Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)
Alverde ? az a Dm-ben kapható ugye?
hát ha 1hétig nem mosnék hajat levakarnám a fejbőrömet az biztos...van hogy 4 napig vagy 5 napig nem mosom meg ha épp nem megyek sehova..Akkor már fáj még a fejbőröm is és olyan mintha kb fél flakon zselét rákentem volna..:(
szia.
Fogamzásgátlót nem szedek.
Vitamin hiányt írtad..Milyen vitamin hiányától lehet ez esetleg? Mit szedjek?
Balzsamot nem merek használni csak nagyon ritkán de csak a hajvégekre..Hajhabot azt minden hajmosás után teszek rá meg használok pici zselét vagy lakkot is..
A csalán sampont nem próbáltam még lehet itt lenne az ideje?
A revalid samponról mi a véleményed?
Valami azt súgja hogy nem megfelelően használtad. Szőkítőpor van benne. Azokat a részeket amiket már egyszer kiszőkítettél, nem szabad újra bekenni mert előbb utóbb elkocsonyásodik és letörik. Mindig csak a tövét szabad bekenni. Még a végén sem kell összefésülni. Ha befested az egészet azzal csak még többet ártasz neki. Max színezőt használhatsz a már kiszőkített részeken. Egyéb esetben lehetne még szőkítés után festeni de ha már ennyire törik akkor nagyon nem.
A tövét lehet akár 2 hetente is újraszőkíteni de a többit hagy ahogy van, vagy vegyél hajszínezőt.
A sima hajfesték nem fogja úgy kivilágosítani a hajad mint a festék, így a töve mindig sötétebb lesz. Vagy válasz egy sötétebb színt és mindig azzal kend vagy használj szőkítőt de szigorúan csak a tövekre.
Sziasztok!
Schwarzkopf Blonde L1++ hajfestéket használok,itthon festjük a hajamat.Az a problémám,hogy az utóbbi 1-2 festés óta azt vettem észre,hogy nagyon roncsolja a hajamat,vannak olyan tincsek,amik egyszerűen fogták magukat és lett belőlük kb 5-6 cm-es hosszúságú tincs,holott a hajam kb a lapockámig ér.Úgy néz ki,mintha fogtam volna és levágtam volna belőle.Mitől lehet ez?
-Gondoltam arra,hogy lehet,hogy sokáig hagytam rajta a festéket,de akkor nem hiszem,hogy csak tincsek rövidültek volna meg vagy lehet?
-Vagy lehet,hogy ritkábban kellene festeni a hajamat? De olyan hamar lenő és úgy csúnya. Vagy van olyan technika,amivel csak a lenőtt tövet festem hozzá az egész hajhoz?
-Ha veszek sima hajfestéket,ami 1-2 árnyalattal sötétebb,amihez nincs szőkítőpor,csak maga a hajfesték,az nem roncsolja annyira? Azzal milyen gyakran lehet hajat festeni? És lehet az egész hajat mindig vagy csak a lenőtt részt?
Sok mindentől lehet.
Hormonális felborulás (fogamzásgátlótól), túl sok zsíros étel fogyasztásától, a hajformázókban, samponokban balzsamokban levő szilikontól ami megtapad a fejbőrőn és a hajon, szmogtól (most ugye sok helyen szmogriadó is van), vitaminhiánytól
Néhány évtizede az emberek még csak sampont használtak és azt is csak heti 1-2 alkalommal mert nem zsírosodott így a hajuk, mostanra meg szinte általános a túl száraz vagy túl zsíros haj jelensége. A fejbőrön megtapadó szintetikus anyagok irritálóak lehetnek amit a fejbőr úgy akar elkerülni hogy faggyúréteget von magaköré és ha ezt folyton lemossuk akkor csak mégtöbbet termel.
Ha visszatérünk a természethez akkor a problémának is normalizálódnia kell, de ez elég kivitelezhetetlen. Nem kerülhetjük el a szmogot, a szintetkus anyagokat, a vízben levő klórt és egyéb hajra káros tényezőket.
A haj elvileg képes az öntisztulásra. Akinek raszta haja van az csak havi egyszer mos hajat. Nem azért mert egyébként kibomlanának a raszták hanem mert nehezen szárad meg. Mégsem látszik egy merő zsírnak a hajuk mert magától megtisztul. Ennek kivárása is kivitelezhetetlen a legtöbb helyzetben.
Ki kéne próbálnod hogy nem használsz semmilyen speckó sampont csak valami nagyon természeteset amit azok is használhatnának akik mindenre allergiásak. Pl csalánsampon vagy babasampon. A balzsamot meg felejtsd el egy időre. Lehet hogy már ez is segít.
A tél már itt van a sarkon úgyhogy a hideg ellen is védekezni kell. Alap hogy az ember sapkát hord de amint zárt/fűtött helyre kerülsz, vedd le, nehogy bemelegedjen.
sziasztok..
Segítséget szeretnék kérni...
évek óta gyorsan zsírosodik a hajam de eddig 3 napig bírta..Újabban már majdnem hogy naponta meg kéne mossam..
Megmosom este és másnap még kinéz valahogy de a következő nap össze van ragadva a zsírtol:((( nagyon rossz:(
Ráadásul elég rövid ( bár növesztem) de még összekötni nem tudom..
A szárazsampontól olyan mintha korpás lenne mert sötét barna a hajam...
Ha valaki tud esetleg valami tippet nagyon megköszönném..komolyan mondom már annak is örülnék ha 2 napig bírná :O
Nagyon el vagyok ez miatt keseredve .Olyan kellemetlen:(
Valami sampon tippet is elfogadok vagy bármi tanácsot...
előre is köszönöm
Szia!
Én nem rég vettem hajsütővasat. Ilyen remington perl szériába tartozó, csak kúp alakú. Előtte egy babyliss volt ami ehhez képest semmi.
Mindhárom linkelt hajsütővas nagyjából egyforma. Fontos a gyors felmelegedés, mert hajsütésné ha fokozatosan kihül a hajsütő akkor nem lesznek egyformák a tincsek. Az előző hajsütőmmel ez volt a baj. Az hogy meddig tart a hullám az javarészt a te hajadtól függ meg hogy mennyire van fixálva,de erre a gyöngy bevonatú remingtonra az van írva hogy 5* tovább tart. Hát nem nagyon tudom összehasonlítani mert a húgomnak póthaja van és az sokkal jobban tartja a formát még 4-5 nap után it.
Én nem vennék imetec-et mert a hajvasalója is egy gagyi volt amit a Hajassal reklámoztak. Ezt a hairway márkát meg nem ismerem. Az biztos hogy a remington jó és 5 év garanciát vállalnak rá. Ha nem ismerném is azt választanám.
A remington vasalókról tényleg lekopik a réteg, de a hajsütővason nem húzod a hajat, így kétlem hogy lenne minek lekoptatnia a bevonatot.
Szia!
Hajsütővasat szeretnék venni és ebben kérném ki a tanácsodat.
Én 3 félét találtam ami tetszene nekem :
1.Szerintem jók paraméterei,és árban is megfelelő,viszont nem ismerem ezt a márkát
2.
Erről a márkáról azt hallottam,hogy lekopik a réteg róla
3.Erről sem tudok sokat :-)
Légyszíves írd meg róluk a véleményedet,vagy ha más típust ajánlanál,akkor azt is
Előre is köszi :-)
Szia!
Nem, de az tuti hogy az én hajamat nem építené fel.
Szerintem Neked is a Henna válna be, úgy mint nekem.
Az én hajam sötétbarna, persze nekem is van már elég sok ősz hajszálam. Mióta Hennával "festem", a hajszínem nagyon-nagyon picit bronzos árnyalatú lett, az ősz hajszálak inkább sötétvörösek. Van, hogy befestem, és észre sem veszik, hogy festve van. A lényeg, hogy az ősz hajszálak nem virítanak. Nem kell sűrűn festeni, mert nem kopik le, csak a tőnél látszik a lenövésnél, hogy megint festeni kell, de már nem szükséges az egész hajat, elég csak a lenövést befesteni.
Ha fekete hajszínt szeretnél, akkor a henna festés után ajánlom az indigót, szép feketére festi a hajat.
Mindkettő gyógynövény, nem káros, sőt, még jót is tesz a hajkoronánknak, sűrűbb, fényesebb, egészségesebb lesz a hajunk tőlük.
Én indigót nem, csak hennát használok, nem szeretném, ha sötétebb lenne a hajam. Most olyan, mint az eredeti hajszínem, pár bronzos hajszállal/tinccsel. Írtam, hogy szinte észre sem veszi senki, hogy használom ezeket a "hajfestékeket".