Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)
Én még olyan hajlakkal életemben nem találkoztam, ami után a hajamnak olyan tapintása lenne, mintha semmi lakk nem érte volna. Nekem mindig kemény, néha ragacsos marad tőle a hajam (attól függ épp milyen márkát használok.
Létezik olyan, ami után rugalmas marad a hajam, nem lesz olyan kemény?
Segítsetek légyszi!
Tegnap vettem egy Lakmé hővédőt, így néz ki:
Kb. 35OO ft-ba került de ezelőtt még nem hallottam erről a márkáról, semmi tapasztalatom nincs vele kapcsolatban. Szerintetek beválik??
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni otthoni hajfestés témában. Jelenleg nem tudom megoldani a fodrászhoz járást, ezért kénytelen vagyok itthon csinálni...
Az alap hajszínem sötét barna, és most syoss 4.2 -vel van festve, ami szintén elég sötét hajszín. Szeretnék mindenképpen világosabb hajszínt. Volt már világosabb (persze ezt fodrász csinálta), itt megnézhetitek: [link]
Arra gondoltam, ha veszek syoss világosítót (Lightener) és utána bekenem a Féria 74 -el ( [link] akkor lehet vmi hasonló, bár biztos sötétebb. Működhet ez így, vagy nagy hülyeség? :)
Van köztetek olyan, akiknek viszket a fejbőre hajfestés után? Egy másik topikba volt régen erről szó, és többen is írták ezt a dolgot.
Azt tanácsolták nekem, hogy csak színezőt használjak. De szőkére milyet?
Állítólag az ammóniamentes az jó. De az befogja a hajat normálisan? Én hamvasat szeretnék. Legutóbb a Palette Deluxe sarki ezüstszőkét használtam.
Ennek egészen jó hamvas színe lesz, bár a töve egy idő után sárgul.
Nem tudom melyik márka melyik szőkéje lenne jó ammóniamentesből?
Valaki próbált már ilyet? Volt már ilyen gondja? Köszi.
Mond a fodrásznak, hogy a szőkítőporos melírokat pigmentálja vissza,és akkor nem szárad ki olyan könnyen:)
Amúgy waxold a végeit :)
Szia Jucus ♥
vizesen :)
Szia Ili!
Itt most nem csevegek hülyeségeket veled.
Természetes göndör hajat szárazon, vagy vizesen vágsz?
Akkor szedj valami multivitamint a hajadra, mert itt más nem segít!
Sajnálom, hogy nem lett jó a vérképed :( Remélem hamar helyreáll!
Jobb lett volna,ha csak színezőt veszel, mert az hamarabb kijön a hajból,és addig rájössz,tetszik,vagy nem :)
Amúgy nem tudom ez a festék milyen fajta,és mennyire világosít a hajadon,de ha annyira megijedtél,megteheted, hogy az eredeti színelőhívóját felhígítod egy 1-1 arányban vízzel,és akkor mint színezőt használhatod.
Tudnod kell azt is, hogy a violettek előbb-utóbb kivörösödnek :(
Festék festéket nem világosít!
Ha a fodrász 6% H2O2-vel festett, akkor az sötétebb lett két árnyalattal, mint amikor Te festetted.
Mondanám,hogy egy kis vörös mixtonnal ki lehetne ütni a zöldes árnyalatot, de inkább ne bonyolítsd!
A harmadik festésed után, már olyan lesz mint régen.
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Eredeti sötétbarna hajam meguntam, mert nem olyan szép barna inkább mintha szürkés lenne vagy mi:) Hirtelen felindulásból vettem wellaton 3/66 (violet,ibolya) hajfestéket, de most a festés előtt bepánikoltam, hogy mivan, ha nem fog jól állni. Amúgy világos bőröm van és kék szemem. Kérdés: merjem vagy ne merjem? :D
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek,hogy mi történhetett a hajammal?: A hajam 9-es szőke volt mindig 9-es oxy-val festettem , amikor elmentem a fodrászhoz és befestette 9-es és 7-es hamvas festékkel(mátrix)6-os oxy-val. Ettől keki szine lett és nagyon nehezen kopott a szine. 6 hetet vártam azzal,hogy valamennyire visszakapja azt a színt amivel elmentem hozzá. Most újra én festettem a m jól bevált 9-es festékkel és 9-es oxy-val,- de ha nem is annyira mint a fodrász után- felerősítette a fodrász által ráken festéket és megint zöldes lett ,kivéve a töve,ami olyan amilyennek lennie kell. Mit csináljak vele,várjam meg míg megint kopni fog,vagy szedjem le színleszedővel? Remélem érthető valamennyire!
csak kevés vízzel hígítottat vigyél a hajvégre!
Vagy vizezd be a hajvéget,és az utolsó tízpercben kend be csak,de akkor is hígítsd egy kicsit a festéket.
hát köszi a választ :) Valóban van, amikor nenm havonta, 6 hetente festem be. A hajkefém sok ezer ft volt, és sok-sok finom "szőrszerű" csomócskákban van 1-1 vastagabb műanyag szál benne, aminek, mint a hagyományosaknál gumó van a végén Lehet, h csak enm látszik a végén, h törik, de mikor fésülöm, akkor sincs tele a mosdó, mega föld leszaladt hajvégellel, és nincs is eldurvulva a vége. Volt olyan, h a vasalásoknak köszönhetően tényleg tört, de akkor láttam is rajta, meg ahogy keféltem, a mosdóban láttam a leszakadozott hajvégeket. Akkor döntötem úgy, h kb 15 cm-t levágatok belőle, hajvasalás, és társai, csak ritkán, illetve minden mosáskor a balzsamot vastagabban teszem a végére, és rajta marad 10 percig.
De mint mondtam, nem is a törés, a problémám, illetve nem megritkult a hajam, hanem elvékonyodtak a szálak. Sötétbarna hajam van, ehhez képest vékonyabbak a szálak, mintha szőke lenne. És tudom, h nem ilyen volt. Kreatinos dolgok, kovaföld kapszula, stb. Segíthet?
Vagy esetleg hormonális okai lehetnek?
Szia! Most olvasom itt, hogy aki le akarja növeszteni a haját...stb stb...
Mi a neve a visszapigmentálónak?Én már nagyon régóta festem a hajam, vörös voltam aztán szőke, most le akarom növeszteni, kevertem söétszőke+középszőke festéket mr le is nőtt kb 4-5 centire, de mostanra a vége nagyon kifakult. Mit ajánlanál? Dobjak rá egy sötétebb festéket, vagy egy szinezőt?