Flavorwave Turbo Főzőrendszer - van valakinek? Érdemes megvenni? (tudásbázis)
Szia!
A kukoricát én kuktában főzöm megpucolva, és néhány szép héját a tetejére teszek, sózom és felöntöm vízzel. A kukta fütyülésétől számított 8 perc után lekapcsolom a villanytűzhelyemet. Frankó puha lesz. Szerintem Flavorwave-ben tovább tart.
A napokban pácolt tarját sütöttem a Flavor-ban alsó rácson (rács megkenve) 250 fokon 10 percig oldalanként. Isteni lett!!!! Csak dicsérni tudom a kitalálóját.:D
Miért cikizetek egymást?:(
az egyiknek van türelme, a másiknak nincs a próbálgatáshoz. Meg az alapanyagok sem olcsók.
Magdee párja nagyon jól összefoglalta a szükségeseket.
mistvan2: ez a hülyefüzet fordítása, ha jól emlékszem..., egy szavát se higgyétek el!
már az első ponttal vitatkoznék, hisz a lágy tészta tovább sül, így alulra kerül (legalább is nálunk) és nem max-on,hanem közepesen, a többi marhaságra, meg kár pazarolni az időnket.
Ma egészpipi és rántott zöldségek volt a menű, némi szalmakrumplival.
Jelenleg sülnek a csokis muffinok.
Azért mert nem vagy képes sütni.
Nézd milyen rendes vagy, megtanítalak főzni.
De mielőtt tanácsot adnék, elárulom az a kis könyv amit keresel, irtó szarul van megírva, tuti nem értenéd meg a benne írtakat.
1: ha lágy alap anyagból akarsz csinálsz valamit "tészta" akkor a felső rácsra rakd és 220 fokra
2: ha szilárd "hal filé, fasírt vagy hasonlót" akkor megsütni, bárhová rakhatod és akár max hőre
3: ha vegyes állagú alapból akarsz valamit csinálni, mint például a rakott krumpli akkor 1 tálba és alufóliával kell
4: nyugodtan állíts be max időt, és minimum 3 percenként néz rá, ne hogy leégjen.
ha ezeket betartod akkor minden rendben lesz, mert nem fog leégni, szará aszalódni "ha nem azt akartad", és rosszul sülni meg.
Nem kell feltétlenül olajspray! Van ecseted vagy kenőtollad?, de végszükség esetén az ujjacskáidat is használhatod vagy olajba mártott kéztörlő galacsinnal is bekenheted a rácsot vagy akár a húsokat is:)
korábban meg írták a kitisztított pumpásdezodor flakont is
20-22 cm-es átmérőjüt keress! az simán belefér és még kesztyűvel is ki lehet venni...., jut eszembe első rakottkrumplinkat müzlistálkákban készítettük el, pedig négyen ültünk az asztalnál. Mindenki kivárta azt a 10 percet, amíg elkészült a sajátja:)
most már van több, különböző magasságú, kerek formájú fajansz tálunk, így nem kell egymásra várnunk
Sziasztok!
Régóta olvaslak Benneteket, de még nem írtam.
Van nekünk is ilyen szerkentyűnk.
Próbálgatjuk vagy fél éve, egyre nagyobb örömmel és sikerrel.
A húsok és a köretek profi módon készülnek már, így a sütikkel kísérletezünk.
Tegnap a Horváth Ilona szakácskönyvében leírt kakaós csigát (darázsfészket) sütöttük.
Az első adag, pirítótálcán 8 db, 200-on, 25 percig sütött, kissé kiszáradt.
A másodiknál lejjebb vettük a hőfokot és az időt és félidőben meglocsoltuk pár evőkanál vaniliás cukros tejjel. Hát az olyan finom lett, mintha a nagyikám sütötte volna a spartheltben:)
A receptben írt 60 dkg lisztet gyúrtam be. Sok lett, ment a mélyhűtőbe is jópár tekercs-szelet.
Holnap az itt olvasott (asszem Magdeee) pogit fogom megsütni.
Bármit beletehetsz,ami nem olvad meg hő hatására.Süteményt pl.zománcozott kuglófformában szoktam benne sütni.
Akár lábasban is készítheted,ha nem műanyag a füle,de azért jénaiban esztétikusabb lenne.
jénait?
esetleg tudnál ajánlani valami olcsóbbat jénainál? :D
Szia!
Egy hőálló tálban összerakod az alapanyagokat,így teszed a nagy tálba.
Hali
Kéne valami használható tanács hogy csináljam meg a Rakott burgonyát, mármint hová rakjam az alapanyagokat, rácsról leeshet ha meg a tálba rakom, azt meg nehezen fogom egyben kivenni
Valami ötlet? :D
Üdv. mindenkinek!
Már hetek óta olvaslak benneteket és tépelődtem, vegyem, ne vegyem. A hétvégén rászántam magam és az Auchanban vettem egy Bomann-t halogénes és magasító gyűrű is van hozzá, rácsok, fogó, fedőtartó. Tegnap próba ként ebben készült a vasárnapi ebédünk. Pangasus halfilét tettem a rácsra (nem olajoztam a rácsot) így nehéz volt leszedni róla - de már megtanultam.:D Nagyon finom lett és nem sercegett mint a hagyományos tűzhelyen, nagyon elégedett vagyok. Köretnek a fagyasztott rösztit tettem bele, itt is hiányzott a bekenés, de arra gondoltam, hogy lehet-e ebben sütőpapírt használni mint a hagyományos sütőkben? Akkor nem kellene kenni a rácsot, vagy a párolót. Sajnos olajspray-vel nem rendelkezem, de próbálok szerezni, mert úgy látom nélkülözhetetlen lesz további főzőcskézéseimnél. Recept ehhez a típushoz sincs, igaz van magyar nyelvű leírás és néhány főzési jótanács, hogy milyen ételt melyik szinten hány fok és hány perc. Érzésem szerint ez egy tájékoztató jelleg.
Örömmel vettem az eddigi receptjeiteket és ezúton is köszönöm, hogy megosztottátok velünk. Majd én is próbálkozom és megosztom, ha érdemes lesz.-igaz a sikertelenségünkből is tanulhatnak mások :D:D
Mindenkinek Szia!
Tegnap probáltam ki a főzőedényem, de előtte rátaláltam erre az oldalra. Szerencsém volt, igy rögtön siker élménnyel kezdtem. Szerintem ez egy kis méretű sütő, ha valaki nem igy kezeli kudarcot
-val.Külön köszi Magdee-nak és férjének az okos és hasznos tanácsokért!
Rendben leírom a receptet, de időt sajna nem fogok tudni írni mert túl sok alapanyagot raktam a tál aljába "igen nem volt rács".
én ennyiből csináltam :D
25dkg finomliszt
25dkg búzadara
1L tej
6 tojás
10dkg porcukor
Fogod a lisztet + búzadarát + tejet egybe gyúrod csomó mentesre, azt 1 óra pihenő.
Fogod a tojásokat és ketté választod sárgájára és fehérjére, először a sárgáját habosra vered + raksz bele egy kis cukrot és hozzáadod a masszához aztán a fehérjébe raksz egy csipet sót és, habosra vered de legyen nagyon kemény, ezt is természetesen beledolgozod a masszába, és ezzel vége is az egésznek.
kb annyi masszát rakj a tálba hogy 2 ujjnyi vastag legyen, a tesóm elkövette a legnagyobb hibát berakta az egészet :D és 1 órán keresztül kellett sütni :D, ja igen ha már kezd pirulni állj meg és törd össze a megsült részeket :).
És a por cukor természetesen a végeredményre kell :)
Azt tudom ajánlani hogy folyamatosan légy ott a fűtőnél hogy ne égjen oda.
csá
Kérhetem a receptet? Milyen hőfokon, mennyi ideig, miben sütöd, melyik rácson?
Köszi!
ja, meg még azt nézd meg, hogy minél több tartozék legyen hozzá (pl magasítógyűrű). ez lehet még különbség az "utángyártott" gépek között.
(én a metróban vettem nemrégiben 12ezerért olyat amihez minden van, halogénes, és teljesen jól működik, bár még csak sült krumplit és zsemlét sütöttem benne, de azt már sokszor:))
nyugodtan vehetsz 12ezerért is, nem kell a 30ezres tv shopost:))
(a különbség az árban nyilvánvalóan a reklámköltség, mivel fél napokat nyomják szinte minden csatornán ezeket a tv shopos termékeket)
arra figyelj csak, hogy halogénizzós legyen (nem mind az)
Sziasztok! Rég jártam erre és most nincs időm visszaolvasni. Meg tudnátok mondani, hogy az eddigi tapasztalataitok alapján van-e érdemi különbség (az árán kívül) a TV shopos és a harmadáron kereskedelemben kapható tál között?
Tudom, hogy a fórum elején volt akinek a drága edénye volt, de írogatott olyan is, aki a másikat vette. Van különbség? Vagy nyugodtan meg lehet venni az olcsót is?
Azért is érdekelne, mert most a shopost is akciós áron adják, de nem tudom, meddig.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Sziasztok!
Abban tudtok nekem segíteni,hogy a fagyasztott zöldséget hogyan kell megpárolni? Eddig amit probáltam,minden fincsi lett..egyedül a zöldség nem olyan amilyet elképzeltünk...de elfogyott!!
További ajánlott fórumok:
- Hasznos és haszontalan babadolgok, avagy mit érdemes és mit felesleges megvenni a babának?
- Mit gondoltok a suttogó könyvekről? (Suttogó titkai, A suttogó mindent megold...) Érdemes megvenni őket?
- Melyik víztisztító gépet érdemes megvenni?
- Érdemes ilyen olcsó nyomtatót megvenni?
- Emeletes főzőrendszerhez recepteket keresek
- Kapható most valahol Flavorvawe turbo vagy hasonló főzőrendszer újonnan?