Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Fodrász vagyok segíthetek? fórum

Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)

❮❮ ... 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 ... ❯❯
4643. 1986Anita (válaszként erre: 4642. - T.Ili)
2011. okt. 28. 09:23
De aranyos vagy, csak az a baj, hogy ez póthaj, egyébként váll alattig ér a hajam... :-)
4642. t.Ili (válaszként erre: 4636. - 1986Anita)
2011. okt. 27. 23:40

A képen annyira szép a hajad, hogy ettől senki nem akarhat jobbat :)

Rugalmasabb lesz,ha nem vasalod, hanem vastag körkefével szárítod. :)

4641. adry1992
2011. okt. 27. 20:31

Sziasztok!

Nekem is szükségem lenne némi segítségre.

Alfaparf Evolution 6.1-es festéket használok. Eredetileg sötétbarna, szinte fekete a hajam, ebből szeretnék valami középbarna szerű színt kihozni. Sajnos a fodrászom által is nagyon sokszor vörös lett a világosítás miatt, bár eleinte mindig natúrral festette, aztán én jöttem rá, hogy jobb lesz hamvas festékkel. Még csak kétszer lett így festve, azonban a 6.1-es festék 6%-kal nagyon sötét, rendes sötétbarna színt eredményez, én pedig középbarnát szeretnék, kb 2 árnyalattal világosabbat. Idővel ki is fakul kicsit, de nem eléggé, na meg ettől foltos is lesz. 9%-os oxiddal nem merem összekeverni, hátha túl vörös lesz a hajam. Mi lenne a megoldás a hajamra, amitől nem lesz vöröses és túl sötét sem?

Előre is köszönöm a segítséget.

4640. 1986Anita (válaszként erre: 4636. - 1986Anita)
2011. okt. 27. 18:45
Nekem is válaszoljatok :D !!!!!
4639. t.Ili (válaszként erre: 4635. - Sysy66)
2011. okt. 26. 23:23

Igaz! De vannak már olyan visszapigmentálók,amelyiknek nincs színe!

Sőt, ha egy-két árnyalattal világosabb színezőt viszel a hajvégre, és 10 percig rajtahagyod,úgy is jó. Csak egy pici vízzel,jó ha hígítod az előhívó szert :)

4638. t.Ili (válaszként erre: 4637. - Norszy)
2011. okt. 26. 23:05

Rossó redet keress, az nem fakul ki :)

Kell bele egy natúr festék,olyan tíz ml-nyi.

4637. Norszy (válaszként erre: 4634. - T.Ili)
2011. okt. 26. 22:04
Alfaparf Red Boots-sal festettem egy darabig, aminek a színe tökéletes lenne, ha nem fakulna ki öregasszonyos színre már 3-4 mosás után.
4636. 1986Anita
2011. okt. 26. 20:15
Olyan sok lány van, akinek gyönyörű fényes, rugalmas a haja, pedig festik, vasalják rendszeresen. Mitől mégis olyan szép a hajuk? Az én hajam is fényes, viszont nem rugalmas, nincs meg az a jó esése... Nagyon örülnék, ha adnátok tippeket, hogy szép, rugalmas legyen az én hajam is. Naponta iszok minimum 2 liter folyadékot, hajvitamint szedek, és hetente 1-szer vasalom csak a hajam.
4635. sysy66
2011. okt. 26. 18:58
szia ez tényleg igaz? hogy aki le akarja noveszteni a festést( nem festeti 6-8 hetetnte) annak torni fog a vége? hogyhogy? én meg azt hittem hogy a festék árt, most meg kideult hogy kell a hajvégeknek:)
4634. t.Ili (válaszként erre: 4626. - Norszy)
2011. okt. 26. 11:05

Ezzel nem sokra mész,mert az a festék már úgyis elég vörös.

Viszont ha veszel olyan festéket, ami egy lépésben világosít,és fest,pl alfaparf contrasti redje.

Tartós, igaz, nagyon fog! :)

4633. bartaldora (válaszként erre: 4619. - T.Ili)
2011. okt. 26. 10:13
Én nem láttam benne balzsamot, amikor vizes volt, meg kb. 5 percig biztos szoktam öblíteni. Fésüléskor láttam a fésűn ilyen fehér pöttyöket, abból következtetek arra, hogy maradt benne, de nem biztos.
4632. t.Ili (válaszként erre: 4629. - F1e23b97ee)
2011. okt. 26. 10:06
Gyere! Tudod hol találsz :)))
4631. t.Ili
2011. okt. 26. 10:05
bocsi,ezt nem akartam :(
4630. t.Ili (válaszként erre: 4624. - C1e9612cd3)
2011. okt. 26. 10:05

Nem szokott kócolódni a hajad reggelente?

Én egyedül a disznósörte kefében bízok,ha már kefe!

Mi az, hogy olykor fested a hajad?

Ha valaki festi, az rendszeresen fesse, 6-8 hetenként,minimum, mert különben roncsolt lesz a hajvég!

Senki nem mondja nekem, hogy három hónapja nem festette a haját,de neki nem törik a vége!

Persze, mert a kefe leszedi a töredezést,és nem látszik! Csak a hajszál tökre vékonyka belseje marad meg!

Bocs :(

A királylányoknak azt tanították,hogy százszor kell reggelente végighúzniuk a kefét a hajukon.

De akkor nem mosták a hajukat, csak 2-3 havonta! A kefe, meg leszedte a koszt,és a zsír meg szép fényesre waxolta! :)

De az legalább szőrkefe volt! Ahogy a koszt leszedte, úgy szedi le a finom kis töredezett pikkelyeket is,de ugyanakkor a műanyag kefe betöri a következőt!

Pl: kezdj el fésülgetni egy kiszáradt tobozt, egy villával:)Simára! :)))

Bocs megint :)

Ha minden klappol,és Te tényleg mindent megteszel a hajadért,mert ha fested, akkor 6-hetente után fested,és a keféd is szőr, akkor már csak az lehet,hogy nem iszol eleget,vagy kellene egy kis vitamint szedned. A,E,B.

Ha ez is oké, akkor lehet genetikai dolog is. Nézd meg a szüleid,vagy nagyszüleid ilyen idős korban, milyen volt a hajuk :)

Volt egy vendégem, aki népi táncos volt,olyan vastag fonattal,h alig érte át a kezem. Egyszer csak elkezdett ritkulni, és sehogy se bírtuk megállítani! Vagy öt évig küszködtünk vele. már csak a fele volt neki :(

Aztán bemutatta az anyukáját,és kisült, hogy az összes drága szer pénzkidobás volt! Az anyukájának alig volt haja!:(

Csak példa volt a genetikára. Nehogy magadra vedd :))))

Talán meg kellene próbálnod az olyan hajat,ami nem éri el a vállad, de azért nem is rövid. Hogy ne legyen sok gondod vele.

[link]

2011. okt. 26. 09:39
Én egy Sasson nyírást kérnék :-)))))
4628. t.Ili (válaszként erre: 4622. - Nikike1988)
2011. okt. 26. 09:37

A tupír,nem csak magasít,hanem távol tartja a hajszálakat a zsírosodó fejbőrtől. Ha rá is lakkozol, akkor még a lakk is segít oldani a zsírt,és a tupírod is jobban megmarad.

A neten találsz videókat,hogyan kell tupírozni.

Nyilván,hogy töri egy kissé a hajat,és az lenne neki a legegészségesebb, ha tocsogna a zsírban!

Meg kell találni az egészséges határt,mert az meg neked nem tetszik.

4627. Lilibeth59 (válaszként erre: 4615. - Eszti0427)
2011. okt. 25. 21:53

Szerintem nem kell ilyen drága szappanokkal próbálkozni, van olcsóbb is, csak keresni kell. A Manna rögtön elsőre beugrik a keresőbe, tehát a legdrágább, mert ezért is ugye fizetni kell....

Vannak jó hajmosó szappanok, de van még olcsóbb is. Szódabikarbónát vagy bóraxot feloldod vízben, azzal mosol hajat, almaecetes vagy citromleves öblítés, bele pl. levendula illóolaj, kinek milyen típusú a haja...

Vagy tojás+szódabikarbóna+citromlé+illóolaj pár csepp, ezzel is lehet hajat mosni, az eredmény nem marad el. Én régóta nem használok sampont, azóta elég, ha 10-12 naponta mosok hajat, és ez egyre kitolódik. Eleinte 2-3 naponta mostam, aztán 5 naponta, most már itt tartok, hogy 10-12 naponta. A haj öntisztító, csak nem szabad elrontani, sajna én is későn tudtam meg, de jobb későn, mint soha.

Hajfestésre is tudnék tanácsot adni, nem hiszem, hogy a hajfestékek jót tesznek a hajunknak, egészségünknek.

Nincs olyan hajfesték, sem színező, ami nem ártana.

Nekem egy fodrász sem magyarázza meg, jó, tudom ők ezt tanulták, de sajnos a sok megbetegedés, allergia, bőrbetegség stb. nem ezt igazolják.

Az elődeinknek derékig érő dús hajuk volt még idős korukban is, ma mit látunk? Fiatalok műhajtincsekkel!!! Szerintetek mégis mitől?

4626. Norszy
2011. okt. 25. 21:24

Hello!

Régóta kísérletezem házilag rikító élénk vörös hajszínnel, most azt fogom kipróbálni, hogy a Wellaton- Vulkánvörös festékéhez KJMN 0.66-os vörös Mixton színfokozót keverek. Azt szeretném kérdezni, hogy elég hozzáadnom a bolti festékhez (így hallottam másoktól), vagy követni kell a leírást, ami szerint 60ml festék + 10-20ml mixton + 90ml 3-6-9-10%os emulzió? 90ml-t amúgy is soknak találnék, nameg az se mindegy, hogy hány%ost nyomok bele találomra, vagy egyáltalán kell-e bele?

4625. c1e9612cd3 (válaszként erre: 4624. - C1e9612cd3)
2011. okt. 25. 11:45
ja, és a hajszálak végig vékonyak. Nme ilyen volt.....
4624. c1e9612cd3 (válaszként erre: 4620. - T.Ili)
2011. okt. 25. 11:43

Köszi a választ! Nem, törni nme törik, nagyon odafigyelek az ápolására, uhogy ilyen gondom nincs. Nme egyforma hosszú, kicsit tépett. Olykor igen, festem a hajam, és textil bevonatú hajgumival kötöm össze, jó minőségű hajkefém is van, pont azért, h ne szaggassa a szálakat.

Hát, ezért tartok én is a rövid hajtól, mert nagyon képlékeny is (fodrászok szoktak kizárólag örülni neki, mert azt csinálnak vele, amit akarnak :) ), tényleg gyorsan összeesik, és ha az arcomba esik pont rossz szituban, akkor biztos elkezdődik a félretűzöm az elejét dolog :)

4623. t.Ili (válaszként erre: 4622. - Nikike1988)
2011. okt. 25. 10:39

Kalos balzsam olcsó,és megfelelő.

többit este :)

4622. Nikike1988 (válaszként erre: 4618. - T.Ili)
2011. okt. 25. 10:22

szia.:)

Köszönöm a választ.

Akkor veszek valamilyen balzsamot...Tudsz ajánlani esetleg?

Őszintén szólva én még életemben nem tupíroztam a hajam..Lehet nem is tudnám:SAz nem roncsolja a hajat?

Valóban igaz hogy rálapul a fejemre..sok hajam van de vékonyszálú és szög egyenes..Ja és rövid még:)

Ennek a tupírozásnak és hajlakkozásnak mi a lényege? Hogy ettől nem fog lelapulni a hajam?

4621. t.Ili (válaszként erre: 4615. - Eszti0427)
2011. okt. 24. 23:00

Szia!

Itt nézz szét :)

[link]

4620. t.Ili (válaszként erre: 4616. - C1e9612cd3)
2011. okt. 24. 22:49

igen. Az összekötés nem nagyon segít rajta:(

Mond csak,az egész hajhossz vékony, vagy csak a vége felé?

Egyhossz hajad van, vagy,van benne átmenet?(Ha egyforma hosszúak a hajszálak,akkor egymáshoz lapulnak,és segítenek egymást lejjebb nyomni)

Fested, vagy nem? (A festés vastagít a hajszálon!)

Vedd figyelembe, ha rövidre vágatod,több lesz vele a gondod,és nem tudod "csak" úgy összekötni :)

Mivel kötöd össze?(az is eltörheti!)

4619. t.Ili (válaszként erre: 4617. - Bartaldora)
2011. okt. 24. 22:35
Csak addig,Dórika,hogy ne legyen habos a sampontól,és ne legyen mászkos a balzsamtól! :)
4618. t.Ili (válaszként erre: 4610. - Nikike1988)
2011. okt. 24. 22:34

Balzsamot használj a hajvégre mindenképp! Valszeg azért zsírosodik,mert ugyan Te nem látod, de csak roncsolt az a fránya hajvég.:(

Van olyan száraz sampon, ami nem hagy hülye fehér nyomot a hajon, mert valami aeroszolos dolog. mondják,hogy jó!

A másik, amit tehetsz,hogy kicsit megtupírozod, és a tupírt belakkozod,úgy,hogy a lakk csak azt érje.

Nagyon gyenge lakkot vegyél! Javaslom, azt ami csak a lidlibe van,és az van ráírva,hogy colour end shine,és a márkája cien. Erre a fajtára esküszöm,otthoni használatra is! Nem ragad a haj tőle,és másnap könnyedén ki lehet fésülni.

Nem kell,hogy tupíros maradjon a hajad,(bár a fejbőrtől jó lenne távolabb tartani a hajszálat!)ki is fésülheted, de a technikát csináld meg.Esetleg éjszakára tupírozd,ha nagyon idegenkedsz a nappalitól:)

Tudod,emlékezz! Ha fodrász csinálja meg a hajad, valahogy tovább bírja a frizura. Igaz, inkább tőemelőt használunk,de Te otthon ezt helyettesítheted hajlakkal! :)Talán ez a technológia is oka lehet :)))

Szerintem is normál hajra való sampont használj,bár én nem bízok a samponok ilyen-olyan hatásában,mert nem marad a hajon,se a fejbőrön!

2011. okt. 24. 20:25

T.Ili!

Meddig kell a hajat öblíteni, hogy kimenjen belőle a sampon, meg a balzsam?

2011. okt. 24. 17:50

Sziasztok! Arra van vmi jó tanács, h ha nagyon elvékonyodot a hajam, az mivel/ hogyan orvosolható? Nem a dússágával van baj, mert tényleg van elg, de annyira vékony szálú, h úgy néz ki, mintha alig lenne hajam. Nincs tartása, seperc alatt összeesik, stb....

Esetleg, ha levágatom rövidre, az segíthet rajta? Most kb hátközépig ér (egészséges, nem törik), viszont a munkaköröm miatt gyakran van összekötve. Lehet ez a baj?

4615. eszti0427
2011. okt. 24. 17:44
Sziasztok! Manna szappanról van valakinek tapasztalata hajmosás téren? Előre is köszi a választ :)
2011. okt. 24. 14:04
rendben:)
❮❮ ... 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook