Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Fogház, börtön, fegyház fórum

Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)

822. maya19860725 (válaszként erre: 821. - Fb9f83fc55)
2015. márc. 3. 20:40
Mar kecskemeten is igy van
2015. márc. 3. 18:41
Baracskan a mai látogatás során közölték, hogy ezentúl a levelet úgy kell feladni, hogy a borítékra kívül legyen feltüntetve az a szöveg, hogy "eredeti címen kézbesítendő", mert ha nincs rajta akkor központi gyűjtőhelyre kerül és onnan 8-10 nap múlva kapja csak meg a börtönbe lévő ember.
820. fb9f83fc55 (válaszként erre: 818. - A4de1bd813)
2015. márc. 3. 18:40
ha van túrabolt ott ahol élsz érdemes bemenni oda, mert ők is tudnak rendelni a boltjukba és lehet hogy ők is ezt rendelik, így a postaköltséget is megúszhatod, vagy tudnak ajánlani esetleg mást
819. Liza88888 (válaszként erre: 817. - Fb9f83fc55)
2015. márc. 3. 10:55
Én is ezt vásároltam meg annak idején és 1 nap alatt kiszállították. Akkor ha jól emlékszem 790,- Ft volt a szállítási költség.
818. a4de1bd813 (válaszként erre: 817. - Fb9f83fc55)
2015. márc. 2. 19:00
Hálás köszönet! :)))
817. fb9f83fc55 (válaszként erre: 815. - A4de1bd813)
2015. márc. 2. 18:53

ez olcsóbb:

[link]

816. fb9f83fc55 (válaszként erre: 815. - A4de1bd813)
2015. márc. 2. 18:49
akkor már rendes kancsós vízforralót már nem is lehet beküldeni?
2015. márc. 2. 14:14

A mostani szabályok alapján csak 350 W vízforralót lehet beküldeni, ha küldtetek be ti milyet vettetek? (A nagyobb teljesítményűeket begyűjtötték.)

[link]

Én ezt néztem ki, de hát elég drága... ahhoz képest...

814. a4de1bd813 (válaszként erre: 813. - Alexafuli)
2015. márc. 1. 19:05
Na tök jó!! :)))
2015. márc. 1. 16:12
Megerkezett az elso levelem kulfoldre es a kapcsolatartoi is verge...mostmar konnyebb less...:) kitartas mindenkinek
812. Liza88888 (válaszként erre: 811. - Kelly1201)
2015. márc. 1. 14:40

En azt gondom, hogy ez annyira egyedi es egyeni, hogy kinek mi a jobb, erre igy nem lehet szerintem valaszolni. Mindenki mashogy csinalja vegig a kiszabott idot, milyen a habitusa es lelkileg mennyire birja a gyurodest. Mi Kohidan vagyunk erdekeltek, de ha most megkerdezned milyen, arra is csak azt tudnam irni, hogy a paromnak milyen es nem altalanossagban. A masik oldala, hogy tobbnyire berakjak oket az egyik intezetbe es ott vannak...nem valasztas kerdese. Ott kell helyt allni.

En igy erre nem tudok neked valaszolni, ne haragudj!

811. kelly1201 (válaszként erre: 806. - Liza88888)
2015. márc. 1. 12:40
Köszi.Nem tudod esetleg meik úgymond a jobb hely,Pest vagy Baracska?
810. Alexafuli (válaszként erre: 809. - Liza88888)
2015. febr. 28. 18:27

Koszi szepen....elmeletileg less osszbuntetes... vagyis bizok benne..:)..az a legenyhebb ez jol hangzik. Koszi az infot.

Kitartas...

809. Liza88888 (válaszként erre: 808. - Alexafuli)
2015. febr. 27. 21:23
Ez azt jelenti, ha a mostani bunteteset kitoltotte, atrakjak foghazba es ott meg a 10 honapot ki kell ulnie pluszban. De ez fugg attol, hogy van-e osszbuntetes, kedvezmeny stb... A fogjaz a legenyhebb vegrehajtasi fokozat.
2015. febr. 27. 20:03
Sziasztok segitseget szeretnek kerni...az en parom Baracskan van borton fokozatba...de ma tudtam meg h kapott meg 10 hnap foghazat..:( es ez most miot jelent? mi a kulombseg? akit tud irjon koszonom...:(
807. 3ca4645bfa (válaszként erre: 802. - Liza88888)
2015. febr. 27. 17:06
Nagyon köszönjük,hogy utána kérdeztél!
806. Liza88888 (válaszként erre: 805. - Kelly1201)
2015. febr. 27. 16:45
Ami a behivon van, oda menjen, onnan viszik majd at a vegso helyere.
2015. febr. 27. 15:28
Sziasztok!A bíró azt mondta baeacskára kell menni,de ma megjött a bevonuló Nagy ignácba,esetleg onnan szálítják majd át?Valaki tud segíteni ebbe.
804. vanilia75 (válaszként erre: 802. - Liza88888)
2015. febr. 27. 13:34
Nagyon köszönjük neked :)))) Ez nem is tűnik annyira horrornak.
2015. febr. 27. 11:48
Lábperecre is rákérdeztem rendőréknél, ők is 200.000,- Ft-ot mondtak, amit a családnak kell kifizetni. Ennyit tudnak a körözvényből, illetve annyit, hogy a pénz nagyobb része sértetlen viselés után visszajár.
2015. febr. 27. 11:45

Megkérdeztem a rendőr ismerősömet a környezettanulmányról.

Ahány ház, annyi szokás alapon igaz a környezettanulmány menetére, én most csak azt írom le, ahogy ők a társával csinálják.

Kimennek, általában 2-en. Bemutatkoznak, elmondják, hogy miért jöttek és beszélgetésre invitálnak a saját lakásodba :).

Körbenéznek a lakásban, felmérik, hogy hova megy haza a bent lévő. Érdeklődnek a havi keresetedről, hányan laktok a lakásban, milyen a viszonyod a bent lévővel, a gyerek (ha van) - fogvatartott kapcsolata stb ... Ez mind-mind szabványkérdés. Ők nem azért kérdezik, mert nekik kell eldönteni, hogy hazamehet-e, hanem azért, mert az elbírálónak kell! Ha otthon van a gyerek éppen, diszkréten megkérdezik tőled, hogy mit tud és ezután úgy beszélgetnek vele is, ami kimerül annyiban, hogy várod haza apát? Igen ... és pont.

Gyakorlatilag a környezettanulmány kimerül annyiban, hogy a hazaérkezőnek van tető a feje felett, van víz, fűtés és étel, tisztálkodási lehetőség és család/rokon vagy akárki, akihez hazamehet.

Ezután jön a szomszéd. Közvetlen szomszédot kell/kellene megkérdezni többnyire. Ezt ők helyben felmérik, hogy ki mit tud a lépcsőházból, utcából stb ... ez is része az elbeszélgetésnek. Ha senki nem tud semmit, ők nem fognak végigmenni az egész lépcsőházban és nem írják ki a faliújságra, hogy fogvatartott tartózkodik az épületben, tehát emberségesek. Viszont! Ők pl. előre időpontot szoktak egyeztetni, főként délelőttre, mert olyankor többnyire nincsenek otthon a szomszédok és újra nem fognak kijönni ellenőrizni, bár hivatalosan egy tanúnak lennie kell (ez a szomszéd) Legalább egy szomszédot illik beavatni, bármennyire nem tetszik és ha egy ember már tudja, hogy az urad hol van, ahhoz fognak odamenni elkérni a nevét, szólni neki, hogy fogvatartott/feltételesen szabadlábon stb ... lesz az épületben. Nagyobb baj esetén értesítse a rendőrséget -nyilván nem fogja-.

Rákérdeztem, mi van olyankor, ha nem egyezik bele a szomszéd abba, hogy börtönviselt legyen a szomszéd ... ilyen még náluk nem fordult elő, azt mondták. Igazából nem engedélyt kérnek, hanem tájékoztatnak.

Ez összesen fél óra; jegyzőkönyvezéssel együtt, mivel sokat kell írni 1 óra.

Jó pont a sütivel, kávéval, üdítővel kínálás. Nem fogják elfogadni, mert hivatalból nem tehetnék meg - elvileg -, de piros pont jár érte, ahogy a rendért, az ápoltságért is.

Azt mondták, hogy tőlük nem kell gyomorgörcsnek lennie senkinek sem, hiszen az a cél, hogy a szabaduló, EVSZ-es stb. mielőbb otthon lehessen, ehhez ők segítséget fognak nyújtani.

Ha valakinek van kérdése, kérdezzetek, mert biztos kihagytam pár dolgot ...

2015. febr. 26. 22:21
Sziasztok,szép estét mindenkinek!Amikor a párom volt a bv bírónál,az azt mondta neki, hogy az állam viseli a költségeit a bilincsnek,de a párom meg úgy hallotta (bent) hogy 220 ezer lesz!ebböl az idő lejártával ha nem sérült az eszköz,vissza adnak 100-120 ezret,mert állitólag az örzést is fizetni kell,és ezért a 220 ezeres költség.sajnos most mindenki csak találgat ezzel kapcsolatban,és lehet majd ez is árprilis-május mire kiderül,aztán az ember kapkodhat össze-vissza a pénz miatt,amit már lehet most el kell kezdeni össze gyüjteni!:( :)de április közelettével már biztos többet fogunk tudni róla kell e fizetni vagy sem,vagy majd a bv bíró közli velük hogy tudnak e fizetni? :(a páromnak a nevelönője az mondta, ne élje bele magát,mert még változtathatnak rajta áprilisig!de sok szerencsét kivánt neki?! Tudjátok esetleg mi a helyzet ha kertes házba lakunk ?akkor a jobbra balra szomszédokat kérdezik meg?nekem nincs bajom egyikkel sem,csak nyilván nem szeretném ha az utca rólunk beszélne.Elöttem lévö szomszédokat is kérdeznek,vagy akkor csak a közvetlen jobbra-balra szomszédokat?:P a jövedelmet kiét nézik,az enyémet csak,vagy a közös háztartást?mert mi úgy lakunk egy nagy családi házban hogy apukámmal a húgommal,a gyerekekkel és itt az anyósom is!mint egy nagy olasz család,mindenki egy helyen,mindenki szem elött! :) viccet félre téve,akkor azt nézik hogy ÖSSZESEN mennyi a havi jövedelemünk?A vagyont kiét nézik?az enyémet? Mert az én drága szivemnek a gyerekein kivül nincs semmilye! :)ami a nevén lenne.
800. majmocska1 (válaszként erre: 799. - Bettuska13)
2015. febr. 26. 19:08

Jajj istenemmmm!Fantasztikus:) Futkos a hideg a hátamon.

Visszajárok ám olvasni,mert nagyon érdekel kivel mi van:)

799. 3ca4645bfa (válaszként erre: 799. - Bettuska13)
2015. febr. 26. 10:55
De jóóó!! :) Örülök az örömödnek/örömötöknek. Csodás napot nektek a hazalátogatás napjára! :)
798. trebeka (válaszként erre: 794. - Divius11)
2015. febr. 25. 18:35

Köszönöm!

Igazából csak Állampusztára szeretett volna menni, de pontosan még nem tudni hová kerül...

Ma viszont megjött a kapcsolattartói és vele az első levél :)

Hétfőn vitték át Vácra, de ha jól értettem ez még nem a végleges helye.

Amit nem értek, hogy a kapcsolattartói alján egyértelműen ott van, hogy Szolnokra küldjem vissza a nyomtatványt, viszont a párom azt írta a levelében, hogy a váci börtönbe.

Holnap megpróbálom felhívni őket, hogy akkor végülis hová küldjem, nem szeretném, ha emiatt keveredés vagy esetleg hosszadalmas késés lenne. Szerintetek?

797. Csenge7 (válaszként erre: 764. - Vanilia75)
2015. febr. 25. 15:15

Szia!

Nagyon szépen köszönöm!!!

796. 3ca4645bfa (válaszként erre: 795. - Vanilia75)
2015. febr. 25. 14:31
Akkor te ma feltöltődtél. :-) Igen, én is úgy tudom, hogy a bv bíró fog dönteni igazából. Annyira gyerek cipőben jár még az egész és olyan sok a tennivalójuk ezzel kapcsolatban,hogy lehet mi már a havi hazalátogatósba sem fogunk beleférni. Na majd elválik.
795. vanilia75 (válaszként erre: 792. - 3ca4645bfa)
2015. febr. 25. 13:49
Én ma voltam a páromnál. Természetesen bent is téma a reintegrációs őrizet. Ők azt az infomációt kapták, hogy a bv bíró dönti majd el, hogy ki lesz evsz-es /enyhébb végrehajtási szabályok/ és ki lesz rö-s /reintegrációs őrizet/. Úgyhogy majdnem úgy néz ki, hogy annak ellenére, hogy adott lesz egy törvényi háttér, mégis a szubjektív vélemény dönt majd.
794. Divius11 (válaszként erre: 793. - Trebeka)
2015. febr. 25. 08:00
Szia. Az Én hozzátartozóm Pestre vonult be és kb 1 hónap múlva kerül Állampusztára. Onnan átrakták Soltra. Majd 6 hónap után újra Állampusztára. Elsőnek van valami beszoktató zárka. A kapcsolattartóit Én nagyon gyorsan megkaptam. Rögtön intézte odabent, ahogy bevonult. Ha kiküldi a kapcsolattartóit rögtön küldhetsz levelet is a nyomtatvány mellet. Állampuszta elég "jó" helynek bizonyul. A nevelők segítőkészek. Legalábbis nekünk ez a tapasztalat. Mindenképpen kérje hogy dolgozni szeretne, mert akkor fürödhet minden nap. Csomag havi 1 ami lehet általános. Kaja, tisztítószer, ruhanemű, írószer. 5 kg max. Levél korlátlanul mehet. A levélbe küldhetsz képeslapot, fényképet. Látogatás havi 1, másfél óra. Állítólag most már a 4 fő az 4 fő. Tehát mindegy hogy gyerek vagy felnőtt. Most hírtelen ennyi jutott eszembe, de ha bármi kérdésed van Állampusztával kapcsolatban írj nyugodtan. Kitartás és sok erő kell hozzá.
793. trebeka
2015. febr. 24. 22:10

Sziasztok!

Egy hete ment be a párom Szolnokra. Csak annyit tudok róla, hogy ott kellett jelentkeznie, és hogy valószínűleg Állampusztára kerül, mivel börtönfokozatot kapott és ez a bejelentett lakcíméhez legközelebbi.

Tud valaki valami közelebbit mondani, hogy mire számíthatok? Hogy mi szokott ilyenkor pontosan történni velük? Mikor kerülnek a végleges helyükre stb...

Olvastam, hogy akár 3 hét is lehet, hogy kapcsolattartóit kaphatok tőle, de persze már tegnap óta a postaládát nézegetem, nagyon nehéz megszokni, hogy nincs itt, nulla kommunikáció és semmit sem tudok róla...

Köszönöm!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook