Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Fodrász vagyok segíthetek? fórum

Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)

❮❮ ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ... ❯❯
4853. maxité (válaszként erre: 4850. - Ivi79)
2012. jan. 4. 20:28

Én is olyasmit, amit először linkeltél be, de talán nem annyira hamvasat.

Mondjuk ilyet:

[link]

[link]

Mindjárt nézem a Wella honlapját is, csak nem akar bejönni.

4852. ivi79 (válaszként erre: 4851. - Sysy66)
2012. jan. 4. 13:01
nem vagyok fodrász, de én is tudom, h az első verzió a jobb.sötét festék alatt nemtom mit értesz, mert itt csak sötétszőkét irsz, azt meg nem nevezném igazából sötét szinnek. a feketére mondják csak h igazán káros, de nekem attól is nőtt a hajam, mint a bolondgomba. szedj nagy dózisú multivitamint, nem fogod győzni vagdosni a körmöddel együtt
4851. sysy66
2012. jan. 4. 12:35
sziasztok van itt fodrász? a hajam alaabol barna de most sőtét szőkére van világositva meg melirok is vannak benne. szoval most jol néz ki. a kérdésem az hogy melyik károsabb a hajra:1, ha négyhetente tőfestésre megyek csak és a többi részéhez nem nyulunk vagy 2, hathetente az egészet? szerintetek? mármint hajnovesztés szempontjábol...mert hallottam hogy a világositás inkább a hajvégeket roncsolja mig a sotét hajfesték gyilkolja a hajhagymákat:)
4850. ivi79 (válaszként erre: 4849. - Maxité)
2012. jan. 3. 21:11

[link]

bár a régi honlapon sokkal élethűbbek voltak a színminták.

sajnos lehet neked is aza baj, h rengeteg vörös pigmentet tartalmaz a hajad, és mindig kicsit sárgás lesz. én a legvilágosabb és legszürkébb festéket használom(12/11), de nem lesz elég hamvas és világos a töve.

én kb ilyet szeretnék:

[link]

v ilyesmit:

[link]

sajnos amit teafaolajos samponnak árulnak, abban is van káros anyag. olcsó kategóriából az alverde(dm), érzékeny fejbörre való vált be. teafát kapsz rossmanban+dmben is kb 8kilóér

4849. maxité
2012. jan. 3. 20:23

Keresek a googléban Wella skálát és megmutatom. Remélem találok. Én most olyan hamvas szőkét szeretnék. Egyébként nincs rossz színe a hajamnak, mármint a tövén kívül, mert az akármit csinálok mindig elüt és egy-két mosás után sárga!

Éppen beszéltük a múltkor egyik barátnőmmel, hogy amikor fodrász festette szőkére, akkor is sárga volt mindig a töve. De nem csak az enyém, hanem az övé is, sőt aki ott volt még akkor, amikor én és szőkére festette, annak is mindenkinek. Persze soha senki nem szólt semmit, hogy nem tetszik...

Na már most ezt csak azért sem értem, mert a fodrászom haja (azóta már váltottam) is szőke évek óta, de az ő hajtöve sohasem sárga. Na most akkor hogy van ez?

Igazad van a 2900 ft + oxi az nekem is drága lenne.

Teafaolajat megpróbálom. Hallottam már róla.

Samponból már rengeteget próbáltam, nem hiszem, hogy azzal lenne a gond, bár ki tudja...

A múltkor a Rossmannba teafaolajos sampont vettem. Hát az sem jött be.

Mintha úgy olvastam volna már régebben, hogy 100 %-os teafaolaj kell, az van Rossmannban? És még soha nem láttam olyat, amire rá lett volna ez írva.

Te milyen sampont használsz?

4848. ivi79
2012. jan. 3. 11:11

igazából meg vagyok elégedve a wellával, mert ez szívta eddig a legvilágosabbra, ill fejem sem viszket tőle, de nekem sok a 2900ft egy tubus festékér, még igy is h ez 2havi adag. ehhez számold még hozzá az oxit. nemrég vettem egy nagy flakon wella oxit, mert kicsit jobb lesz a színe így. elötte kallos+mindenféle olcsóbb oxikat vettem, de nem lenne ezzel sem gond, ha nem lennék ennyire problémás.

nekem nagyon nehezen szívja le bármi is a, igazából 3festés utáni rész az ami olyan szinü lesz amit szeretnék. kellékes se talákozott még ennyire nehezen szőkithető hajjal, mindenkinek gyönyörű szinű lesz egyből ettöl a festéktől. régebben hidrogéneztem is festés elött max hatóidőn, de nagyon megviseli a fejbőröm és most pihentetem. akkoriban sebesedett is, utána term viszketett, mert nagyon kiszárad, gyógyult stb

viszketés szempontjából vitacolorral sem volt gondom, de az nem volt elég hamvas és világos.

te milyen színt akarsz elérni? wella skálán meg tudod mutatni, ill azt is h mi az eredeti szined?

egyébként a viszketés lehet mástól is nem csak a festéktől. lehet egy rossz sampon is, v most télen sokaknak korpásodik is. jó hatású tud lenni ha teafaolajat+levendulát csepegtetsz az adalékmentes samponodba, de asszem erről már irtam régebben. ecetes víz sem rossz.

4847. Anda39 (válaszként erre: 4845. - Edinaroli)
2012. jan. 2. 20:15

Egyik pl.: [link]

másik: [link]

4846. maxité (válaszként erre: 4844. - Ivi79)
2012. jan. 2. 20:10
Majd írd már meg légyszi, hogy bevált-e? Egyébként árban mennyibe kerül? Mármint amit most használsz a Wella? Meg vagy vele elégedve? Sosem viszketett a fejbőröd?
4845. Edinaroli
2012. jan. 1. 22:18

Sziasztok!

A segítségeteket kérném. Keresek az ismerősömnek melírfólia tépőt, de nem a papírdobozosat. Már mindenhol kerestem, neten, kellékesben, de sehol nem kaptam. Tudnátok segíteni, hol vehetnék neki?

4844. ivi79 (válaszként erre: 4840. - Maxité)
2012. jan. 1. 21:30

én csak kellékesből veszek festéket, sztem 1kezemen meg tudom számolni h 15év alatt hányszor vettem lakosságit...

sokáig használtam kallost(fúj-fúj), még fekete és vörös koromban, ill mióta szőke vagyok stella vitacolor, majd wella. talán most váltok az indolára mert árban fele a wellának. majd az dönt, h kellően világos és hamvas lesz-e.

ammóniamenteshez nem értek, kellékesnél nem nagyon láttam még. nem tudom h szívóereje van-e olyan, mint egy rendes festéknek..

4843. maxité (válaszként erre: 4837. - Hegkrisz)
2012. jan. 1. 20:02
Köszi, hogy írtál. Megírnád melyik márka ami bevált?
4842. maxité (válaszként erre: 4826. - D6d0a67fc0)
2012. jan. 1. 20:00

Nekem nem a befogással van gond, szerencsére még ősz hajszálam sincs. Hanem viszket a fejem nagyon. És úgy gondolom, hogy a hajfestéktől. Mivel mindig mást vettem, és sorra próbáltam mindet, kísérleteztem, hogy melyik lenne a legjobb. Aztán a Palette Deluxe színe tetszett a legjobban, mert az nem volt annyira sárga. Nem mondom, hogy egy-két mosás után nem kezdett el sárgulni, de ez volt a legkevésbé sárga.

Ennél maradtam tehát. Kb. négyszer festettem ezzel, de annyira viszketett már a fejem, hogy azon gondolkoztam abba hagyom a hajfestést. Aztán vettel Loreál Castingot, mert az ammónia mentes. Még most is viszket, de már nem annyira.

Ezért érdeklődöm, és gondolkozom ammóniamentes hajfestékben.

4841. maxité (válaszként erre: 4820. - Sysy66)
2012. jan. 1. 19:25
Köszi, hogy megírtad a tapasztalatodat.
4840. maxité (válaszként erre: 4819. - Ivi79)
2012. jan. 1. 19:24

Köszi, hogy írtál. Fodrász kellékesből te próbáltál már valamilyet?

Illetve szerintetek az ammóniamentes festékek tényleg kímélőbbek?

Mert mintha valahol azt olvastam, hogy abban pedig van más, ami káros.

Valakinek tapasztalat erről?

4839. letty222
2011. dec. 29. 22:15

sziasztok!

nekem eredetileg sötétszőke hajam van, most be van festve szőkére. 1-2 árnyalattal tudtam csak világosítani (loreal hajfestékkel)

(6-8 hete festettem)

szeretnék világos szőkét!!!

a palette color xxl vmelyik szőke színével világosithatok rajta?? (az van ráirva h természetes hajszínen hogy fog kinézni, vagy vmi ilyesmi ami arra utal h ne fessem festett hajra)

és nem tudom h befesthetem egyáltalán ezzel??(egyenletes világos szőke hajszínt akarok elérni vele) és ha igen akkor melyik festékkel tudom elérni a legtöbb árnyalatváltozást?? köszönöm előre is a választ!

4838. Lilibeth59 (válaszként erre: 4836. - Sysy66)
2011. dec. 27. 15:01
Öblítsed le a hajad hajmosás után 1,5 liter víz + 1 evőkanál almaecet keverékével. Legjobb, ha otthon készíted el az almaecetet, legalább tudod, mivel öblíted le a hajad. Engem nem zavar, ha vizesen kicsit érezni a hajamon az ecet "illatát", ha megszárad, már nem lehet érezni. Esetleg EGY csepp tiszta 100 %-os illóolajat is tehetsz az ecetes öblítőhöz (pl. jázmin, citrom stb, aminek szereted az illatát. Egy cseppnél többet ne használj, mert az illóolajok is különbözően hatnak a zsíros, normál vagy száraz hajra, egészséges vagy korpás fejbőrre stb. Szerintem másfél liter vízhez egy csepp elenyésző, csak a finom illata marad meg, az is csak diszkréten.
4837. hegkrisz (válaszként erre: 4818. - Maxité)
2011. dec. 27. 13:31
Szia! Én konkrétan ezt a hajfestéket használtam és nem ajánlom.Sokkal sötétebb lett a végeredmény, mint amilyennek kellett volna.De ez nem az első eset, én egy másik márkájú habállagú festékkel is ugyanígy jártam. Nem is veszek többet, szerintem ez még nem forrotta ki magát ez az újdonság!
4836. sysy66 (válaszként erre: 4832. - Lilibeth59)
2011. dec. 26. 18:41
szia sztatikus szálló hajra van vmi recepted?:)
4835. korteforma (válaszként erre: 4834. - Mazsidrazsii)
2011. dec. 26. 17:01
Ha kapsz tanácsot, engem is érdekel. Hasonló cipőben járunk :)
2011. dec. 26. 16:46
Sziasztok!a segítségeteket szeretném kérni, festett vörös a hajam, vasaltam is, tönkrement, levágattam és akkor is ronda.A teteje már elég szépen kezd lenőni, sőt még ricit is használok rá és kicsit gyorsabban nő.Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy a joico k-pak termékeket mennyire érdemes kipróbálni, tehát hogy van-e látványos eredményük, találtam még vmi ehhez hasonlót (keratin fluidum sérült hajra való ampulla), érdekelne hogy ezzel van-e vkinek tapasztalata. Illetve szeretném visszafesteni világosbarnára a hajam és keresnék egy jobb minőségű hajfestéket akár fodrászkellékesben kapható is érdekelne.Ahol az ampullát találtam több keratinos hajápolót is lehet venni, nem tudom belehet ide másolni az oldalt mert akkor megosztom veletek és hátha vki többet tud róluk mint én.Előre is köszi a segítséget:)
2011. dec. 25. 22:07
Bocsi: próbáltam, beváltak....
4832. Lilibeth59 (válaszként erre: 4830. - Málna92)
2011. dec. 25. 22:06

Ezeket én már kipróbáltam beváltak:

Ez kizárólag házilag készíthető el: törjünk össze egy banánt, és keverjük össze egy felvert tojással, 3 evőkanál mézzel, 3 evőkanál tejjel és 5 evőkanál olívaolajjal. Vigyük fel fejbőrünkre. 15 perc hatóidő után öblítsük ki és mossunk hajat.

Epres házi hajpakolás (majd ha érik az eper)

Ehhez vegyünk 8-10 szem epret, és egy tálban törjük össze, majd keverjünk hozzá 1 evőkanál majonézt. Jól keverjük össze, majd kenjük a fejünkre. Ez a pakolás akkor fejti ki igazán a hatását, ha meleg törölközőbe bugyoláljuk hajunkat. Ehhez nem kell mást tenni, mint betenni egy kisebb törölközőt a mikrohullámúba egy pár percre. Hagyjuk hatni nagyjából 30 percen át, majd szokásos módon mossunk hajat. Száraz haj esetén havonta 2-3 alkalommal is javasolt ez a hidratáló pakolás!

Kókuszolajos táplálás és védelem

Ez a legegyszerűbb, ugyanakkor az egyik leghatásosabb hajfényesítő pakolás. Nem kell mást tennünk, mint felmelegítenünk egy kevés szűz kókuszolajat, és bekennünk vele hajunkat, fejbőrünket. A kókuszolaj alkalmazásánál nincs rá szükség, hogy hajunkat törölközőbe tekerjük, de mivel egy éjszakán át kell hagyni hatni, ezért párnánkat érdemes valamivel leteríteni. (Én inkább betekerem a fejem törölközőbe, az a biztos)

Majonézes balzsam

Keverjünk össze egy fél csészényi majonézt 2 evőkanál mézzel. Egy botmixer segítségével jó alaposan keverjük össze, majd vigyük fel a fejbőrünkre. 30 perc hatóidő után mossunk hajat. Ez a pakolás egy röpke fél óra alatt csodákat tesz hajunkkal!

Mindegyiket ajánlom, felváltva, úgy a leghatásosabb.

4831. sysy66
2011. dec. 25. 20:48
sziasztok statikus száll a hajam..mit lehet kezde ni vele? vagy egyáltalán miért van ez? bármit teszek rá nem használ.kinek mi vált be. az oriflame-s sztatikus téli hajra valo az milyen?
4830. málna92
2011. dec. 24. 15:20
Sziasztok! Ajánlanátok nekem egy jól hidratáló hajpakolást?:) Köszönöm!
4829. Sweetnika77 (válaszként erre: 4828. - Korteforma)
2011. dec. 24. 12:56
Nagyon szépen köszönöm nagyon aranyos vagy.
4828. korteforma (válaszként erre: 4827. - Sweetnika77)
2011. dec. 24. 00:18

Én új színt mindig csak picit keverek ki, és csak kisebb tincs végére kenem fel. Ha nem jó, változtatok az arányon.

Sajnos nem tudom, a fekete-viola milyen párosítás. A Wella Viola színe mindenesetre önmagában is elég sötét :)

2011. dec. 23. 21:48

Sziasztok.

Ha viola hajfestékbe kevernék egy kis feketét,akkor sötétebb lesz a lesz a viola?Egy fodrásztól hallottam hogy igy csinálja ha valakinek nagyon világos a haja.Az arányokat nem is kérdeztem akkor még nem érdekelt.Azóta meg nem találkoztam vele,hogy megkérdezem.Szerintetek igaz ez?Ha igen a mennyi feketét tegyek a violába.Köszi a válaszokat.

4826. d6d0a67fc0 (válaszként erre: 4818. - Maxité)
2011. dec. 23. 17:58
Én Alfa-Parf hajfestéket szoktam venni a hozzávaló hidrogénnel. Nekem 10-es festék és 9%-os hidrogén kell. A bolti festékek egyike sem fogja be az egy-két szál ősz hajamat elől, ez viszont igen!
4825. 75340aa874 (válaszként erre: 4824. - Korteforma)
2011. dec. 23. 14:00

Szerintem sem érdemes otthon kísérletezni vele, ha már ilyen macerás. Nehogy tönkre menjen a hajad!

És igen, a fekete a veszedelem! Nekem tetszett, de soha többé!

4824. korteforma (válaszként erre: 4823. - 75340aa874)
2011. dec. 23. 13:22

Köszi szépen! Sötétebb nem akarok lenne és a fekete a másik átok. Akkor inkább vágatok vagy fodrászra bízom.

Sejtettem, hogy amikor majd meg akarok ettől szabadulni, az nem lesz könnyű... :)

❮❮ ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook