Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Fodrász vagyok segíthetek? fórum

Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)

❮❮ ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 ... ❯❯
4703. ade3888e36 (válaszként erre: 4702. - Sophie5)
2011. nov. 15. 17:15

Csak most válaszoltam 2 embernek, egyébként nem szoktam ebben a fórumban. Igaz már itt voltam a kezdetétől csak más nicknéven.

Ha úgyis fodrásszal csináltatod akkor nem hiszem hogy szükséges annyira utánajárnod hogy mi hogy megy. Sokszor használok Alfaparfot de inkább sötétebb színeknél, világosabbnál előszőkítek amennyire kell aztán színezek. Egyébként a színező is tartalmazhat ammóniát. A wella régen jobb volt, most már nem szoktam használni. A BES-nek nagyon sok árnyalata van és a színezője is kíméletes. Az egyetlen amitől óvni szoktam az embereket az a Kallos. Ez az a márka ami már alja kategória és mégis mindenhol megtalálható. Nem csak szaküzletekben de még ilyen százforintos boltokban is. Vannak külön olyan színezők amik ammóniamentesek.

A Majrel sokan dícsérik én csak egyszer próbáltam de nem nem fedeztem fel olyan hatalmas különbséget más festékekhez képest. Manapság már általános hogy a festékek jó kondícióban hagyják a hajat úgyhogy nem szoktam azon stresszelni hogy mi van ha kiszárad tőle a haj. Pláne nem sötét színeknél. Sok esetben a márkát fizettetik meg.

A fekete festéktől sokaknak hullani kezd a hajuk, márkától függetlenül és a legallergénebb szín. Bár melírnál elvileg nem éri a fejbőrt a festék/színező.

4702. Sophie5 (válaszként erre: 4700. - Ade3888e36)
2011. nov. 15. 16:48

Ne haragudj, hogy neked címeztem a kérdést, csak láttam hogy sok mindenkinek tudtál tanácsot adni.:)

Korábban is volt színezve a hajam, de akkor még nem volt ennyi ősz hajszálam. Sötétbarna a hajam ezért fekete színre gondoltam. Mindenképpen fodrásszal csináltatnám, egyedül nem mernék hozzá sem fogni. A színezőt azért szerettem volna, mert ammóniamentes és ezért kevésbé káros. De lehet rosszul tudom és a színező is épp olyan káros csak más összetevőkkel. Sajnos ehhez nem értek, pedig érdekelne.

Írtad, hogy ősz hajat festettél már ilyen "technikával". Te melyik festékre esküszöl? Ha nem lesz elég a hajamnak a színező, én a Loreal-Majirel-el szemezgettem. Arról tudsz jót mondani? Próbáltad már?

4701. ivi79 (válaszként erre: 4691. - Sweetnika77)
2011. nov. 15. 16:12
egyik sem tartós úgy vettem észre, 2hét után megkopik a szép lilás árnyalata. ezért lettem végül inkább szőke:)
4700. ade3888e36 (válaszként erre: 4699. - Sophie5)
2011. nov. 15. 14:54

Nem én vagyok ennek a fórumnak a "házigazdája" úgyhogy nem kell közvetlen hozzám intézned a kérdésed. Nekem nincs is fodrász végzettségem csak már 8 éve festek hajat és kitapasztaltam a dolgokat, meg szakemberektől kérdeztem/tanultam úgyhogy azért értek hozzá.

Első őszhajszálaknál világos hajúaknak azt szokták javasolni hogy tetessenek bele szőke melírt és akkor elvegyülnek majd a szürke/fehér szálak. Te sötétbarna, fekete színre gondoltál, feltételezem, a te hajad is sötét. Sötét hajban jobban látszik az ősz haj, és még zavaróbb. Valóban öregít. Megértem hogy nem vagy vele kibékülve.

A festett haj általában vörösesre kopik mert mikor befestik, a festék szétroncsolja a természetes pigmenteket és helyükre kerülnek a mesterséges pigmentek, de mosás során ezek szép lassan kiürülnek és világosabb haj marad hátra mint amilyen eredetileg volt, a masszív vöröses pigmentek viszont nem távoznak, azokat csak szőkítéssel lehet eltüntetni. Ezért kopik vörösesre. Ha már korábban tapasztaltad akkor valószínű hogy minden más színezővel is így lesz, vörösesre fog kopni.

Ha természetes hatást akarsz elérni akkor mindenképp vékony tincseket fess bele és lehetőleg a saját hajszíneddel megegyezőt vagy 1-2 árnyalattal eltérőt.

A színezőket nem épp ősztakarásra találták ki. Írják hogy 30-tól 70%-ig is fedik az őszhajszálakat akár, de ez függ a haj minőségétől is.

Kérj segítséget valakitől a melírozáshoz mert tükörben, saját magadnak nem könnyű kiválogatni a tincseket.

Azt hogy ilyen célra melyik a legmegfelelőbb azt nem tudom. Akinek ősz hajat festettem annak festéket használtam, a egyes színezőknek meg nem tudom az ősz hajra gyakorolt hatásukat. Reméljük majd érkezik más válasz is ami több segítséget nyújt neked.

4699. Sophie5
2011. nov. 15. 14:35
Kedves Asperger! Segítséget szeretnék kérni. Van néhány ősz hajszálam, de mégsem szeretném emiatt befesteni az összes hajamat. Sőt, festeni sem szeretném. Eredetileg sötétbarna hullámos hajam van és azt találtam ki, hogy veszek színezőt (sötétbarnát vagy feketét) és az ősz "helyeket" mintegy fóliásan mintha melírt tennék bele megcsináltatom. A kérdésem az, hogy milyen jó minőségű professzionális színezőt ajánlanál ami azért még befedi az ősz hajszálakat is? Korábban használtam Wella-t, de kipróbálnék mást is, na meg ahogy kikopott a fekete kissé vöröses árnyalatot hagyott maga után. Válaszodat előre is köszönöm!:)
4698. 7e5ab6e8e0 (válaszként erre: 4697. - Ade3888e36)
2011. nov. 15. 13:54
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!
4697. ade3888e36 (válaszként erre: 4695. - 7e5ab6e8e0)
2011. nov. 15. 13:25

Ha hamvas vagy beige árnyalatot akarsz festeni akkor 1 árnyalattal világosabbra kell szőkítened festés előtt a hajadat, mivel a szürke/zöld pigmentek nem tapadnak meg könnyen a hajban és ha nem volt előszőkítve akkor 1-2 mosás után kikopnak.

Ha szőkítőt keversz a festékbe azzal azt éred el hogy bár jobban világosít viszont egy lépésben kivonod a festékből a pigmenteket azelőtt hogy megtapadnának. A szőkítő eltünteti a színt, a festék pedig színt ad. Nem lehet egy lépésben a kettőt. Ha már úgyis kiszőkíted akkor elég lenne színezni vagy csak 3%-os oxit keverni a festékhez.

A vöröses árnyalatú az azt jelenti hogy túl sötét a hajad hozzá. Hiába világosítja ki gyorsan, az erősebb természetes pigmentekkel nem tud mit kezdeni a festék. Valamennyire ellensúlyozza a végeredmény vörösességét hogy a festék beige árnyalatú, szóval ha egy natúr árnyalattal festenéd, még vörösesebb lenne. A 12%-os oxi sem fogja kivonni a vöröset a hajadból.

Ilyen esetben csak az előszőkítést tudom javasolni.

4696. ade3888e36 (válaszként erre: 4694. - Bubi21)
2011. nov. 15. 13:15

Nem vagyok fodrász, úgyhogy nincsenek ilyen gondjaim hogy a kuncsaft kitalál valamit és ha nem sikerül akkor én vagyok a hibás meg a kontár.

Ha csak egyszer volt vörösre festve akkor talán működni fog a festékeltávolító. Nem tudom hogy a hölgy haja milyen minőségű.

A 6/55 csak egy árnyalattal sötétebb a 7-es szőkésbarnánál, de az a /55 nagyon sok vörös pigmentet jelent amit nem könnyű eltávolítani és teljesen semlegesíteni sem fogod tudni szürke/zöld pigmentekkel. Nem hinném hogy ebből egyhamar hamvas vagy természetes szín lesz. Plusz még a fekete melírok is ott vannak.

Ebből még világos barnát sem könnyű csinálni nem hogy szőkét.

Ilyenben inkább nem adok tanácsot mert nekem sem menne egy nap alatt. Ha a festékeltávolító nem működik akkor semmiképp se szőkíts. Gondolom tudod már hogy színlehúzás után milyen vöröses a haj. Ja és ha 3%-os festékkel mész rá akkor valószínűleg visszapigmentálódiki. 9% ajánlott és legalább 1 árnyalattal világosabb festék mint az elérni kívánt színmélység.

2011. nov. 15. 13:08

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. FreeLimix professzionális hajfestéket használok (bézs árnyalatokat - 9%-os hidrogénnel), még sem vagyok megelégedve a színnel. Szép, természetes, de még mindig van benne egy kis sárgás-vöröses árnyalat.

Szerintetek, ha szőkítőport adok a festékhez, az segítene abban, hogy eltünjön az a vöröses árnyalat? Vagy talán erősebb hidrogént kellene? Így is 20 (15+5) perc alatt nagyon szépen kihúzza a hajamat.

4694. bubi21 (válaszként erre: 4693. - Ade3888e36)
2011. nov. 15. 13:03

Hűha, és akkor mit javasolsz? Ilyenkor mit szoktál csinálni?

Ha a színlehúzást megcsinálom és utána mondjuk 3%-ossal rámegyek egy világosabb színnel, aztán minden hónapban világosítok rajta...? Vagy színezőt használjak?

4693. ade3888e36 (válaszként erre: 4692. - Bubi21)
2011. nov. 15. 12:44
Én ilyenbe bele sem vágnék már mai fejjel. Régen megcsináltam volna. Sőt, meg is csináltam nem egyszer, több kevesebb sikerrel, de végeredmény ugyan az. Száraz, károsodott haj, használhatsz bármit.
4692. bubi21
2011. nov. 15. 12:25

Sziasztok! Hajfestésben szeretnék tanácsot kérni!

Nem régóta "praktizálok" mint fodrász, és szeretném a véleményeteket kikérni, ti hogyan oldanátok meg a következőt (előzmények: pár hónapos felnőtt fodrászképzés, no festéselmélet...:S)

Egy rövid hajú ismerősömnek 6/55-re (elég intenzív pirosasvörösre, Lisappal)festettem a haját plusz bele vékony fekete tincseket. (Eredeti hajszíne középbarna).

Most szeretne szőke lenni sok barna melírral.

Ti hogyan oldanátok meg?

Először a Lisap Color Remover-ével 6%-os oxival leszedném a színt, viszont utána nem vagyok benne biztos, hogyan lehetne folytatni, hogy szép színt érjek el, és ne maradjon vöröses árnyalat, és persze a haja is egészséges maradjon.

Zöld mixton a festékbe? Vagy sok natúr és hamvas árnyalat?

Csak annyit írt, hogy szőkésbarna szeretne lenni, tehát mondjuk olyan 7-es magasságot szeretne...

Előre is nagyon köszi a válaszokat!! :)

4691. Sweetnika77 (válaszként erre: 4688. - T.Ili)
2011. nov. 14. 18:07
Igen tudom ,és én sem akarok okoskodni,de mikor padlizsán szinü festéket vagy violát keresek,nem azt mondom az eladónak hogy kék szinüt keresek mert akkor kéket ad.Szerettem volna meg tudni melyik a tartósabb és nem elemezgetni.Mindegy milyen márka,lehet bolti,vagy fodrász kellékes,csak jó legyen.Nagyon meg tetszettek ezek a lilás árnyalatok,és ezért kérdeztem volna.Aki festi a haját az tudja mit szeretnék.Lányok valaki tudna segiteni?
4690. mkjudit
2011. nov. 14. 15:20
Kérni szeretnék egy kis segítséget! Ha a loreal effasor hajradírral leszedtem a hajamról amit szerettem volna, utána eggyel világosabb festékkel kell festeni mint amit szeretnék? és hány százalékos oxi-val?
4689. bartaldora (válaszként erre: 4687. - T.Ili)
2011. nov. 13. 22:57
Az jó. Legfeljebb többet lesz kiengedve.
4688. t.Ili (válaszként erre: 4680. - Sweetnika77)
2011. nov. 13. 22:48
Bocsi! Nem akarok okoskodni, de ha ismernéd,hogy miből is áll össze a viola,és a padlizsán szín,akkor nem mondanád hogy nem kék hajfestéket keresel :)))
4687. t.Ili (válaszként erre: 4684. - Bartaldora)
2011. nov. 13. 22:46
erősödik Dórika már így is )
4686. t.Ili (válaszként erre: 4685. - Artiny)
2011. nov. 13. 22:45

simán:)

az oldalán:3-6-9

a teteje 18-és 21 mm

a homlokon egy hirtelen 9-12-es :)

csak szimmetrikus legyen :)

4685. artiny
2011. nov. 12. 21:37

Ebből a hajból kilehet hozni ezt?

Ebből:

[link]

Ezt:

[link]

/akinek a kezeben a hajnyiro van/

[link]

Ha meg is tudná a fodrász....otthon valameik családtag ha meg tudná csinálni? (mondjuk az anyum :),van hajnyigepem)

Esetleg valmi tanacs hogyan is ...kellene

2011. nov. 10. 15:02
Na, kicsit rövidebb lett a hajam. Levágta a fodrász, mert muszáj volt. Állítólag túl hosszú volt, és nem tudtak a hagymák regenerálódni, ezáltal a haj se tud erősödni. Nem tudom, hogy erre van valami sampon, vagy már attól is erősödik, ha le van vágva a hajból?
2011. nov. 10. 13:25
Lehet, hülyeséget kérdezek t.Ili, de elképzelhető, hogy a gumizás miatt csomósodik a hajam? Vagy vágassak belőle, és talán az segít a csomósodáson? A múltkori hajmosásnál, meg általában mindig jön ki a hajamból csomó.
4682. emi1206 (válaszként erre: 4675. - T.Ili)
2011. nov. 10. 09:23
Köszönöm! :)
4681. bartaldora (válaszként erre: 4677. - T.Ili)
2011. nov. 10. 09:19
Most is be van gumizva. Nappal mit csináljak vele? Ha nem gumizom össze, össze-vissza áll. Te mit javasolsz? Hagyjam kibontva?
4680. Sweetnika77 (válaszként erre: 4678. - T.Ili)
2011. nov. 10. 09:10
Nem kék hajfestéket keresek,hanem viola,vagy padlizsán,Ilyet lehet kapni több márkában is boltokban illetve fodrászkellékesben.De nem tudom melyik a tartós,vörös az hamar kopik de nem kéne hogy 2 hétig se tartson.Ilyen padlizsán viola szinben létezik ami nem annyira kopik?Lányok ha ti is tudtok segiteni akkor irjatok valami festék márkát köszike.
4679. t.Ili (válaszként erre: 4671. - Sysy66)
2011. nov. 9. 22:50

Az a szappan szagú habja volt az indolának?

Ha nem az, akkor nem ismertem :(

4678. t.Ili (válaszként erre: 4673. - Sweetnika77)
2011. nov. 9. 22:49

Nincs tartósban :(((

Még nem találták fel a kék hajfestéket,ezért csak színezőket tudnak a festékhez kavarni,az meg nagyon hamar kijön:(

Csak jean's color félével tudsz kicsit tartósabbat csinálni, de az meg rohadtul fog :(

4677. t.Ili (válaszként erre: 4676. - Bartaldora)
2011. nov. 9. 22:28

Csak lazán gumizd éjszakára,épp hogy! Én is azt szoktam csinálni, semmi baja nincs:)

Nappal inkább valami mást használj!

2011. nov. 9. 22:08

Szia t.Ili!

Azt akarom kérdezni, hogy ha a haj egész nap be van gumizva, mennyi időt célszerű kibontva hagyni? Mostanában éjszakára is be szoktam gumizni, de csak azért, hogy ne feküdjek rá a hajamra éjjel.

4675. t.Ili (válaszként erre: 4674. - Emi1206)
2011. nov. 9. 19:05
3 évig jó általában
4674. emi1206
2011. nov. 9. 18:49

Sziasztok!

Lehet, hogy hülye kérdés, de a dauervíznek lejár a szavatossági ideje valamikor? Én vettem kb. másfél éve dauervizet + fixálót, csak nem használtam fel, mert közben elkezdett hullani a hajam. Viszont a hajhullás megállt, most daueroltatnék, csak nem tudom jó e még a cucc, mert lejárati idő nincs rajta.

❮❮ ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook