Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Melyik víztisztító gépet érdemes megvenni? fórum

Melyik víztisztító gépet érdemes megvenni? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
nov. 27. 09:35
reverse osmosis a legjobb/magyarul nem tudom a nevet sajnos/,sajat tapasztalat,de lehet otthon nincs ilyen.
88. xxx85
2013. aug. 11. 21:57
Sziasztok.Én csak annyit tudok mondani hogy már sok gépet megnéztem a párommal mert érdekelt a víztisztító berendezés.De maradtunk a Norvis gépénél hisz egy nagyon korrekt és figyelmes cég ami fontos számunkra és persze az is hogy nincsennek elszálva maguktól.Íz és ár a legmeggyőzőbb.Köszönet nekik.
2013. jún. 3. 19:28

Én pár évvel ezelőtt vettem a Healcontól egy víztisztitó gépet.

Nagyon szeretem.

Azóta mindenhez ezt használom. Ebből főzök, ezt isszuk, és a kislányom is nagyon szereti.

Kb. egy hónappal ezelőtt vizsgáltattam be a cég embereivel és még mindig ugyan olyan tökéletesen szűr, és semmi baktérium, szennyeződés vagy vízkő nem található benne.

Ráadásul az ára is sokszorosan visszajött. Mindenkinek tényleg nagy bátorsággal ajánlom.

86. hrzsu (válaszként erre: 79. - Samy38)
2013. febr. 26. 10:07
Amwayes a világ vezető (legtöbbet eladott) víztisztítója. Benne hagyja az ásványi anyagokat vízben (nem desztillált vizet csinál, amihez utólag kell pótolgatni az ásványokat), csak azt szedi ki, ami nem kell.
2013. jan. 14. 14:26
sziasztok.-én ismerem a lux gépet és tényleg nagyon jó, több ismerősöm is használja, de egy kicsit drága.hozzánk jöttek a Norvis cégtől vizet mérni és ugyan azok a bevizsgálási értékei a gépüknek mint a Luxnak és fele annyiba kerül.e mellett döntöttünk és nem bántuk meg mert tényleg jó a gép.
84. Samy38
2012. okt. 23. 13:41
Köszönöm :) Van még valaki aki tudna másfajta víztísztítót ajánlani? Van Valakinek Ökonetes? Az milyen??
2012. okt. 22. 20:57
Lux Hungaria Kft. a cég neve. Van honlapjuk is, van elérhetőség. Kimennek és ingyen bemutatják hogyan működik, mire képes, és eldöntheted hogy szeretnéd-e. De megéri. Az összes Lux termék szuper, ezt garantálom!
82. Samy38
2012. okt. 22. 20:22
A Luxos az milyen melyik cégnél találom?
2012. okt. 22. 17:44

Szia!

Csatlakozom az előttem szólóhoz, nekünk szintén LUX-os van és meg vagyuk vele elégedve.

2012. okt. 22. 16:10

Szia!

Én a Lux-os víztisztítót ajánlanám neked. Nem olcsó, de megéri!!!!

79. Samy38
2012. okt. 22. 16:03
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni tőletek melyik víztisztító berendezéssel vagytok megelégedve??? Ökonetes??? Amvayes??? Vagy?????
2012. aug. 24. 12:20
Ismeritek? www.grander .com
2012. aug. 20. 18:17

AntalValin találtam, hátha segít. :)


Na, megtaláltam a cikket:


"Pár szó a forrásvizekről


Iható-e az ivóvíz? című cikkben írtuk, hogy már az ősember is felismerte, hogy a föld mélyéből feltörő forrásvíz jobban oltja a szomját, mint amikor nekihasal a folyó vagy a tó vizének.


Ennek az az oka, hogy a forrásvíz tisztasága és összetétele felel meg a legjobban az emberi szervezet igényeinek. A cél tehát az, hogy valahogy ezt a vízminőséget produkáljuk.


Amíg nem volt víztisztítóm, minden alkalmat megragadtam, hogy túrázásaim során (minden hétvégén megyek) olyan útvonalat állítsak össze, hogy legalább egy forrás útba essen. Túratársaimmal ellentétben én üres kulaccsal indultam útnak, és teli kulaccsal érkeztem haza. Összehasonlíthatatlan élmény a forrásvíz a csapvízhez, és az ásványvizekhez képest.


A forrásvizeknek van egy olyan csodálatos energetikája és szerkezete, amit semmilyen más víz nem nyújthat nekünk, hisz hordozza a Föld és a természet ősi energiáit, és az összes vizek közül ők a legtisztábbak. Gyönyörű példája ennek a dr. Emoto által elindított fagyott vízkristály fotózás, ami bebizonyítja, hogy még mindig a forrásvizek rendelkeznek a legszebb és legtisztább kristályszerkezettel (az erről készült videót a [link] oldalon tudod megnézni. Van ott egy-két összehasonlítás, mint pl. folyóvíz és forrásvíz kristályai közti különbség.).


Szinte minden felszíni vagy felszín közeli vizünk elszennyeződött az utóbbi 100 évben, csak a forrásvizek nem. Bár ezt már a vízművek is felfedezték, és egyre gyakrabban találkozom erdőjárás közben azzal, hogy a vízmű körbekeríti a forrást, elveszi a szomjazó turistáktól és az állatoktól, rácsatlakozik, klórozza, és hozzácsatlakoztatja a vezetékhálózathoz.


És lehet, hogy ez még csak a kisebbik baj, ugyanis szomorúan kell szembesülnöm hétről hétre azzal a látvánnyal, hogy a források medre tele van szeméttel. Kólás palackkal, csokis papírral, nejlonzacskóval, és hasonló „természetbarát” dologgal. És ezek gyanítom, nem maguktól mentek oda. Miért kell beszennyeznünk még azt a keveset is, ami véletlenül tiszta maradt? Kitől tanultuk ezt mi, és kitől tanulják gyermekeink?


Miért jobb a víztisztító, mint a palackozott ásványvíz?


A megtakarítás miatt! Számoljuk csak ki, hogy egy négytagú családban - akik komolyan veszik az ivást -, mennyi víz fogy el egy évben. Ha fejenként átlag 1,5 liter vízzel számolok, ami kb. 75 Ft-ba kerül, akkor 1,5 x 75 x 4 x 365 = 164.250,- Ft/év, amit elköltünk. Míg egy víztisztítóval 3 - 25 Ft között tudod előállítani a tiszta víz literjét. A legrosszabb esetben is spórolsz évi cirka 100 000 Ft-ot. Ez egy nyaralás ára!

A környezetvédelem miatt! Számoljunk megint egy kicsit, hogy egy négytagú család egy évben mennyi soha le nem bomló, környezetszennyező PET palackkal árasztja el a környezetét: 4 x 365 = 1460 db.! Ezek előállítási ára fedezné 5 éhező kisgyermek egy napi ellátását!

Nem válsz soha meg nem fizetett rakodó munkássá! Gondolj bele, hogy egy évben hány tonnát mozgatsz meg ingyen az ásványvizes palack cipelésével! Ismét számolunk: 4 x 365 x 1,5 kg = 2.190 kg/év. Kell ez a Te gerincednek?

Nem mérgezed magad Phtallátokkal! Minden PET palack olyan anyagból készül, amelyből ki tudnak oldódni ún. ftálsavak, amelyek rákkeltőek és mérgezőek. Ezek aztán belekerülnek az ásványvizekbe és az élelmiszerekbe.

A tisztított víznek még a legjobb ásványvíznél is jobb az összetétele! Ugyanis jobban hasonlít a forrásvízhez, mint a valódi ásványvízhez. (A valódi ásványvizekről előző levelemben olvashattál).


Víztisztító technológiák


Napjainkban a legkülönfélébb víztisztítási, illetve szűrési eljárások ismertek és terjedtek el a gyakorlatban is. Ezeknek a hatékonysága a legegyszerűbb alapvető klórszűréstől a steril desztillált víz minőségig terjed. Nézzük a két legelterjedtebb technológiát:


1. Fordított ozmózis rendszerű víztisztítás


A fordított ozmózis technológiát a NASA fejlesztette ki, és idáig az amerikai hadsereg használta háborús övezetekben, vegyi és biológiai fegyverekkel szennyezett területen ivóvíz előállítására.


Az ozmotikus vízszűrő működése a természetből jól ismert folyamat, az ozmózis elvén alapul. Az ozmózis folyamatában a membrán átengedi az oldószert, de nem engedi át az oldott anyagot. Addig hígul az oldat, ameddig kiegyenlítődik a két oldal ozmotikus nyomása.


A fordított ozmózis során az alkalmazott nyomás segítségével az oldószer préselődik át a membránon, és ez lesz a tisztított víz. A vízvezetékből beáramló vizet a membrán kettéosztja tisztított vízre és a szennyező anyagokban feldúsult maradékra.


A vízminőség kb. olyan lesz, mint egy nagyon steril desztillált vízé.


2. Aktív szén alapú víztisztítás


Az aktív szenes víztisztító készülékek belsejében egy préselt szénszűrő található. Általában az alábbi szennyeződések szűrésére használható:


klór

klórszármazékok

nem oldott anyagok

kőolaj származékok

baktériumok, vírusok

nehéz fémek


A szénszűrés az egyik legrégibb technológia a víztisztítás történetében.


Ezekről az aktív szenes víztisztító készülékekről azt kell még tudni, hogy a vízben lévő "hasznos" ásványi anyagokat vagy egyáltalán nem szűrik ki, vagy csak nagyon kis mértékben. A "hasznos" szót azért tettem idézőjelbe, mert jelenleg komoly vita zajlik a szakemberek, és persze a potenciális vásárlók között is arról, hogy a vízben lévő ásványi anyagok mennyire hasznosak, vagy esetleg károsak az ember számára.


Ugyanis itt van a legnagyobb különbség az aktív szenes, és a fordított ozmózisos víztisztítás között.


Melyik a jobb víztisztítási technika?


Nos, erre a kérdésre nem szeretnék, és nem is lehet egyértelmű választ adni. A kérdés az, hogy Neked mi a fontos? Miben hiszel igazán, milyenek a beszerelési lehetőségeid, no és ami manapság nem elhanyagolható szempont, hogy mennyi pénzed van rá?


Nézzük az árakat először. A legolcsóbbak az aktív szenes víztisztító készülékek, 5-6000,- Ft-tól 20-30000,- Ft-ig terjed az áruk. A legdrágábbak pedig a fordított ozmózis rendszerű víztisztítók. Beszereléssel együtt nagyjából 100.000 Ft-tól indul az ár, a határ pedig a csillagos ég. De tényleg! Horror árakkal lehet találkozni, pedig nem tud semmivel sem többet, mint a 100 000 Ft-os társa. Érdemes nagyon alaposan körülnézni annak, aki fordított ozmózisú víztisztítót szeretne, mert a legmagasabb áron értékesített készülékek a különböző többlépcsős ügynöki hálózatok víztisztító készülékei, semmivel sem nyújtanak többet, mint egy nem ilyen rendszerben értékesített készülék. Azonban a többszintű jutalékrendszer miatt igen magas árakat kénytelenek érvényesíteni a gyanútlan vásárlók felé. Ne hagyd magad megtéveszteni! Egyedülállóan jó minőségű készülékekkel kecsegtető, 3-5 éves garanciát ígérő ügynökök helyett nézz körül inkább az interneten. 50-100%-os megtakarítással ugyanilyen minőségű víztisztító készülékeket lehet találni pár perces kereséssel.


Az anyagi szempontokon túl egy másik fontos tényező az, hogy miben hiszel: az ásványi anyagoktól teljesen mentes steril desztillált vízben, amihez utólag adagolnak egy ásványi anyag kapszulából némi sót, hogy ne legyen teljesen „halott” a víz, vagy abban a vízben, ami tartalmazza az ivóvízre jellemző ásványi sókat, viszont nem biztos, hogy annyira steril.


Amennyiben el tudod fogadni azt, hogy olyan vizet igyál amelyben - az ÁNTSZ által kötelezően előírt utánsózó patron használatával is - alacsonyabb az oldott ásványi anyag tartalom, akkor mindenképpen jobb választás a fordított ozmózis rendszerű víztisztító készülék.


Amennyiben viszont jobban szeretnél a természetes vizekhez közelebb álló szerkezetű, „magasabb” (300-400 mg/liter) ásványi anyag tartalmú vizet, akkor egy aktív szenes víztisztító készüléken gondolkozz el inkább.


A lényeg az, hogy bármelyik víztisztítóval tisztított víz lényegesen jobb, mint a csapvíz, és sokkal jobb, mint bármelyik palackozott ásványvíz.


Mindenesetre az érdekes, hogy amióta megjelentek a piacon víztisztítók, az ásványvíz lobbi (Magyar Ásványvíz Szövetség), és a Vízműves lobbi (Magyar Viziközmű Szövetség) egymásnak ugrott nemrégiben. Akit érdekel ez a téma, az csemegézhet az alábbi linkek között:


Csapvíz, vagy inkább üveges ásványvíz?


A Magyar Viziközmű Szövetség visszautasítja az Magyar Ásványvíz Szövetség vezetékes vízre vonatkozó kritikáit.


Vízharc: a flakonok a csap ellen


A műanyag palack mérgezi az ásványvizet?


Az én választásom


3 éve tanulmányozom a víztisztítókat. 3 év után most találtam meg az igazit.


Amíg kerestem-kutattam, sok olyat találtam, ami kiváló lett volna, ha:


nem olyan nagy

nem olyan drága

nem kellett volna szétzúzni hozzá a konyhám felét, hogy be tudjam építeni

nem lett volna olyan drága hozzá az alkatrész, és a cserélhető szűrők

jó lett volna az általa készített víz íze

forintban is ki lehetett volna fizetni, nem csak euróban

nem lett volna olyan rámenős és erőszakos az ügynök!


És még sorolhatnám. Aztán egyszer csak megtaláltam. Éppen az okinawai bennszülöttek irreálisan magas életkora után kutakodtam az interneten, amikor egészen véletlenül akadtam rá az ’okinawa’ szónak köszönhetően. Ugyanis ez a víztisztító okinawai Sango-korall kristályokat tartalmaz.


A dél-japán Okinawa korallszigetek lakóinak különösen magas a várható életkoruk, átlagosan mintegy 105 év. Ennek a világszerte egyedülálló jelenségnek az egyik magyarázata az ún. Sango-korallok szervezetre gyakorolt hatásában rejlik. Ezek a korallok, amelyek az ősóceán legprimitívebb mikroorganizmusai közé tartoznak, tudják az ásványion-tartalmat, és a pH-t szabályozni, illetve normalizálni.


Persze azonnal elkezdett érdekelni ez a víztisztító. Úgyhogy jobban utána néztem.


A korallokon kívül van még benne egy:


mikro-szivacsos szűrő, ami leszűri a szilárd szennyeződéseket, és a nehézfémeket

aktív szenes szűrő

ásványi szűrőréteg

mágnes gyűrűkkel ellátott szűrő rész

pi mag, aminek azt köszönhetjük, hogy a vizünk nem csupán tisztított víz, hanem pi víz is lesz egyben, aminek kiváló élettani hatásait azt hiszem nem kell bemutatnom.


Ezen kívül:


megköti az enzimeket,

szűri a gyógyszermaradványokat,

más az élettani hatása, mint a többi víztisztító által készített vizeknek, mivel élő vizet produkál, nem csak „halott” tisztított vizet,

nem kellett széttúrni a beszerelés miatt a konyhát, mivel kicsi, és elfér a konyhapulton, mégis 2 liter vizet letisztít nekem kevesebb, mint 10 perc alatt,

hordozható, tehát levihetem a nyaralóba is, és nem a palackokat kell cipelnem,

olcsóak hozzá az alkatrészek,

és nem utolsó sorban rendelhető mellé egy optimalizáló, amely megnöveli a vizünk oxigén tartalmát, ami nagyon jó hatással van a sejtjeinkre (dolgozik még a rákos sejtek ellen is, úgyhogy kiváló kiegészítő terápiája a rákgyógyászatnak).

A pimag Vízszűrő rendszer mindössze 31.094,- Ft, a pimag Optimalizáló pedig 52.656,- Ft. Szerintem ez nagyon baráti ár, és nem kell egyszerre megvenni, külön-külön is rendelhető."

2012. aug. 20. 18:11
Mi Nikken PiMag-es víztisztítót használunk, és hihetetlenül jó. :)
2012. aug. 6. 06:04

A víztisztítókat szerintem kibeszéltük. Előny há

trány van ott is...

A lúgos vízről viszont annyit hogy az a savas gyomor ellen jó. Ugyanakkor a túl sok sav a rosz táplálkozás egyik tünete. A lúgos víz a probléma egyik tünetét oldja meg miközben a probléma ott marad.

Sajnálatos hogy nálunk nem a problémát oldják meg sokan hanem a tüneteket kezelik. És pontosan tudjuk hogy aztán hosszú távon a probléma akkor még komoyabb bajjal jön elő...

De ajánlom a fórum végigolvasását mindenkinek mert kicsit talán árnyalja a képet a víztisztítókról. Mert ez is olyan mint a Bazi nagy görög lapgziban a bácsika aki az ablaktisztítóval gyógyított mindent! :)))

Érvek és logikus gondolkzás! Nem csodavárás és hátrányok nélküli előnyök. Ez a lényeg!

74. rusnyi (válaszként erre: 73. - Cikicakk)
2012. ápr. 18. 18:28
A mienk nem fogyaszt áramot a víznyomását használja és csak a szűrőket kell benne cserélni évente.Nincs ami tönkremehet benne:D Viszont nincs benne se hormon se klór se semmi rossz ami a csapvízben és még lugos is :D Viszont ugye milyen jó a lugos víz ?Csomó jó dolgot csinált nálunk is nekem még a fejfájás is ami elmúlt.
2012. ápr. 18. 01:17
Én a mágneses pálcát használom.Igaz nem gép,de kifejezetten finommá és ihatóbbá teszi a vizet.Két literes üvegbe beleállítva,20-30 perc alatt magnetizálja,ionizálja a vizet.Jó a gyomorfekélyeseknek,erősíti az immunrendszert.Én már 8 hónapja azt iszom, a párom is, sőt a 15 éves fiam is.Párom azelőtt néha úgy felfújódott mint a lufi és kő kemyény volt a hasa.Fiam 185cm 15 és fél éves, és 60 kg.Mióta a vizet issza,nem volt bteg,előtte elég beteges voltIgaz, hogy hízni nem sokat tudott,cirka 2 kilót, de állandóan mozgásban van.Nekem a víz ivás óta le lehetett tennem a ranitidin nevű gyomortablettát,Megint ihatom a kávét,mert már nem ég a gyomrom.Ami még is a legjobb benne, hogy nem gép,nem fogyaszt ármot, és még az ükunokáink is használni fogják.
72. rusnyi (válaszként erre: 71. - Skyli)
2012. ápr. 17. 17:58
Nekünk is fordított ozmózisos gép van.Van rajta szinte minden ,mert én lúgos vízet akartam inni :D.Nagyon jó és még fogyni is sikerült tőle igaz nem 2 hét alatt hanem 1 év alatt szépen lassan fogyogatott le rólam :D.
71. skyli
2012. márc. 17. 23:35
[link] ilyen alacsony keménységű vizet milyen szűrő tud előállítani? (4PPM) Én szeretnék venni fordított ozmózisost, az tűnik a legjobbnak, de nem tudom melyik a legjobb. Ár/értékileg és minőségileg? Meg lehet benne energetizáló és a bacik ellen uv is ha az fontos. bár a klóros csapvízben nincs, nem?
70. erika13 (válaszként erre: 69. - Kanalasorvosság)
2011. dec. 23. 06:19
Én sajna pont erről nem találtam benne véleményt, ezért is tettem közzé az enyémet.:-) Kellemes ünnepeket kívánok!:-))
69. Kanalasorvosság (válaszként erre: 68. - Erika13)
2011. dec. 22. 14:09

Szerintem inkább csak kibeszéltük a témát :)

Akit érdekel és végigolvassa a hozzászólásokat az végülis minden kérdésére megtalálhatja a választ :)

2011. dec. 22. 10:13
Tévedtem, erre se jár senki, de azért leírom, hátha majd a későbbiekben valakit érdekel a tapasztalatom. Megvettük az aquaphor nevezetű víztisztítót, első benyomásra nagyon tetszik. Vannak hibái, legalábbis egy, ami már az összeszerelésnél előjön,ez nem más, mint az egy darab műanyag alkatrész. Ettől függetlenül, a víz nagyon finom, nincs mellékíze és szaga. Mielött bárki belémkötne, jelezném, hogy direkt aktív szénszűrőset választottunk, mert nincs szükségünk arra, hogy mindent kivonjon a vízből és 70-100-200 ezreket sem akartunk rákölteni. Ha valakinek kérdése van szívesen válaszolok rá, írjon privit. Üdv: Erika
2011. dec. 16. 10:43
Sziasztok! Látom ide azért néha benéz valaki. Talán nekem is tudna segíteni. Én egy aquaphor márkájú víztisztítót néztem ki. Van valakinek tapasztalata ezzel a fajtával? Előre is köszönöm!
66. Kanalasorvosság (válaszként erre: 61. - Sirga)
2011. dec. 2. 21:19

Az ízlelőrendszerünk úgy működik hogy ha ugyan azt az ízt isszuk rendszeresen és nem tulajdonítunk neki ízbeli jelentőséget akkor megszokjuk. De a szaglórendszerünk is így működik.(na jó kicsit bonyolultabb de nem mennék bele)

Vagyis ha egy jó ideig azonos vizet iszol akkor íztelennek érzed egy idő után! Vagyis gyerekkorod vizét is ihattad :)


A másik ami fontos hogy agyunknak van egy olyan rossz tulajdonsága hogy szeret besorolni sokmindent a szeret-nem szeret skatulyába.

Ha nem figyelsz rá oda akkor az érzelmed tönkreteszi az egészséged az eszed kárára!

magyarán ne az alapján dönts hogy "érzelmed alapján" ízlik-e a víz hanem hogy az egészséges-e!

Hisz ha ami nem ízlik rossz ami ízlik az jó lenne akkor rengetegen még csak zöldséget sem ennének elenben egész nap péksütit, mekis kaját, chipset és csokit ennének és 35 évesen 180 kilósan elvinné őket a szívroham!

Ha visszaolvasol leírtam a véleményem sokfajta víztisztítóról de mint ahogy a víz ízénél úgy itt is a logika alapján érdemes vizet választani.

Hisz az ízét valószínű pár hét után nem fogod érezni semelyik enyhébb ízű víznek de az egészségedre drasztikus hatással lesz, bármelyiket is választod!


Dönts az eszeddel és az érzelmeidet ne engedd hogy beleszóljanak!!!!!


És utolsó jótanácsnak azt mondhatom ha valamelyiket agyon dícsérnek és a "mellékhatásokról" nincs szó az gyanús!

De ha csak csapvizet iszol az bár nem a legjobb megoldás de sok bajod nem lehet belőle! Szóval ha bizonytalankodsz inkább hagyd az egészet a fenébe :)

65. Sirga (válaszként erre: 64. - Mayahh)
2011. dec. 2. 10:58
Köszönöm válaszod! Sajnos ekkora összeget nem tudok ráfordítani. :( Most találtam egy Water Plus nevű gépet, erről mi a véleményetek?
64. Mayahh (válaszként erre: 56. - Sirga)
2011. nov. 21. 20:18

Kedves Sirga!


Mindenképp fordított ozmózisu tisztítót vegyél,ha rászánod magad!Be is vizsgáltathatod azt a vizet,amit készít a gép,ez a legbiztosabb!Az ásványi anyag hiányáról,amit ez a rendszer kiszűr,ne félj,mert ezeket az anyagokat táplálékkal kell bevinni a szervezetünkbe.Amennyit a vízeink tartalmaznak,egy hangyának is kevés lenne talán.:-)A kancsót felejtsd is el,mert ennyi erővel akár egy gézlapot is tehetnél a csapodra,annyit az is kiszűr.:-)Mi bevizsgáltunk elég sokat,én is így választottam.Magyarország 100,az EU 50 egységnyi "szennyeződést engedélyez",ha ennél több van abban a tisztított vízben,amit bevizsgáltatsz,akkor ne vedd meg!Remélem tudtam segíteni!

63. Kanalasorvosság (válaszként erre: 62. - Hilike)
2011. nov. 15. 21:47

Mondjuk mindenre igaz így erre is hogy tudod hogy mi a hátránya és mivel kell vigyázni az adott termék kapcsán! Ha tudod akkor utánanéztél alaposan. Ha csak előnyeit ismered akkor nem!

A gyártó mindig a szépet és a jót írja le! A tudatos vásárló legyen alapos!

Természetesen az előnyök-hátrányok mérlegelésével nem vonom kétségbe hogy a számotokra legjobbat meg tudtad találni!

62. Hilike
2011. nov. 15. 16:49

Sziasztok!

Nálunk a szomszédban szereltettek be fordított ozmozis rendszrerrel működő tisztítót. Az akkor épp született gyerkőcnek már simán a csapból adták a tisztított vizet!!! Ennek kapcsán búzdultam fel én is. Kihivattam őket, bemutatták a gépet és nem teketóriáztam megvettem. Azóta nem cipelem a palackozottat (nem is javaslom senkinek), és nyugodt szívvel iszom a vizet. Ja és abból főzök is. Még a teának is tök jó íze van. Sokat keresgéltem és sokat informálódtam előtte egyébként én is. Ők meggyőztek és nem bántam meg! A zuhanyzóra én már korábban tettem fel szűrőt a sok klór miatt, mert az én kisfiam is ekcémás. Hozzáteszem ettől nem gyógyul meg, de kíméli a bőrét és nem irritálja. Nyugodt szívvel ajánlom a kedves fiatalembert, aki kinnt volt nálam. :)

61. Sirga (válaszként erre: 60. - Kanalasorvosság)
2011. nov. 12. 19:20

Köszi! :)

Két oka van annak, hogy gondolkodom a vásárláson: az egyik természetesen az, hogy sok helyről hallani, milyen koszos víz jön a csapból. A másik az az egyszerű tény, hogy gyerekkoromban imádtam a csapvizet, most meg alig bírom lenyelni - egész más az íze(és nem hiszem, hogy az ízlésem ennyit változott volna).

Köszönöm, utánanézek!

60. Kanalasorvosság (válaszként erre: 59. - Sirga)
2011. nov. 12. 19:15

Két dolog:

1. Írd be a keresőbe hogy víztisztító és teszt. Rengeteg hasznos tanácsot találsz és rájössz hogy a víztisztítóknak bőven van hátrányuk és ha teljesen ilyet használsz akkor fokozottabban kell bevinned ásványi anyagot mert a szűrők sokszor durván az egészségügyi határérték alá viszik ezek szintjét. Ugyan olyan veszélyes mintha csak egyfajta ásványvizet innál. Ami meg 100%-ban kiszűri a klort ott emiatt iszonyat gyorsan szaporodnak a baktériumok a pohárban, bödönben stb...Mindegy, sok van...

2. Azt is hozzátenném amit egy régebbi hozzászólásomban írtam! Én a tisztított csapvízből csak mértékkel iszom. Az hogy a víznek íze van egyáltalán nem rossz! Aki már ivott tiszta forrásvizet az tudja hogy annak is van enyhe íze! Csak mostanában divat harcolni minden anyag ellen ami a vízben lehet! Szoktam ásványvizet is inni de van otthon ugye víztisztítónk és gyakran egyszerűen csak csapvizet iszok.


Szóval ajánlom hogy olvass utána milyen hatása van ha csak egyfajta ásványvizet iszol, mit szürnek ki és mennyire a víztisztítók valamint a csapvíznek. Nagyon tanulságos hogy valójában nem jó és rossz között választ az ember hanem előnyök és hátrányok között.

Szóval csak óvatosan.

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook