Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)
Én van hogy háromszor is átmosom, ha nem érzem úgy hogy tiszta... Utána balzsam, és olyan sima és fényes lesz hogy seggre ül a napsugár rajta :)))
Talán ezért is nem tudom használni azt a pillangó formájú fésűs hajdíszt ami annyira tetszik... Akárhogy csinálom meg vele,kicsúszik a hajamból.. Ili,te ismered ezt a hajkütyüt? Mik a tapasztalataid?
Ha egy-két naponta mosnád, akkor elég is lenne egyszer. :)
De öt napra már nem elég :)
Ha mosogatsz egy zsíros műanyag tálat,előszörre lemegy a zsír róla???Ennek van egy kémiai oka. A zsíroldás technológiája:)
A szalonban mindig kétszer mossuk,először csak egy kevés hígított sampont viszünk a vizes hajra, szétoszlassuk,és szinte csak masszírozzuk a hajba.
Leöblítsük,és újra viszünk fel hígított sampont! Itt is csak kevés kell, mert már a nagyja kosz lejött hajról! .)
Itt már habzik,és lehet új heggyel erősebben masszírozva mosni.
Azt is leöblítsük,és mehet a balzsam.
ha a hajtőnél zsír marad,és a meleg hajszárító hatására a kefével végighúzzuk a haj hosszanti részén is,hogyan sikerülhet az a frizkó ?:))
Csinálhatod úgy is, hogy a számodra nem jobb sampont az első hajmosáshoz használod,és a második mosásra pedig a beváltat teszed :))
feltételezem,hogy mindenki kétszer samponozza a haját :)))
A Head and Shoulders csak akkor jó,ha mindig azt használod.
Állj be egyfajtára, ne váltogasd a samponokat :))
legalább 3 hónapig csak egyfélét használj,mert csak akkor tud valamit is produkálni mindegyik :)
Korpásodásra esküszöm a Subrina dandruff tonikjára :)) Az akkor is jó, ha száraz korpáról beszélünk,és akkor is ha zsírosról.
szia t.Ili !
mi a véleményed az ionos hajszárítóról?
Ezek mind fúják a levegőt! :))
Azt nézd, hogy hideget is fújjon,hogy le tudd hűteni a formát :)
Lehetőleg több keféjűt válassz,(mert gondolom egyenesíteni is szeretnéd)és teflonos is legyen, és ionos is
olyat keress ami flexibilis. rugalmas.
A taftok nem azok,bár nézd meg,hogy rá van-e írva.
Régen a Panten pronak volt olyanja :)
Én Subrinát használok,és Silhouettét, de ezek nem olcsók :(
Nem tudlak biztatni semmi jóval :(
Ha erős szálú, akkor legalább van benne átmenet?
Egyhossz' hajba reménytelen,hogy megmaradjon!
Szalagavatón,(legalábbis felénk)többször átöltöznek a gyerekek.Ráadásul,télen van, amikor kabátgallér,köd...minden a loknik ellen van.
Segítség lehet, ha a felét feltűzitek,és ezáltal a frizkó könnyebb lesz,legalább a felsó rész jobban megmarad.
Ha én csinálnám,habot,zselét,nem használnék. Kúpvassal lokniznám, egy fújás lakk a tincsre,és a csigákat visszacsatolva hagynám kihűlni. Kapna egy réteg finom lakkot,és amikor az is száradt, kiengedném. Mehet több réteg lakk, de mindig hagyni kell az előzőt megszáradni. Sokan azzal cseszik el, h vizesre fújják a lakkot, és nyilván a nedvesség súlya, már sokat lazít a loknikon.
Szeretnék venni egy hajformázós elektromos körkefét milyet ajánlotok, próbálta már valaki?fújja a levegőt vagy csak melegítsen, forogjon vagy ne,teflonos ionos legyen ?????ezer kérdés
kicsit göndör a hajam közepes vastagságú és rövid.
köszönöm a segítséget.
Kefének örülök ám ! :))
Aspi meg biztosan csak viccelt :))
Mivel világos a hajam így nem "ordít" hogy ősz, és igenis szentelek neki figyelmet, különben nem lenne ilyen hosszan ennyire egészséges! Kedvesem szerint nem is látszanak az ősz hajaim,de ő férfi... Amúgy csak tleg a megcsillanó napfényben látszik nagyon, meg én tudom hol nézzem ha idegelni akarom magam vele... Máskülönben a stressz is válthat ki hirtelen őszülést... Erről sem hallottál még?
Ja, Ili, bevizuáltam a kefémet,nagyitóval is!! Semmi sorját nem találtam rajta,úgyhogy megnyugodtam :) Meg ő nem is az a nagyon merev műanyag, vékony hajlékony pálcák,rajta búbocskákkal :) Én szeretem :)
Nem lehet,hogy azon a részen váltottál festéket? Vagy ott még esetleg melíros volt? Vagy akkoriban voltál nyaralni, és megégett a UV-től???
Egy csomó lehetséges magyarázat van! :(
De az a kérdés mit csinálj??
Nos. hihetetlen, de a hajunk is élőlény.
Épp csak érző idegek nincsenek benne, pedig hogy fájna néha, amiket művelünk vele...:(
Van egy bizonyos "visszacsatolás a hajvégtől a hajgyökérig. Ha ki van száradva, üzen vissza,hogy nyomjad a zsírt, mert száradok!!!
Az meg nyomja. De mi mit csinálunk? Még mielőtt elérné a zsír a könyörgőt:)gyorsan megmossuk,jó lúgos samponnal, mert utáljuk, ha fejünkhöz tapad,és tocsogunk a zsírban.:))
Csak úgy tudjuk becsapni a hajszálat, ha mi magunk zsírosítjuk be a végét.
Szólj, ha nem érted! :)
Tehát valami anyagot teszünk rá, amitől hidratált lesz,és a kis hülye nem üzenget! :D
Ez lehet hajolaj,wax,ricinusolaj,stb...csak a végére.
De!
Az is hosszú idő volt, amíg a zsírnyomásra szóló üzenet elért a hagymához, itt sem várhatsz csodát, egyik napról a másikra!
Sőt! Itt az a baj, ha 2-3 napra megmosod,h a kiszáradás terjed az egészséges részekre is,és így a vége mindig száradt lesz!!!
Neked kell eldönteni,hogy küszködsz, vagy drasztikus megoldásként levágatod azt a rész???
De még ott sem lesz 100%,mert a hagyma zsírnyomása,még tart egy darabig,és továbbra is sűrűn mosod :(
Esetleg, itt tudna segíteni,átmeneti megoldásként a száraz sampon is, vagy a tőre szórt enyhe hajlakk.
Most ennyit tudok írni,mert rohanok dolg :))
A tövénél is száraz?
Vagy csak a töredezett hajvég?