Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)
Szia!
A mixton önállóan nagyon hamar lekopik!1-2 hét!
Szia!
A festék kiszárítja a fejbőrödet valószínüleg,és hámlik!
A mixton önálló festékként is használható? Bocsánat, lehet, hogy buta kérdés, de olyasmi a hajszínem, mint a Koleston 0/33 -nak.
HA igen, a lenövést (alapból sötétbarna hajam) hány %-os oxival keverjem (9 v. 12)?
Szia!
Köszönöm szépen!:)Akkor az a lényeg,hogy egy kicsit keverjek bele,de ne vigyem túlzásba...
Szia!
Mixtonból 1-2cm,is elég,mivel a festék is hamvas,különben szürke lesz a hajad.Nem kell hozzá több oxi.
hajápolással kapcsolatos :
száraz hajra (festett szőke)pakolás amit a fodrászkellékesnél lehet kapni, mit tudtok mondani?
valami jó tipp? !
Sziasztok!
Gyors segítség kellene,mert holnap festek!
Kallos 10.1-es,világos hamvasszőkét használok,60ml festékhez szoktam tenni 2 db,12%-os oxit.Vettem mixton 0.8-as ezüstöt.Az lenne a kérdeésem,hogy a mixtont milyen arányba keverjem össze a 10.1-es festékkel?Most csak 30ml festék m egy majd a hajamra,1 db oxival,mert kisebb a lenövésem.Ehhez mennyi mixtont adjak?Több oxi is kell,ha teszek bele mixtont?Köszi előre is a választ!:)
Szia!
Igen ez megoldható!Gyakran csinálok ilyet,de azt tudnod kell,hogy tökéletesen nem fedi a lenövést!
Nem csak kíméli a hajat, de ápolja is. Megszünteti a hajhullást, erősebbé, fényesebbé teszi a hajat.
Igen, hennázás előtt tényleg várni kell, hogy a sok méreganyag, kemikália kitisztuljon, de az egyéb kozmetikumok, fürdők, mosószerek, öblítők, tehát, ami érintkezik a bőrünkkel, kerülendők.
Helyettük is tiszta, kőolajmentes, SLS-mentes stb. termékek használandók. Oda kell figyelni a samponra, balzsamra (egyébként nem is lesz rá szükség, ha elhagyod ezeket az agyonreklámozott termékeket), tus- vagy habfürdőkre, testápolókra, mosószerekre, öblítőkre. Ez egy hosszú folyamat, de megéri, idővel rájössz, hogy mit tettél a testeddel, a szervezeteddel, de soha nem késő a természetes, tiszta, méreganyag mentes termékek után nyúlni...
Visszatérve a hennára, minél hosszabb ideig hagyod a hajadon, annál sötétebb színe lesz, ha barna a hajad, és befested hennával, mondjuk kb. 2 óra múlva lemosod, akkor biztos, hogy vörös lesz a hajad. Én inkább hagyom rajta 5-6 órát, van, hogy éjszakára festem be, és csak reggel mosom le, mert nekem sötétbarna a hajam, és én nem szeretném, hogy vörös legyen. De mindenkinek más az ízlése, ha Neked a vörös tetszik, akkor mosd le 2-3 óra elteltével.
Azért előtte méregtelenítsél, ezt ne feledd!
Sziasztok !
Én nem vagyok fodrász ezért kérném szakavatott emberek véleményét. Melyik gépet vegyem meg az alábbiakban felsoroltak közül?
Moser Primat 1230, Philips QC5130,
Remington HC5750 Pro Power hajvágó
Otthoni használatra lenne csak rá szükségem, két kisfiam hajvágására. Szeretnék tartós, sokáig jól működő gépet venni, de minél olcsóbban. Ha van valakinek ajánlat a fenti gépeken túl, azt is szívesen venném. Válaszaitokat előre is köszönöm!
Sziasztok!
Valaki tud olyan sampont, ami száraz hajra jó? Én most Niveát használok, ami száraz, töredezett hajra, és még korpásodás ellen is van, és mellé használok balzsamot. Igazából az érdekelne, hogy létezik-e olyan sampon, amire ha rá van írva, hogy száraz, töredezett hajra való, és még használ is, ami balzsammal együtt nem lesz száraz a hajam.
Sziasztok!
Nekem most rettenetesen hullik a hajam :-(
5 hónapos a kislányom, a fodrászom szerint normális dolog. De én félek, hogy megkopaszodok, mert tényleg nagyon "vedlek".
Valami praktika van rá, amivel esetleg vissza lehet venni a hullásból?
Szia!
Még új vagyok. Vastag szálú hajam van, de viszonylag kevés. Újabban eléggé hullik, igaz, hogy a normális 40-60 szál alatti mértékben, de nekem az sok. Ami különösen ijesztő az az, hogy a bal oldalon elöl a fedőhajam ritkább, mint a jobb oldalon. Ezért nem is nagyon hordom kibontva a hajam, általában copfot csinálok. Láttál már ilyet? Mi okozhatja? Előre is köszönöm a segítséget. Szia
szia
írtad hogy a tojásfehérje jótékony hatással van a zsíros hajra..Engem ez érdekelne..bővebben tudnál írni erről? Küszködök a zsíros hajjal sajnos...
előre is köszönöm
A zsíros hajat úgy érdemes mosni, hogy az első mosást a sárgájával végzed, az utolsót pedig csak a habbá vert fehérjével, ugyanis a fehérje önmagában igen jótékonyan hat a zsíros hajra.
Ha nagyon száraz a hajad, akkor csak a tojásfehérjét verd fel, azzal moss hajat.
Ha normál a hajad, akkor nem kell szétválasztani a tojást, az egészet felvered, úgy mosol hajat vele.
Az illóolajokról:
Nem "csak" illatosítanak, oda kell figyelni, hogy milyen típusú hajnak melyik használ!
Érzékeny, gyulladásra hajlamos fejbőr esetén levendula olajat és/vagy citromfűolajat használjunk.
Normál hajra: kamilla, levendula, kakukkfű, ilang-ilang vagy ezek bármilyen kombinációjú keveréke.
Száraz, törékeny hajra: cédrus, kamilla, orvosi zsálya, levendula, rozmaring vagy ezek bármilyen kombinációjú keveréke.
Zsíros hajra: bergamott, cédrus, orvosi zsálya, ciprus, boróka, levendula, citrom, pacsuli, fenyő, rozmaring, teafa, kakukkfű, ilang-ilang vagy ezek bármilyen kombinációjú keveréke
Korpa ellen: cédrus, orvosi zsálya, ciprus, citrom, pacsuli, fenyő, rozmaring, teafa vagy ezek bármilyen kombinációjú keveréke.
Hajhullás megelőzésére: cédrus, orvosi zsálya, rozmaring, ilang-ilang vagy ezek bármilyen kombinációjú keveréke.
Hajmosáskor a kiválasztott keverékből rövid haj esetén 5-8 cseppet, hosszú haj esetén pedig 10-15 cseppet adagoljunk.
A bórax kitűnő korpás hajra, ha korpás, viszket a fejbőr, ne szódabikarbónát, hanem helyette bóraxot használunk.
Lehet venni patikában is, bár ott elég drága, olcsóbban, ha érdekel, írjál.