Flavorwave Turbo Főzőrendszer - van valakinek? Érdemes megvenni? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Nagyon szeretem ezt az edényemet, egyre több dolgot készítek benne:)
Kedves Pista193!
Lapozz vissza itt a fórumban, nagyon sok hasznos receptet találsz. Tudom, hogy hosszú, de érdemes:D
Szevasztok!
Küldhetnétek egy-két receptet sütéssel kapcsolatosan.
Köszi.
Sziasztok!
Szeretném ma kipróbálni végre a sütőmet. Szeretnék benne kolbászt és hurkát sütni. Mennyi időre kell állítani, kelle-e alá egy kis víz és melyik szintre kell tenni, hogy ne égjen meg?
Előre is köszi a válaszokat!
Jó estét mindenkinek. Elképzelésem sincs,mennyi percre tehetek be tojást, ha lágyan szeretném. Azt tudom, mikróban szétrobban, belülről melegít kifelé.
Azt is tudom, a Flaviban lehet készíteni, de mennyi időre 2-3 perc elég, avagy már sok. Mit érdemes mellé tenni, ha egy finom reggelit fogyasztanék? Segítsen aki tud. Előre is köszi.
Szép jó estét mindenkinek!
Sajnos csak most jutott rá időm,de visszaolvasgattam a hozzászólásokat.Úgy látom mostanra a "háziasszonyok" többsége már pozitívan látja,értékeli a FLAVORWAVE világot.Nagyon jó érzés,hogy a sok negatív gondolat mára már szinte teljesen elszállt,és helyette a finom ételekre kíváncsi,kísérletező,tettre kész hölgyek,urak írnak a fórumba!Én gratulálok mindenkinek aki 1-2 próba után nem csak összecsomagolja a készüléket és eldugja a kamra egyik alsó rejtett sötét polcára,hanem valóban szán egy kis időt a próbára,próbálgatásra.Segítsétek / segítsük/ továbbra is egymást a készülék praktkáinak,receptjeinek elsajátításában.
Szép és nem utolsósorban finom gasztronómia élményeket kívánnék mindenkinek!
Kedves Lebhardt, a hiba az volt, hogy fordítva kell berakni, ami gyorsabban megsül, azt felülre, addig a hús alul készülget, és amikor a felső részen a krumpli már kész, rakd át a húst felülre pirulni.
Szöszi nem olyan bonyolult, próbáld ki bátran. Mivel átlátszó a sütő, látod mi történik, előbb ki tudod venni, vagy meg tudod fordítani, ha nem sül eléggé feljebb lehet venni a hőfokot, ha nagyon sül lejjebb, távolabb rakni a hőforrástól, vagy közelebb, stb. Ezeket egy normál sütőnél, vagy akár a főzőlapon is ugyanígy kísérletezi ki az ember. Ja, és érdemes visszaolvasni az egész fórumot, a fórumlakók már sok jó dolgot megosztottak itt egymással. Ezúton köszönöm én is nekik.
Rátaláltam az infra- nem infra kérdésem válaszára is, bár még nem tökéletesen világos számomra, ezek szerint amit csak halogén izzóval árulnak, az is sugároz infrát? Annak ellenére, hogy nem piros a fény, és nincs benne infravörös égő?
Sziasztok!
Én még nem mertem kipróbálni, de ahogy olvasom nem is olyan egyszerű a használata. Gondolom idővel azért bele lehet jönni mit hogyan és mennyi ideig kell sütni vagy főzni benne.
Igen, 5-6, néha 10 cm :)
Ja igen, alufóliában sült egész krumpli :) Azt is, alsó rácson kb. 20-22 perc.
Az e-mail valamiért nem érkezett még meg.
Köszike a választ, és igen, érthető vagy. :-)
Most már egész klasszra sikeredett, mert mindig lágyabbra és lágyabbra hagytam. Persze én csak a mézes-diós-fahéjas változatot készítettem még, mert igen édesszájú vagyok. :-) Mindenesetre a receptet köszönöm, mert nekem nagyon bejön.
Igen, sokkal tömörebb, mint a bolti teljes kiőrlésű készítmények. Kb. duplájára emelkedik meg, nekem olyan 3 cm magas lesz, ha 16 cm-es jénaiban sütöm.
Akkor neked olyan 5-6 cm magas szokott lenni kb, ugye?
Én a krumplit előfőzöm héjában, feldarabolom és úgy teszem be sütőhálóba. Viszont meg kell forgatni - gondolom a többi fajtában is -, mert a tetején sül csak az infralámpa ahogy égeti.
Szoktam még készíteni alufóliában párolt, majd megpírított zöldségeket, mint a kerti grillen. Gomba, héjában burgonya, cukkini stb. Mennyei!!!
Friss halat, meg csirkemellfilét alsó rácson egyszer fordítva, rövid idő alatt kész.
Sziasztok!
Zsu, írtam e-mailt, de bemásolom ide is:
Én nem szoktam olyan keményre gyúrni, kicsit ragadós, de egyben van, inkább puha mint kemény a tésztája. Nekem nem válik el teljesen a kezemtől, tehát egy picit ráragad – remélem érthetően írom. :)
Legtöbbször már rendes sütőben sütöm, mert ott jobban feljön mint a flavorwave edényben. Azt előmelegítem, és közepes hőfokon sütöm kb. 1 órát. De tűpróbával szoktam megnézni. Kicsit ragadósabb a megsült kenyér is, mint egy kenyérsütő gépben sült, vagy a bolti kenyerek. És sokkal tömörebb is. Én a Spar bio tönkölybúza lisztjét szoktam használni, a bio-lisztek között az a legolcsóbb.
A flavorwave edényben 180 °C-on is sütheted ha a 205 °C sok lenne – valaki mintha azt írta volna, hogy megégett a teteje.
Nem szoktam ellapítani, egy kb. 12*20 cm-es szilikon formám van, abban eligazítom, de nem lesz lapos a kenyér, a szódabikarbónától szépen feljön.
Magdee és a férje nagyon jókat ír, érdemes az ő tanácsaikat megfogadni.
Már egy éve használom az edényt és nagyon szeretjük.
Arra jöttem rá, hogy valószínűleg egyáltalán nem mindegy, hogy milyen típusú is az edény. Nekem egy T. Shop-os Flavorwave Turbo Oven Digital készülékem van. Sokáig nem értettem, miért nem érti valaki, hogy kis légkeveréssel, legnagyobb légkeveréssel. Most már tudom. Az enyémen nemcsak a hőfokot lehet állítani, hanem a légkeverés sebességét is.
A nagynénémnek egy régebbi típusú készüléke van, amin csak a hőfokot és az időt lehet állítani.
Abban pl. egész más ideig kell sütni mint az enyémben.
Úgy gondolom ez lehet az oka annak, hogy míg nekem nem ég meg pl. a kenyerem, másoknak igen, mert sok az az idő.
Nyáron fagyasztott csirkemellet sütöttünk a nagynéném csodaedényében, beállítottam a saját edényemben szokásos 30 percre és 20 perc után sokkal pirosabb lett, mint nálam. Ha tovább hagyom, valószínűleg ehetetlen lett volna.
Egyetértek Magdee férjével abban, hogy gyakran rá kell nézni az ételre és mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hogy az ő edényében mennyi időt igényelnek az egyes ételek.
Egy-két ötlet ami nálam bevált:
- sült krumpli: meghámozom, karikára vágom kb. 1 cm vastagságúra, a felső rácsra teszek egy nyél nélküli teflon serpenyőt - leheletvékonyan olíva olajjal megkenem - beleteszem a krumplit, grill fűszerkeverékkel megszórom, 260°C-on (legmagasabb hőmérséklet) és legalacsonyabb légkeveréssel 20 percig sütöm. Ekkor a krumpli picit felpuffancsosodik, a belseje puha, a külseje ropogós, piros-barna és nagyon finom.
- párolt hal: szintén felső rácsra alufóliába teszek 1-2 szelet fagyasztott halat, megszórom grill halak fűszerkeverékkel, levegőt hagyva összecsomagolom az alufóliát és kb. 15-20 perc 205°C-on. A végén ki lehet bontani a fóliát és legmagasabb hőmérsékleten (260°C) pár percet pirítani.
- bundás kenyér: felső rácson, olajjal kikent nyél nélküli teflon serpenyőben oldalanként 3-3 perc alatt kész a legmagasabb hőmérsékleten.
Mindent meg lehet sütni benne, mint egy hagyományos sütőben is. Összegezve: a fagyott élelmiszereket 205°C-on, a friss húsokat 205°C-on, a burgonyát 260°C-on, a süteményeket 180°C-on vagy 205°C-on sütöm.
Levest főzni még nem próbáltam benne, de pont a légkeverés miatt úgy gondolom zavaros lenne a leves - ha a mosogatás funkcióból indulok ki, ahogy ott keveri a vizet.
Sziasztok!
Szerintem is kis adagok gyors elkészítésére alkalmas ez a szerkentyű. És mivel jóval kisebb a légtere, mint egy tűzhely sütője, ezért természeresen kevesebbet is fogyaszt.
Holle.anyó légy szíves segíts nekem, ha erre jársz. Szóval elkészítettem a tönkölyös kenyér édes változatát már többször is. És még mindig nem az igazi. Én olyan keménységűre gyúrom, mint pl. a csipetkét. Szóval elég kemény. A jénait sem kell kikennem, mert minden gond nélkül meg lehet fordítani. Viszont nem akar átsülni, pedig már 1,5 cm-esre lapítottam. Még laposabbra kell formázni? Esetleg lágyabb kell, hogy legyen a tésztája? Úgy egyébként fini a tésztája. :-)
Köszi.
hát igen...
szerintem elsősorban arra jó ez az edény, hogy ha kevés ételt szeretnél készíteni, akkor nem kell a nagy sütőt bekapcsolni, hanem csak ezt a kicsit...
hogy érted hogy nem kell másik edényt belerakni?
közvetlenül a sütő aljára akarod rakni a káposztát?
az nem lesz annyira jó, mert a légkeverés nem tud működni.
az alsó rácsot tedd bele a főzőedénybe, és arra rakd a hőálló tálat/edényt amiben főzni-sütni akarsz.
szerintem pont ugyanazokat tudod elkészíteni benne, mint egy sütőben
szóval ha a sütőben tudsz töltött káposztát készíteni, akkor ebben a kis sütőben is meg tudod csinálni.
ez nem más, mint egy miniatűr légkeveréses sütő. az az előnye, hogy nem kell a nagy sütőt bekapcsolni, ha az ember csak kevesebb ételt szeretne készíteni.
igen, elhiszem hogy így mutatják, csak hát magától a mosogatószer tuti nem párolog el, max rászárad :((
még akkor is marad rajta, ha az ember nem rendesen öblíti le mosogatás után.
További ajánlott fórumok:
- Hasznos és haszontalan babadolgok, avagy mit érdemes és mit felesleges megvenni a babának?
- Mit gondoltok a suttogó könyvekről? (Suttogó titkai, A suttogó mindent megold...) Érdemes megvenni őket?
- Melyik víztisztító gépet érdemes megvenni?
- Érdemes ilyen olcsó nyomtatót megvenni?
- Emeletes főzőrendszerhez recepteket keresek
- Kapható most valahol Flavorvawe turbo vagy hasonló főzőrendszer újonnan?