Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Fogház, börtön, fegyház fórum

Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)

732. 8c0e50e19e (válaszként erre: 729. - Liza88888)
2015. febr. 5. 22:17

köszönöm

most már beszélt a nevelővel

2015. febr. 5. 13:25

Sziasztok! :)

EvSz-el kapcsolatban írok, hátha valakinek még hasznos lehet.

Tehát a férjem beadta a kérelmet 6 hónap után, és kiküldte a bv a környezet tanulmányra a kérelmet. Beszéltem a szomszédokkal és tájékoztattam őket, hogy jönnek rendőrök és kérdezősködni fognak férjemről( azaz kitálaltam, a cél érdekében)2 hét múlva felkerestem a kerületi rendőrkapitányságot telefonon, és egy óra múlva meg is érkezett 4 rendőr. Körbe néztek a lakásban és kérdéseket tette fel...( Hány szobás a lakás? Hányan élünk itt?( személyit, lacímet kértek tölem) Mennyiből élünk havonta? Miért ül a férjem? Mióta ül a férjem? Tudják e a szomszédok a dolgot? ( mivel mondtam, hogy igen így nem csöngettek be hozzájuk) Majd még aznap elküldte a rendőr a bv-nek az ajánlást.

Ugyhogy most még 3hét míg a bv bíró elbírálja az Evszt. Ha minden jól megy 5 hét múlva haza jöhet férjem reggel 6-tól esze 10-ig. Ez is valami! :)

730. Liza88888 (válaszként erre: 729. - Liza88888)
2015. febr. 4. 22:20
.... bocs, lemaradt a vége: vagy fogadtok fel rá ügyvédet.
729. Liza88888 (válaszként erre: 725. - 8c0e50e19e)
2015. febr. 4. 21:56
A nevelőjével beszélje meg először, ő ad neki tájékoztatast róla -jogosult-e rá, hogyan fogalmazza meg stb... - Egyébként neki kell megírnia a kérelmet.
728. a4de1bd813 (válaszként erre: 727. - 8c0e50e19e)
2015. febr. 4. 21:19
Köszönöm!
727. 8c0e50e19e (válaszként erre: 726. - A4de1bd813)
2015. febr. 4. 20:15
2015. febr. 4. 19:29
Valaki tud valamit a célszállításról? :) Illetve, hogy annak milyen km díja szokott lenni?
2015. febr. 4. 12:12
Börtön fokozatból fogház fokozatba való átkérést hogyan lehet benyújtani, ha az elítélt szeretné ezt elindítani? Neki kell írnia egy kérelmet és elküldenie a BV bírónak? Vagy van erre valamilyen formanyomtatvány, ha igen, honnan lehet megszerezni?
724. majmocska1 (válaszként erre: 723. - Liza88888)
2015. febr. 2. 15:14
ez egy szuper dolog ...de tényleg...nem tudom mennyi helyen van erre lehetőség.
723. Liza88888 (válaszként erre: 722. - Majmocska1)
2015. febr. 1. 21:14
Én a családi beszélőre írtam, hogy biztosítani kell. Azt is írtam, az, hogy ezt milyen formában teszik meg, intezmenyfüggő, mire van kapacitás. Ezek szerint Vácon arra van, amit írtál. Én ezt a külön helységben történőt, ami nálunk van, jobban preferálom amiatt, hogy a 3 éves gyerekünk nem tudja hol és miért van az apja. Ìgy gyakorlatilag semmit sem lát a fegyházból azon kívül, hogy 2 ember leellenőriz minket - akikre azt mondja a kék ruha alapján, hogy buszsofőrök - és mehetünk apával játszani. Más rabokat stb... nem lát.
722. majmocska1 (válaszként erre: 721. - Liza88888)
2015. febr. 1. 19:40
Vácon nincs ilyen családi beszélő.A havi soros beszélőkőn hat asztal van ott kaphat hat kiválaszott (nevelő által)asztali beszélőt a plexis helyett."Az utóbbit kötelező biztosítani a kapcsolattartás okán"akkor itt nem biztosítják.
721. Liza88888 (válaszként erre: 720. - Majmocska1)
2015. febr. 1. 16:50
A családi beszélő Kőhidán külön teremben zajlik egy őr jelenlétében, ahol lehet játszani a gyerekkel, olvasni neki, van játékos doboz kirakva és azt szabadon lehet használni. Máshol hogy zajlik, azt nem tudom. 2 havonta adható kedvezmények és jutalmaktól teljesen függetlenül, ha 16 éven aluli a gyerek. Ami a reintegrációt, a csaladi.kapcsolatokat erősíti. Azt nem igazán értem, hogy függ össze a szakkörökön való részvétel és a családi beszélő. Az utóbbit kötelező biztosítani a kapcsolattartás okán. Amódja és körülmények nyilván intézményfüggő, kinek mire van kapacitása. A 4 órás beszélőkön ti is aktívan jelen vagytok? Azt ertem, hogy pl. egy megromlott csaladi köteléket hogyan igyekeztek helyre rakni, javítani vagy akár megoldani.
720. majmocska1 (válaszként erre: 719. - Liza88888)
2015. febr. 1. 14:47

A havi soros beszélőknél az asztal mellett ülő a "családi"beszélő ahol nincs plexi.Mindenki ezt gondolja családi beszélőnek.De vannak pl irodalom szakkörre járók meg szinész szakkörre,rádiós tevékenységet folytatók és ezek mind kapnak negyedévente családit.

De ez negyedévente van amit pl egy egyesület szervez aki eár foglalkozásokat tartani.negyedévente 4 órás.előre engedélyezve a parancsnokkal.

719. Liza88888 (válaszként erre: 716. - Majmocska1)
2015. febr. 1. 14:29
Hogyan szerveztetek ti családi beszelőt? Az nem intézményileg engedélyezett?
2015. febr. 1. 13:44
Én nagyon sokat köszönhetek ennek a fórumnak . 2014. májusában el sem tudtam képzelni hogyan tovább. 13 év után megszületett az ítélet, hogy még 13 hónapra be kell újra mennie.Az első 2 hónapban azt hittem összeroppanok. Persze nekik is rossz ott benn, de szerintem ránk sokkal több gond hárul . Elkezdtem itt olvasgatni ,és nagyon sokat segített, lassan belerázódtam a csomagküldésbe, utalásokba és a látogatásokba.Szerencsére nekünk már csak 4,5 hónap van hátra. Most már rajtam a sor,hogy én segítsek másoknak,ahogy annak idején segítettek nekem.
2015. jan. 31. 22:11
Szia az volt a valasz neki hogy felejtse el....de tegnap hivott h küldhet kapcsolat tartoit...amire Londonba kiér....2 het kb...bizok benne hogy igy minden rendbe lesz....es eljut hozzam...a valaszt azert kapta mert volt gondja bent.. :(
716. majmocska1 (válaszként erre: 715. - Liza88888)
2015. jan. 29. 15:32
Igen vállalnak szerepet az önkéntesek pl mikor megromlanak a családi kapcsolatok próbálnak segíteni.De olyanok is vannak szép számmal akiknek nincs kapcsolattartója.Én pénzügyeket intézek egy ilyen alapítványnál,de családi beszélőkre bejártam sokszor amiket szerveztünk Vácon.
715. Liza88888 (válaszként erre: 710. - Majmocska1)
2015. jan. 29. 11:37

Szia! A börtönpasztorációval tisztában vagyok mit jelent, a feladatotok is tiszta sor.

Viszont az nem, hogy ti a rabok és a hozzátartozók között is vállaltok közvetítő szerepet vagy ti azokat karoljátok csak fel, akiknek nincs kapcsolattartója?

Ugyan régen - sok évvel ezelőtt, akkor még nem voltam érintett a dologban -, de létezett az a tendencia, hogy minden rab nagyon vallásos lett hirtelen, amikor bekerült, mert a misék - vagy ki hogy hívja vallása szerint - lehetett találkozni kint lévővel, többet voltak friss levegőn, üzenetek jöttek-mentek.

714. rina09 (válaszként erre: 701. - Arcsi43)
2015. jan. 28. 16:23
Szia az én férjem is ott van már 3 hónapja, de nem sokat tudok a helyről csak alap dolgokat.eddi naponta 2x15 telefon volt de az uj bv kódex miatt heti 3x10 perc lett sajnos.ő már dolgozik igy a látogatási idő másfél óra. Csomi havi 2x5kg lehet.remélem tudtam azért segíteni.
713. TFSRita (válaszként erre: 701. - Arcsi43)
2015. jan. 27. 15:36
Az én férjem ott van, kérdezz nyugodtan, ha tudok válaszolok! :)
712. ixidos
2015. jan. 27. 15:24

Kedves Sorstársak!

Nemsokára az én ismerősöm is szabadul.

Igaz én nem sokat írtam,de rendszeresen olvastam az oldalt(az előzőt is) és nagyon sok gyakorlati tanácsot kaptam, sok mindent tanultam a benti élettel,a csomagküldéssel stb.kapcsolatban.

Itt szeretném megköszönni Mindenkinek a segítségét, a hozzászólását, a támogatását.

Kitartást és szebb napokat kívánok!

711. majmocska1 (válaszként erre: 710. - Majmocska1)
2015. jan. 27. 15:13
és én is sokszor éreztem,hogy nem bírom tovább,hogy nem tudom végig csinálni,de akkor mindig megráztam magam és mentem tovább...sok átsírt éjszaka,de tudom ezzel nem jutok sehova!!!
710. majmocska1 (válaszként erre: 699. - Maya19860725)
2015. jan. 27. 15:11

Kedves Maya!

Én is csak biztatni tudlak és azt mondani napról napra jobb lesz.Nagyon sokat jelentenek a telefonok levelek.mi rengeteget leveleztünk,sokat is telefonáltunk.Szerencsés helyzetben voltunk.Tudom sokaknak nagyon nehéz.Ezerszer rosszabb körülmények között élnek és a család eltartása is nehéz,nemhogy csomagolni és telefonpénzt utalgatni a bentlévő szerettünknek.Nekem is másképp alakult volna ha gyermekkel maradok itthon.ebben a helyzetben szerencsésnek érzem magam...gyerek szinten csak a 9 éves keresztlányunk volt akinek nem mondtuk el.Keri külföldön van,de nemsokára hazajön.És most már valóban 12 nap és itthon lesz.

Én mint Börtönpasztorációval foglalkozó egyesület elnökségi tagja,mint úgymond bennfentes szívesen segítek bármiben amiben tudok,persze előttünk is sok minden titok.

Kitartást mindenkinek!

2015. jan. 27. 14:39
Nagyon szepen köszönöm a valaszokat aranyosak vagytok
2015. jan. 27. 14:10

Maya elhiszem mit érzel most ezen at mentünk mindannyian akik itt vagyunk de hidd el jobb lesz majd idovel vlamelyest meg ha nem is hiszed en se hittem volna hogy végig

tudom csinálni most egyszerre leszel anya apa,dolgozó ember,stb csak ne hagyd el magad!!!kitartast jo sokat!!!rendet kell rakni odabent mindent veszel egy nagy levegot es végig csinalod amondas is igy szól isten is a legnehezebb csatákat a legjobb harcosainak adja!!ha meg most olyan kusza minden is Kitartast!!!!!

707. 8c0e50e19e (válaszként erre: 706. - Arcsi43)
2015. jan. 27. 12:30
erről sajnos nem tudok mondani semmit, nincs tapasztalatom (szerencsére)
706. arcsi43 (válaszként erre: 705. - 8c0e50e19e)
2015. jan. 27. 11:45
Jaj bocsánat Budapessti fegyház és börtönröl szerettem volna érdeklődni de ez is fontos információ köszönöm
705. 8c0e50e19e (válaszként erre: 701. - Arcsi43)
2015. jan. 27. 11:04

ez a hivatalos verzió amit tudni lehet róla:

2013. évi CCXL törvény

Befogadási és Fogvatartási Bizottság

95. § (1) A bv. intézetek Befogadási és Fogvatartási Bizottságot (a továbbiakban: BFB) működtetnek.

(2) A 92. § (2) bekezdésében meghatározott kivizsgálást követően az elítéltet haladéktalanul a számára kijelölt bv. intézet befogadó részlegébe kell helyezni, ahol legfeljebb tíz napig tartózkodhat. A befogadó részlegben tájékoztatni kell az elítéltet a kockázatértékelési összefoglaló jelentés tartalmáról, a javasolt visszaesési és fogvatartási kockázatot csökkentő reintegrációs programok igénybevételéről.

(3) Az elítélt együttműködésével a bv. intézeti befogadást követően a kockázatértékelési összefoglaló jelentés alapján a befogadó részleg vezetője rögzíti az elítélt beleegyezésével elkészült egyéniesített fogvatartási programtervet, majd a BFB az elítélt személyes meghallgatását követően nyolc napon belül dönt az elítélt rezsimbe helyezéséről és a bv. intézetben működő reintegrációs programokban történő részvételéről.

(4) Ha az elítélt KKMI-ben elvégzett vizsgálatára és értékelésére e törvény szerint nem kerül sor, az elítéltet a KKMI által kiadott módszertan alapján a BFB sorolja be az adott fokozathoz tartozó megfelelő rezsimszabály alá.

(5) A fogvatartott egyéniesítéséhez igazodó rezsimkategóriába sorolásáról, szigorúbb biztonsági csoportba, valamint a IV. biztonsági csoportba sorolásáról - a 26. § (4) bekezdésében foglaltak figyelembevételével - a BFB határozattal dönt.

(6) Halaszthatatlan esetekben az elítélt rezsimkategóriájának, illetve elhelyezésének módosításáról a bv. intézet parancsnoka is határozhat. Halaszthatatlan az eset, ha fogolyzendülés, fogolyszökés, támadás, tömeges ellenállás, önkárosítás, vagy bármilyen, az intézet biztonságára veszélyt jelentő más körülményről bejelentés érkezik, valamint ha rendkívüli esemény bekövetkezésétől tartani lehet.

(7) A fogvatartásért felelős szakterületek bevonásával a bv. intézetnél kell elvégezni - legalább hathavonta - az elítéltek kötelező felülvizsgálatát a rezsimbe helyezés vonatkozásában, amelyről a BFB dönt.

96. § (1) A BFB elítéltekkel kapcsolatos feladatai:

a) adatok, iratok egyeztetése,

b) befogadó részlegbe helyezés,

c) tájékoztatás az összefoglaló jelentés tartalmáról, valamint a reintegrációs programokról,

d) rezsimkategóriába sorolás, elhelyezés,

e) hosszúidős speciális részlegen történő elhelyezés, illetve annak megszüntetése,

f) gyógyító-terápiás, illetve drogprevenciós részlegre való besorolás vagy megszüntetés,

g) rezsimbe helyezés felülvizsgálata,

h) záró kockázatelemzési vizsgálathoz vélemény elkészítése,

i) reintegrációs gondozásba vétel, reintegrációs programba történő bevonás, ilyen programba történő helyezés, eredményességének értékelése,

j) nem dolgozó és újonnan befogadott elítélt munkába állítása, a munkahely és a munkakör kijelölése,

k) dolgozó elítélt munkahelyről történő leváltása,

l) dolgozó elítélt más munkahelyre történő áthelyezése,

m) a bv. szerv orvosának javaslata alapján döntés a terápiás foglalkoztatásról, annak munkaidejéről és munkarendjéről,

n) oktatásra, szakképzésre, továbbképzésre jelentkezők beiskolázása,

o) alacsony biztonsági kockázatú részlegen történő elhelyezés és megszüntetés,

p) biztonsági csoportba sorolás,

q) jogszabályban meghatározott egyéb feladat.

(2) A BFB az (1) bekezdés c), e) és i)-p) pontjában meghatározott feladatainak ellátása kapcsán az elítéltet meghallgatja.

(3) Az elítéltet a bv. intézet parancsnoka és a BFB döntéseivel szemben e törvényben meghatározott jogorvoslati jog illeti meg. Jogorvoslatnak a határozat, illetve a döntés végrehajtására nincs halasztó hatálya.

(4) A BFB részletes feladatait, tagjait, eljárásrendjét az országos parancsnok határozza meg.

(5) A bv. intézet parancsnokának hatáskörei kapcsán a BFB véleményezési, illetve javaslattételi feladatokat is elláthat.

704. Liza88888 (válaszként erre: 699. - Maya19860725)
2015. jan. 27. 09:33
Kitartást Maya! Az első egy hónap ... na az nagyon szar! DE! Eltelik, beleszoksz - mert beleszokik az ember sajnos ebbe a helyzetbe. Itt kint megy tovább az élet, ha van gyerek, el kell látni, dolgozni kell, a napi menetet ki kell alakítani. Megjön a kapcsolattartói, elindul a telefonálás, a levelezés és minden nappal egyre könnyebb lesz, hidd el! Nem szabad az önsajnálatba belefulladni, hiszen nekünk kell tartani a lelket bennük és támogatni őket. Viszont ezt egy összetört társ nem tudja megvalósítani. Nekik az a dolguk ott bent, hogy amennyire csak tudják, ép ésszel, szívvel végigcsinálják, nekünk meg biztosítani kell őket, hogy itt kint minden rendben van velünk és várjuk haza őket. Ennyi!
703. vanilia75 (válaszként erre: 700. - 8c0e50e19e)
2015. jan. 27. 08:58
Ha valakinek jó a magaviselete és megfelel minden kritériumnak a kedvezményre vonatkozóan, akkor is dönthet úgy egy bv bíró, hogy nem kapja meg azt a fogvatartott?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook