Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)
ez olcsóbb:
A mostani szabályok alapján csak 350 W vízforralót lehet beküldeni, ha küldtetek be ti milyet vettetek? (A nagyobb teljesítményűeket begyűjtötték.)
Én ezt néztem ki, de hát elég drága... ahhoz képest...
En azt gondom, hogy ez annyira egyedi es egyeni, hogy kinek mi a jobb, erre igy nem lehet szerintem valaszolni. Mindenki mashogy csinalja vegig a kiszabott idot, milyen a habitusa es lelkileg mennyire birja a gyurodest. Mi Kohidan vagyunk erdekeltek, de ha most megkerdezned milyen, arra is csak azt tudnam irni, hogy a paromnak milyen es nem altalanossagban. A masik oldala, hogy tobbnyire berakjak oket az egyik intezetbe es ott vannak...nem valasztas kerdese. Ott kell helyt allni.
En igy erre nem tudok neked valaszolni, ne haragudj!
Koszi szepen....elmeletileg less osszbuntetes... vagyis bizok benne..:)..az a legenyhebb ez jol hangzik. Koszi az infot.
Kitartas...
Megkérdeztem a rendőr ismerősömet a környezettanulmányról.
Ahány ház, annyi szokás alapon igaz a környezettanulmány menetére, én most csak azt írom le, ahogy ők a társával csinálják.
Kimennek, általában 2-en. Bemutatkoznak, elmondják, hogy miért jöttek és beszélgetésre invitálnak a saját lakásodba :).
Körbenéznek a lakásban, felmérik, hogy hova megy haza a bent lévő. Érdeklődnek a havi keresetedről, hányan laktok a lakásban, milyen a viszonyod a bent lévővel, a gyerek (ha van) - fogvatartott kapcsolata stb ... Ez mind-mind szabványkérdés. Ők nem azért kérdezik, mert nekik kell eldönteni, hogy hazamehet-e, hanem azért, mert az elbírálónak kell! Ha otthon van a gyerek éppen, diszkréten megkérdezik tőled, hogy mit tud és ezután úgy beszélgetnek vele is, ami kimerül annyiban, hogy várod haza apát? Igen ... és pont.
Gyakorlatilag a környezettanulmány kimerül annyiban, hogy a hazaérkezőnek van tető a feje felett, van víz, fűtés és étel, tisztálkodási lehetőség és család/rokon vagy akárki, akihez hazamehet.
Ezután jön a szomszéd. Közvetlen szomszédot kell/kellene megkérdezni többnyire. Ezt ők helyben felmérik, hogy ki mit tud a lépcsőházból, utcából stb ... ez is része az elbeszélgetésnek. Ha senki nem tud semmit, ők nem fognak végigmenni az egész lépcsőházban és nem írják ki a faliújságra, hogy fogvatartott tartózkodik az épületben, tehát emberségesek. Viszont! Ők pl. előre időpontot szoktak egyeztetni, főként délelőttre, mert olyankor többnyire nincsenek otthon a szomszédok és újra nem fognak kijönni ellenőrizni, bár hivatalosan egy tanúnak lennie kell (ez a szomszéd) Legalább egy szomszédot illik beavatni, bármennyire nem tetszik és ha egy ember már tudja, hogy az urad hol van, ahhoz fognak odamenni elkérni a nevét, szólni neki, hogy fogvatartott/feltételesen szabadlábon stb ... lesz az épületben. Nagyobb baj esetén értesítse a rendőrséget -nyilván nem fogja-.
Rákérdeztem, mi van olyankor, ha nem egyezik bele a szomszéd abba, hogy börtönviselt legyen a szomszéd ... ilyen még náluk nem fordult elő, azt mondták. Igazából nem engedélyt kérnek, hanem tájékoztatnak.
Ez összesen fél óra; jegyzőkönyvezéssel együtt, mivel sokat kell írni 1 óra.
Jó pont a sütivel, kávéval, üdítővel kínálás. Nem fogják elfogadni, mert hivatalból nem tehetnék meg - elvileg -, de piros pont jár érte, ahogy a rendért, az ápoltságért is.
Azt mondták, hogy tőlük nem kell gyomorgörcsnek lennie senkinek sem, hiszen az a cél, hogy a szabaduló, EVSZ-es stb. mielőbb otthon lehessen, ehhez ők segítséget fognak nyújtani.
Ha valakinek van kérdése, kérdezzetek, mert biztos kihagytam pár dolgot ...
Jajj istenemmmm!Fantasztikus:) Futkos a hideg a hátamon.
Visszajárok ám olvasni,mert nagyon érdekel kivel mi van:)
Köszönöm!
Igazából csak Állampusztára szeretett volna menni, de pontosan még nem tudni hová kerül...
Ma viszont megjött a kapcsolattartói és vele az első levél :)
Hétfőn vitték át Vácra, de ha jól értettem ez még nem a végleges helye.
Amit nem értek, hogy a kapcsolattartói alján egyértelműen ott van, hogy Szolnokra küldjem vissza a nyomtatványt, viszont a párom azt írta a levelében, hogy a váci börtönbe.
Holnap megpróbálom felhívni őket, hogy akkor végülis hová küldjem, nem szeretném, ha emiatt keveredés vagy esetleg hosszadalmas késés lenne. Szerintetek?
Szia!
Nagyon szépen köszönöm!!!
Sziasztok!
Egy hete ment be a párom Szolnokra. Csak annyit tudok róla, hogy ott kellett jelentkeznie, és hogy valószínűleg Állampusztára kerül, mivel börtönfokozatot kapott és ez a bejelentett lakcíméhez legközelebbi.
Tud valaki valami közelebbit mondani, hogy mire számíthatok? Hogy mi szokott ilyenkor pontosan történni velük? Mikor kerülnek a végleges helyükre stb...
Olvastam, hogy akár 3 hét is lehet, hogy kapcsolattartóit kaphatok tőle, de persze már tegnap óta a postaládát nézegetem, nagyon nehéz megszokni, hogy nincs itt, nulla kommunikáció és semmit sem tudok róla...
Köszönöm!