Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)
Szia!
Nem volt semmi extra történés sőt ott még jól éreztem magamat, de amikor indultam haza már szörnyen rossz kedvem volt és még vasárnap is.Én szombaton voltam először Martonban.....Talán az esett rosszul , hogy nem jött velem haza. Ő ideges volt , de mást nem láttam rajta.Te hol voltál?
Az a visszaminősítés todika amiről ti beszéltek!
Viszont ő rezsimenyhítésről beszélt, arra nincs kötelezően eltöltött idő. Sőt, jól is írta, mivel valóban jól mondta a párja.
Amikor bekerülnek, 4-es rezsimben, fokozatban kezdi mindenki, aztán szoktatón a "megismerkedés" után leviszik 3-asra és amikor munkába kiveszik 2-es lesz. Nem ennyire egyszerű így, mert a feltétel-rendszer bonyolultabb kicsit, de ez a lényege.
Csak halkan jegyzem meg, meséltem privátban többeteknek, nem kell csinálni őrültséget ahhoz, hogy fegyelmit kapj vagy visszaminősítsenek. Elég ha csak rosszabb napja van valakinek ...
Sosemtalalodki!
Drukkolunk Nektek!
Szia babah!
Volt valami konkrét történés, ami miatt magad alá kerültél? Mióta van bent? Hányadik látogatás volt?
Én is szombaton voltam, ráadásul először. Hát nem volt könnyű, de soha ne felejtsd el, hogy nekünk kell a lelket bennük tartanunk és megint egy nappal kevesebb. Várd a következőt, ami egyre közelebb van minden egyes nappal. Az idő nekünk dolgozik. Ő hogy viselte?
Ezért nem értettem én se és jutottam erre a feltételezésre! :D
Skylight! Gondolj a fogházban 3, a börtönben 6 kötelető hónapra, amit általános rezsimben KELL eltölteni, ha közben nem csinál valami őrültséget, mert akkor szigorúba teszik. Enyhités csak a kötelező után jöhet, mindegy, hogy melyik "hotelbe" viszik.
Nem lehet, hogy Bernátkúton enyhe rezsimbe sorolták be? Míg Sándorházán ugye általánosban volt. Vagy ha valakit áttesznek egy új BV-be akkor a rezsim beosztásának megkellene maradnia? :) Passz... Nekem ez ugrott be egyből, hogy lehet az a BV felmérte a dolgokat és így került abba a kategóriába az ő felméréseik alapján. :) De majd úgy is akkor elmondja! :))) A lényeg, hogy ez így sokkal jobb most nektek! :)))
Babah, gondolj arra, hogy már tegnap óta is eltelt egy nap. Ennyivel is kevesebb!
Az , hogy kiviették dolgozni, az mindenhol nagyon jó. Nem csak azért, mert értékelésnél előny, hanem azert is, mert jobban telik az idő. Nem véletlenül utálják bent jobban a vasárnapot, mert az sokkal lassabban telik.
Semmi baj,én nem haragszok! 😊 Ha holnap hív majd kifaggatom hogy most mi van,mert már tényleg én sem értem,mert elég kapkodósan váltotta a témákat,én meg pont vezettem,úgyhogy ezt összehoztuk😊
Szia babah! Sztem ez sose lesz jó! Néhány nap tűrhető,túlélhető! Aztán megint jön a mély pont és szinte belehalunk a fájdalomba! És ez az éppen elviselhető érzés váltakozik szinte naponta a belehalóssal! Én még nem voltam beszélőn! Nagyon várom,h láthassam már végre! De biztos,h utánna borzalmas lesz őt ott hagyni,ráadásul gondolom az az 1óra pikk pakk eltelik! Sajnos ez vár ránk most jó pár hónapig! El kell fogadnunk! És előre néznünk! Hát ez egyszer megy,egyszer nem! Kitartás! Reméljük gyorsan telik az idő!
Samela, Zsuzsi! kérlek tudjátok be ezt a bárgyú cserét éltemedett koromnak!😖
Szia Todika! Jól összekevertél minket Zsuzsival. 😊 Nem tudom ezt a rezsimes dolgot,azóta nem beszéltem vele,megvolt a heti 3 beszélgetés,többet nem tudott hívni,úgyhogy most tényleg nem tudom.Lehet nagy örömben èn értettem félre valamit,mert én már annak is nagyon örültem,hogy ott kivették dolgozni,mert azon a helyen ez rengeteget számít.
Todika! Semmi baj:) köszi a választ! Kedden lesz 3hete,h bent van! Nagyon rosszak a vasárnapok:(
Sziasztok!Tegnap voltam latogatni es azt hittem jobb lesz de most ugy erzem magam mint amikor elment biztos jobb lesz ha tobbszor megyek vagy egyaltalan jobb lesz ez valaha?Most nagyon magam alá kerültem..... :(
Mirella! A csokit csak csomagban tudod bekuldeni, idozitsd ugy a csomagot, hogy akkorra érjen oda! ha úgy teszed a szülnspi papírt rá, hogy attól még látszik a magyar szöveg és lejárati idő, akkor csomagban biztos beengedik.
Én döntottem a Mozart kugelről. Lefenykepezem a szobajaban a masik bonbonnal együtt, az lesz az üdvözlő lap, és be nagy Milkát küldök
Zsuzsi, ne haragudj, rossz helyre írtam samelatol akartam kérdezni, amit az előbb írtam. bocs, bocs!😍
De a kérdesedre a válasz benne van az előbbi téves irományomban.
Szisztok! Ha már csoki és be engedik-e? Akkor megkérdezném,hogy nekünk októberben lez a 20. házassági évfordulónk és szeretnék külön erre az alkalomra csináltatni csokipapírt persze csokival :-) Szerintetek levélben be engedik? Mint pl az újságot?
Zsuzsi! milyen enyhébb rezsimet akarsz. A múltkor azt írtad, hogy enyhébb rezsimbe rakták,ezért 5*10 percet beszélhettek.
Nem tudom, hogy mire ítélték börtön, vagy fogház, de börtönbe 6 hónap kell, fogházban3 hónapot el kell tölteni, hogy valami kedvezményt kérhessen, és akkor még jönnek a feltételek, és a kérelem elbírálásának az ideje. Ezert kérdeztem az előbb, hogy hogyan került a párod enyhébb rezsimbe 1 hónapon belül.
Sziasztok? Azt,hogy enyhébb rezsimbe kerüljön azt kérvényezni is lehet? Vagy azt csak egyszerűen adják,ha úgy gondolják?
Hogyan került ilyen rövid idő alatt enyhébb rezsimbe?
Szia!Elsőfokon 5 év 2/3-os szabadulással, börtön fokozatban. Még 3 napunk van másodfokig, rettentően idegesek vagyunk, félünk. Reménykedek, hogy nem kell ilyen sokáig egyedül maradnom három gyerekkel.
Nem tudom nálad mit jelent a bele is írok. Én egy kis díszpapírt tettem csak rá és arra írtam ezt a két szót (szóval nem levelet, meg mondatot írtam). Megkérdeztem közbe desszertet eddig beengedtek.
Köszi Tilitoli! Nem ront meg a helyzeten, ha bele is írok? A múltkori sajt óta pesszimista vagyok.
én küldtem anno desszertet (bár nem ilyet, de töltött volt és nem alkoholos), beengedték
bár én megspékeltem még úgy hogy ráírtam egy kis cetlit hogy boldog születésnapot, hogy ha más nem is segít a beengedésben akkor legalább ez segítsen
Olyanokat is visznek kerítést építeni,akik még csak most kerültek ki a beszoktatóból?
igen igaz a hír! ossze szedik az embereket és viszik. de válogatnak, hogy kiket visznek. ami persze vagy jo vagy jo nagy kicseszés...
Szerintetek születés napra beküldhetek Mozart kugelt?
Köszönöm mindenkinek!! :) Én az elején (Januárban) nem gondoltam volna hogy más kisebb nagyobb öröme ennyit jelent.Nagyon sok erőt ad!Páromnak is rengeteg erőt ad/adott egy-egy "társa" szabadulása.ilyenkor mindig azt mondta "Van innen kiút,és egyszer mindenkinek eljön a napja!" :)
További ajánlott fórumok: