Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

1146. Cszsuka (válaszként erre: 1142. - Orsy27)
2008. aug. 31. 11:15
Igen, s esetleg barnarizst hozzá, vagy kölest. Nagyon finom.
1145. 9df60c3431 (válaszként erre: 1143. - 9df60c3431)
2008. aug. 31. 10:39
Én azt olvastam, ha a "hátországot" támadjuk(bél) akkor a test többi részében megtorpannak, stagnálnak hiszen nem lesz utánpótlás. De most úgy gondolom ez így hülyeség, hisz kapásból meg tudnám cáfolni..
1144. 9df60c3431 (válaszként erre: 1137. - Orsy27)
2008. aug. 31. 10:34

Én zöldséges spagettit szoktam csinálni durumtésztából és túrós csuszát.

Bármit tehetsz rá, a fantáziádon múlik. Ezer és ezer változat létezik, eheted pl hússal is. Én kagyklótésztát eszem paprikáscsirkével. De ma sajnos a tészta elfogyott, így tört krumpli van helyette ami szintén nem előnyős a keményítő tartalma miatt.

A lecsót nyugodtan megeheted!

1143. 9df60c3431 (válaszként erre: 1138. - Cszsuka)
2008. aug. 31. 10:31

Vállalnám azt a költséget, ami megszabadít a gombától és vele a kismedencei gyulladásoktól.

De úgy nézem hiába írtom a bélből, attól még a petevezetékben vígan szaporodik, pedig meg kéne torpannia, nem??

1142. Orsy27 (válaszként erre: 1141. - Cszsuka)
2008. aug. 31. 10:23
És lecsót szabad enni pl?
1141. Cszsuka (válaszként erre: 1137. - Orsy27)
2008. aug. 31. 10:22

Hát, ha még kezdeti szakaszban vagy, akkor semmit, de ha már későbbiben, amikor bővíthetsz, akkor túrót szalonnával, de nem bolti, műfüstölttel..

Esetleg diót, mákot glukononnal. Ezt kávédarálón le szoktam darálni, ugyanolyan lesz, mint a porcukor.

1140. Cszsuka (válaszként erre: 1135. - 9df60c3431)
2008. aug. 31. 10:20
Az aszpartámosat felejtsétek el, még egészségben is...
1139. Cszsuka (válaszként erre: 1130. - Orsy27)
2008. aug. 31. 10:18
Mangalica zsír oké, a többi attól függ, hol tartasz. Fehérlisztet tönkölybúzából sem lehet a kúra alatt. Azért, mert pont az a lényeg, hogy takarítódjanak a belek. A fehérliszt attól fehér, hogy nagyon finomra van őrölve, s semmit nem segít abban, hogy a bélfal pucolódjon, sőt, inkább abban segít, hogy a felület kisimul, mint a tükör. Talán így lehet köznapi nyelven leírni, de nem pontos, csak hogy elképzelésed legyen.
1138. Cszsuka (válaszként erre: 1128. - 9df60c3431)
2008. aug. 31. 10:16
Sajnos az további költségekkel jár, s azt írtad, többre nem vagy hajlandó...
1137. Orsy27 (válaszként erre: 1136. - 9df60c3431)
2008. aug. 31. 10:07

Durumtésztára mit lehet tenni? Semmi nem jut eszembe. Van ötleted?

Ma anyósoméknál ebédelünk, lecsó lesz, abból vajon ehetek?

1136. 9df60c3431 (válaszként erre: 1134. - Orsy27)
2008. aug. 31. 09:44
Azt nem tudom, még nem néztem körül ezügyben.
2008. aug. 31. 09:43
Eddig szteviával próbálkoztam, most fogom a Norbisat kipróbálni. De szerintem használható pl a Süssina is, vagy a Canderel, igaz aszpartámot tartalmaznak.
1134. Orsy27 (válaszként erre: 1132. - 9df60c3431)
2008. aug. 31. 09:42
Beelőztél... :)) Köszi! A Norbi-féle édesítővel még nem találkoztam, megtalálható boltokban? Vagy bioboltban?
1133. Orsy27 (válaszként erre: 1131. - 9df60c3431)
2008. aug. 31. 09:41
És édesítőszereket használsz? Vagy Stevia az egyetlen cukorpótló? Mi a baj az édesítőkkel?
2008. aug. 31. 09:41

Édesítőszerek közül sem mindegyik szabad. A fruktóz pl tilos. Használhatsz szteviát, ami ugyan nekem nem vált be, de nem vagyunk egyformák.

Vagy Norbi-féle édesítőszert.

1131. 9df60c3431 (válaszként erre: 1130. - Orsy27)
2008. aug. 31. 09:38

Nekem is ugyanilyen lisztem van, de én sem tudom hogy szabad-e. Ha nincs rajta a varázsszó, hogy teljes kiőrlésű, szerintem nem. Ez ugyanúgy fehérliszt, csak tönkölyből készült és nem búzából. Szerintem. Szóval én nem enném meg.

Igen, mangalica zsírban süthetsz.

1130. Orsy27
2008. aug. 31. 09:26

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni? Olajat ugye nem lehet használni, de akkor miben lehet mondjuk húst kisütni? A mangalica zsírról olvastam valamit, abban szabad? Másik kérdésem: vettem bio tönkölybúza fehérlisztet. Azt szabad használni? Ha nem, akkor miért nem? Édesítőszerek jöhetnek?

2008. aug. 31. 08:53
El kell váljak szeretett páromtól, nagyon fogok szenvedni. Csak nehogy megérezzék a gombák is a bánatomat...
1128. 9df60c3431 (válaszként erre: 1126. - Cszsuka)
2008. aug. 31. 08:52
A bélből ki lehet pucolni, de a kismedencéből petefészekből stb hogyan? Azt hiszem átszőtték a gombafonalak...
1127. Cszsuka (válaszként erre: 1118. - Kétségbeesett lány)
2008. aug. 31. 08:52

Szia!

Hát, csináld végig, de utána mindenképp valamilyen probiotikumot kellene bevinned, mert eléggé drasztikus szereket kaptál!

A cukorbetegség velejárója, hogy az imm. rendszer másként működik, mint másoknál. Amíg stresszeled a szervezetet, nem biztos, hogy kijönnek a dolgok. Lehet, hogy talán most egy nyugodtabb időszakod jött valamilyen szempontból? Akkor most jutott ideje az imm. rendszernek, az idegrendszerednek ezekkel a dolgokkal is foglalkozni, ezért most jött ki.

Nem kívülről jön, hiszen a candida mindenkiben benne van, a bélflóra része. Szimbiózisban él a jótékony bélflórával, azt "eszi", amit amaz nem, eltakarítja a rothadó anyagokat többek között.

Akkor tud elszaporodni, ha teret adsz neki, ha gyengíted az immunrendszeredet. A stressz, az antibiotikum, az alkohol, a cigaretta, a nehézfémek, autoimmun betegségek mind ezt a lehetőséget segítik.

Pont akkor a Balaton már csak egy csepp volt a pohárba.

Elkapni úgy lehet, ha a partnerednek ilyen gondja van, s a te imm. rendszered épp elég gyenge. Azt írtad, neki semmi baja.

Nálunk is én voltam nagyon beteg, a férjem csak puffadásra panaszkodott időnként, neki mégis a véreredmény az enyém kétszeresét mutatta ki. Itt nem lehet tudni, hogy van-e baja vagy nincs...

1126. Cszsuka (válaszként erre: 1124. - 9df60c3431)
2008. aug. 31. 08:44

Nem, nem, az első két hétben semmi probiotikum, utána viszont, amikor abbahagyod a kolloidot, béltisztítót, azonnal be kell dobni legalább egy dobozzal!

Most, hogy pusztulnak, pucolni kell őket, erre való a béltisztító. Addig nem tudnak újra szaporodni, csak tartsd be a játékszabályokat!

Túl hosszú ideig sem lehet csinálni, mert megsínylené a szervezet, ezért van a két-három hét a tisztításra.

1125. Cszsuka (válaszként erre: 1117. - Melcsi76)
2008. aug. 31. 08:41

Bármelyik tej jó, de vcs. szerint nem tudom. Van egy kis füzet, bioboltban tutira kapható: Várhegyi László: Mit egyek, hogy egészséges legyek?

Ebben vcs. tápl. szabályok és táblázatok vannak.4-500 Ft, nem vészes. Érdemes megvenni!

Nem kell meghajolni:)

Én sem gondoltam volna,hogy ennyi bajom lehet egyszerre, de érdekes, azóta látom, hogy melyik az az ember, aki hasonló cipőben jár- segíteni azonban csak annak lehet, aki kéri..:( Különben tudálékosnak, kotnyelesnek bélyegeznek.

A felsoroltak közül bármelyiket használhatod (lisztet)

2008. aug. 31. 08:39
Csütörtökön hazajövök, majd akkor sütök mert most a pakolás miatt időm sem volt, meg nem is voltam olyan fizikai állapotban. Most aránylag jobban vagyok csak szédülök, bár félek hogy az ezüstkolloid kiírtja a normál flórát és helyére betelepülnek a candidák :(. Ezek a kis rohadékok kihasználják a megüresedő helyeket, és a kolloid hatása a vastagbélbe nem nagyon ér el. Azt olvastam a vékonybélben felszívódik, de mégis ajánlják mellé a probiotikumokat csak azt nem értem akkor minek. Úgy érzem visszatért a normál baktériumflóra, rendbejött a székletem, nem szeretném ha most a kolloid kiírtaná.
1123. Cszsuka (válaszként erre: 1121. - 9df60c3431)
2008. aug. 31. 08:35
Semmilyen kukoricás nem ajánlott!!
1122. Cszsuka (válaszként erre: 1120. - 9df60c3431)
2008. aug. 31. 08:35
A görög saláta bármikor jöhet, s nagyon jó "nassolásra", ahhoz nem kell gáztűzhely sem. (?)
1121. 9df60c3431 (válaszként erre: 1117. - Melcsi76)
2008. aug. 31. 08:33

Lehet kukoricaliszt is, vagy rizsliszt bár utóbbi nekem nem vált be, főzelékek sürítéséhez adták, de egyáltalán nem végezte el a dolgát. Azóta tönkölyt vagy rozst használok főzelékekhez.

A durumos piskóta csak egy ötlet volt, felvetettem hogy lehet-e, de még nem próbáltam ki.

1120. 9df60c3431 (válaszként erre: 1116. - Melcsi76)
2008. aug. 31. 08:28

Köszönöm neked is a bíztatást és a tanácsokat!

Nem is lenne semmi gond, ha itthon lennék főzőcskéznék magamnak. Az albérletben viszont hétközben max. egy virslit vagy lecsót lesz lehetőségem megfőzni, de nem tudom mivel eszem, hiszen mustár, ketchup, majonéz tilos.

Most úgy áll a helyzet, hogy egy hétre való kaját viszek magammal, legalább egyszeri meleg ételem legyen.

A többi hideg élelem lesz, kenyér különböző feltétekkel stb.. szóval most egy kicsit nehezebb a dolog mint eddig volt.

De az elszántságom is nagyobb mint eddig bármikor..

1119. luice (válaszként erre: 1118. - Kétségbeesett lány)
2008. aug. 31. 06:35
Igazán nem örülök de egy kis nyugalmat ad mégegy dohányzó candidás.Bocs
1118. Kétségbeesett lány (válaszként erre: 1053. - Cszsuka)
2008. aug. 31. 00:41

Ooo. Ezek nem voltak túl jó hírek. De köszönöm a választ! Akkor én is válaszolnék:

A cukorbetegségre vonatkozó szabályokat nem mondom, h 100%-osan betartom, de mondhatni, h nagyjából igen. A vércukor-szintemet minden főétkezés előtt megmérem (utána nem mindig, csak gyakran), pluszban lefekvés előtt. Betartom a megengedett szénhidrát mennyiségeket minden étkezésnél, ha esetleg többet eszem, több inzulint is adok. Nem fogyasztok kristálycukrot semmilyen formában, csak akkor eszem "igazi" édességet, amikor leesik a cukrom, mert olyankor engedélyezett. Alkoholt ritkán iszom, viszont dohányzom, de az biztos nem függ össze a candidával, max az ereimmel :) A kontroll vizsgálatok eredményei mindig jók, a haemoglobin A1C és a fructosamin szintem is a két határérték között volt a legutóbbi alkalommal (1-2hete), szóval mondhatjuk, h jó cukorbeteg vagyok. Ugyanakkor volt egy időszak, amikor nem voltam, lázadásból vagy ki tudja, tinédzserként lettem cukros, 14évesen, közvetlenül azután, h kiengedtek a kórházból kezdtem el dohányozni és inni, na nem erősen. Közben betartottam mindent, de aztán fél-egy év elteltével vérszemet kaptam: nem mértem a cukromat, a főétkezéseket letudtam annyival h megettem egy snickerst (persze inzulin kísérettel). Egy szóval tömtem magamba az édességet, a tiltott gyümölcsöket, stb. Ezt csak azért írom le, mert akkor semmi problémám nem volt, mármint nem volt hüvelyi fertőzésem avagy gombám, bármi egyéb. Egészen tavaly decemberig semmilyen nőgyógyászati problémám nem volt, holott akkor már lenyugodtam rég, és normálisan kezeltem a cukorbetegségemet. Ezért furcsállom, h most miért van, és miért nem akkor volt, sőt, bízom benne, h nem sok köze van a cukornak a megjelenéséhez (a remény hal meg utoljára).

Hát a tampon és a tanga két olyan dolog, amiről nehezen tudok lemondani. Az élesztőről és a fehérlisztről könnyebben! :)

A tervem a következő: végig csinálom a kezelést amit a doki mondott (3 éjszaka Pimafucin kúp, 1 nap 2*2 Orungal kapszula, 5 napig naponta 3x-i Pimafucin kenőcs) utána elmegyek a kontroll vizsgálatra, azon kiderül h hatásos volt-e vagy nem, ha igen, reménykedem h nem tér vissza, ha nem, elmegyek a szintvizsgálatra (és term. abban az esetben is, ha ez a kezelés hatásosnak bizonyul, de visszatér a dolog).

Még egy olyan kérdésem is lenne, h ezt elkaphattam-e, vagy én fertőztem meg magam úgymond? Mert amikor kialakult, 3x-os veszélyfaktorral rendelkeztem, legalábbis amit a neten olvastam arról, h kiket támad meg, abból ez jött le: egyrészt fogamzásgátló tablettát szedek, másrészt a cukorbetegség, harmadrészt antibiotikumos kezelés alatt álltam (a coli miatt), és így bementem a Balatonba. Ezért kérdezem, h onnan jöhetett-e, avagy ez nem úgy működik, és nem "kívülről" érkezik.

Köszönöm!

1117. Melcsi76
2008. aug. 30. 22:50

Zsuka!

Előtted is meghajlok!

Álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen sok baja lehet egy embernek, ilyen rövid időn belül...

Köszönöm neked és Luicé-nak, hogy leírtátok a történeteteket! Újabb adag erőt tudtam meríteni belőle a folytatáshoz, már rám fért egy kis plusz löket,mert kezdtem sajnálni magam.

Így rájöttem, hogy semmi gondom, csak tudatosan (egészségesen) kell táplálkoznom, aminek egyébként normális, alapvető dolognak kellene lennie...

Végre le telt a 4 hét! :)

A cikória kávémba milyen tejet rakhatok, csak a rizstej jó vagy ok. a soya tej is?

Jövő hétvégén Halászlé Fesztivál lesz itt nálunk Szegeden, szerinted ehetek hallét vagy csak natúr megsütve lehet enni?

A krém levesekbe milyen lisztet tehetek, ill. ezek közül bármelyiket: teljes kiőrlésű búza, tönköly és rozsliszt?

Azt értettem, hogy piskótát durumliszből kell sütni, de a többiben bizonytalan vagyok.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook