Flavorwave Turbo Főzőrendszer - van valakinek? Érdemes megvenni? (tudásbázis)
fvarga köszi a megerősítést:-)
Viszont továbbra is marad a hezitálás, hogy rácsok nélkül magában a sütőtálban lehet-e rétegezve bármiféle kaját sütni, vagy csak a rácsra tehető hőálló edényben.
Ha valaki próbálta már, kérem segítsen:-)
Sziasztok!
Kezdeti stádiumban vagyok, még csak nézegetem...
Rakottbizgentyűket pl. rakottkrumplit is lehet benne készíteni? Esetleg valaki próbálta már?
Tortaformát lehet beletenni?
A jól "felkészült" eladó tájékoztatása szerint csak a kiegészítő tálcákat, tálakat lehet használni.. Korábbi hozzászólásokat olvasva hülyeséget mondott:-)
Mirelit rántott csirkemellet és sonkával,sajttal töltött rántorr pulykamellet sütöttem együtt alsórácson 205 fok,12 perc után forgatás még 14 perc,végül 240 fok 4 perc és tökéletes lett.
Közben a felsőrácson mirelit hasábburgonyát 3ütöttem 205 fok 20 percig, hussal egyidőben megkevertem, az utolsó 4 percnél kivettem.
még lenne egy kérdésem: előre panírozott fagyasztott húst sütöttetek már benne?megsül ugye?
köszi ha vki válaszolna!üdv!
tényleg írd már le légyszi hogyan készíted a rizst?!belerakod egy jénai tálba pl. és úgy be a flavorwave-be?köszi!
a rántott húst úgy bepanírozva rárakjátok a felső rácsra és megsül?
Karácsonyi ajándék a készülékünk, még most kisérletezünk.
A felsorolűásodban olvasom, hogy a rizsnek mennyi idő kell.Nem tudod véletlenül, hogy ezt miként lehet ebben a készülékben elkésziteni.
Esetleg valaki tudja? Megkösszönném a segitséget.
Elöszőr is BUÉK!
Köszönöm én is a sok jótanácsot amit, bárki megkeresésére irtál.
Nagyon szeretjük a töpispogit, légyszi leirni a receptet.
Ha esetleg azóta ujabb receptjeid vannak azt is megköszönöm.
Még csak tántotthúst, kolbászoskarajt,nyers és mirelit krumplit sütöttem az jólsikerült.
Köszi a receptet!! Én is hideg tejjel imádom a friss pogit! :)))
A kiegészítő csomagot mindenképpen ajánlom, több lehetőséget ad, és jó minőségű. Nem ég rá semmi a tálcákra, nagyon jó tapadásmentes és egyszerűsíti a dolgunkat több ételféleség elkészítésében. De pl. jénait is lehet beletenni, meg bármilyen hőálló dolgot, amit egyébként a sütőbe is lehet.
A rácson sütjük.Alsó és felső rácson egyszerre.
Mi megvettük a kiegészitő csomagot és abba van egy "tálca"szerűség:D abban csináltuk a kakaós csigát.De a pogit is nyugodtan lehet abban készíteni.
a pogit csak a rácson sütöd vagy belerakod valamibe és úgy?
valaki megvette már a kiegészítő csomagot és jó-e tényleg?
Sziasztok:)
Pogi recept:fél kg lisztet 1 Rámával összemorzsolunk+ 1kanál só(nekünk zsírral jobban izlett,20dkg kell belőle)
Majd beleteszünk 20dkg tejfölt és 2 tojássárgáját.Fél dl langyos cukros tejbe felfuttatunk fél élesztőt.Összedolgozzuk!
Nem túl vékonyra nyújtjuk,berácsozzuk,kiszaggatjuk,megkenjük tojással és sajt a tetejére.Ezután legalább 1 órát kelesztjük!!Kb 12-15 percig sütjük 180fokon!
Nagyon fincsi!!Mielött megvettük a gépet már akkor is csináltuk ezt a pogi,hát én imádom főleg még langyosan jó hideg tejjel.Hmmmm:):)
Ma pedig töpörtyűs pogácsát sütöttünk benne bár azt én annyira nem szeretem.
Akinek szüksége van a receptre az kérje bátran:)
Ja és a melegszenyót csak a rácsra teszem, nem kell a pirítótálca. Egyszerre két sor is befér.
Húúú, az a dezodoros-flakonos olajspriccelős ötlet díjnyertes lett nálam!! Köszi :)))
A bundikenyeret és a rántottát a pirítótálban készítettem, és igen egy kevéske olaj kell alá, és a kenyereket is meg kell természetesen fordítani. Nem pont ugyan olyan lesz az íze, de nekem így még jobban ízlett. Nem hiányzik belőle egyáltalán az a rengeteg olaj.
Melegszenyót lehet alső és felsőrácson is, sőt egyszerre mind a kettőn is.
Levest még nem próbáltam, de szerintem nem is fogok, arra ott a Zepter, abban is nagyon finom a leves.
Én a sült krumplit kicsit megkenem olivával, (nyers krupliról beszélek, nem fagyasztottról) és felsőrácson beleteszem a kosárkába, közben egyszer kicsit megmozgatom. Nekem nem volt még nyers a közepe. 240°C-on sült 15-18 percig.
Krisztina22, annak a poginak a receptjét is leírnád nekünk? Nagyon megköszönnénk!! :)
Aki még nem merte kipróbálni, azt arra bíztatnám, hogy tegye meg minél előbb. Én is pár napig csak nézegettem, aztén egyik délután nekiálltam, átnolvastam az igen gyatrának mondható információs füzetet, és recept híjján elkezdtem kipróbálni a dolgokat, és közben jegyzeteltem, hogy mit hány percig és milyen hőfokon készítettem. Higyjétek el nem ördöngősség, mostmár bátran főzök benne, szinte minden nap használjuk. A grillcsirkét tudom ajánlani kezdőknek, mert nem lehet elrontani. 1 egész csirke befűszerezve ízlés szerint, (én jó sok fokhagymát teszek rá, még a bőre alá is dugdosok, meg fűszersót is) kevés olivával megkenve 205 fokon kb 1 óra alatt kész, közben persze 1x 2x nem árt megfordítani. Irtó fincsi!!!
Remélem valaki hasznát veszi a tapasztalataimnak!!
Jó főzőcskézést!! :))
én is kaptam karira egy ilyen masinát és lenne egy-két kérdésem:
valaki készített-e már benne levest?
valaki írta, hogy készített már melegszendvicset benne, az alsó v. felső rácson?
jó lenne, ha valaki tudna válaszolni!köszi!
Én is vettem Flavorwave Turbo Főzőrendszert. Szeretném ha valaki segítene, hogy kell benne hagyományos hasáb burgonyát sütni, nem fagyasztott hanem nyers burgonyából. Nekem a közepe kemény volt, egyébként szép pirosra sült.
A hűs amit sütöttem: a csirke, tarja, kelt tészta minden nagyon jól sikerült. Egyedül a burgonya nem lett jó.
Kedves Graffity!
A rántottát, bundás kenyeret,melegszendvicset pirítótálban készíted? Teszel alá kis olajat ?
Boldog Új Évet mindenkinek!!
Mi is ebben sütöttük a karácsonyi vacsit, rántott ez meg az, grill pipi. A gombát pl. úgy csináltam, hogy előtte bekentem egy kis grill-zöldségfűszeres oliva olajjal, alufóliába tekertem és úgy tettem be felső rácsra, alulra előzőleg bepácolt halfilét tettem. Kb. 20 perc alatt kész. Grill tálcán a hasonlóan bekenegetett szeletelt cukkíni is nagyon fincsi lett. Mi is sütöttünk már hurkát, bundás kenyeret, tojásrántottát, és melegszendvicset is. Na a melegszendvics állat fincsi lett. Én úgy csináltam, hogy a kenyér mindkét oldalát bekentem vékonyan oliva olajjal. De csak épp hogy. Ettől olyan fincsi ropogós lett az alja is!! Teljesen más íze van mint a hagyományos minigrillemben volt. Sokkal finomabb lett.Mióta megvan, nem is használunk csak kizárólag oliva olajat. Olyan kevés kell belőle, hogy így megengedheti az ember magának. Mondjuk én jobban is szeretem, csak hát ugye eddig egy vasárnapi rántotthusis menühöz többe került volna az olaj mint a hús :))))
Köszi mindenkinek az ötleteket, igykszem írni ha lesz valami új amit kipróbálok.
További ajánlott fórumok:
- Hasznos és haszontalan babadolgok, avagy mit érdemes és mit felesleges megvenni a babának?
- Mit gondoltok a suttogó könyvekről? (Suttogó titkai, A suttogó mindent megold...) Érdemes megvenni őket?
- Melyik víztisztító gépet érdemes megvenni?
- Érdemes ilyen olcsó nyomtatót megvenni?
- Emeletes főzőrendszerhez recepteket keresek
- Kapható most valahol Flavorvawe turbo vagy hasonló főzőrendszer újonnan?