csak börtönről beszélünk,ahol "senkik" akik ott bent vannak,és el kell viseljenek mindent,és mi akik kint várunk, nekünk szintén!De hol érdekli ez a birót,vagy a pártfogót?De a kapcsolattartást,a vissza illeszkedést erösiteni,segiteni kell!még eddig nem voltak nálunk újra térerőt mérni,de jó lenne már túl lenni az egészen!Nektek ki mondta hogy erre a kis idöre minek?mikor szabadul a fiad?
Viszont az idő telik, és arra a "rövid időre már nem érdemes megadni a RÖ"-t. Mondták nekünk.
Szia.a házunk nem a hegyekben van,es meg csak nem is dombon :) ,viszont van telenoros,vodafonos,Tmobilos a családban,a házba,nem a levegőbe beszéltünk mikor azt irtuk a fellebbezésbe van lefedetség :) mert maximumon van a vodafone,es a telenor készülékünk,egy betonszerkezetű házban,még a pincébe is! :) sajnos itt nálunk a Tmobile lefedetsése gyatra,es nem csak nálunk tölünk 5házzal arébb is :( , amit en meg kérdeztem csak egy plusz megerősitésre volt jó a telenortól! De tudomásunk van róla hogy volt aki Egerbe ment haza,es azért azt tudjuk hogy Eger milyen "domborzatokkal"rendelkezik :).én tényleg annyit szeretnék csak tudni hogy akiknél kint voltak eddig,és itt vannak a forumon,le irja "mivel" mértek térerőt.de ha partfogó helyesen járt volna el,azt hiszem a törvényszék nem utasitotta volna,hogy az eszköz működéséről valóban meg kell gyöződnie! sajnos itt a biró is hibázott,mert neki tudnia kellett volna hogy a reintegráció feltétele mi,es hogy az eszköz mérésénél nincs ki szabva "nincs a törvénybe leirva a térerő min-max mérhetősége!ezt biztos információból tudjuk,amit nem az ügyvéd adott! Voltak akiknél nem mértek semmit,és már otthon vannak rég! A páromat 3 x hivatta vissza a biró a reintegráció miatt,mert nem tudta mit csináljon,es közbe akikkel ment ez miatt a biróságra mind haza mentek csak neki nem tudta eldönteni mi a helyes!pedig ha tisztába lett volna a törvénnyel,és a partfogó jelentését át olvassa,ahol leirta hol mennyi a térerő amit irt,a pince 2,fürdő 2-3,konyha 4,szobák 5,nappali4,akkor már a párom itthon lehetne 3 hónapja,de a biró csak a felső sor szövegét nézi,alkalmas,vagy nem! Itt azt irta :problemat jelenthet a mérhetőség! Pedig ha vette volna a fáradságot,es lentebb 3 sorral elolvasta volna mit irt a mérésről,és tisztába van a törvénnyel,akkor nem ezt a döntést hozza meg a tudatlansága!:(,ezeket csak azért irtam le,meg érts minket, mert mi az elsők közt voltunk,es azóta sem volt még másnál hogy tudatlanságból hibázzon!
Nekünk nem furcsa a heti 3*10 perc, mert mi az elejétől ebben vagyunk benne. Kiadja a párom a telefonálási kérelmet egy hétre előre, amiben megjelöli a napokat és időpontokat is. Eldöntik, hogy lehet és előre meghatározott időpontban hívat egyszer. A 10 percet nem megosztva. Volt olyan, hogy kivitték telefonálni 3-kor és fél 6-kor tudott csak hívni a sorbanállás okán.
A múlt héten még úgy tudták, hogy mobilról és falról is 30-30 perc. Telefonált is mobilról hétfőn, kedden, szerdán 10-10-10 perceket, majd közölték velük, hogy megiscsak 30 perc összesen falról és mobilról. Úgyhogy mi legközelebb kedden tudunk beszélni, majdnem egy hét kihagyása után. Ezzel szemben múlt héten minden nap tudott telefonálni 10 percet egy nap kivételével.
Kicsit össze-visszaság van...
Melinda!Az amit a Telenornal mondtak neked az a maximum amit ott lehet merni de nem mervado mert nem tudjak pl hogy mibol epult a haz milyen a domborzat.Ezek elmeleti lefedettsegek!Szerintem....
Helyesen így akartam: még a ritka telefonálási lehetőségeket
SEM tudják kihasználni
Most olvastam rendesen végig amit írtál.
A hosszú időre elitéltek ügye! Egy kapcsolatot akkor is folyamatosan ápolni kell, ha együtt élünk.Ez különösen igaz , ha valakinek a párja távol van,ráadásul úgy, hogy rajta kívül álló okból egyre ritkábban jelentkezik.
A RÖ akkor adható, ha 5 évnél kevesebb az ítélet.
Kérdezem én 4 év után mit találnak a környezettanulmányt készítők, minek alapján fog ítélni a BV biró, mire és hová menne haza az az elítélt, aki közben teljesen kiszakadt a családja életéből. A ritkuló jelentkezés, ritkuló pénz küldést is vonhat maga után, a hatalmas fizetésekből még a ritka telefonálási lehetőségeket tudják kihasználni.Érthetetlen, és teljesen az új BV Kódex egyébként szimpatikusnak tűnő szellemiségével ellentétes döntés ez amit most hoztak.Érthetetlen is, hiszen a mobil használat megszűnteti a sorbanállást.
Nekem is a posta jutott eszembe, mint másik haszonélvező!
Köszönöm a segítsêget! :-)
Azt hiszem a posta is jól fog járni, a kapcsolatok "szétrombolásával"! :) Levelezhetünk...
Nyilván, tudom, máshol már rég ilyen intervallum volt, és mondhatni sokan jobb helyzetben voltunk másoktól, de nyilván függ ki milyen rezsimben van, milyen büntetés végrehajási módban vesz részt (fogház, börtön, fegyház, előzetes)
Én sajnálom, próbáltam utána keresni, hogy a reintegráció mint fogalom a BV-nek mit jelent, hogy értelmezni és mi a célja ezzel, hogy csak ezzel azoknak kedvezne akik mondhatni már csak a végét járják? Nem tudom... BV kódexben:
72. § (1) A szabadságvesztés végrehajtása során a bv. intézet az e fejezetben, valamint a végrehajtási fokozatokra és rezsimekre vonatkozó szabályok szerint, a társadalomba való beilleszkedés érdekében elősegíti, hogy az elítélt fenntarthassa és fejleszthesse hozzátartozóival, más személyekkel, valamint a reintegrációs célkitűzéseket elősegítő külső szervezetekkel való kapcsolatát.
Szóval aki még mondjuk pl. a 8 évéből csak az első évében van, azt még nem kell visszailleszteni a társadalomba, nem kell megadni a család nyújtotta szeretetet, erőt, bátorítást, hogy ne roggyanak meg? :)
Na mindegy lehet hülyesége ez az egész, és rosszul látom, gondolom!
(börtön szemszögből - általános rezsim)
Szia!mi az elsők között voltunk!még májusba voltak.meg kérdezett mindent,mi hogy van,hány szoba,hány nm,mikori az épület,mikor volt felújitva utoljára,hányan lakunk benne,nekik az adataik,bérük,emésztő van e,ha igen mennyiért üritik,a fütésre mennyit költünk,mivel fütünk ,szezonban?ami ő szerinte szeptembertől-márciusig tart,bár nem tudom ki az a hülye aki szeptemberbe füt?!ettöl függetlenül mi nov-március 1 hetéig fütöttünk.de ez nem számit!hogy alszunk?a gyereknek legyen ágya,mert most velem alszik,2,5 éves!aztán meg mérte a térerőt!egy mobil telefonnal!!! mindenhol mérte-nézte!de nálunk sajnos nem tudta eldönteni a pártfogó hogy 2 térerő jó e?mert 5-2 ig volt helységenként,és inkább azt irta a papirunkra hogy a térerő mérhetősége problémát jelenthet!ezzel a mondatával elkaszált minket!mert tudatlanságába nem tudta hogy nincs kiszabva térerő,hogy mennyinek kell lennie,mert akkor derült ki,mikor haza jön,és a készülék a lábán van!a biró nem adta meg ez miatt a páromnak a reintegrációt!!!! de mi fellebbeztünk,és a törvényszék elfogadta a fellebezzésünket!!! :) igy most újra várjuk a pártfogót hogy jöjjön,és meg nézze valóban müködik e az eszköz!! ezért szeretném meg tudni,hogy nálatok mivel mértek térerőt?mert nem egy T-mobilos mobillal kell mérnie a térerőt,ott,ahol a telenor hálózatán fog müködik az eszköz!!!Ráadásul személyesen voltam a telenornál,ahol cimre keresve nézettem meg a lefedettséget,és maximális térerővel rendelkezünk,mind település,mind utca szerint! ráadásul azt is tudjuk hogy nincs a térerőnek min-maximum egysége,vagyis nincs leirva hogy a 2 térerő nem megfelelő! bent a böribe,1 térerővel telefonálnak!
Szia! Szomszédokat,és polgármestert is kérdezték? Vagy ilyesmi nem volt? Mert hallottam már olyat is,hogy őket is felkeresik, nem e zavarná őket egy ilyen személy a lakókörnyezetükben?
Na hát akkor ez így nagyon szuper!
Ez aztán a reintegráció... Komolyan ez nem normális amit ezek művelnek! A döntéshozók kiprobálhatnak csak egy hétre,hogy milyen lehet az hogy csak háromszor 10 percre hívhatják fel a családjukat!Felháborító az egész!
További ajánlott fórumok: