Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Fogház, börtön, fegyház fórum

Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)

882. munyesz (válaszként erre: 880. - Fb9f83fc55)
2015. márc. 11. 07:38
na még azt hiszem sok mindent kell tanulnom köszönöm a választ.örülök hogy rá találtam erre az oldalra.
2015. márc. 11. 07:36

A KKMI pedig ez:

2013. évi CCXL. törvény

a büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról1

Központi Kivizsgáló és Módszertani Intézet és a Kockázatelemzési és Kezelési Rendszer

92. § (1) A Központi Kivizsgáló és Módszertani Intézet (a továbbiakban: KKMI) a Kockázatelemzési és Kezelési Rendszer alapján elvégzi az e törvényben meghatározott elítéltek kockázatelemző, valamint az egyéb reintegrációs programokat és döntéseket elősegítő vizsgálatát.

(2) A tizennyolc hónapot meghaladó tartamú szabadságvesztésre ítélt személyt a KKMI-ben kell elhelyezni, ha várható szabadulásáig több mint egy év van hátra. A KKMI-ben az elítélt harminc napig tartózkodik, amit a KKMI főigazgatója további harminc nappal meghosszabbíthat.

(3) A KKMI-ben eltöltött időszak kockázatértékelési összefoglaló jelentéssel zárul, amely tartalmazza az elítélt befogadásakor mért általános - visszaesési és fogvatartási - kockázatát, meghatározza a kockázat csökkentéséhez szükséges egészségügyi, pszichológiai, biztonsági és reintegrációs feladatokat, amelyet a bv. intézetnek a reintegrációs tevékenysége során figyelembe kell vennie.

93. § (1) A KKMI elvégzi az elítélt újbóli kockázati csoportba sorolását a kiemelkedően magas kockázattal bíró elítéltek rezsimváltását megelőzően és a fogvatartásra különös veszélyt jelentő események bekövetkezésében részt vevő elítéltek esetében.

(2) E törvény eltérő rendelkezése hiányában az elítéltet szabadulása előtt legalább hat hónapon belül záró kockázatelemzési vizsgálatnak kell alávetni a KKMI-ben, amelynek időtartama húsz napig terjedhet, amelyet a KKMI főigazgatója további tíz nappal meghosszabbíthat. A záró kockázatértékelési jelentésben kell rögzíteni az elítélt szabadulásakor mért visszaesési kockázatát.

(3) A bv. intézeti szakterületi véleményezést megelőzően az (1) bekezdésben foglaltak szerint kell eljárni a feltételes szabadságra bocsátáshoz készítendő előterjesztés megalapozása érdekében azzal, hogy a vizsgálatot az előterjesztés benyújtásának esedékességét megelőző két hónapon belül meg kell kezdeni.

(4) Nem kell elvégezni annak az elítéltnek a záró kockázatértékelését,

a) aki nem tartozik a 92. § (2) bekezdés hatálya alá,

b) aki az anya-gyermek részlegen van elhelyezve,

c) aki a társadalmi kötődés programban vesz részt, vagy

d) akinél a fogva tartó bv. intézet ezt nem javasolja.

94. § (1) A KKMI a tevékenysége során keletkező fogvatartotti kockázatelemzéshez szükséges adatokat rendszerezi, elemzi, értékeli, indokolt esetben adatot szolgáltat a büntetés-végrehajtási ügyben döntésre jogosultak részére. Az elítéltről készült kockázatelemzési jelentéseket a fogvatartotti nyilvántartásban rögzíteni kell és a bv. intézet által az elítélttel kapcsolatban kezelt iratok között kell elhelyezni.

(2) A KKMI új szakmai módszerek és eljárások kidolgozását is elvégzi.

880. fb9f83fc55 (válaszként erre: 879. - Munyesz)
2015. márc. 11. 07:31

szerintem ezt:

2013. évi CCXL. törvény

a büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról1

Befogadási és Fogvatartási Bizottság

95. § (1) A bv. intézetek Befogadási és Fogvatartási Bizottságot (a továbbiakban: BFB) működtetnek.

(2) A 92. § (2) bekezdésében meghatározott kivizsgálást követően az elítéltet haladéktalanul a számára kijelölt bv. intézet befogadó részlegébe kell helyezni, ahol legfeljebb tíz napig tartózkodhat. A befogadó részlegben tájékoztatni kell az elítéltet a kockázatértékelési összefoglaló jelentés tartalmáról, a javasolt visszaesési és fogvatartási kockázatot csökkentő reintegrációs programok igénybevételéről.

(3) Az elítélt együttműködésével a bv. intézeti befogadást követően a kockázatértékelési összefoglaló jelentés alapján a befogadó részleg vezetője rögzíti az elítélt beleegyezésével elkészült egyéniesített fogvatartási programtervet, majd a BFB az elítélt személyes meghallgatását követően nyolc napon belül dönt az elítélt rezsimbe helyezéséről és a bv. intézetben működő reintegrációs programokban történő részvételéről.

(4) Ha az elítélt KKMI-ben (Központi Kivizsgáló és Módszertani Intézet ) elvégzett vizsgálatára és értékelésére e törvény szerint nem kerül sor, az elítéltet a KKMI által kiadott módszertan alapján a BFB sorolja be az adott fokozathoz tartozó megfelelő rezsimszabály alá.

(5) A fogvatartott egyéniesítéséhez igazodó rezsimkategóriába sorolásáról, szigorúbb biztonsági csoportba, valamint a IV. biztonsági csoportba sorolásáról - a 26. § (4) bekezdésében foglaltak figyelembevételével - a BFB határozattal dönt.

(6) Halaszthatatlan esetekben az elítélt rezsimkategóriájának, illetve elhelyezésének módosításáról a bv. intézet parancsnoka is határozhat. Halaszthatatlan az eset, ha fogolyzendülés, fogolyszökés, támadás, tömeges ellenállás, önkárosítás, vagy bármilyen, az intézet biztonságára veszélyt jelentő más körülményről bejelentés érkezik, valamint ha rendkívüli esemény bekövetkezésétől tartani lehet.

(7) A fogvatartásért felelős szakterületek bevonásával a bv. intézetnél kell elvégezni - legalább hathavonta - az elítéltek kötelező felülvizsgálatát a rezsimbe helyezés vonatkozásában, amelyről a BFB dönt.

96. § (1) A BFB elítéltekkel kapcsolatos feladatai:

a) adatok, iratok egyeztetése,

b) befogadó részlegbe helyezés,

c) tájékoztatás az összefoglaló jelentés tartalmáról, valamint a reintegrációs programokról,

d) rezsimkategóriába sorolás, elhelyezés,

e) hosszúidős speciális részlegen történő elhelyezés, illetve annak megszüntetése,

f) gyógyító-terápiás, illetve drogprevenciós részlegre való besorolás vagy megszüntetés,

g) rezsimbe helyezés felülvizsgálata,

h) záró kockázatelemzési vizsgálathoz vélemény elkészítése,

i) reintegrációs gondozásba vétel, reintegrációs programba történő bevonás, ilyen programba történő helyezés, eredményességének értékelése,

j) nem dolgozó és újonnan befogadott elítélt munkába állítása, a munkahely és a munkakör kijelölése,

k) dolgozó elítélt munkahelyről történő leváltása,

l) dolgozó elítélt más munkahelyre történő áthelyezése,

m) a bv. szerv orvosának javaslata alapján döntés a terápiás foglalkoztatásról, annak munkaidejéről és munkarendjéről,

n) oktatásra, szakképzésre, továbbképzésre jelentkezők beiskolázása,

o) alacsony biztonsági kockázatú részlegen történő elhelyezés és megszüntetés,

p) biztonsági csoportba sorolás,

q) jogszabályban meghatározott egyéb feladat.

(2) A BFB az (1) bekezdés c), e) és i)-p) pontjában meghatározott feladatainak ellátása kapcsán az elítéltet meghallgatja.

(3) Az elítéltet a bv. intézet parancsnoka és a BFB döntéseivel szemben e törvényben meghatározott jogorvoslati jog illeti meg. Jogorvoslatnak a határozat, illetve a döntés végrehajtására nincs halasztó hatálya.

(4) A BFB részletes feladatait, tagjait, eljárásrendjét az országos parancsnok határozza meg.

(5) A bv. intézet parancsnokának hatáskörei kapcsán a BFB véleményezési, illetve javaslattételi feladatokat is elláthat.

879. munyesz (válaszként erre: 878. - Peron1)
2015. márc. 11. 06:36
mit jelent a BFB mert őszinte leszek semmihez nem értek
878. peron1 (válaszként erre: 877. - Munyesz)
2015. márc. 11. 06:24
BFB után már biztosan tud.Szállítás utáni 1-2 nap múlva már lehet telefonálni.
877. munyesz
2015. márc. 11. 06:09
sziasztok érdeklődnék hogy ha valakit elszállitanak egyik börtönből a másikba akkor kb mikor tud jelentkezni
876. peron1 (válaszként erre: 871. - Liza88888)
2015. márc. 11. 05:46
Hááát nekem ez kicsit "érdekes" sztori...mindegy én ebből vitát nem szeretnék csak megjegyeztem, hogy fáj a lába a dolognak, mert sántít valami
875. peron1
2015. márc. 11. 05:43
Kata2015!A gyógyszerre azonnal lefogják a beérkező pénzekből...sajnos sokat nem lehet tenni.Legjobb tanácsom, hogy két összegben 2 nap alatt. Előszőr kicsit utána többet....
2015. márc. 10. 18:28
Baracskán a telefonálásra beküldött pénzből levonnak minden egyéb felmerülő költséget (napi tartási díj, gyógyszer, stb.) :-(
2015. márc. 10. 14:23

[link]

Sziasztok!

Érdemes elolvasni!

2015. márc. 9. 11:48
Persze én is ezt fogom tanàcsolni és bizom benne hogy tesz elöre lépést. És hogy nem lessz nagyobb baj belöle.
2015. márc. 9. 11:09

Meg tudom érteni a félelmet egy bizonyos szintig. De amikor már valakivel ilyet csinálnak és nem vall színt, azt már ostobaságnak tartom!

Mitől fél, hogy bántják? Ennél jobban lehet még valakit? Semmi veszíteni-valója nincs.

Peronnak ebben az esetben igaza van és is feljelentést tennék azonnal.

2015. márc. 9. 10:40
Sziasztok köszönöm a vàlaszokat. Ez sajnos nem olyan egyszerü ahogy hangzik. Fel gyujtottàk a haját meg verték és meg alàztàk teljessen. Ezután be ment egy ôr és kérdezte ki tette ô nem válaszolt. Az ôr azt mondta neki amenyiben elmondja hogy ki volt az kap mind a 12 de ha nem mondja csak ô. És ez meg is történt sajnos az ôr megverte és még a lépcsöröl is le lökte. Igy már komplikált az ügy.
869. peron1
2015. márc. 9. 09:45

Mik a csúnya dolgok? Nem tisztelt nevelőzni kell emberek....RENDŐRSÉG / BÍRÓSÁG / ÜGYÉSZSÉG /-NEK LEZÁRT borítékban megírni mi a xyz van...Amennyiben a "nagyok" úgy látják akkor megindítják az eljárást.Egyébként hivatalos hely,mint bíróság, ügyészségnek szánt boríték lezárhatóan kiadható ládába.

Ebbe úgyis beleszól az OPK, stb. Helsinki Bizottságnak is lehet írni de ott van az Emberi Jogok Biztos ( BP. Nádor u. 22 ) sok sok lehetőség van.

868. fb9f83fc55 (válaszként erre: 866. - VikoViko)
2015. márc. 9. 06:44

Több lehetősége is van:

- vagy szól a nevelőnek és elmondja és ha rendes a nevelő, akkor nem csak legyint rá egyet, hanem intézkedik

- vagy kér meghallgatást a parancsnoktól (vagy az alatta lévő vezető személytől) és elmondja

- vagy feljelentést tesz, levélben kiküldi a feljelentését a Rendőrségnek/Ügyészségnek

- vagy írásban feljelentést tesz a BV parancsnokának, aki vagy belső vizsgálat során kivizsgálja vagy hatásköri illetékességből továbbítja azt a Rendőrségre vagy Ügyészségre

- a börtönőrök ellen a Nemzeti Védelmi Szolgálat-nál is tehet feljelentést írásban(

Székhely: 1101 Budapest, Kerepesi út 47-49.

Postacím: 1391 Pf.: 239.)

- ha olyan sérülése van, akkor elvileg a benti orvos látta és neki is "elvileg" van kötelezettsége jelzéssel élni, hogy sérülést tapasztalt és megkérdezik tőle hogy kíván-e feljelentést tenni a cellatársak vagy az ellen aki bántotta

867. Liza88888 (válaszként erre: 866. - VikoViko)
2015. márc. 8. 21:38
Szoljon a nevelojenek vagy kerjen parancsnoki meghallgatast.
2015. márc. 8. 20:34
Sziasztok, a barátnőm a gyorskocsi utcai bv - ben van. Csúnya dolgokat csináltak vele és úgy tűnik az őrök sem tesznek semmit. Kérem segítsetek a tapasztalatotokkal. SOS!!!! Előre is köszönöm!
865. Alexafuli (válaszként erre: 864. - A4de1bd813)
2015. márc. 8. 17:26
Köszi szepen:)
864. a4de1bd813 (válaszként erre: 862. - Alexafuli)
2015. márc. 8. 16:35

"Tisztelt Címzett /kapcsolattartó/

Kérem, hogy a fogvatartottak részére címzett küldeményekre, a küldemény /boríték/ külső oldalára, jól látható módon, a kézbesítés megkönnyítése érdekében, szíveskedjen felírni az alábbi szöveget: EREDETI CÍMEN KÉZBESÍTENDŐ"

- Vanilia75

Minden BV-be így kell! :)

2015. márc. 8. 16:31
Sziasztok, a barátnőm a gyorskocsi utcai bv - ben van. Csúnya dolgokat csináltak vele és úgy tűnik az őrök sem tesznek semmit. Kérem segítsetek a tapasztalatotokkal. SOS!!!! Előre is köszönöm!
2015. márc. 8. 15:48

Tudna nekem valaki irni hogy mi ez az uj felirat amit a levelre kell irni ? mert en csak ezt modt olvasom..ezt minden bv-be így kell ?

köszi a segítsêget előre is!

861. TFSRita (válaszként erre: 859. - Liza88888)
2015. márc. 8. 05:13
Köszi! :)
860. Alexafuli (válaszként erre: 855. - A4de1bd813)
2015. márc. 7. 23:41
Szia en igy cimeztem...de elv nem jo mert az en cimem a boritek hatuljara kell irni nekem ezt mondtak!.... Tisztara ketsegbe vok esve mert az uj kapcstartoin van az uj mobil szamom...mert a regit elloptak...jaj... :( :( azert köszi szepen.Kitartas
2015. márc. 7. 21:24

Ma kaptunk tajekoztatast az "eredeti cimen kezbesitendo" levelekrol.

Ra kell irni a levelre. Mindegyikre! Igy a szokasos menetben zajlik a levelvaltas.

Ha nincs rajta: egy budapesti kozponti helyre erkeztetik be a leveleket, melyeket 5 munkanapon belul tovabbitanak ki az intezmenyekhez. Nem bontogatjak fel oket, csak erkeztetik es tovabbitjak.

A csomagra nem kotelezo rairni, de ajanlott.

2015. márc. 7. 19:14
Sziasztok! Párom Sándorházán van, kedden lesz egy hónapja, hogy be vonult a Nagy Ignácba, fontosnak tartottuk, hogy tudjon dolgozni így most pénteken már munkába is állhatott... Sajnos a szállítások miatt eddig minden beszélőről lemaradtunk, március 28-án láthatom újra :) február 10 óta... Nagyon izgulok, hogy milyen lesz az első! Most először éreztem a hangján azt, hogy nagyon nehéz dolga van ott bent, nem tudom a pozitív leveleimen kívül mivel tudnám támogatni!? Ami nagyon fontos! az "EREDETI CÍMEN KÉZBESÍTENDŐ" felirat legyen rajta a küldött leveleken mert amire nem írtam rá az el is kavarodott... :( Beszélőre visszatérve, állítólag itt nem ablakon keresztül történik, mire számíthatok mennyire érintkezhetünk?
857. Anycy
2015. márc. 7. 17:36

Kedveseim, aki már túl van az EVSZ-n, már megkapta a párja, leírná nekem, akár privátban is, hogy mi a menete, hogy kell elindítani, nekem mik a teendőim itthon, stb. Az EVSZ-t és a börtönről fogház fokozatra váltást lehet együtt kérelmezni? Május, júniusban lenne nekünk esedékes.

Köszönöm

2015. márc. 7. 08:25
Jah lehagytam, értelem szerűen irányítószám! :)
855. a4de1bd813 (válaszként erre: 853. - Alexafuli)
2015. márc. 7. 08:23

Hát, ez már szerintem a postán múlik, mert elvileg ilyen gépek szanálják szét a leveleket, és ami rosszul van címezve, vagy olvashatatlan azokat emberi erő fogja szétválogatni! :) Szóval csak ebben lehet bízni, hogy akinek a kezébe került, megértette a címzésed!

(bal felső sarok)

Neved

Címed

ENGLAND - az országdat alá kell írni

(jobb alsó sarok)

Név

Város

Utca, házszám

HUNGARY - ide is kell az ország a cím alá!

[link]

2015. márc. 6. 19:06
A kapcsolattartoi volt benne...jezusom...:(
2015. márc. 6. 18:45

sziasztok! Ha valaki jartas külföldről feladott levelbe kerem irjon.

Az a baj h megcimeztem a cimzettet közepre irtam.de a sajat cimemet is oda irtam nem a masik oldalara...ez igy odaerhet ? vagy ? :(:( köszi előre is.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook