Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

1266. luice
2008. szept. 4. 10:37

Cszsuka

Olvasgatom és irod hogy zartósitószer kilőve.Na pont most tettem oda a zöldségeimet csa most már tettem alája egy kis pirosaranyat.Én füszerpaprikát nem használhatok.De ezt sem ma eszem mert ma már ujjak közül ettem a mozarellát.Nem tudom hogy attólvannak-e tünetek vagy hogy kinylódok a cigivel majd látjuk. cukrot semmiképp nem terveztem vissza venni.A vegás ételizesitőt nem használhatom nincs garantálva a glutén mentesség.Ez az eggy amit használhatok.A tofuval mi a helyzet?Én sem gondoltam hogy fejest ugrok bele és le is irtam hogy hogyan fogom csinálni.Ezek szerint félre ismertél?!

1265. Cszsuka (válaszként erre: 1263. - Orsy27)
2008. szept. 4. 10:37
Szerintem nem vészes, minden hónap utolsó péntekje, egy jó időpont..
1264. Cszsuka (válaszként erre: 1262. - Orsy27)
2008. szept. 4. 10:36
Hajdinát egyszer ettem valakinél és nem jött be, így nem néztem utána, hogy kell elkészíteni..:(
1263. Orsy27 (válaszként erre: 1261. - Cszsuka)
2008. szept. 4. 10:35
Az egy kicsit messze van nekem... :(
1262. Orsy27 (válaszként erre: 1260. - Cszsuka)
2008. szept. 4. 10:35
A hajdinát is ehhez hasonlóan kell készíteni? Milyen az íze? Kell rá valamilyen fűszer?
1261. Cszsuka (válaszként erre: 1259. - Orsy27)
2008. szept. 4. 10:34
Fehérváron :)
1260. Cszsuka (válaszként erre: 1255. - Bernuska)
2008. szept. 4. 10:33

Tök szuper szerintem, de vannak még jó kaják azért..

Tehetsz a karfiolkrémbe tojást, úgy, hogy majonéznek kikevered - akkor nem kell a karfiol leve. Még apróra vágott vöröshagymával tuningold meg és ne felejtsd el megsózni.

Persze, bolti zacskós lencse mehet.

Kölesgánica: Elkészíted a hagymát úgy, mintha pörköltet akarnál feltenni, amikor kész, szórsz bele pirospaprikát, sót, aztán zsírba mártott kanállal kis formátlan gombócokat szedsz ki a gánicából és beleforgatod a hagymába, úgy teszed a tepsibe- nem kell kivajazni, az egész már elég zsíros úgyis. Ha marad hagymás zsír, azt öntsd rá.

Én szoktam olyat, hogy nem a sütőbe rakom, hanem hagyom az edényben, fedő alatt sütöm, hogy odapiruljon. Nagyon finom az a ropogós része, aztán tálaláskor jöhet rá a natúr joghurt.

A zabot úgy kell csinálni, mint a rizst, csak több víz kell és tovább kell főzni. Bár, nem tudom, hogy készíted a rizst?

Én megpirítom és 1 csésze rizst 1,5 csésze forró vízzel öntök fel, megsózom, fedő alatt hagyom, hogy beszívja, de nem zárom el a gázt, csak takarékra rakom. A zabbal ugyanez a helyzet, csak 2 csésze vizet öntök rá és addig adok hozzá plusz forróvizet, amíg muszáj- ezt még nem mértem le, hogy mennyi kell.

Sok sikert!! :)

1259. Orsy27 (válaszként erre: 1256. - Cszsuka)
2008. szept. 4. 10:26
Köszi a választ! Hol található ez a klub? :)
1258. Bernuska (válaszként erre: 1254. - Luice)
2008. szept. 4. 10:24
dehát válaszolt neked...görgess vissza....:DDDDD
1257. Cszsuka (válaszként erre: 1254. - Luice)
2008. szept. 4. 10:23
A szorbit is cukor.., csak nem cukorrépából van. Mindegy, talán nem árt meg mostmár egy-két darab.
1256. Cszsuka (válaszként erre: 1252. - Orsy27)
2008. szept. 4. 10:22

Nem, sajnos nincsen, s ráadásul a lista csak irányadó, mindenkinek a saját szervezetéhez kell alkalmazkodni. Mi vezetünk egy klubot, aki teheti, gyógyulás közben és után visszajár, gyűjtjük a tapasztalatokat és ebből állítjuk össze a programot. Ami többeknek gondot okozott, vagy javulás helyett rosszabbodást okozott (pedig nem speciális eset volt), azokat feljegyezzük és a továbbiakban már úgy adjuk tovább az információt.

Édesítőszer, túró az első, tisztító időszak után ehető. A tejföl a tejtermék kategóriába tartozik, s ami esetleg élesztő kultúrával van beoltva vagy tartósítószert tartalmaz, azt nem ajánljuk.

Szóját lehet enni, de lehetőleg keveset, mert elég sokminden kering róla, hogy milyen következményeket okozhat, ráadásul nincs ráírva, hogy génmanipulált-e.

A doktornőre nem rosszból írtam, biztosan rengeteg a munkája. Már az is jó, hogy orvos létére elfogadja a probléma létezését.

1255. Bernuska
2008. szept. 4. 10:17

Na, ez pedig a hétvégi étrendem:

Péntek:

- reggeli: Karfiolkrém (sós vízben megfőzöm, turmixolom egy pici olajjal meg a levével, hogy tojást ne tegyek bele) és egy szelet kenyér (remélem, ehető lesz) :)

- ebéd: lencsfőzelék (megfőzöm sós vízben, majd joghurtba kevert liszttel behabarom...ehhez jó a tönkölyliszt...és a bolti zacskós lencse???)

- vacsi: :) szerintem a maradék lesz....

szombat:

- reggeli: karfiolkrém

- ebéd: kölesgánica (a receptkönyvből...bár a párolt hagymára teszem rész nem világos: egy tepsit kivajazok, ráteszem a hagymát és arra a kiszaggatott izéket, és így beteszem a sütőbe egy kis időre?)

- vacsi: zöldségpörkölt (egy kis olajon megpirítom a mirelitzöldséget- ha ezt lehet, majd egy kis vízzel puhára párolom, a végén egy kis pirospaprikát teszek rá)

vasárnap:

- reggeli: joghurt

- ebéd: zöldségleves (pici olajon dinsztelem a zöldséget, teszek rá sót, borsot, paprikát, majd felöntöm vízzel...jó ebbe a zabpehely?)

1 szelet pulykamell natúr sütve + zab (ugyanúgy kell csinálni, mint a rizst?)

- Vacsi: párolt zöldség

Ja! + mindenhez egy szelet kenyér....:S

És kb. ennyi volt a fantáziám, valószínűleg hétfőtől is ugyanezeket fogom csinálni....:S

1254. luice
2008. szept. 4. 10:16
Ugylátszik Zsuka már szóra sem méltat.Nembaj azért leirom neki.Igen a cigi helyett gondoltam a rágót.Csak az orbitot ehetem.A cukormentes tartalma:Édesitőszerekizomalt,szorbit,mannit,aszpartam,szójalecitin,aromák,megmégsokminden de e betü nincs.
1253. Cszsuka (válaszként erre: 1246. - Luice)
2008. szept. 4. 10:15

Az, hogy időnként sz..rul vagy, sokmindentől függ. Még az öröm is kiválthatja. De a közeledő menses, stb. Ilyenkor igyál sok vizet, ha nincs semmi gond, pár nap múlva, de lehet, hogy másnapra jobb lesz.

A "ragyáidra" mit mondott az orvos? Egyáltalán mutattad?

1252. Orsy27
2008. szept. 4. 10:14
A tegnap kapott listán, hogy mit szabad enni, szerepelnek a szójakészítmények, az édesítőszerek, a tejföl, a túró. Zsuka azt írtad, hogy a doktornő elfelejtett fejlődni. Ti honnan veszitek, hogy ezeket nem szabad fogyasztani a diéta alatt? Arra gondolok, hogy ha vki tesztet csináltat a doktornőnél, akkor ezt a listát kapja kézbe, ezt fogja követni. Hol van egy pontos étrend? Gondolom, olyan nincsen...
1251. Cszsuka (válaszként erre: 1245. - Luice)
2008. szept. 4. 10:13

Na végre, erre vártam, hogy "hivatalosan" is értesülj a javulásodról!

Azért figyelmeztetlek, ne vidd túlzásba, eddig túl óvatos voltál, mostmeg fejest ugrasz mindenbe, nehogy bajt okozz magadnak!

Nagyon nem eshetsz vissza, mert egy csomó kéz nyúl feléd, de neked is kapaszkodnod kell...

A juharszirupot és az élesztőt hagyd a legvégére, azoknak még adj néhány hónapot- mondjuk karácsonyig. És minden olyat fogj vissza, ami egyszerű cukrot tartalmaz.

Sütit süss Glukononnal, de ne egyél sűrűn..

Az ízfokozót tartalmazó ételeket kerüld ki, ne egyél olyat, amiben van, csak abban az esetben, ha nincs más választásod. az ízfokozók felelősek azért, hogy mindig több és több cukorra, erősebb ízekre vágyjunk. Most, hogy leszoktál ezekről, elég hamar fel lehet ébreszteni a vágyat és gyorsan bele lehet esni a "zabálás" hibájába.

Tehát: milánói alap, bolognai alap, corn flakes, boszorkány ételízesítő kilőve.

Megvígasztallak: add ezeket oda a tesódnak, aztán csináld meg te magad! Én a milánóit szoktam csak megfőzni, de nem kell hozzá alap.

Az ételekbe mindig főzz bele egy paradicsomot, abban természetes ízfokozó van.

Lehet kapni bioboltban szárított zöldségkeveréket, ha nincs molyod, fél évig elég.

A daragaluskát is meg tudod csinálni, ráadásul sokkal finomabb, mint a megvásárolt.

Hát, szerintem jót tenne a C vitamin, de nem a szintetikus, a szervezet ásványianyag és vitamin háztartásának jót tenne a Coral calcium, s ha szeretnél egy picit hízni, meg a szívednek is jót tesz az omega 3-6-9.

A Papayát még mindig ajánlom az emésztőenzimjeid miatt- sokat segítene.

Persze, ezeket te döntöd el, hogy mikor és mennyit, meg, hogy egyáltalán akarod-e, csak, ha már kérdezted, én ezeket ajánlom.

Én nem napi rendszerességgel, de időnként szedem ezeket, meg még mást is, s most voltam vérvételen: minden értékem a megjelölt tartományon belül van, pedig pl. kicsi korom óta vashiányos voltam..:)

1250. Cszsuka (válaszként erre: 1249. - Bernuska)
2008. szept. 4. 09:58

A zöldborsó ebben a hat hétben nem ajánlott, utána igen. A mirelit vegyeszöldséget használhatod, csak más a tápanyagtartalma, mint a nem mirelitnek. Zöldborsó helyett zöldbabot egyél, ha megengedett.

Nekem volt itthon többféle liszt, mert vannak ételek, amelyikbe az egyik jobb, másikba a másik...ki kell tapasztalni. Én rántáshoz a barna rizslisztet használtam, nem olyan nehéz.

A Glucononnak nincs mellékíze, meg van még egy: "Just like sugar"- keress rá a neten, de egyes bioboltban megrendelik. Kb. 3000 Ft és nem tudom, hogy van-e fél kiló..

A stevia nem főzhető, csak készételekbe lehet beletenni, mint pl. paradicsomleves, paradicsommártás, sóska(bár szerintem azt inkább elrontja), kávé, tea, stb. Ha a steviát besokallod, keserű is lehet.

A cologranról még nem hallottam, de minden aspartamost érdemes elkerülni.

1249. Bernuska (válaszként erre: 1237. - Cszsuka)
2008. szept. 4. 09:37

...hát a sütőm elég régi...ma este nekilátok a kenyérsütésnek...:)))

A zöldborsót nem találtam meg sem a vcs, sem a candida élelmiszerek között...az ehető? Igaz, csak mirelit formában tudok venni...ugyanígy hirtelen gyors kajához mirelt vegyeszöldség használható?

Ha vettem teljeskiőrlésű tönkölybúzalisztet, akkor nem kell a barna rizsliszt semmihez?

Ja! És az édesítők közül mi az, aminek a legkevésbé van mellékíze? Most Cologran van itthon, de a mellékíze förtelmes...

Jobb ettől a sztevia?

1248. Bernuska
2008. szept. 4. 09:27

Én is örülök, hogy jók lettek az eredményeid. :)

Olvastam a történetedet, nagyon szuper, hogy leírtad, mert így vált összehasonlíthatóvá az előtte-utána állapotod, és csak ámulok a változáson...

1247. Melcsi76 (válaszként erre: 1245. - Luice)
2008. szept. 4. 08:47

Örülök ennek a sok jó hírnek!

Ezekszerint megérte küzdened, és most már fokozatosan ehetsz új ételeket is :)

Ne félj a kajáktól, hiszen már erre vártál mióta! Zsuka is mondta már, hogy ilyen hosszú idő után lehet és kell is bővítened, persze ovatosan, fokozatosan.

Tudtam, hogy ilyen sok lemondás után javulni fog az állapotod, de a tüneteidet én sem értem, mért vannak még mindig, ha a leleteid ilyen szép javulást mutatnak... Hátha Zsuka megtudja oldani ezt a rejtélyt :)

1246. luice
2008. szept. 4. 08:05

Zsuka

Hogy van az hogy adr-nő tegnap azt mondta minden ok de a tüneteim most erősödtek és mára a nyelvem is megint tiszta fehér ami már szépen le volt tisztulva.

1245. luice
2008. szept. 4. 07:42

Na szóval,tegnap voltam a dr-nőnél és azt mondta mostmár minden ok szépen beállt a szervezetem.A ph értékem 62-ről 70-re tornázta fel magát a többi dolog is már jóval 80 fölött van.Az oxigén szintem volt kicsit alacsony de azt mondta hogy ezek amugy is válltoznak és ha valaki ezt a szintet eléri már jó és ezt elérni nehéz de ha csak nem követek el sorozatosan valami nagy disznóságokat ez már megszokott maradni.Javitani persze lehet.Acandidámat nem mérte mert azt mondta ha azzal gáz lenne ezek az értékek nem javultak volna mert nem engedné.A diétát feloldotta mostmár mindent ehetek de módjával és fokozatosan bevezetve.Egy nap valami uj abból is kevés 1-2 nap szünet.Ha rosszul vagyok eggy darabig kerülni késöbb próbálkozni,ha nem akkor maradhat és jöhet eggy másik persze azért a candidában megengedettekre gondolt.Meg ugye nekem passzitani kell a lé-mmel.Azt mondta mostmár mindennel próbálkozhatom sőtt kell is.A glukonon marad cukor helyett vagy azt nondta lehet a juhar szirup.De allig vártam hogy ezt mondja most mégis félek hogy rosszul leszek ha megint eszek.Azt is mondta mostmár nem kell semmit szednem mert a szervezet mostmár megoldja persze ha nem állok neki a régi életmódnak megint.Ha sütit sütök már abból is ehetek de csak egy kicsit és ha nem lessz bajom legközelebb megehetek egy szeletetis de nem napi rendszerességgel.Gyümölcsöt is de módjával.Azért még mindig a zöldségfélék legyenek a fő menük de már variálhatom.A krumplibabát is ehetem de abból is elöbb csak eggy felet és várni ha nincs baj legközelebb mehet 1.Hu de félek.Azért a didát még szedem mert még nem telt le a hat hét meg a mustármagot.De ezt már csak magamtól gondolom ártani nem ártok.Tegnap be is vásároltam leirom miket vettem ezt inkább Zsukának hogy mit szól hozzájuk:

cukkinipástétom:cukkinni,zölpaprika,paradicsom,vör.hagym,kuk.kemény,étkezésisó,étolaj,pritaminpap,kuk.kem,boszorkányételizesiző,füszerek.

Paradicsomos harcsapástétom:növényiolaj,szójaliszt,tengerisó,s.paradicsom,füszerkeverék.

harcsapástétom zöldfüszeresen:növényiolaj,szójaliszt,tengerisó,v.hagyma,füszerek

sütöpor:natrium-bikarbonát,kuk.kem,enzim

boszorkányételizesitő:étkezési só,izfokozó,cukor,száritott zöldségek,szőlőcukor,kuk.kem,élesztőkivonat,

milánói mak alap:száritott zölds,kuk.kem,szőlőcuk,izfokozó,lupiliszt,növényi olaj,élesztőkivonat,füszerek,citromsav.

bolognai:ugyan az.

daragaluska levesbetét por:kuk.liszt,növényi olaj,petrezselyemlevél,füszerek.

corn flakes:kukorica,nádcukor,só,emulgáloszer,napraforgó lecitin.

Na eggyenlőre ennyi .Zsuka ezek ehetők?Az a baj hogy nekem elég sokmindenbe szerepel az élesztő kkivonat.És szerinted szednem kellene valamit?Ugyan is tüneteim azok vannak vagy az természetes még lessznek is?

1244. Cszsuka (válaszként erre: 1243. - Luice)
2008. szept. 4. 07:11

Nem kellene rágózni. Olyannal még nem találkoztam, hogy valamilyen E számú izé ne lenne benne. Talán menj be a bioboltba, s kérdezd meg, hogy létezik-e olyan rágó, ami nincs tele azonosíthatatlan "izékkel"- hátha szerencséd lesz.

De külömben, ha a rágó és a cigi közt gondolkozol, akkor inkább rágó. Nem tudom, hogy a cukormentes mit tartalmazhat?

1243. luice
2008. szept. 4. 06:28
Zsuka a rágóval mi a helyzet?
1242. Melcsi76 (válaszként erre: 1241. - Luice)
2008. szept. 3. 23:21

Ok. a lényeg, hogy megvagy :)

Kíváncsian várom a fejleményeket!

1241. luice
2008. szept. 3. 21:32
Meg vagyok csak behavaztam de milyent lessz időm jövök.KÓRHÁZ!!!!!Ne vicceljetek!Azt nem nekem találták ki.Azt letudtam eggy életre kb 3 hónappal ezelőtt.Egyébként sok fejlemény van kiváncsi vagyok Zsuka mit szól hozzá,de most hulla vagyok.Milyent lessz időm jövök.
1240. Cszsuka (válaszként erre: 1239. - Melcsi76)
2008. szept. 3. 21:14
Nem tudok róla semmit, én is remélem, hogy jól van. Néha akadhat neki is dolga..hm..
1239. Melcsi76
2008. szept. 3. 20:18

Szia Zsuka!

Tudsz-e valamit Luice-ról?

Most már komolyan aggódom érte, tegnap sem jelentkezett és ma sincs hír róla.

Nem szokott így eltünni, remélem nem került be a kórházba (ma kellett mennie a dokihoz)...

1238. Cszsuka (válaszként erre: 1236. - Bernuska)
2008. szept. 3. 19:59
Igen, lehet. A legjobb kritika az önkritika, csak ahelyett, hogy komolyan vennénk, elnevetgélünk rajta. Ha meglesz a házid, már tudom is, hogy mi lesz a következő. Minél többet "beszélsz" magadról, annál közelebb jutunk a megoldáshoz...:)
1237. Cszsuka (válaszként erre: 1235. - Bernuska)
2008. szept. 3. 19:57

Én napraforgót soha nem használok, nem bírja a bőröm, mindig pattanásos leszek tőle. Szerintem, mivel te is a pattanásokkal küzdesz, egyelőre hagyd ki a tökmaggal együtt, aztán majd,amikor már letisztultál, akkor próbáld ki, hogy bírod-e.

Ettől a kenyértől se várj elsőre nagy sikert. Viszont, ha belejössz, tényleg nagyon finom. Meg, ha jó a sütőd...:S

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook