Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

906. Cszsuka (válaszként erre: 904. - Orsy27)
2008. aug. 25. 09:33

Szia Orsy!

Én javasolnám, hogy először menj el a háziorvoshoz, s mondd el a panaszaidat, de a candidát lehetőleg ne említsd, mert általában falnak mennek tőle.

Ha az általa javasolt kivizsgálás eredménye negatív, akkor érdemes candida ügyben lépni. A gyógyszertárban kapható teszt csak nőgyógyászati. Ha az pozitív, akkor a bélben is túlszaporodott. A terápiához ahonban szükséges tudni, hogy mennyire szaporodott túl.

Én mindenkinek a vérvételt javaslom inkább, de vannak más megoldások is. Erre tudok adni telefonszámot is, de javaslom, hogy előbb vizsgáltasd ki magad, a doktornő is megkérdezi, hogy voltál-e?

905. Cszsuka (válaszként erre: 901. - Luice)
2008. aug. 25. 09:28

A kukoricásat addig nem javasolnám, amíg az orvos tartós javulást nem mond. A tüneteidtől függetlenül.

A többit viszont nyugodtan lehet és kell is, hiszen az ételben tápanyag van, amire a szervezetnek szüksége van.

Ha eddig kávéztál, akkor ezután is kávézhatsz, csak lecsökkentett adagban.

Vannak bizonyos tünetek, amik időnként most is előjönnek. Ezt el kell fogadni. A különbség ott van, hogy mostmár tudom kezelni a helyzetet, tudom, hogy mi váltotta ki, vagy legalábbis tippelek, s olyankor visszaveszek egy időre.

Egyszer a fórumon valaki kérdezte, hogy igaz-e, hogy ebből nem lehet kigyógyulni?

Egyrészt nem, másrészt igen.

Tulajdonképpen semmi másról nincs szó, mint a szervezet egyensúlyának helyreállításáról. Nekünk, akik beleestünk a Candida témába, sokkal hamarabb és könnyebben billen ki az egyensúlyunk, tehát nem engedhetünk meg magunknak akkora immungyengítő kilengéseket, mint egyesek.

Ezért mondhatjuk, hogy soha nem gyógyulunk ki, mert mindig oda kell figyelni magunkra. Ugyanakkor teljesen egészséges, normális életet élünk, miután sikerült az egyensúlyt helyrebillenteni (csak kilengések nélkül, vagy kisebb kilengésekkel, mint mások)

904. Orsy27
2008. aug. 25. 09:23

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: A Candida kimutatható-e vérvétellel? Patikában lehet-e esetleg tesztet kapni? Melyik a jó, a megbízható? Nekem nőgyógyászatilag semmilyen gondom nincsen (legalábbis nem tapasztalok semmit sem), viszont sokat megy a hasam, vagy épp szorulásom van, és mostanában szédelgek, és nagyon magas a pulzusom is. Köszönöm a választ!

903. Cszsuka (válaszként erre: 902. - Luice)
2008. aug. 25. 09:20
Talán próbáld magadat, a problémáidat idegenként, más szemszögéből is megvizsgálni. Milyen tanácsot adnál annak a lánynak, aki ilyeneket ír, vagy mond?
902. luice (válaszként erre: 900. - Cszsuka)
2008. aug. 25. 07:25
Ja saját magammal is lehetnék már bölcs.
901. luice (válaszként erre: 900. - Cszsuka)
2008. aug. 25. 07:23
Még nem merek félek meg nekem még azt is ki kell tudnom melyik sajt gluténmentes mert azok sem garantáltan azok sőtt még a joghort és a tejföl sem.Jó mi?Szerinted tésztát mikor ehetek?Nálam csak a kukoricás jöhet szóba.És rendes kávét glukonon-nal?Te is bővitettél attól hogy a tüneteid megvoltak?Nem lettél rosszabbul?
900. Cszsuka (válaszként erre: 898. - Luice)
2008. aug. 24. 20:42

Mindig olyan tök jókat írsz, mint egy öreg bölcs...

Egyébként miért is nem próbálsz meg egy köv. ételt? Mondjuk a feta sajtot. Azt lereszeled uborkával, nyakon öntöd narúrjoghurttal, teszel bele egy girizd fokhagymát, egy kis kaprot összevágva és kész a czacziki. Isteni finommm....

899. Cszsuka (válaszként erre: 897. - Melcsi76)
2008. aug. 24. 20:38

Ne haragudj, ha néha félreértek valamit, vagy rád fogok valamit! Már olyan sokan vagytok (nemcsak itt a fórumban), hogy időnként összekeverlek benneteket. Azért nyugodtan szólj rám, illetve mindenki nyugodtan szóljon rám, hogy az nem ő volt!!:)

Igen, a kaját úgy javasoltam, ahogy írtad!

898. luice (válaszként erre: 897. - Melcsi76)
2008. aug. 24. 20:18
Jó neked már ilyeneket eszel és ha nincs tőle semmi bajod akkor ok a dolog és jó uton haladsz.Szerintem is csak félre értettetek valamit Zsukával.Unod a zöldségeket??Hát még én!!Nagyon várom mi lessz holnap feltétlen irj mient megtudsz valamit!Szoritok neked.De nem nagyon értem ezt a dilema dolgot??Esetleg az aggaszt hogy nem-e más bajod van és nem a candida produkálja a tüneteket?De hát ha igy folyamatosan enyhülnek a tüneteid akkor miért aggódsz?Vagy van olyan problémád ami nem változott?Mert akkor valóban elgondolkoztató hisz te is tudod hogy a candida is okoz betegségeket és a betegségek is candidát.Fura hogy ez nálad most okoz kétségeket mert eddig olyan jól vetted az akadályokat nehogy már most parázz be.Na mindeggy holnap okosabbak leszünk.
897. Melcsi76 (válaszként erre: 878. - Cszsuka)
2008. aug. 24. 20:01

De hát én nem is állítottam olyat, hogy meggyógyultam.

Bocsi, ha nem fogalmaztam egyértelműen. Azt akartam mondani, hogy szinte minden tünetet produkáltam annó, mostmár enyhébbek a tüneteim és lényegesen kevesebb panaszom van mint egy hónapja a diéta és kúra előtt. Sikerült fogynom, jobb a hangulatom és közérzetem is, ezért írtam, hogy jobban vagyok mint ezelőtt 1-2 hónapja, de azt nem mondtam, hogy meggyógyultam. Mivel tudom, hogy ez egy hosszú, lassú folyamat. Én csak azon dillemáztam, hogy vajon jól értelmeztem-e a tüneteket és tényleg candidás vagyok-e, na de ez holnap reggel úgyis kifog derülni...

Négy nap múlva lesz 4 hete, hogy elkezdtem a kúrát, mostmár unom a nyers és párolt zöldségeket. Inkább főzök tárkonyos zöldséglevest és keverek bele joghurtot, reszeltem már le kígyóubit, fokhagymát és joghurttal összekevertem, tegnep ettem modzerella sajtot 10 dkg-ot, van elektromos grillezőnk és szoktam zöldségeket grillezni, szerintem holnap csinálok görög salit fetával, olivabogyóval.

Ha letelik a 4 hét kipróbálom a párolt sovány husit, burgonyát, tojást heti 1-1 alkalommal, úgy emlékszem Zsu így javasolta a folytatást.

896. luice (válaszként erre: 892. - 9df60c3431)
2008. aug. 24. 17:34
Sajnos attól tartok csak bele kapsz dolgokba de eggyik melett sem vagy kitartó és inkább mindig bővited valami bogyóval.Inkább eggyet kellene végig csinálni rendesen hisz egyszer kimerül a bogyók listája is?!Hát én ugy vagyok vele inkább csinálom tovább még ha rossz is nem kisérletezgetek mert pont a te esetedet akarom elkerülni.Pusztuljanak ki teljesen hogy utánna tudjak normális életet élni,Ne csak 1-2 hónapra legyen megoldás.Reméllem nem bántottalak meg.
895. luice (válaszként erre: 893. - 9df60c3431)
2008. aug. 24. 17:23
Amit Zsuka irt azon én a helyedben nagyon elgondolkoznék!!!!
894. Cszsuka (válaszként erre: 893. - 9df60c3431)
2008. aug. 24. 17:08

Az a helyzet, hogy te még nem döntötted el, hogy mi a fontosabb: az, hogy meggyógyulj, vagy az olyan látszatbarátok, akik előtt magyarázkodni kell és esetleg félni a kiközösítéstől, mert nem azt eszed, iszod, amit ők?

Bocs, ez nem sértegetés akar lenni.

2008. aug. 24. 15:30

Mostanában gyakrabban járok buliba, ezért aztán sajnos gyakrabban cigarettázom is. :(

Talán ez is okozhatta a rosszabbodást, persze a cukorral karöltve.

Inni viszont nem, a bort és a kólát kerülöm, ezek olyanok mint egy szelet torta. Főleg az édes vörösbor, abban rengeteg a cukor.

Csak a haveroknak nehéz lett volna elmagyarázni miért ásványvizet iszom egy buliban. Mert ugye a rostos ivólében is van cukor. De szerencsére találtam 100%osat, igaz háromszor olyan drága de legalább van.

892. 9df60c3431 (válaszként erre: 890. - Luice)
2008. aug. 24. 15:26

Akkor nem bírom ki ha van itthon valami édesség, ameddig látom vagy tudom hogy van addig nincs biztonságban. :(

De ha nincs akkor elég jól bírom, voltak hónapok amikor egy gramm cukrot sem ettem. De nem értem miért mindig hasfájással és alhasi görcsökkel jön vissza ez a probléma.

Azt hiszem teljes mértékben a cukor felelős érte, de lehet hogy csak azért gondolom így mert a fehér liszt és az élesztő okozta rosszabbodást nem észlelem ilyen hamar. Attól még ezek is kiválthatják, nem tudom sajnos.

Tényleg bámulatos amit végigcsináltál, most én is visszakorlátozom mindent, és szedek még valami bogyót.

Könnyebb lenne ha tudnám mitől javulgattam eddig, de sajnos halvány fogalmam sincs..

Azt hittem vagyok annyira jól, hogy a cukorra ne tudjanak visszajönni, hisz ha a normál flóra helyreállt akkor annak meg kéne akadályoznia őket, akármennyi cukrot is eszek.

Vagy a cukor írtja a bélflórát, és ezért jöhet vissza tőle?

891. luice
2008. aug. 24. 15:17

Melcsi

Te már miket eszel?

890. luice (válaszként erre: 888. - 9df60c3431)
2008. aug. 24. 15:17
Ennyire nem birod ki bűnözés nélkül???Lehet nem is sokáig kellene.Igy folyamatosan esélyt adsz nekik.Lehet mire kezdenének pusztulni mindig fel éleszted őket.Én is már hónapok óta diétázom és kibirom.Igaz én nem merek bűnözni hisz félek a visszaeséstől és inkább nem.Pedig ma is levettem a boltba a polcról a glukonont hogy most már kipróbálom de vissza is tettem mert én még ugy érzem nincs itt az ideje.
2008. aug. 24. 14:59
Habár akkor legalább együtt küzdök tovább veletek :)
2008. aug. 24. 14:55

Hát, most megint fáj a hasam. Elbíztam magam, nekiálltam bűnözni :( És ez lett az eredménye, folyást nem tudom mivel menzesz alatt nem veszem észre de ha elmúlik megfigyelem. Ebből mérem hogy mennyire vagyok jól. Mert bélrendszeri tüneteim nincsenek a viszketést leszámítva.

Remélem nem intéztem el magam végleg, és nem zuhanok vissza..

887. luice (válaszként erre: 886. - 9df60c3431)
2008. aug. 24. 14:42
Ezt a természetgyógyászok csinálják vagy biorezonenciával vagy VEGA teszttel.Egyébként hogy vagy?
2008. aug. 24. 14:32
Bocsi, elírtam. Neked volt 62-es
885. 9df60c3431 (válaszként erre: 884. - Luice)
2008. aug. 24. 14:31
Arra amelyik számmal méri a candidát hogy hányas. Írtad, hogy nekem 62-es volt. Ez milyen vizsgálat?
884. luice (válaszként erre: 883. - 9df60c3431)
2008. aug. 24. 13:19
Melyik vizsgálatra gondolsz?
2008. aug. 24. 12:01
Ilyen vizsgálatot hol lehet kérni? Kell beutaló vagy ilyesmi?
882. Cszsuka (válaszként erre: 880. - Luice)
2008. aug. 24. 11:49
Igaz, neked válaszoltam, de Melcsiről volt szó...
881. luice (válaszként erre: 877. - Melcsi76)
2008. aug. 24. 11:46
Amikor elősször mérték 60-as volt.Kb 2 hónap mulva volt 62-es.
880. luice (válaszként erre: 878. - Cszsuka)
2008. aug. 24. 11:45
Nem nagyon értem a válaszod hisz én közel nem állitom hogy meggyógyultam.
879. Cszsuka (válaszként erre: 877. - Melcsi76)
2008. aug. 24. 10:19
Pont egyszerre írtunk, ezek szerint.
878. Cszsuka (válaszként erre: 876. - Luice)
2008. aug. 24. 10:18

Hát, ha valaki azt mondja, hogy ő már meggyógyult, én elfogadom, ő érzi, nem én.

Érdemes lett volna azonban megkérdeznem, hogy Melcsi ezt mire alapozza?

Melcsi!

Most viszont megkérdezném, hogy mégis, mire alapozod, hogy mégsem vagy jól?

877. Melcsi76 (válaszként erre: 876. - Luice)
2008. aug. 24. 10:17

Úgy értettem "valami nem stimmel", hogy nagyon sok tünetem volt, ami miatt candidára gyanakszom, de eddig még nem vizsgáltattam ki magam.

Ezért vagyok nagyon kíváncsi a holnapi vizsgálatra és eredményére...

Hát igen, te már megjártad a hadak útját hozzám képest, nagyon elbánt veled ez a betegség és az allergiád, ezért neked mégerősebbnek kell lenned mint nekem (nekünk)!

Neked mi volt a legrosszabb candida szinted?

Remélem ennyi idő után, a dokid jó híreket mond majd az állapotoddal kapcsolatban.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook