Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Fodrász vagyok segíthetek? fórum

Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)

2009. szept. 29. 10:35

Szia!

Tanácsra lenne szükségem, és azt javasolta egy kedves Hoxás ismerősöm, hogy hozzád bizalommal fordulhatok :-))

Fiús, rövid hajam van, amit háromhetente kell vágatnom, hogy maradjon a fazonja, mert gyorsan nő. Láttam a tévében azt a Just Trim vagy hogy hívják, fésülve hajvágó szerkentyűt, szerinted azzal magamnak kordában tudnám tartani normálisan a frizurámat?

Köszi előre is a választ,

üdv.: AlieN

772. Judita79 (válaszként erre: 752. - 319cd6978b)
2009. szept. 29. 09:15

jajj, nagyon kedves vagy! Köszi a megnyugtató szavakat! :DD akkor nem paráztatom magam feleslegesen! :D

Köszi mégegyszer!

771. Judita79 (válaszként erre: 751. - Nagual)
2009. szept. 29. 09:13

okés, akkor még normális4 :DDDDD

ezer hála! J

770. Camella
2009. szept. 28. 22:55

Szia!

Szeretném a tanácsodat kérni. Több mint tíz évig szőkére volt festve a hajam.Szép, erős..problémamentes. Márciusban kitaláltam hogy ennyi év után szeretnék vörös lenni. A fodrászom befestette..3-szor megmostam és le is dobta, a festést még 2-szer megpróbálta.. De semmi.. Ezek után inkább valami narancssárgás színe lett..Aminek nagyon nem örültem. Persze nem vállalta hogy leszívatja, mert félt hogy hazavágja a hajam. Amiből már 10 cm vágott le.. Aztán mivel én ezt meguntam vettem a Loreal hajszínezőt(sötétbarna) egy ideje magam festem...

10 nappal ezelőtt találtam egy másik fodrászt, aki megpróbálta kivilágosítani hajam, az eredmény: SEMMI. Ö maga sem érti. A hajam semmit sem sérült.. Mi az oka?Miért nem világosodott ki még egy árnyalatot sem? Nem lehetek többet szőke? Várnom kell 2 évet hogy lenőjön és rálehet festeni:)?

769. 319cd6978b (válaszként erre: 765. - Zsirek)
2009. szept. 28. 20:58
Van akinek ilyen a haja sajnos és akkor ezzel nem lehet mást kezdeni mint formázni. Ez nem betegség. Egyszerűen ilyen éskész. Nekem a halántékomon nagyon göndör de egyébként meg csak nagy hullámok vannak benne amik már kimentek a sok festéstől meg vasalástól. De az enyém rövid úgyhogy nem gáz. Használj hővédőt mindeképp a formázáshoz és lehet hogy egy jó hajvasaló sokat segítene. Én ga. ma-t használok és nagyon jó. Nem törik el a szőkített rész csak rohadtul kiszárad. Nekem az a mániám hogy ha szétnyílt hajvéget látok akkor rögtön levágom. Nem bírom elviselni. Van akit meg az se zavar ha hónapokig úgy járkál és sok centi hosszan behasadozik meg kivilágosodik a töredezettségtől.
768. Nagual (válaszként erre: 760. - Drakobaby)
2009. szept. 28. 20:57

Szia!

Meg lehet csinálni,de az már a fodrászon és az anyagon múlik, mennyire lesz sikeres a váltás... :))) Lehet az is megoldás, ha gyengébb szőkítővel csináltatod ami nem vágja haza a hajad... :)))

2009. szept. 28. 20:54
Köszönöm a választ.
766. Nagual (válaszként erre: 758. - Zsirek)
2009. szept. 28. 20:53
Küldtem privit... :)))
765. zsirek (válaszként erre: 761. - 319cd6978b)
2009. szept. 28. 20:40

Szia,

már nagyon sokszor kipróbáltam, hogy nem szárítom be, hagyom magától megszáradni, hiszen pihennie is kell a hajnak. Ezt kb akkor tudom megtenni, ha két napig nem megyek sehova, olyan borzalmasan néz ki :D

Nem igazán lesz hullámos, a füleim mögött egy-egy tincs kicsit megtekeredik, és ennyi. Egyes hajszálak nagyon erősen szinuszgörbét vesznek fel, de csak egyenként. :) Viszont teljesen seprűszerű lesz és borzalmasan szétáll az alja.

A teteje valóban ezerfelé száll :))

Akkor módosítom a kérdésem: a folyamatos beszárítás-vasalás nem ront a helyzeten? Ne kenjem valamivel annak dacára, hogy mindig kihúzom, beszárítom? Ne vágassak le belőle egy csomót? És egy kicsit?

Tehát akkor nem beteg a hajam, csak ilyen, és kész?

764. 319cd6978b (válaszként erre: 756. - Nagual)
2009. szept. 28. 19:59
Nem egy idegbeteg fodrász. :D
763. 319cd6978b (válaszként erre: 760. - Drakobaby)
2009. szept. 28. 19:51
Szerintem kérdezz meg pár ismeretlen fodrászt hogy mit mond rá. Biztos hogy meg lehet csinálni, csak nem könnyű szőkítés nélkül egyszerre egységes hamvas vagy bármilyenszőkét csinálni. A fodrász nyilván jobban ismeri a színmélységeket. Énis eddig azthittem hogy gesztenyebarna hajam van de mióta rendszeresen tanulmányozom a színeket így tudom hogy inkább világosbarna.
762. Mókica (válaszként erre: 756. - Nagual)
2009. szept. 28. 19:51
köszönöm:DD
761. 319cd6978b (válaszként erre: 758. - Zsirek)
2009. szept. 28. 19:48
A nővéremnek ugyan ilyen volt a haja. Azért van mert hullámos a hajad csak kifésülöd. Ha memosod és nem fésülöd ki csak hagyod hogy ott választódjon el ahol kell akkor jobb lesz. Azért a fejed tetején a legdurvább mert ott van a forgód és azt gondolom hátrafésülöd, ezzel megakadályozva hogy a természetes formályát vegye föl. EGyszer próbáld ki hogy csak megmosod és hagyod kifésülés nélkül megszáradni. Még balzsamosan ritka fogú fésűvel kifésülheted de öblítés után már ne. Egyébként ezen a problémán szerintem csak a beszárítás vagy vasalás segít ha nem akarod hogy úgy álljon ahogy magától állna. amúgy az ilyen hajnál nem jó ha rövidebb a fedőhaj mert az alja kifele pöndörödik a teteje meg száll ezer felé mint ahogy te leírtad. Remélem segítettem.
2009. szept. 28. 19:46

Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni!

Évek óta meliros szőke a hajam, ami azt jelenti, hogy közepétől a végéig szinte egybe szőke! Van alul még egy két barna rész, de nem számottevő és a töve le van nőlve. . . ! Az a kérdésem, hogy be lehet úgy festeni a hajam, hogy ne pompázzon mindenféle sárga színbe és a korábban leszívott hajam ne törjön le :s Nagyon szeretnék szép hamvasszőke lenni, de félek, hogy nem fogja tudni megcsinálni a fodrász! Egyébként fodrászok szerint középszőke hajam van, ami laikus szemmel inkább barna!! Vajon el lehet ezt a tarkaságot tüntetni a fejemről?????

2009. szept. 28. 19:43
Na kihasználtam hogy a hajam végei megaporózusak és már türkizben pompáznak. Imádom.
758. zsirek
2009. szept. 28. 19:43

Szia,

olyan kérdésem lenne, hogy a hajam eléggé erős szálú, főleg ami a fejem tetején nő, és ha nincs kivasalva, teljesen szörnyű, lefele tölcsér alakban táguló, "lószőr-lófarok"-szerű benyomást kelt, amin csak a kefével való kihúzás beszárításkor, illetve utána a kivasalás segít - mit tudok vele csinálni?

Ilyen volt akkor is, amikor még nem vasaltam. Egyszer egész rövidre vágattam, de ahogy nőtt, megjelent a probléma, és minél hosszabb, annál drótszerűbb az alja. De nem törik. A képemen már egy vasalt állapotot láthatsz.

Nyilván vágni kellene a valamennyit, de a hosszú hajat szeretem :-( Mennyit lenne muszáj levágni, és utána mivel tudom kenni?

Svájcban élek, tehát meg tudok venni különlegesebb vagy nemzetközi márkákat is, de itt minden 3x annyiba kerül, mint otthon.. ha azt mondod, valami tényleg beválik, megveszem azért. De hajvégápolóból is dunát lehet rekeszteni, és pl. a gliss kuré eddig nekem nem használt.

Mit tanácsolsz?

(Nincs festve, ez a saját színe.)

Köszönöm szépen!!

757. 319cd6978b (válaszként erre: 753. - Nofertari)
2009. szept. 28. 19:29
Henna már csak azért sem lehetett mert azzal nem lehte szőkíteni. Az én hajam megint meghalt :D.
756. Nagual (válaszként erre: 755. - Mókica)
2009. szept. 28. 19:15

Szia!

Próba szerencse! :))) Itt egy kis segítség:

[link]

[link]

755. Mókica
2009. szept. 28. 19:08

Sziasztok! A kedves fodrászunktól szeretném megkérdezni, hogy mennyire lehetséges itthon levágni a hajam..mint kezdő hajvágók? A páromra biznám! :)

Van valami speckó módszer ahogy el kell választani, hogy jól letudjuk vágni szépre, egyformára...hosszú hajam van!! Vagy inkább fordászhoz menjek??:))

köszi előre is!!

754. Nagual (válaszként erre: 753. - Nofertari)
2009. szept. 28. 18:31

Szia!

Más alapanyagokból készül.. Míg a festék csak színmolekulákat juttat a hajba h2o2 segítségével, addig a szőkítőpor eltávolítja a hajban lévő pigmenteket amitől kivilágosodik a haj. A szőkítés jobban igénybe veszi a hajat, mivel durvább beavatkozásról van szó. Bizonyos esetekben kímélőbb lehet mint a hajfestés, de ez a színtől is függ. Henna tuti nem lehetett, egyszerűen elégett a hajvéged és letört amit ollóval lehet legjobban orvosolni... :)))

2009. szept. 28. 18:11

Szia Nagual!

Szeretném tudni,mi a különbség a festett szőke és aszőkített szőke között?

Mert nekem mind a két kombinációt alkalmazták soronként váltakozva az elfuserált hajamon.

Nem lehet,hogy az egyik henna volt és azért tört le?Bocsi,ha butaságokat kérdeznék,de ha belenézek a tükörbe,folyamatosan a lehetséges okokon jár az eszem.Köszönöm előre is a választ.

2009. szept. 28. 17:15

Nekem is most rohadtul hullik. Először azt hittem hogy a fekete miatt de már szőke és ígyis. Majd kinő. Én nem parázok ezen. Anyukámnak is hullik mint a hó de nekiolyan régen hogy a kis szálak amik újranőttek már 1-2 centisek és jól látszik hogy visszanő. Az a jó benne (anyukámnál) hogy megdúsítják a rövid szálak. Amúgy sincs csak kb 10-15 centis haja. Az enyém meg rövid és nem igazán látszik meg rajta. Szedek vitaminokat. Ez az őszi hajhullás. Igazából nekem minden évben van de már nem izgat.

A nővéremnek volt pár éve. Na ő hisztizett egyfolytában. Hosszú sötét haja van és nagyon látványos volt pedig hajmosásnál sem volt több 100 szálnál csak soknak látszódott. A fején nem lehetett észrevenni. Most még sűrűbb mint volt csak nagyon ki van száradva és nem engedi hogy sokat vágjak belőle. Nagyon sokan átesnek rajta. Van aki észre sem veszi.

Judita79 nyugodj meg. Azért nem látsz túl sok kopasz nőt az utcán szaladgálni. Gondolhatod hogy nagyon kevesen kopaszodnak ki. A változókorban sem ritkul meg mindenkinek a haja, kikopaszodni mg a legritkább esetekben szoktak csak. Ha valami bőrbetegség miatt lenne akkor meg foltokban hullana a hajad és azzal érdemes egy orvosnak panaszkodni. Szedj esetleg valami vitamint vagy próbálj ki valami hajszeszt. Egyik sem garancia hogy megáll tőle. Aminek ki kell hullania az meg úgyiskihullik.

751. Nagual (válaszként erre: 750. - Judita79)
2009. szept. 28. 14:58
Belső oka van általában. 100-140 szálig normális a hajhullás, viszont ez már egy marék hajat jelent ami elég ijesztő tud lenni... :)))
750. Judita79 (válaszként erre: 749. - Nagual)
2009. szept. 28. 14:12

Már májustól nem festem, előtte pedig 2 hónapig sötétbarnával festettem! Tehát már elvileg az nem játszhat be, nem?? kb. 10 centis lenövésem van! :D

más ok?? Vagy mennyi egyáltalán a normális mennyiség ami hullik??

749. Nagual (válaszként erre: 748. - Judita79)
2009. szept. 28. 13:30

Szia!

Cseréld le a festéket hajszínezőre, vagy sötétbarnára kéne áttérni... Rengeteget segíthet mert ezek már nem olyan mérgezőek, mint a fekete hajfesték... :)))

2009. szept. 28. 13:08

Szia Nagual!

Kb. 10 éve feketére festem a hajam! Nagyon elkezdett hullani ezért május óta egyáltalán nem festem! (szerencsére a saját hajam is elég sötét, ezért nem béna a lenövés :DDD ) viszont a hajam még mindig hullik! Lehet hogy ez még mindig a hajfestés miatt van, vagy más miatt. ha más miatt akkor szerinted mi lehet az oka, és van-e vmi tipped, hogy mit kezdjek vele!

Köszi J

747. Nagual (válaszként erre: 745. - Vaczila)
2009. szept. 28. 11:55

Szia!

Laborvizsgálat... Sok masszírozás hajcseppel, hajszesszel plusz szedjél vmi hajvitamint. Ha ezt kúraszerűen csinálod sikeres lehet... :)))

746. Nagual (válaszként erre: 744. - Bóbita01)
2009. szept. 28. 11:54
Nagyon igaz... Pont múlthéten jött egy kedves vendégem aki hasonló cipőben járt,de hajfestés közben rájöttem a szitura, mivel nem fogta be rendesen a haját. Ebben az időszakban kerüld a hajfestést.. :)))
745. vaczila
2009. szept. 28. 05:35
A fejem tetején eléggé megritkult a hajam. Lehet valamit tenni hogy újra dúsabb legyen?
744. bóbita01 (válaszként erre: 742. - Nagual)
2009. szept. 28. 05:35

Szia !

Köszi a választ!Megnéztem a majirogue-színeket,valóban szépek.A hajamon van még valamennyi festék,de eléggé kopott már,csak azért volt talán 1/2 éve volt utoljára festve,mert lenövesztettem a régi melírt,és világosbarnával lett befestve az egész,hogy ne virítson a lenövesztés.Azt nem bánom,hogy lesznek más árnyalatú csíkok a hajamban.

Még egy kérdés! Az mennyire igaz,hogy ha "megvan a havim" akkor nem szabad hajatfesteni?

Köszi a segítséget!

Szia

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook