Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Fodrász vagyok segíthetek? fórum

Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)

❮❮ ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 ... ❯❯
4793. mkjudit
2011. dec. 12. 07:43
Használ valaki bézs hajfestéket? Milyen szín az tulajdonképpen?
4792. kantane (válaszként erre: 4790. - Ritababi)
2011. dec. 11. 15:37

Szia!

A mixton önállóan nagyon hamar lekopik!1-2 hét!

4791. kantane (válaszként erre: 4786. - Happcika)
2011. dec. 11. 15:36

Szia!

A festék kiszárítja a fejbőrödet valószínüleg,és hámlik!

4790. ritababi
2011. dec. 11. 08:42

A mixton önálló festékként is használható? Bocsánat, lehet, hogy buta kérdés, de olyasmi a hajszínem, mint a Koleston 0/33 -nak.

HA igen, a lenövést (alapból sötétbarna hajam) hány %-os oxival keverjem (9 v. 12)?

4789. happcika (válaszként erre: 4787. - 1986Anita)
2011. dec. 11. 01:31
ha ekcéma lenne nem múlna el kb 2 hét után és nem jönne elő csak festés után...
4788. Lujza17 (válaszként erre: 4785. - Kantane)
2011. dec. 10. 22:39
Köszönöm válaszaid, remélem h találod ehhez vállalkozó kedvű szakembert ;o)
4787. 1986Anita (válaszként erre: 4786. - Happcika)
2011. dec. 10. 08:35
Lehet ekcémás a fejbőröd a hidrogén peroxidtól. Van egy világos szőke hajú barátnőm, akinek szintén ez (volt) a panasza, és megmondta neki az orvos, hogy ez bizony ekcéma. Valami kencét adott rá, de azt már nem tudom mi.
4786. happcika
2011. dec. 10. 01:18
Szia. palette xxl világos szőkével festem a hajam, kb 5-6 hetente, festés után az egész fejbőröm hetekig hámlik.. korpa nem lehet, mert a hidrogén peroxidot nem nagyon élné túl, vagyis gondolom ki van száradva. Elég nagy lemezekben hámlik, mit tudok vele kezdeni? köszi
4785. kantane (válaszként erre: 4784. - Lujza17)
2011. dec. 9. 21:19
Olyan sok melírt nehéz belerakni,illetve teljesen pontosan.
4784. Lujza17 (válaszként erre: 4779. - Kantane)
2011. dec. 9. 15:09
Hali! Köszönöm szépen a megerősítést! Mit értesz az alatt, h nem fogja fedni tökéletesen a lenövést? Szembetűnően fura lesz az összhatás?
4783. Gine (válaszként erre: 4782. - Kantane)
2011. dec. 8. 21:42

Szia!

Köszönöm szépen!:)Akkor az a lényeg,hogy egy kicsit keverjek bele,de ne vigyem túlzásba...

4782. kantane (válaszként erre: 4780. - Gine)
2011. dec. 8. 20:57

Szia!

Mixtonból 1-2cm,is elég,mivel a festék is hamvas,különben szürke lesz a hajad.Nem kell hozzá több oxi.

2011. dec. 8. 19:28

hajápolással kapcsolatos :

száraz hajra (festett szőke)pakolás amit a fodrászkellékesnél lehet kapni, mit tudtok mondani?

valami jó tipp? !

4780. Gine
2011. dec. 8. 16:16

Sziasztok!

Gyors segítség kellene,mert holnap festek!

Kallos 10.1-es,világos hamvasszőkét használok,60ml festékhez szoktam tenni 2 db,12%-os oxit.Vettem mixton 0.8-as ezüstöt.Az lenne a kérdeésem,hogy a mixtont milyen arányba keverjem össze a 10.1-es festékkel?Most csak 30ml festék m egy majd a hajamra,1 db oxival,mert kisebb a lenövésem.Ehhez mennyi mixtont adjak?Több oxi is kell,ha teszek bele mixtont?Köszi előre is a választ!:)

4779. kantane (válaszként erre: 4778. - Lujza17)
2011. dec. 8. 15:29

Szia!

Igen ez megoldható!Gyakran csinálok ilyet,de azt tudnod kell,hogy tökéletesen nem fedi a lenövést!

4778. Lujza17
2011. dec. 7. 15:37
Sziasztok, fodrász véleményét szeretném kérni! 6-7 színmélységű hosszú göndör hajam van, ami 10.1 +9% oxival van szőkére feste, benne néhány sötétebb melírcsík, ami már csak alig felfedezhető. Szeretnék kicsit változtatni és természetesebbé tenni a hajkoronám és az sem lenne elhanyagolható ha nem csak a színe, hanem az állaga is egészségesebb lenne. Jelenleg 3 hónapja nem festettem és arra lennék kíváncsi hogy meg tud-e oldani egy fodrász olyan kérést, hogy a lenőtt (sötét) részre szőke melírt, a szőke részbe pedig barna melírt húzzon? Így nem kéne állandóan tövet festeni + barna melírt utánaszínezni, hanem végül maradna a saját hajam színe amiben szőke melírcsíkok vannak. Ez egy elképzelés, mert sajna kiderült, h a természetes hajszínem még mindig nem tetszik :)
4777. Lujza17 (válaszként erre: 4773. - Bartaldora)
2011. dec. 7. 15:22
Hali! A tapasztalataim tudom megosztani veled, elég sok mindent kipróbáltam már a természetestől a szintetikusig. Nekem nem jöttek be azok a samponok, amik regenerálnak ápolnak stb, sőt, csak elnehezítették a hajam, abból meg aztán semmi frizurát nem lehet kihozni és még hamarabb lesz zsíros-nehéz érzet. Ami helyrehozta a szőkére festett napszívta nagyon száraz göndör hajvégeim, az a hajmosás előtti olivaolajos pakolás (minél több időt hagyod rajta, annál jobb + melegdunszt). Ezután bármilyen sampon, ami a hajad jól tisztítja, sokaktól hallom az alverde-s szilikonmentes sampont - na ezt még nem próbáltam, de ez lesz a kövi. Egy nagyon klassz ápoló balzsamra érdemes beruházni, vagy otthoni alapanyagokból kikísérletezni ami a te hajadnak a legmegfelelőbb, és egy olyan hajformázóra (amennyiben szükséged van rá) ami nem szárít tovább pl alkoholmentes. Remélem tudtam segíteni. :)
4776. Lilibeth59 (válaszként erre: 4772. - Norszy)
2011. dec. 6. 19:21

Nem csak kíméli a hajat, de ápolja is. Megszünteti a hajhullást, erősebbé, fényesebbé teszi a hajat.

Igen, hennázás előtt tényleg várni kell, hogy a sok méreganyag, kemikália kitisztuljon, de az egyéb kozmetikumok, fürdők, mosószerek, öblítők, tehát, ami érintkezik a bőrünkkel, kerülendők.

Helyettük is tiszta, kőolajmentes, SLS-mentes stb. termékek használandók. Oda kell figyelni a samponra, balzsamra (egyébként nem is lesz rá szükség, ha elhagyod ezeket az agyonreklámozott termékeket), tus- vagy habfürdőkre, testápolókra, mosószerekre, öblítőkre. Ez egy hosszú folyamat, de megéri, idővel rájössz, hogy mit tettél a testeddel, a szervezeteddel, de soha nem késő a természetes, tiszta, méreganyag mentes termékek után nyúlni...

Visszatérve a hennára, minél hosszabb ideig hagyod a hajadon, annál sötétebb színe lesz, ha barna a hajad, és befested hennával, mondjuk kb. 2 óra múlva lemosod, akkor biztos, hogy vörös lesz a hajad. Én inkább hagyom rajta 5-6 órát, van, hogy éjszakára festem be, és csak reggel mosom le, mert nekem sötétbarna a hajam, és én nem szeretném, hogy vörös legyen. De mindenkinek más az ízlése, ha Neked a vörös tetszik, akkor mosd le 2-3 óra elteltével.

Azért előtte méregtelenítsél, ezt ne feledd!

4775. ivi79 (válaszként erre: 4774. - Boti20)
2011. dec. 6. 15:55
nekem remingtonom van közel 10éve és kb 2havonta vágom a hajam. sose szedtem szét, nem olajoztam. én az alapján döntöttem, h minél olcsóbban minél nagyobb vágási hosszt tudjon. felsoroltak közül itt szintén remingtont venném meg
4774. boti20
2011. dec. 6. 14:45

Sziasztok !

Én nem vagyok fodrász ezért kérném szakavatott emberek véleményét. Melyik gépet vegyem meg az alábbiakban felsoroltak közül?

Moser Primat 1230, Philips QC5130,

Remington HC5750 Pro Power hajvágó

Otthoni használatra lenne csak rá szükségem, két kisfiam hajvágására. Szeretnék tartós, sokáig jól működő gépet venni, de minél olcsóbban. Ha van valakinek ajánlat a fenti gépeken túl, azt is szívesen venném. Válaszaitokat előre is köszönöm!

2011. dec. 3. 10:45

Sziasztok!

Valaki tud olyan sampont, ami száraz hajra jó? Én most Niveát használok, ami száraz, töredezett hajra, és még korpásodás ellen is van, és mellé használok balzsamot. Igazából az érdekelne, hogy létezik-e olyan sampon, amire ha rá van írva, hogy száraz, töredezett hajra való, és még használ is, ami balzsammal együtt nem lesz száraz a hajam.

4772. Norszy
2011. dec. 1. 23:40
Hali, hozzáértőktől vagy tapasztaltaktól kérnék véleményt a hennára. Ugyebár kíméli a hajat, node: igaz-e hogy hennázás előtt és után is tilos a bolti festék? Mennyire tartós, és habár erős kételyeim vannak de nagyon bizonygatták, élénk rikító vöröset lehet vele csinálni? Most vörös, de inkább piros hajam van, szeretném ha ilyen is maradna.
4771. mkjudit (válaszként erre: 4769. - Bfc57fd442)
2011. dec. 1. 07:49
Nekem a fekete hajam a vajszínű szőnyegünkön csomókban virított, annyira hullott szülés után, aztán megállt magától. Ne aggódj ez ilyenkor természetes. Ami nem hullott ki terhesség alatt, az most hullik ki.
4770. hegkrisz (válaszként erre: 4769. - Bfc57fd442)
2011. nov. 30. 21:38
Szia! Szerintem ne aggódj, én is "komolyan vedlettem" az egyébként is pár szál hajamból szülés után. Nekem egy sampon és balzsam jött be, arról azóta sem mondok le."R.....d" a neve,remélem stimmel.Egy nagyon göndör hajú nőci a reklámarcuk.Ne izgulj, tényleg én is csomókban téptem a hajam!
2011. nov. 30. 18:32

Sziasztok!

Nekem most rettenetesen hullik a hajam :-(

5 hónapos a kislányom, a fodrászom szerint normális dolog. De én félek, hogy megkopaszodok, mert tényleg nagyon "vedlek".

Valami praktika van rá, amivel esetleg vissza lehet venni a hullásból?

4768. hegkrisz
2011. nov. 30. 18:19
Sziasztok! Vékony szálú hajam van, elöl hosszabb, hátul rövidebb(sajnos nem tudom a pontos megnevezést)!Szeretném néha hullámossá tenni,csak loknikat bele, nem nagyon göndört, mert kerek az arcom.Azt kérdezném hogy kúpvassal elérhetem ezt?Köszönöm.
4767. farah
2011. nov. 29. 10:02
Elgon hajfestékről szeretnék véleményeket hallani, ha már használta valaki közületek. Főleg sötétszőke-középszőke árnyalatról. Fodrászok véleményére is nagyon kíváncsi vagyok, főleg arra, hogy mennyire viseli meg a hajat a festés ezzel a festékkel.Köszönöm !
4766. adri2009
2011. nov. 28. 18:21

Szia!

Még új vagyok. Vastag szálú hajam van, de viszonylag kevés. Újabban eléggé hullik, igaz, hogy a normális 40-60 szál alatti mértékben, de nekem az sok. Ami különösen ijesztő az az, hogy a bal oldalon elöl a fedőhajam ritkább, mint a jobb oldalon. Ezért nem is nagyon hordom kibontva a hajam, általában copfot csinálok. Láttál már ilyet? Mi okozhatja? Előre is köszönöm a segítséget. Szia

4765. Nikike1988 (válaszként erre: 4764. - Lilibeth59)
2011. nov. 27. 22:49

szia

írtad hogy a tojásfehérje jótékony hatással van a zsíros hajra..Engem ez érdekelne..bővebben tudnál írni erről? Küszködök a zsíros hajjal sajnos...

előre is köszönöm

4764. Lilibeth59 (válaszként erre: 4761. - Virág00)
2011. nov. 27. 17:40

A zsíros hajat úgy érdemes mosni, hogy az első mosást a sárgájával végzed, az utolsót pedig csak a habbá vert fehérjével, ugyanis a fehérje önmagában igen jótékonyan hat a zsíros hajra.

Ha nagyon száraz a hajad, akkor csak a tojásfehérjét verd fel, azzal moss hajat.

Ha normál a hajad, akkor nem kell szétválasztani a tojást, az egészet felvered, úgy mosol hajat vele.

Az illóolajokról:

Nem "csak" illatosítanak, oda kell figyelni, hogy milyen típusú hajnak melyik használ!

Érzékeny, gyulladásra hajlamos fejbőr esetén levendula olajat és/vagy citromfűolajat használjunk.

Normál hajra: kamilla, levendula, kakukkfű, ilang-ilang vagy ezek bármilyen kombinációjú keveréke.

Száraz, törékeny hajra: cédrus, kamilla, orvosi zsálya, levendula, rozmaring vagy ezek bármilyen kombinációjú keveréke.

Zsíros hajra: bergamott, cédrus, orvosi zsálya, ciprus, boróka, levendula, citrom, pacsuli, fenyő, rozmaring, teafa, kakukkfű, ilang-ilang vagy ezek bármilyen kombinációjú keveréke

Korpa ellen: cédrus, orvosi zsálya, ciprus, citrom, pacsuli, fenyő, rozmaring, teafa vagy ezek bármilyen kombinációjú keveréke.

Hajhullás megelőzésére: cédrus, orvosi zsálya, rozmaring, ilang-ilang vagy ezek bármilyen kombinációjú keveréke.

Hajmosáskor a kiválasztott keverékből rövid haj esetén 5-8 cseppet, hosszú haj esetén pedig 10-15 cseppet adagoljunk.

A bórax kitűnő korpás hajra, ha korpás, viszket a fejbőr, ne szódabikarbónát, hanem helyette bóraxot használunk.

Lehet venni patikában is, bár ott elég drága, olcsóbban, ha érdekel, írjál.

❮❮ ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook