Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

336. luice
2008. júl. 7. 07:15
Na szóval képzeld el tegnap előtt ettem kölest tegnap hajdinát,aminek az lett az eredménye hogy rosszul lettem.Na most elvileg nem tartalmaznak glutént de kiderült hogy olyan helyen csomagolják ahol buzát stb.Na most vagyok bajba mert ezek szerint mostmár ezeket sem ehetem.Tehát marad a puffasztott barna rizs és a főzött ebédre.Ez viszont a diétába nem tul jÓ?na most mi van???
335. luice
2008. júl. 7. 06:46
Hát most rosszabbul vagyok nem tudom hogy azért-e mert emeltem a grapét vagy hát most egy kicsit többet cigiztem.Zsuka ha nem eszem olyat ami a gombának jó ugy nem tud vissza szaporodni ugye?mert enni csak ua eszem,ugy hogy nem tudom mi ez.A cigi befolyásolja?
334. luice (válaszként erre: 330. - Cszsuka)
2008. júl. 5. 10:35
Ja irod a sárgaborsó lisztet.Na a vércsoportnál leirtad a sárgaborsó TILOS.Na most légy okos!?Elvileg a kukorica és a rizsliszt marad.Na??????Ilyenkor mi a helyzet?
333. luice
2008. júl. 5. 07:55
Kishegyes hogy vagy?
332. luice
2008. júl. 4. 07:27
Tofut már az elején lehet enni?
331. luice (válaszként erre: 330. - Cszsuka)
2008. júl. 4. 07:26
Kár hogy hétfőig nem leszel.Bár már második napja alig esik jó felkelni,reméllem a gyóyg jele.
330. Cszsuka (válaszként erre: 328. - Luice)
2008. júl. 3. 20:52

Van még sárgaborsó liszt, amit (vcs. szerint nem tudom) ehetsz szerintem és nagyon finom.

Tofut most is ehetsz, nagyon jó tojásrántotta utánzatot lehet belőle készíteni:

Hagymát összeaprítasz, megpárolod olajon vagy zsíron, aztán ráteszed a villával összetört tofut, 2-3 perc sütés után megsózod, megszórod snidlinggel, ha van, meg kurkumával, attól lesz sárga. Isteni.

329. Cszsuka (válaszként erre: 328. - Luice)
2008. júl. 3. 20:49

Az a baj, hogy a kukoricának magas a szénhidráttartalma. De majd szépen lassan vezeted be, és kész. Valamit kell enni. Lehet, hogy ezt a doktornőtől kellene megkérdezned. Azért mégiscsak belgyógyász, nem?

Most hétfőig nem leszek, jó gyógyulást!

328. luice (válaszként erre: 327. - Cszsuka)
2008. júl. 3. 19:38
a fejfájáshoz inkább az éhséget kötném mert utánna ettem persze a szokásosat zöldség és puff rizs és azóta tök jól vagyok.3 hét mulva kell vissza mennem.Nem azért kérdeztem a sütit mert már most enném hanem hogy a későbbiekben miket jó ha beszerzek.Hát nem tudom hogy lessz a lisz mert nekem a kukorica liszt van meg a fehér rizs lisz és ennyi.A kukorica liszt miért nem jó?Én az éhségtől rosszul vagyok!!!!!
327. Cszsuka (válaszként erre: 321. - Luice)
2008. júl. 3. 14:56
Én a helyedben a 4. héten kezdeném. Ezeket az orvos mondta, vagy minden infót tőlem kérdezel? Mikor kell újra menned? Ezt a probiotikumot tőle is jó lenne megkérdezni. Nem azért, mert nem vagyok biztos a dolgomban, hanem mert kíváncsi vagyok, hogy ő mit mond.
326. Cszsuka (válaszként erre: 322. - Luice)
2008. júl. 3. 14:53

Ne aggódj, nem vagy túlirtásban, hiszen a te kúrád messze nem olyan drasztikus, mint az enyém volt.

A fejfájáshoz nem a grapénak, hanem a gombapusztulásnak lehet köze. Ettől nem kell megijedni, ki kell bírni sajnos. Az elpusztult gomba toxinként, méreganyagként kering a szervezetben, amíg ki nem ürül. Ezért fájhat a fejed.

325. Cszsuka (válaszként erre: 324. - Luice)
2008. júl. 3. 14:51

A doktornő kissé megkavarta a dolgokat. Van nálunk egy psyllium nevű és egy BWL-3 elnevezésű béltisztító. Az egyik nagyon durva, inkább azoknak való, akik nagyon szorulásosak. A másik enyhébb, az lenne neked való. Ez a Psyllium. Lehet, hogy más gyártótól is van, próbáld meg. Ez nem kifejezetten hashajtó, hanem béltisztító. Leszedi a bélfalról is a lerakódásokat és fokozza a bélmozgást. Ezt rögtön a kúrával szoktuk kezdeni. Még talán most sem késő, ha megpróbálod.

Én édesítőnek a Glukonont használtam. Valójában nem létezik tökéletes édesítő, mert mindegyiknek van valami hátulütője, de talán ez a leghasználhatóbb és a család is eheti, nem vesznek észre semmi különbséget.

Legalább az egy hónapot ki kellene várnod a sütikkel, mert egyrészt kukoricásat egyáltalán nem kellene enned egy darabig még a kúra után sem.

Ezen kívül pedig egy idő után már nem hiányoznak, s kár lenne a szervezetet megbolygatni. Ha elég sok időt vársz ki, akkor meg tudod úgy enni, hogy nem akarod az egész tepsivel magadévá tenni...:)

A szőlőcukor nem jó, mert a sima kristálycukor egyik összetevője. A másik a gyümölcscukor. Ezért nem szabad gyümölcsöket sem enni, csak olyat, ami savanyú.

324. luice
2008. júl. 3. 14:36
Na most megint jó sokat kérdezek.Utánna már nem is szedtél gombaölőt csak 3-4 hétig?Nekem azt mondta a lászló M amikor még nála kezdtem hogy azért fontos a hashajtás hetente mert az elpusztult gomba bent marad és még rosszabbul érzem majd magam.Ez igy van?Mert én azt sem szivesen csinálnám.És kb mikor kezdtél el édeset enni nem cukorra gondolok de pl a kávét mivel iszod egyáltalán milyen édesitőt használsz?A szőlőcukor majd jó lessz?És sütit mikor ehettél?
323. luice
2008. júl. 3. 13:44
3 lessz.Lehet hogy semmi köze a grapenak hozzá de nagyon fáj a fejem
322. luice
2008. júl. 3. 13:37
Mi van ha tul irtom őket?Honnan tudom meg hogy nem-e tulirtásban vagyok?
321. luice (válaszként erre: 320. - Cszsuka)
2008. júl. 3. 13:11
szerinted én mikor kezdjem a probiotikumot?2hete tartom a diétát hát hogy szigorú-e döntsd el(zöldségek körettel),olajfa capsz,zea keverék(Lósóskamag,tölgyfakéreg,apróbojtorján,borsmenta,orbáncfü),lecitin,dohányzom.
320. Cszsuka (válaszként erre: 318. - Luice)
2008. júl. 3. 12:45
Tényleg nem jó, ha túlságosan kifogynak, ezért a mi terápiánkban 2-3 hét a pusztítás, amíg el nem fogy a gombaölőszer. Utána pedig egyéntől függően a 3. vagy negyedik héten érdemes a probiotikumot elkezdeni. Ez segít az egyensúly megteremtésében.
319. Cszsuka (válaszként erre: 317. - Luice)
2008. júl. 3. 12:43

A 3x5 cseppet nyugodtan szedheted, s pár nap múlva 3x10, aztán megint pár nap után 3x15.

Igen, a grape gombaölő és egyéb baktérium ölő. Ha elfogy az egy üvegnyi, ne szedd tovább, de jó, ha van otthon és a zöldségek, húsok öblítővizébe teszel 10-15 cseppet, abban állni hagyod egy húsz percet, s csak azután dolgozod fel. A grape nagyon sok mindenre jó. Amikor nagyon fáj a gyomrod vagy a hasad - vagyis emésztési gondod van, kúrától függetlenül is lehet 2-3x10-15 cseppet bevenni. Ha fáj a torkod, közvetlenül a nyelvedre is cseppenthetsz 1-2 cseppet, csak akkor utána ne igyál. Herpeszre, aftára, fogínygyulladásra kiváló. Vagyis, ahol vírus, baktérium okozza a gyulladást.

A Q10 téged energetizál, a gombának nincs benne semmi fontos, tán el sem ér odáig. Csupán azért érdemes megvárni ezt az első két hetet, mert ha tele van trutyival a szervezet, kevésbé tud hasznosulni. Van azonban, aki nagyon beteg, annak rögtön a kúrával együtt kell kezdeni.

A lecitin jó. Segít gondolkodni.

318. luice
2008. júl. 3. 12:37
És mi van ha tulirtod őket?Valami olyasmit is olvastam hogy az sem jó
317. luice (válaszként erre: 316. - Cszsuka)
2008. júl. 3. 12:06
elkezdtem a grapét de csak napi 2-szer 3 cseppel merem félek a beleim miatt.q-10-ből a 30 mg-osat vettem.Ez nincs jótékony hatással a gombákra?Mellette szedem a lecitint napi 1.Igy jó?A grape gombaölő?Lehet átállok a napi 2-ször 5-re.Az a baj hogy nagyon fájogat a fejem.
316. Cszsuka (válaszként erre: 315. - Luice)
2008. júl. 3. 11:32

Hogy elég-e, az később kiderül, de én a helyedben szedném mindenképp. Valami kell!

A Q10-et elkezdheted szedni! Hány mg-osat vettél? 20 mg-osból lehet, hogy kelleni fog napi kettő. Szerintem a 30 mg-os a legideálisabb a te esetedben, de létezik 99 mg-os is, ha nem hatna eléggé. Az első doboznál nem biztos, hogy mindjárt érzed a hatását - de lehet. Általában eltelik 1-2 hét, mire hatni tud. Akkor már nem leszel fáradt.

315. luice (válaszként erre: 314. - Cszsuka)
2008. júl. 3. 09:09
Szóval az olajfa mellé szedjem a grapét ugy már elég? vettem ma q-10-et azt is elkezdhetem szedni?
314. Cszsuka (válaszként erre: 313. - Luice)
2008. júl. 3. 08:27

Ha a gomba nem kap elég táplálékot, akkor minden energiatartalékát arra fordítja, hogy életben maradjon, ezért nem szaporodik, csak úgynevezett pihenő üzemmódban van. Azért kell egyidejűleg irtani is a gombát, mert ha nem teszed meg, soha az életben nem keveredsz ki: vagy örökre diétán kell maradnod, hogy jól érezhesd magad, vagy felhagysz a diétával és visszajönnek a tünetek. Ezért sulykolom folyamatosan, hogy ha nem használod a grapét sem és nem használsz egyéb gombaölőszert sem, akkor sokkal tovább fog tartani az egész.

Amikor a táplálkozásodat átállítod, a szervezet hiánytüneteket produkál a megszokott ételek hiánya miatt. Ezért vannak a rosszullétek. Ez egy idő után elmúlik, leginkább az alkohol elvonókúrához lehet hasonlítani. Ám, ha nem pusztítod ki azokat a gombákat, akiknek erre szüksége van, bármikor megeszel egy falat ilyen ételt, utána azért leszel rosszul, mert a gomba örömében elkezd szaporodni és újra megtámadja azokat a szerveidet, amik már valamelyest lenyugodtak.

Először én is egy biorezonanciás doktornőnél kezdtem, s táplálkozási terápiát meg olajfát írt elő, de nem mondta, hogy tulajdonképpen mivel is állok szemben. Ezután még jó fél év múlva találkoztam ezzel a terápiával, ami végülis segített.

Ez azonban nem zárja ki, hogy más megoldás nincs, de elég sok észérv szól mellette.

313. luice (válaszként erre: 311. - Cszsuka)
2008. júl. 3. 08:05
Ha tartom az eddigi diétát (zöldségek,puffasztott rizs-barnából)nem szaporodhatnak ugye?Az hogy én rosszabbul vagyok ők még nem szaporodnak?Ezt az eggyoldalu táplálkozást ők nem szokják meg?
312. luice (válaszként erre: 311. - Cszsuka)
2008. júl. 3. 07:08
A tegnapi nap elment.Reméllem minden nap egyre könnyebb és könnyebb lessz.Csak ma reggel allig esett jó felkelni,most is álmos vagyok.
311. Cszsuka (válaszként erre: 308. - Luice)
2008. júl. 2. 21:37

Nem, nem mondom, hogy ne figyelj a tünetekre, mert tudom, hogy nagyon sz*r érzés. Ettől függetlenül elfoglalhatod magad, hogy hátha el tudod terelni a figyelmedet...

Milyen volt a mai nap? (A rosszullétet kivéve)

310. Cszsuka
2008. júl. 2. 21:35

Luice és Marcsi!

Vízivás:

Amikor a szervezet vízhiányos és elkezded neki adni a vizet, akkor szomjas leszel és elkezdesz állandóan pisilni, egészen addig, amíg a szervezet fel nem töltődik sejtszinten is.

Persze, a löttyök után senki nem szomjas, mert igazán nem tudsz kivenni belőle hasznos vizet. Ilyenkor jön elő, hogy folyton éhes vagy, mert megkeveredik a szervezet.

Ugyanakkor az ásványvíz nem az igazi állandóra, mert azokat terápiásan fajtánként egyes betegségekre két heti fogyasztásra ajánlják - a bennük lévő ásványi és egyéb anyagok miatt.

Legjobb lenne, ha otthon lenne egy R/O víztisztító, de aki nem teheti meg, az vagy váltogassa az ásványvizeket átmenetileg, vagy vegyen pí-vizet.

Szóval, Marcsi, ezt próbáld meg elmagyarázni a lányodnak. Nálunk, miután megvettük a víztisztítót, mindenki rászokott a vízre. Azelőtt az én HETI adagom jó, ha kitett 2 dl-t, de más folyadék is max. leves volt, ha főztem. Szörnyű...- nem?

309. Cszsuka
2008. júl. 2. 21:28

Hogy mit védünk ki és mit késleltetünk, ki tudja? 1. De amilyen tüneteim voltak, simán lehetett volna nyirokrákra gyanakodni. Elmúltak a nyirokcsomó megnagyobbodásaim, amire az orvos azt mondta, hogy örökre itt marad és negyedévente járnom kellett az onkológiára. Mostmár csak évente járok nőgyógyászhoz, mint minden normális nő.

2. Az allergiámra azt mondta az orvos: szedjem az allergia gyógyszert és éljek boldogan. Nem szedek allergia gyógyszert, nem vagyok allergiás - és boldogan élek.

3. A pajzsmirigyem összevissza működött és göböket tapintott a nyakamon az endokrinológus. Ma már rendesen működik és nincs göb.

4. Fele hajam kihullott és nem nőtt. Azóta visszasűrűsödött.

5. Májnagyobbodásom volt. Legutóbb az endokrinológián diktálta a doktornő, hogy a májam rendes méretű.

Hát, igen, én azt hiszem, késleltetem a halálomat...

308. luice (válaszként erre: 305. - Cszsuka)
2008. júl. 2. 18:02
Bocs de akkor még nálam nem jelent meg.Hát igen most már napi 3-l simán kivánom szinte állandóan iszom.Olyan jó hogy vagy nagyon sokat segitesz.Hát jól elment a nap addigsem voltam itthon.Reggel egy kicsit szarul voltam na de olyan 1 óra után nagyon szarul zsibbadt még a fejem is.Ne mond hogy ne figyeljek a tünetekre mert ezt nem lehetett nem észre venni.Egyébként ha valaki candidás ugye sok betegséget kaphat (bélgyulladás és sorba az egész solyosig),de ezzel hogy mi teszünk ellene ezt kivédjük vagy csak késleltetjük?
307. marcsi1967 (válaszként erre: 306. - Cszsuka)
2008. júl. 2. 16:50
Példát mutatok a viz ivásban, naponta 2 liter ásványvizet iszok, reggel gyümölcslevet, de hiába mondom hogy igyon vizet, azt mondja csak szomjas lesz töle, egy kamasz gyereknek nehéz megmagyarázni, hogy a viz az egézséges.Mondjuk én is kb. 1 éve iszom vizet, volt tavaly egy szivmütétem, és szinta azóta ha tetszik nekem ha nem megiszom a 2 liter vizet. Most már nem esik nehezemre, de eleinte nem volt könnyü.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook