Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

876. luice (válaszként erre: 875. - Melcsi76)
2008. aug. 24. 08:07
Igen elvileg a tisztulás jele lenne de ez engem is mindig megzavar.Hogy érted hogy valami nem stimmel?Ne ijesztgess!Ennél a vizsgálati módszernél igen az a roszz minnél kisebb az érték,állitólag 50 alatt már nagyon rossz.De a te állapotodban szerintem még bőven az felett vagy.Nagyon érdekes amit irsz nagyon kiváncsi vagyok a holnapi eredményedre most egy kicsit magamra emlékeztetsz ugy az eleje körül.Szerinted Zsuka???
875. Melcsi76 (válaszként erre: 874. - Luice)
2008. aug. 23. 23:45

Örülök, hogy jó napod volt, rád fért már egy kis kikapcsolódás...

Remélem annak a jele, hogy tisztulok!

Ezekszerint ha kevesebb a candida szint az a rossz, ez meglepett!

Tényleg egyre jobban izgulok, "remélem" beigazolódik a gyanum és nem állítottam fel rossz diagnózist, ill. remélem nincs ennél nagyobb bajom, mert valami nem stimmel és a tüneteim is candidára utalnak.

Hétfőn már okosabb leszek.

Igazatok van ezt nem lehet szakember felügyelete nélkül össze-vissza csinálni, mert annélkül többet árthatunk.

Eleinte azt hittem, hogy egy síma diétával meglehet szabadulni a candidától, de sikerült felnyitni a szemem és rá jöttem a segítségetekkel, hogy nem ilyen egyszerű leküzdeni ezt a betegséget...

874. luice
2008. aug. 23. 20:32
Na megjöttem.Tök jól éreztem magam szinte nem is voltak tüneteim igaz megint sok volt a cigi hisz a sok jó kaja helyett én rágyujtottam.Lehet lessz is böjtje holnap de le sz....-om.Ma jól éreztem magam és kész.Már unom hogy mikor mit lehet és mi lessz belőle.Majd holnap kevesebbet szivok.Melcsi jó neked hogy vannak olyanok legalább tisztulsz.Tök kiváncsi vagyok én is hogy mi lessz hétfőn.Nekem biorezonancia volt és azon 62-es a candida szint.Állitólag 80-100 között már nagyon jó.
873. Cszsuka (válaszként erre: 871. - Adri25)
2008. aug. 23. 12:40

Sajnos ezt a vérvételes bulit már többen is próbálták SZTK alapon, de sajna általában elzárkóznak előle. Csak magánlaborok foglalkoznak vele.

Szerintem akkor talán mégiscsak keress egy term. gyógyászt!

Lányok! Ki tud a közelben egyet?

872. adri25
2008. aug. 23. 11:43
Amúgy olvasgatom az elejétől a fórumot.
871. adri25
2008. aug. 23. 11:43
Köszi a segtséget, Borsod megyében lakom,és Kazincbarcika van legközelebb hozzám kórház. Hogy érted,hogy privát? Külön meg kell beszélnem valami orvossal,hogy végezze el a vizsgálatot?
870. Cszsuka (válaszként erre: 869. - Adri25)
2008. aug. 23. 11:27

Szia!

Én mindenkinek a vérvételes megoldást ajánlom, de itt legtöbben biorezonancián meg VEGA-teszten voltak. A két utóbbi természetgyógyász orvosnál érhető el, az előbbi pedig csak orvosnál és csak privát alapon. Kérdés, hogy hol laksz? Melyiket tudod egyszerűbben megoldani?

Azért ajánlom, olvasd végig a fórumot, sok hasznos infót találsz benne!

Üdv: Zsu

869. adri25
2008. aug. 23. 11:23
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni,hogy hol lehet ilyen candida vizsgálatot csináltatni? Erőteljes a gyanúm,hogy nekem is az van. Állandóan puffad a hasam,lassan már mindentől. A múltkor reggel ittam 1 pohár kakaót,és akkora lett a hasam,mint 1 lufi,és nem is ettem semmit. Emiatt már kezdek depis lenni. Napokig wc-re sem tudok elmenni. Segítsetek!
868. Melcsi76 (válaszként erre: 866. - Cszsuka)
2008. aug. 23. 11:07

Most már nagyon kiváncsi vagyok a vizsgálatra.

Majd hétfőn beszámolok nektek, hogy mi volt és mi az eredmény...

867. Melcsi76 (válaszként erre: 862. - Luice)
2008. aug. 23. 11:02

Ok. próbálj meg minél előbb eljutni a dokihoz, és akkor reméljük többet fogunk tudni...

Neked melyik vizsgálattal állapították meg a candidát?

Szokot ürülni széklettel olyan fehér cucc, de nem minden alkalommal.

Kb. minden 3.-4. nagydolgon látok fehér nyákot vagy micsodát.

866. Cszsuka (válaszként erre: 861. - Melcsi76)
2008. aug. 23. 08:19

Attól függ, mivel vizsgálnak. Ha számítógépes, akkor rádcsatolnak fejre, kézre, bokára rezgés érzékelőket, s azzal vizsgálnak. Van még a VEGA, abban nem volt még részem, a VOLL-diagnosztikában fogni kell egy kis fém kütyüt, az is rezgésen alapul. Nálunk vérvétellel nézik a candidát.

Kíváncsi vagyok, neked melyik lesz.

865. Cszsuka (válaszként erre: 858. - 9df60c3431)
2008. aug. 23. 08:15
Sajnos csak neked!
864. Cszsuka (válaszként erre: 857. - Luice)
2008. aug. 23. 08:14
Sajnálom, hogy ezzel nem tudtam segíteni. Azt nem tudom, hogy használták-e a Glukonont, de gyümölcsnek az összetevője az, amiből van, úgyhogy nem járt gabona közelében.
863. Cszsuka (válaszként erre: 856. - Luice)
2008. aug. 23. 08:12

Képzeld el, hogy rádszáll egy darázs, s elkezd harapdálni, mert úgy dönt, hogy belőled veszi ki a vacsoráját... Te meg látod, érzed, nagyon fáj, de nem csinálsz semmit, mert úgy döntöttél, hogy ez nincs is...

Vagy inkább feljajdulsz (ezzel elismered, hogy rossz neked), s akkorát csapsz rá, amekkorát lehet (ezzel megváltoztattad a helyzetet). Igaz, hogy van utóhatása, de azt is kezelgeted valami szerrel, hogy hamarabb múljon el...UUUgye????

Értsd meg, muszáj felébredned, struccpolitikát folytatsz, csak akkor gyógyulsz meg igazán, ha hajlandó vagy tudomást venni a dolgokról, amik történnek veled, s a változtatnivalókat feladatként éled meg! Nem egy fadarab vagy, ami tehetetlenül úszik a Dunán, aztán majd valahol elakad, hogy aztán elkorhadjon....

862. luice (válaszként erre: 861. - Melcsi76)
2008. aug. 23. 06:19
Nekem is a jövőhéten kellene mennem majd meglátom mikor jutok el.Kiváncsi vagyok az eredményedre de biztos már jó lessz.A vizsgálat attól függ ő mivel dolgozik biorezonanciával vagy vegatesztel.Mindkettő egy müszer amivel bemérik a candida szintet.Hát nagyon kiváncsi vagyok.Bocs hogy megkérdezem de neked még ürül a székleten valami?Fontos legalább is nekem.
2008. aug. 22. 22:03

Luice!

Te mikor mész dokihoz? Én hétfőn reggel megyek vizsgálatra a Természetgyógyászhoz.

Zsuka!

Nagyvonalakban mire számítsak, hogyan zajlik egy candida vizsgálat?

860. luice (válaszként erre: 859. - 9df60c3431)
2008. aug. 22. 21:05
A durumlisz lé-ben tiltott ugyan ugy mint a durum tészták is,a rizsliszt ok de abból is csak a fehéret lehet kapni garantáltan gluténmentesen.A szójaliszt is és a b.rizsliszt is ok lenne de sajna beszéltem a gyártókkal de nem garantálják a gluténm-get.Ugyan is a gyártás során ugyan azon a gépsoron megy amin előtte mondjuk a buza liszt és ugyan takaritják a gépet meg kiviszik onnan a glutén tartalmu cuccokat de ők is azt mondják hogy azért is nem irják rá hogy g.mentes mert akármilyen alaposak maradhat szennyeződés.Azért is van kevesebb termék g.mentes mert csak az számit annak ahol soha nem volt gluténes termék a gyártósoron illetve még csomagolás után sem tárolták illyennel egyhelyen.Az üzletekben sem lehet eggy helyen a két termék sőtt itthon is teljesen külön kell tárolnom.Még edényeket is külön kell használnom.Ugy hogy gondolhatod.Nem mindenkinél van igy aki lé-s csak én most annyira érzékeny vagyok rá hogy akár 1-mg is megérzem.De azt is olvastam hogy a candida is erősiti az érzékenységet ugyhogy reméllem ha azt leküzdöm nem lessz ennyire macerás.Csak azt nem tudom hogyan hisz nem tudni mi váltott mit ki és ugye amig a candida van lé-is van illatve forditva.De majd szép lassan türelemmel mind a kettő gyógyulni fog.Szoritok neked hogy ne legyél lé-s mert az látod milyen galiba.
2008. aug. 22. 20:47

Vagy van még szójaliszt, barna rizsliszt, nekem ezeket ajánlották a natur étteremben candidára.

De a rizsliszt nem vált be, még főzelékek sűrítésére sem volt jó :(

858. 9df60c3431 (válaszként erre: 857. - Luice)
2008. aug. 22. 20:46

A durumliszt esetleg?

Bocsi, de nem tudom pontosan cöliákiában mit szabad és mit nem. A durumliszt szerintem candidiázisban mindenképp jó.

857. luice (válaszként erre: 853. - Cszsuka)
2008. aug. 22. 20:37
Köszike ezeket én is tudtam és ezért is tudom hogy mennyi minden üti egymást a diétában.Liszt fehér stb de ezeket már irtam.Már beszltem is velük de ők sem tudtak olyan terméket ajánlani ami mindkettőre jó.Gondolhatod hogy már én is mindent végig kutattam liszből talán a kukoricaliszt lessz majd jó de ugye azt még most nem használhatom.Na majd lessz valahogy.Azért a glukonont köszi mert én arról semmit nem találtam.Ők használták is?Az a baj hogy elvileg a kölest és a hajdinát is ehetném ha garantálnák hogy nem szennyeződött de a gyártó nem garantálja és mint nálam be is bizonyosodott szennyeződött hisz megpróbáltam,viszont ezeket még eggy gyártó sem vállalta fel külön gyártani.Nekem csak az ok amin van áthuzott buza vagy rá van irva hogy gluténmentes.Képzeld rizsital is két fajta is van ugyan az mind a kettő még a doboz is az összetétel is mégis csak az egyik fajtán van feltüntetve hogy gluténmentes,ugy hogy nem egyszerü.
856. luice (válaszként erre: 853. - Cszsuka)
2008. aug. 22. 20:17
Nem adtál nehéz feladatot vagyis még is mert nem akarom leirni ami most rossz mert ugy élem meg hogy ez nincs legalább is erre gondolok.Nem tudom érted-e de minek irjam le a rosszat mikor arra gondolok hogy az már nekem nincs még akkor is ha most per pillanat van.Persze azon elgondolkodtam amit irtál hogy igy viszont elfojtom ugy hogy most a kettő között dilemázom.
855. 9df60c3431 (válaszként erre: 854. - Cszsuka)
2008. aug. 22. 18:37
Igen,én voltam. Köszönöm szépen az infókat. Majd írok, hogy mi lett az eredménye, erre én is kíváncsi leszek. Jó lenne már tisztán látni.
854. Cszsuka
2008. aug. 22. 17:18

Beautiful!

Megkérdeztem a lisztérzékenységi tesztet! GYógyszertárban lehet kapni, 3.000 Ft körül van és így kell kérni, hogy lisztérzékenységi teszt!

Ugye, te voltál, aki ezen dilemmázott, hogy talán lisztérzékeny?

853. Cszsuka (válaszként erre: 852. - Luice)
2008. aug. 22. 17:16

Beszéltem egy ismerősömmel, akinek lisztérzékeny a gyereke. A Glukonont lehet használni. Ezen kívül van egy honlap, a www.liszterzekeny.hu, ezen minden ott van, hogy mit lehet enni és mit nem. Az országban van néhány táplálékallergia centrum, hozzád legközelebb a pesti van. Azt mondta az ismerősöm, hogy ott van a Lehel piacnál és minden típusú étel kapható, amilyen betegség van: tehát lisztérzékenyeknek és candidásoknak, tejcukorérzékenyeknek stb. egyaránt van minden. Nekik is van honlapjuk, érdemes felmenni rá!

Szerintem ez jó hír, munkára fel!

Nem kaptam levelet tőled, olyan nehéz feladatot adtam???

852. luice (válaszként erre: 851. - Cszsuka)
2008. aug. 22. 15:25
Még nem akarom használni hisz nincs is mihez,és eggyenlőre elég a rizstej a kávéval ugy natur az is édes igaz kávé is csak mutatóba van benne.Utánna kell néznem mert az a baj az édesitőkkel is hogy az adalék anyag lehet gluténes.Valahol utánna nézek a glukononnak is.Ha találsz valamit meg köszönném és azt is hogy ennyit törődsz velem.
851. Cszsuka (válaszként erre: 850. - Luice)
2008. aug. 22. 13:32
Hát, a steviát mindenki használhatja, de nem valami jó. Mostmár lassan adhatsz magadnak esetleg egy kis Glukonont, bár félig műanyag, sajnos, de van még egy, csak a nevét nem tudom, de utánanézek, hogy mi az és miből van. Igaz, az sem olcsó!
850. luice
2008. aug. 22. 11:53
Zsuka szerinted én édesiteni mit használhatok majd?
849. Bernuska (válaszként erre: 847. - Luice)
2008. aug. 22. 11:27

Tuti jól fogod érezni magad!

A zöldégek nagyon finomak grillezve... ha elkezded, a fél társaság a téd fogja kóstolgatni. :)))

Jó szórakozást!!!!

Üdv!

848. luice (válaszként erre: 846. - Cszsuka)
2008. aug. 22. 11:23
Mondjuk elég hülye kérdés volt hisz akkor csak a puffasztott rizst lehet majd elvenni más nincs.Igaz ez sem olyan régota csak 3 hónapja!?
847. luice (válaszként erre: 845. - Bernuska)
2008. aug. 22. 11:21
De jó hogy te is itt vagy megint mégha nem is sok időre.Hát igen ahhoz képest sokkal jobban vagyok de tudod ott közrejátszott a glutén is.De már azon is gondolkoztam hogy mivel az nekem tönkre vágta a bélrendszert azért is gyógyulok nehezebben mint más.Azt mondta a dr-nő is hogy minimum fél év mire a gluténból valamennyire kivackalódom de a bél teljes regenerálódása nagyon szigoru gluténmentes diéta mellett is minimum 2 év.Csak tudod a candida diétába a fehér liszt nem fér bele na a gluténmentesek mind fehérek.Az édesitők gluténtartalmuak gluténmentes a simacukor esetleg a nádcukor illetve a szőlőcukor.Na azt edd már meg a candidára?!Szóval csak ilyen kis problémákkal kell megküzdenem,de se baj megoldom addig fogok kutakodni amig megnem találom az arany közép utat.És most neki indulok melót keresni.Előbb utóbb ugy kell valami mást is ennem és akkor csak a fehérlisztek maradnak a rántásokhoz habarásokhoz,ja és még a kukorica liszt de talán a candidára az sem jó bár ami most nekem van itthon arra az van ráirva hogy mindkettő fogyaszthatja.Na nem baj az is nagyon jó hogy te is és Melcsi is meg Biutiful is gyógyul,de ha neki sikerült nekem is sikerülni fog.Neki sem volt egyszerü de megoldotta én is megfogom.Jó kikapcsolódást hétvégére én is megyek holnap buliba.A bátyámmal egyszerre van a szülinapunk és holnap lessz a tónál egésznapos bográcsozás halászlé meg stb.Gondolkoztam hogy nem megyek kinozni magam a kis zöldségeimmel de ugy döntöttem hogy ez sem mehet igy örökké meg kell tanulnom ezeket is feldolgozni hisz minden családi összejövetelről nem maradhatok távol az legalább annyira megviselne lelkileg mint ott lenni arról nem beszélve hogy mért büntessem a gyereket is azzal hogy nem megyünk én miattam.Ha a candidám nem lenne akkor sem tudnék enni sehol a glutén miatt ugyhogy most még ezek is negy próbatétalak nekem de ugy gondolom minnél előbb elkezdem megtanulni kezelni annál jobb lessz.Most igy ez neagyon sok és lelkiekben a candidának nagyon kedvez de minnél tovább huzom halasztom annál tovább tart ez az állapot.Később már jobb lessz hisz ha valami összejövetel lessz ami nálunk hála istennek családon belül sokat van illetve reméllem karácsonyra már elkészitem itthon a kajám meg a sütit amit attól az egész család ehet és viszem.Most egy kicsit mélyponton vagyok de ez is elmullik csak idő kérdése.Egyébként az állapotom kb 2-3 hónapja stagnál.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook