Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

936. luice (válaszként erre: 935. - Cszsuka)
2008. aug. 26. 16:27
Ja erre már én is gondoltam hogy tudatalatt van az egész.Ugylátszik nekem kajafóbiám lessz.Valami lehet hogy lessz benne mert szinte rettegek hogy mi lessz ha mjd eszem valami mást is a zöldségen kivül de az is lehet hogy még valóban nem lehet bővitenem,ezért lenne jó már eljutnom a dokihoz hogy hol is tartunk.Régebben nagyon szerettem a krumplibabát nem tudom felétek hogy hivják(krumli lereszelve tojással elkeverve és kisütni)Szerinted még ehetek valamikor?
935. Cszsuka (válaszként erre: 934. - Luice)
2008. aug. 26. 15:59
Ez csak magánvélemény, de szerintem ez csak azért van, mert félsz azoktól az érzésektől, amiket a kritikus ételek kiváltottak belőled, mielőtt még kiderült volna a betegséged, s feszült idegekkel várod, hogy mikor jönnek, mert ettél valamit, amit eddig nem...
934. luice (válaszként erre: 933. - Cszsuka)
2008. aug. 26. 15:40
A desszerteket majd elolvasom pontosan.Nagyon nagy bajom nincs csak ami volt de nem olyan erősen mint azok előtt.Csak olyan mintha már egy pár nap nem is lettek volna és most megint.Hát olyan félelem érzet meg á a szokásos de mondom eggyenlőre nem olyan erős és lehet azért tünik fel mert mintha már nem lett volna de az is lehet hogy nem figyeltem fel rá annyira.Irok privit is
933. Cszsuka (válaszként erre: 932. - Luice)
2008. aug. 26. 15:18

A desszertekben nem tudom,mi van, én annak idején nem vettem nekik. A husos, zöldséges jöhet, sőt, a krumplisat is megreszkírozhatod egyszer, de külön napon.

Miért, mi bajod van megint? És mennyire?

932. luice (válaszként erre: 931. - Cszsuka)
2008. aug. 26. 14:54
Igen de az Sütőtök magában,meg a sárgarépa magában,utánna már olyanok vannak amiben krumpli vagy hus van zödséggel esetleg még rizs is.Én is ugy olvastam abba semmi nincs.A desszert szóba sem jöhet meg a rizspép?Ja meg olyanok vannak hogy almapüré stb.A desszert olyasmi mint a puding.Persze gondolom kilőve.Nem ma nem ettem semmi ujjat mert nem tudom mitől vannak a tünetek lehet semmi köze semmihez csak pont most esik az az időszak amikor irtad hogy folyamatosan fognak jelenkezni csak egyre ritkábban és egyre gyengébben.Nem tudom.Cigizni eddig is cigiztem,kávét a rizstejjel már párnapja iszom,ami tegnap került be az a stevia vagy a joghurt.Á fene tudja.
931. Cszsuka (válaszként erre: 930. - Luice)
2008. aug. 26. 14:13

Ez nem jutott volna eszembe, de nem rossz ötlet. Abba tartósítószert és cukrot sem raknak. Van tökpüré sárgarépával, meg ehhez hasonlók. Ráadásul tápanyag is van bennük. Csak ne tedd mikróba. Az üveget tedd forró vízbe, úgy melegítsd fel. Előtte fel kell lazítani a fedelét.

Egyébként ma ettél valami újat?

930. luice (válaszként erre: 929. - Cszsuka)
2008. aug. 26. 13:50
A héten jó lett volna eljutni de sajna nem megy.Már én is kiváncsi vagyok mit mond.Egyébként amit Melcsi leirt szinte u.a. mondta nekem is a dok.-nő akihez én járok csak még annyit hogy tessék lazábban venni a dolgokat.Figyusz.Nézegettem ma a bébis dolgokat.Ott annyi desszert meg ilyen vizzel oldós pépek vannak.Azokat miért nem lehet ennünk hisz 4 hónapos kortól vannak és azokban kötelezően nem lehet glutén,cukor stb ami fel is van tüntetve rajtuk.És annyi féle van igaz gyümölcs izüek de van sima rizspépnek valo is meg ilyenek.Én már a bébi kajába,desszertbe is kieggyeznék.
929. Cszsuka
2008. aug. 26. 12:40

Luice!

Mikor mész dokihoz?

Érdekelne, mit mond.

928. Cszsuka (válaszként erre: 926. - Melcsi76)
2008. aug. 26. 12:39

Szia Melcsi!

Ezek tényleg nagyon jó dolgok, amiket írtál!

Csak úgy repes a lelkem, hogy azért vannak még ilyen emberek! Remélem, sokat haladsz előre vele!

Azért majd tudósíts minket mindenről!

2008. aug. 26. 09:36

Luice!

Azért írtam ilyen sokat magamról, hátha te és a többiek is találnak benne olyat ami neked (nektek) is segít...

Emlékszem Zsu is írta, hogy az a jó ha valaki kitudja beszélni a gondjait, szerintem is sokat segít.

Ugyanúgy diétáznom kell mint eddig, és szedem az olajfalavél kapszulát, garppét, iszom a gyógyteát, csak a vizsgálatot halasztottuk el 1 héttel.

Akkor tényleg mellőzd a kávét még egy jó darabig, de ha nincs bajod a tejtermékektől, akkor azokat ovatosan, eszegessed, mert én úgy tudom a fehérje nagyon fontos és kell a szervezetnek!

2008. aug. 26. 09:24

Cszsuka!

Szerintem is jó, hogy nála kötöttem ki, főleg így, hogy te messze vagy és nem tudott ajánlani senki természetgyógyászt itt a közelben...

Azt is leakartam írni, hogy pont úgy gondolkodik mint te, a pozitív gondolkodásról, a lelki dolgok összefüggéséről a betegségekkel. Olyan volt mintha téged hallgatnálak.

Úgy, hogy aki a te beteged lesz az is jó ember kezébe kerül!

Egyébként ő is mesélt az életéről és neki sem volt fenékig tejfől, de megtanulta kezelni a problémáit és talpra tudott állni. Sokat egített azzal, hogy mesélt velekapcsolatos szitukat és ezzel értette meg velem, hogy melyik élethelyzetre mi a helyes reakció.

Pl.: az egyik probléma velem az, hogy nem beszélem ki a bánatomat, inkább begubózok és magamba folytom. Azt mondta ezen sürgősen változtassak, mert ezért vagyok beteg, tanuljak meg beszélni, mert rá mehet az egészségem és még nagyobb bajom is lehet.

A másik gond: mindenkinek hagyom , hogy kihasználjon és persze ahogy lenni szokott nincs benne köszönet. Mondta, hogy ezt is én csinálom magamnak és tényleg így van, ez is igaz (sajnos).

Mindenkinek segíteni akarok és magamra veszem mások a problémáit (pedig nekem is van épp elég), akkor is ha tudom, hogy nekem károm származik belőle...

Sajnos magamba fojtom azt ami bánt és egyszer kiborúl a bili, olyankor veszekszek kiabálok. Mondta, hogya férjemre különösen nem tudok ezzel hatni. Meg másoknál is jobb ha még az elején (időben) szólok, hogy mi a problémám és akkor higgadtan, nyugodtan meglehetne beszélni a dolgokat és szép szóval többre megyek.

A másik dond, hogy mindent és mindenkit magam elé helyezek, magamra meg nem jut időm és energiám. Mondta, hogy törődjek magammal,szánjak magamra időt, mert a lelkemet csak én magam tudom gyógyítani, ebben más nem tud segíteni.

Meg sokat aggódok a pénz miatt, a jövőnkön, hogy nincs tartalékunk és nem haladunk A-ból B-be. Azt mondta ne foglalkozzak a pénzzel, mert az a fontos, hogy annyi ami nagyon kell, arra futja és kitudja mi lesz holnap (nem tudhatom), azzal törődjek, hogy egészség legyen, mert mit érek a pénzzel, ha beteg vagyok és nem tudom felnevelni a gyerekeket... Mondta, hogy a férjemet nem érdekli a pénz, de mivel tudja, hogy nekem ez fontos, ezért pörög ezerrel és előteremti az anyagiakat, én meg álljak le erről és gyúrjak inkább az egészségemre!

Tanuljam meg irányítani az agyamat, mondjam neki hogy meggyógyulok, egészséges leszek és vagyok, és ha bajom van fogjam fel úgy, hogy "MIHEZ KÉPEST???" van bajom, pl.: nagyon sok gondom volt az életben, sok mindenen keresztűl mentem, gyerekkorom sem volt, és hat éve (25 évesen) fordúlt jóra az életem, mióta megismertem a páromat, szóval ahhoz képest, hogy mi volt régen, most teljesen jól vagyok...

Azt mondta ne a múltban éljek, azzal foglalkozak ami most van! meg, hogy ídőben felismertem, hogy baj van és most még nem késő változtatnom, de az egészségem érdekében muszáj lesz!

Mondta, hogy minden este adjak hálát a mai napért és azért amit az nap megtettem és megtehettem, ne aggódjak ha valamire nem jutott idő, majd mecsinálom holnap vagy holnapután.

Szerencsésnek érzem magam, hogy vannak akik segítenek nekem és mostmár látom, hogy miket gondolok, csinálok rosszúl és miken kell változtatnom...

925. luice (válaszként erre: 923. - Melcsi76)
2008. aug. 26. 08:09
Erre én is kiváncsi vagyok nagyon!Tényleg szerencsés vagy és most nem is diétázol meg semmi?Egyébként nekem is azt mondta a dokihogy nem foglalkozunk a candidával a fejet és a lelket illetve az immunrendszert kell rendbe tenni és amikor panaszkodtam hogy mi bajom azt mondta és kinek nincs ?Majd elmullik nem kell vele foglalkozni és valóban addig jó is volt amig vele beszélgettem csak utánna kezdődött minden de azért azóta egy kicsit másabban gondolkodom.Azt hiszem ez tényleg eggy hosszu folyamat és nem elég a diéta ha magunkat nem tesszük rendbe.A kettő eggyütt ér valamit.Azt hiszem a kávét vissza kiveszem mert minden bajom van fáj a fejem a tarkóm káprázik a szemem még a fülem is fáj a tüdőm stb.Pedig alig van benne kávé de ugylátszik még nem tartok ott hogy bármit megengedjek magamnak.
924. Cszsuka (válaszként erre: 923. - Melcsi76)
2008. aug. 26. 06:21

Ennek igazán örülök, te vagy az első, aki nekem ilyet mesél!

Nagyjából hasonló a tervem az emberek gyógyulásával kapcsolatosan. Biztos jó kezekbe kerültél. Szerencséd van!! :)

2008. aug. 25. 23:43

A Természetgyógyász több mint egy órát foglalkozott velem, de nem vizsgált ki, mert nem fért bele az egy órába és jött a következő páciens.

Megkérdezte az álltalános adataimat, milyen betegségeim voltak, milyen gyógyszereket szedtem.

Látta rajtam, hogy nagyon feszült vagyok és azt mondta ne izguljak, előbb beszélgetünk és azzal oldja a feszültségemet is. Így is volt, halkan szólt a háttérben relaxációs zene. Ahogy közösen átbeszéltük az eddigi problémáimat és élethelyzetemet, lelkiállapotomat, sérelmeimet elsírtam magam és végig a könnyeimmel küszködtem... Én aki egy évben max. 2-3 alkalommal borúl ki és akkor is titokban sír. Most elszabadultak az érzelmeim egy szinte idegen nő előtt. Egyébként nagyon kedves, bájos, kiegyensúlyozott, nyugodt nőt képzeljetek el.

Kiszámolta a születési dátumomból a jellememet sőt a férjemét is, hogy mik a tulajdonságaink, összeillünk-e?

Szerencsére azt mondta, hogy jól pászolunk,kiegészítjük egymást, mert sok a közös tulajdonságunk és ami nekem hiányzik (tulajdonság) az neki megvan és fordítva...

Nagyon érdekes dolgokat mondott, rá érzett mindenre, minden úgy van ahogy mondta, hihetetlen volt, hogy milyen részletesen letudta írni a jellemünket, hozzá állásunkat egymáshoz, családhoz és az életdolgaihoz.

Azt mondta ha nem félek a tűtől, akkor majd vesz vért és azt is megvizsgálja, természetesen beleegyeztem. Azt is mondta, hogy nem érdekes jelen pillanatban, hogy hány százalékos a candida szintem, először a lelkemet, fejemet kell rendbe rakni, mert összefüggnek a lelki problémák a betegségekkel. Meg, hogy mindig gondolkodjak pozitívan és tanuljam meg irányítani az agyamat.

Szánjak magamra ídőt, és még sorolhatnám mennyi okos tanácsot adott, azzal kapcsolatban, hogy hogyan gyógyítsam a lelkem, és hogyan változtassak az életfelfogásomon, gondolkodásomon...

Hétfő reggel megint megyek hozzá, és akkor kivizsgál, meg vért is vesz tőlem.

Nagyon jó hatással volt rám, és sikerült megnyugodnom...

922. Melcsi76 (válaszként erre: 899. - Cszsuka)
2008. aug. 25. 23:09

Egyáltalán nem haragszom.

Elhiszem és meg is értem, hogy néha összekeversz minket,ez nem is csoda.

Csak arra gondoltam, hogy félre értettél engem...

921. Cszsuka (válaszként erre: 920. - Luice)
2008. aug. 25. 21:37

Ha egy újan bevezetett étel nem okozott gondot, akkor az maradhat, s jöhet egy következő. Szerintem mindig az újat kellene legkésőbb délig elfogyasztani, hogy estig legyen ideje jelezni, ha nem jó.

Azt írtad, hogy eddig párolt zöldségeket ettél. Csináltál már zöldséglevest? Csak azért, mert abban semmi új nem lenne, viszont ennél egy jó meleg levest, s abba, amikor kimered a tányérodba, még forrón a Mozzarellából apró darabokat szórhatsz tészta helyett. (Inkább, mint a puffasztott rizs mindig. Próbáld meg azt elhagyni, azzal párhuzamosan, ahogy bővítesz.)

920. luice (válaszként erre: 919. - Cszsuka)
2008. aug. 25. 21:08
Én is igy gondolom de kell a te megerősitésed.Reméllem ahogy bővitek ugy tudom csökkenteni a cigit is.Letenni nem tudom és nem is akarom de szeretném elérni hogy csak étkezések után gyujtsak rá.Az napi 5 szál de arra szügségem van.Legalább is egyenlőre.Reméllem minél előbb sikerül elérnem.Hát olyan mintha pattanás lenne csak nem fehéredik be.De ez nekem már jó ideje van csak hol enyhébb hol jobban de most egyre jobban veszem észre.Ha holnap tizóraira megint joghurtot eszem mikor egyem a mozarellát?Uzsonnára?De én a joghurtot is p.rizzsel ettem és a sajtot is ehetem azzal?
919. Cszsuka (válaszként erre: 918. - Luice)
2008. aug. 25. 20:41

Nem, semmiképp, ez tisztulás (ha tényleg pattanásszerű)! Lassan észhez tér az immunrendszered, erre lehet számítani, amire eddig nem volt képes, most kidolgozza belőled. Örülj neki. Van, aki kemény influenzát kap ebben az időszakban, ezért is írják fel az olajfát előre. Elvileg 1-2 hét után le kell állnia ennek a folyamatnak.

2.000 Ft-ért nem volt drága a Stevia.

Mi lenne, ha nem a feketelevest várnád, hanem azt, hogy egyre jobban vagy? Ezeken a cuccokon nem tud havajozni a gomba.

A rizs az rizs, tudom, hogy szénhidrátos, másnak nem ajánlanám, de neked nincs más, ez kell és kész. Nem ezen a kicsin múlik. Én meg mindent krumplival ettem, mégis itt vagyok...:)

918. luice (válaszként erre: 917. - Cszsuka)
2008. aug. 25. 20:25
Megnéztem a rizstejbe kevesebb a szénhidrát mint a puffasztott rizsben.A tejbe 11.45 puff.r-be 77g/cs.Szerinted?Igen ma jól voltam sőtt tegnap is ma is tul jól.Várom a fekete levest.Lehet most adagoltam nekik aztán meglessz a böjtje.Azért ma is és tegnep is volta tünetek de enyhébbek.Ugy gondolom minnél görcsösebben csinálom annál rosszabb.Nem vettem észre semmit a joghurttól ugyan ugy vagyok sőtt mondom talán még jobban is.Azért is fordult meg a fejemben hogy ugye kapták azt a kávét a steviát és azon ma havajoznak majd holnp jön a böjtje.Na de majd látjuk.Én ma találtam a tabletta formát 300 db igaz 2000-ft,de 1 szemjével jó sokáig kitart.Nem tudom de ketdek mindehol tele jönni olyan pattanás szerüekkel a hátam a nyakam az arcom de inkább csak olyan nagy piros görcsök meg kezd folyásom lenni hogy mi ez most kezdenék megindulni tisztulni vagy éppen most sülyedek lefelé!?Szerinted?Ennyi diéta meg minden után még lefelé haladnék?
917. Cszsuka (válaszként erre: 916. - Luice)
2008. aug. 25. 19:57

Nem kell kivenni, szerintem így jó lesz. Jól voltál ma egyébként? Mivel nem panaszkodtál, gondolom, igen. Akkor a natúr joghurt ezután mehet. Ha gond lenne, már érezted volna.

Ezek szerint van egy sikeres lépésünk?

A stevia is ok. Eddig csak por alakban meg folyékony formában ismertem. Nem tudtam, hogy tabletta is van!

916. luice (válaszként erre: 912. - Cszsuka)
2008. aug. 25. 19:31
Igen csak a napi kávémmal iszom.Vettem ma a kávémba steviat.Kipróbáltam vele fele kávé kicsi risztej 2 stevia.Elég lessz bele 1 is mert igy édes volt.Glukonont is vettem de még eltettem mert még nem sütizhetek a kávéba meg ott lessz a stevia csak igy apránként gyüjtögetek.Igy ok lessz?Nem iszom nyakló nélkül 1 liter kb 5 nap de tovább nem is használható fel.Reméllem nem gondolod hogy most mindent bevetek?Nem csak gyüjtögetek és nagyon minimálisan próbálok gyüjtögetni és azért kérdezlek mindég hogy a lehető legkissebb kockázattal próbáljak bőviteni.Ha ugy gondolod a rizstejet is kiveszem de én később is csak ezt használhatom főzéshez is.
2008. aug. 25. 18:16

Sziastik Csajok!

Este jövök és beszámolok, most nincs időm rá, mert nem fér bele néhány sorba...

914. Cszsuka (válaszként erre: 913. - Adri25)
2008. aug. 25. 16:32

Ok, várjuk a fejleményeket!

:)

913. adri25
2008. aug. 25. 16:17
Sziasztok. Na sikerült kerítenem 1 természetgyógyászt,csütörtök délután 2órára kaptam időpontot,majd kiderül,hogy mi bajom van.
912. Cszsuka (válaszként erre: 911. - Luice)
2008. aug. 25. 13:29

Az a helyzet, hogy van szénhidráttartalma rendesen, emiatt azért nyakló nélkül nem kellene, de úgy gondolom, hogy a napi kávéddal még elmegy.

Az nem baj, ha a Glukonont sem nyakra-főre használod, de használhatsz belőle.

Ha nem lesz holnapig semmi bajod, akkor nyugodtan bevethetsz valami újat holnap. Akkor szünetelj csak pár napot, ha valami nem volt jó.

Nyitottam egy naplót, volt egy jó kalandom, olvasd el lazításképp!!

911. luice (válaszként erre: 910. - Cszsuka)
2008. aug. 25. 12:58
Ma még csak a joghurtot ettem meg mert én is ugy gondoltam hogy mára ez elég.Sőtt én ugy gondoltam hogy most 1-2 napig megint semmi és utánna valami ujj aztán igy sorba 1-2 nap szünetekkel.A sajtra az van irva élősajtkulturával,én ezekhez eggyáltalán nem értek de ha te azt mondod ok neked elhiszem.De ezt majd csak párnap mulva próbálom ki.Te is a glukonont használtad ha jól emlékszem és gyógyultál ugye?Tehát az a candida diétába jó?Nem akarom nagyon használni csak elfogyott a rizstejem és itt csak rendelésre lehet kapni az meg csak szerdára jön meg.Egyébként nem tudom van-e jelentősége de abból megtudnám inni az 1-l-et és már azon is gondolkoztam nem -e azért mert édes és jó a gombának?Azt irják rajta hogy nem tartalmaz semmi édesitőt csak amit a rizs ad de nekem elég édes igy is és ezért fordult ez meg a fejembe.
910. Cszsuka (válaszként erre: 909. - Luice)
2008. aug. 25. 11:45

Igen, tehéntejből van, de nem gombával erjesztik, mint a többi sajtot. Mára szerintem ne egyél többet ezekből.

Édeske helyett akkormár inkább glukonon. Egyrészt annak nincs olyan mellékíze, másrészt nem tudom elmagyarázni, de a két rossz közül az a jobb.

Ha azt mondják, ne egyél tejeset, a natúr joghurt (az élőflórás) mindig kivétel. Abban olyan enzimek vannak, amik hasznosak a bélrendszernek.

A sárgaborsót megpróbálhatod, de ne ma. (Tiltólista? Mostmár csinálod olyan rég a kúrát, hogy néha onnan is kicsíphetsz egy-egy kaját).Én úgy szoktam, hogy valóban pépesre szét lehet főzni sós vízben, aztán jól összetöröm, s a vöröshagymát lesütöm zsiradékon, mintha pörkölthöz lenne, aztán picit megsózom, pirospaprikát szórok rá. A tányért kibéleled ezzel a sárgaborsó péppel, mint amikor a puliszkát kened szét, s rákened ezt a sült hagymát. Nagyon finom. Holnap megcsinálhatod, ha ma ettől nem lesz semmi bajod. Ha mégis lesz, akkor az csak azért, mert egyszerre sok volt, amit megettél.

Az ujjadon lévő dolog inkább ekcémára emlékeztet, de nem vagyok bőrgyógyász. Viszont, ha az, akkor Q10 tartalmú krémek, körömvirág tartalmú krémek és omega 3-6-9 zsírsavak használnak. Ezutóbbiaktól az emésztésed is jobb lesz. Amit én ismerek, az 3-4.000 Ft és három havi adag.

909. luice (válaszként erre: 908. - Cszsuka)
2008. aug. 25. 11:22
Na megettem a naturjoghurtomat tizóraira majd látjuk.Lehet hogy mivel nekem bélgyulladásom is volt vagy van azért nem engedik a tejeseket eggyenlőre?Most már mindeggy megettem és szinte már kivántam és jól is esett végre nem zöldség.Majd látjuk.A kávét csak pár napja iszom és mint irtam egy csésze rizstejbe szinte csak egy nyelet kávé.Még rendeset nem mertem csak ma és édeskével.De már megbántam lehet nem kellett volna.Azt mondták a feles sárgaborsót meglehet főzni vizbe hagymával fokhagymával és teljesen péppé fől olyan krémes lessz és nagyon fini.Te mit szólsz hozzá?Merjem?Bár a sárgaborsó nálam tiltó listán van.Egyébként a bőrgomba milyen?Mert nekem már nagyon régóta van az ujjamon olyan piros hólyag szerü de soha nem foglalkoztam vele csak mostanába tünt fel hogy néha olyan néha meg olyan mintha száradna el.De érdekes mert egyik órában piros hólyagszerü utánna mintha száradna el és ez igy váltakozik napközben.Szerinted?De a mozarella is tehéntejből van nem?
908. Cszsuka (válaszként erre: 907. - Luice)
2008. aug. 25. 10:46
Mindkettő. A reszelhetőt pizza mozzarellának hívják, ennyi. Mindkettőnek kissé jellegtelen íze van, de elmegy.
907. luice (válaszként erre: 905. - Cszsuka)
2008. aug. 25. 10:00
Na vettem natur joghurtot meg mozarella sajtot amivel az a gondom hogy kétfélét is vettem nem tudom melyik a jó?Az egyik kis gömbök zacsiban a másik meg reszelhető.Melyik jó?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook