Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

1176. luice (válaszként erre: 1174. - Orsy27)
2008. szept. 1. 14:37
Na erre én is!
1175. Melcsi76
2008. szept. 1. 12:57

Sziasztok!

Ma is voltam a Termgy-nál, de most sem nézte meg, hogy milyen szinten vagyok candidás. Igazából már engem sem izgat annyira mint eddig.

Azt mondta, hogy előbb a lelkemet, fejemet kell rendbe rakni és akkor rendbe jön a testem is...

Ezt gondolom azért mondta, mert nagyon sok lelki problémám volt egész életemben, ill. 6 éve fordult jóra a sorsom és látja rajtam, hogy nagyon feszült vagyok...

A derék fájásomra azt mondta, hogy lelki eredetű és ilyenkór (tisztuláskór) felerősödnek azok a tünetek, amik eddig is voltak.

Nagyon jó hatással van rám ez a doki és mindent elmagyaráz, hogy mi hogy, miből és honnan ered, miért így vagy úgy.

Szóval olyan kis okos és segítőkész ember mint a Zsuka :)

Candida vizsgálat helyett Fülakupunktúra kezelést kaptam, 2x5 ponton tűt szúrt a füleimbe.

Ez az öt pont: központi, vegetatív idegrendszer, tödő, máj és a vese.

A máj pontnál eléggé fájdalmas volt (de nem vészes), a tööbi pedig inkább csak kellemetlen volt. Majd csak 10-én kell vissza mennem hozzá, addig bent maradnak a tűk. Csinálnom kell tovább a diétát és innom a teát, 10.-től pedig valamilyen gombaölő cseppeket kell majd szednem, sajnos elfelejtettem a nevét, talán c-betűvel kezdődik.

Mondta, hogy mindig gondolkozzak pozitívan és egy csomó tanácsot adott ezzel kapcsolatban...

Meg írjam fel a tükörre, hogy "Szeretem magam !!!"

mutatta, hogy ő is felírta és azt mondta, azokra az emberekre is hat (pl: családban) akik nevetnek rajta, de önkéntelenűl is látják, olvassák.

Azt mondta minden gondolatnak ereje van, még erősebb ha ki is mondjuk és akkor a leghatásosabb, ha le is írjuk!

10-én megint megyek, de előtte 8-án indul egy Jóga tanfolyam és ajánlotta, hogy érdemes lenne kipróbálnom, mert nagyon feszült vagyok.

Egyébként érdekelt a Jóga eddig is csak még nem jártam utána, na majd hétfőn meglátom, hogy bejön-e nekem?

1174. Orsy27
2008. szept. 1. 10:14

Sziasztok!

Szerdán megyek szűrésre itt Pesten (500-féle anyagot néznek meg, Dr. László M.), úgy döntöttem, egyelőre kihagyom a háziorvost ebből a dologból. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz az eredmény! Drukkoljatok!

1173. Cszsuka (válaszként erre: 1170. - Kétségbeesett lány)
2008. aug. 31. 20:26

Bioboltban. Grapefruitmag-kivonat. így kell kérni.

Nem kell örökre, csak amíg "alul" rendbejössz.

Ez máskor is jó lesz.

1172. adri25 (válaszként erre: 1170. - Kétségbeesett lány)
2008. aug. 31. 20:19
én dm-ben vettem
1171. Kétségbeesett lány (válaszként erre: 1167. - Cszsuka)
2008. aug. 31. 20:17
Ja és nincs mit, örülök, h én is segíthettem vmiben :)
1170. Kétségbeesett lány (válaszként erre: 1169. - Cszsuka)
2008. aug. 31. 20:15
És ez a grape kivonat hol kapható? És ez azt jelenti, h minden alkalommal, örökre használni kell?
1169. Cszsuka (válaszként erre: 1163. - Kétségbeesett lány)
2008. aug. 31. 19:38
Pí-víz: biobolt, 5 literes kiszerelésben, nem drága és a kanna visszaváltható.
1168. Cszsuka (válaszként erre: 1164. - Kétségbeesett lány)
2008. aug. 31. 19:37

Igen, s igazából neki nem is lesz semmi baja, ha elég erős az immunrendszere, csak neked visszaadja, amikor azt gondolod, hogy mostmár minden rendben.

Ezért érdemes legalább a grape kivonatot használni lemosásra "odalent" neki szex előtt és után.

1167. Cszsuka (válaszként erre: 1163. - Kétségbeesett lány)
2008. aug. 31. 19:34
Köszi, ez nagyon fontos info nekem! :)
1166. Cszsuka (válaszként erre: 1155. - Adri25)
2008. aug. 31. 19:32

Nem kell a főzeléket liszt nélkül enni, én ugyanúgy megcsináltam teljes őrlésű tönköllyel vagy barna rizsliszttel.

Hús nélkül csak 2-3 hetet kell kibírni.

1165. Kétségbeesett lány (válaszként erre: 1162. - Cszsuka)
2008. aug. 31. 16:16
Egyelőre még nem tudom. Megvárom mi történik a kezelés után, és addig is próbálom kerülni azokat az ételeket, amikről azt írtátok, h kerülendők. Ha nem ehetek ezt vagy azt mostantól, nem érdekel, csak múljon el az egy éve tartó mindenféle hüvelyi problémám, mert teljesen tönkreteszi az életemet, nem csak a szexuálist.
1164. Kétségbeesett lány (válaszként erre: 1159. - Cszsuka)
2008. aug. 31. 16:12

Hát én eddig az antibiotikumos kezelések után csak lactobacillus kúpot kaptam, h helyreállítsa a hüvelyflórámat, és persze h mindig visszatért a probléma... kezdem érteni a dolgokat azt hiszem.

Viszont azt írtad, h át tudom adni a partneremnek, de akkor nála ez nem jelentkezik hasonlóan, mint nekem adott esetben hüvelygombaként? Azaz ha elmegy az urológushoz, vagy vérvételre, nem mutatható ki? Akkor nem is írnak semmilyen gyógyszert fel neki? Mert ha nála is meg van már, és esetleg nálam elmúlik, legalábbis a hüvelygomba, akkor nem kaphatom tőle vissza szexuális úton?

Magyarul a nőgyógyászom a hüvelygombának ezt a fajtáját nem tartja fertőzőnek, ezért nem írt fel semmit?

1163. Kétségbeesett lány (válaszként erre: 1158. - Cszsuka)
2008. aug. 31. 16:06

Pí-víz? Még soha nem hallottam róla. Hol lehet kapni?

Gyorsabban és magasabb ra is. Mondok egy példát: reggelire 40 gramm szénhidrátot szoktam enni, egy zsömle 30g, 2 deci tej 10. Nem értettem soha, h mégis h lehet az, h a cukrom étkezés után 12. (Ugyanis a gyerekkórházban, ahol diagnosztizálták a betegséget, ezt nem mondták el, meg sok egyéb mást sem, és nagykorúságom betöltéséig oda tartoztam, 18 évesen kerültem át a Nyírőbe mint felnőtt, és ott tudtam meg). Ugye először az ember arra gondol, h hát akkor biztos kevés az inulin, adjunk többet, vagy együnk kevesebbet. Ugyanúgy 12 lett az eredmény (persze nem mindig, 10-13 mozgott a skála)csak pluszban 2óra múlva le is esett a cukrom. Na az már végképp rejtély volt, h 12 után hogy lehet 3. Hát ezért van, mert a fehérliszt és a tej együtt, hiába h 40gramm szénhidrátot tesz csak ki, hirtelen megemeli, aztán visszaáll, ezért gyors szénhidrát a neve. Ha meg több az inzulin mint amennyit a 40 g megkívánna, akkor le is esik. Ha a zsömléhez teát ittam, és a tej szénhidrátját mással pótoltam, pl almával, rögtön nem volt gond. És ez nem csak a tejre igaz, hanem a tejtermékekre úgy általában, pl a joghurtokra is.

1162. Cszsuka (válaszként erre: 1152. - Kétségbeesett lány)
2008. aug. 31. 15:52
Csak azt ne feledd, hogy az élesztő van az első sorban a tiltó listán. Egyébként egész jókat írsz. Tulajdonképpen most egy terápiának fogsz neki, vagy csupán a diétára gondoltál?
1161. Cszsuka (válaszként erre: 1151. - Luice)
2008. aug. 31. 15:49

Na idefigyelj te kedves leányzó!

Azt hittem, már érted, hogy mindenkinek az esete saját, egyéni eset. Van egy sablon, ahhoz kell igazodni. Aki megteheti, hogy bizonyos ételeket nem tesz bele a repertoárba, az nem teszi bele. Cél: minél jobban közelíteni a megszorításokhoz, de igazodni kell közben az egyéb betegségben előírtakhoz is.

Neked nincs más, kukoricaliszt lesz. Ez nem jelenti azt, hogy mindent elrontottál, sőt!!

1160. Cszsuka (válaszként erre: 1149. - Kétségbeesett lány)
2008. aug. 31. 15:44

Amikor én rájöttem, hogy candida áll a háttérben, kinyomoztam, hol vizsgálják, meglett a pozitív eredmény, azzal mentem el a (maszek) belgyógyászhoz. Rá sem nézett a papírra. KÖvetkezőt mondta:

- Felejtse el ezt a butaságot, szedje az allergia gyógyszert és éljen boldogan!

Persze nem felejtettem el a "butaságot" végigcsináltam a terápiát és nem kell allergia gyógyszert szednem - sőt: semmilyet.

Nos, akkor szerinted neked miért nem szólt az orvos semmit???

Úgy tudom, a koleszterin miatt nem eheted a zsírt, ezért a mangalica zsírt ajánlom, mert azt kifejezetten jótékony hatásúnak mondják a koleszterinre.

1159. Cszsuka (válaszként erre: 1148. - Kétségbeesett lány)
2008. aug. 31. 15:40

Ha csak a táplálékokat veszed alapul, akkor igen, az élőflórás joghurt élen jár. Ugyanakkor lehet kapni bioboltban kifjezetten probiotikumot. Ezt illene minden antibiotikum kúra után ajánlani a betegnek, de sajnos nagyon kevés helyen hallottam róla.

Azért írtam a Balatont "utolsó csepp"-nek, mert amikor felborul a hüvely flórája, nem tud jól védekezni az esetleges betolakodó kórokozók ellen.

A párodnak az urológus nem mond semmit- hacsak nem fogadja el a candida problémát, mint létezőt.

Ezért nem írt fel az orvosod sem neki semmit. Nem tartják fontosnak vagy bajt okozónak. Nemrégen egy másik fórumban sikerült egy értelmetlen párbeszédet folytatnom két leendő orvossal. A végén megmagyarázták, hogy candidiasis nincs is és jöhettem én a tapasztalatommal, ha egyszer kettősvak próbán még senki nem bizonyította be, akkor nekik nem létezik.

1158. Cszsuka (válaszként erre: 1156. - Kétségbeesett lány)
2008. aug. 31. 15:32

Arról van szó, hogy valójában az ásványvizek fajtánként más-más ásvánnyal vannak telve vagy dúsítva. Én pl. meg kellett tanuljam, hogy konkrétan melyik ásványvíz melyik betegség esetén ajánlott. Kifejezetten kúraszerűen ajánlott az ásványvíz, úgy, mint mondjuk a táplálékkiegészítők, hogy meglegyen az egyensúly azokból az anyagokból, amit túlsúlyban egyik-másik tartalmaz.

A legeslegjobb megoldás egy otthoni víztisztító lenne, vagy pí-víz vásárlása ásványvíz helyett.

Ugyanakkor én is tanultam most tőled valamit, de szeretném tisztázni, hogy jól értettem-e?

A fehérliszt és a tej fogyasztása együtt gyorsabbá teszi a vc. szint emelkedését? Gyorsabban emelkedik, vagy magasabbra?

1157. luice (válaszként erre: 1156. - Kétségbeesett lány)
2008. aug. 31. 15:12
Nem tudom miért kell kéthetente váltani nekem is mondták és igen a márkára gondotak.Azt is irtam hogy nem biztos hogy félválról veszed hisz nem tudom nektek mika megszoritások de igen én itt lisztes témára gondoltam.Én értettem félre bocs.Kicst megzavar ez az ajánlott dolog mert nálam csak szabad és tilos van ezért zavar be.Bocsi
1156. Kétségbeesett lány (válaszként erre: 1154. - Luice)
2008. aug. 31. 15:01

És mi az oka annak, h az ásványvizet kéthetente váltani kell? És h kell váltani? Egyik márka helyett igyam a másikat? Gondolom nem erről van szó, akkor miről?

Nem tudom mire írtad, h félvállról veszem, így addig nem is tudom megmagyarázni:)

ha a teljes kiőrlésre, h eszem fehérlisztet is, holott a teljes kiőrlés az ajánlott, abban ott volt, h ajánlott, azaz nem kötelező. az is csak azért, mert másképp szívódik fel a szervezetben: a fehérliszt gyorsabban, így hamarabb megemeli a vércukorszintet (ezért nem szabad hozzá tejet inni, mert annak is ilyen hatása van, a kettő együtt pedig megdobja a cukrot magasra, annak ellenére, h csak annyit eszik belőle az ember, amennyi inzulint ad hozzá), a teljes kiőrlésű pedig lassabban szívódik fel, így egyenletesebben emeli meg a cukorszintet. De ha nem erre értetted, akkor mondd h mire :)

ja és nem sértettél meg!

1155. adri25
2008. aug. 31. 14:54

Nekem azt mondta a term.gyógyász,hogy inkább halat,vagy csirkét egyek,de ne mindennap egyek húst.

Ti esztek főzelékeket? ha igen,hogy csináljátok liszt nélkül? Vagy miket esztek? Valahogy nekem is elképzelhetetlen hús nélkül az étel.

1154. luice (válaszként erre: 1152. - Kétségbeesett lány)
2008. aug. 31. 14:38
Az ásványviz ok sőtt ajánlott de 2 hetente váltani kell.A teákat nem tudom mert én azt iszom amit a doki irt.Amt most irok kérlek ne haragudj meg :nemtudom hány éves vagy de nekem fura mert olyan mintha eggy kicsit félválról vennéd ezt a cukor dolgot is.Én nővér voltam és elég sok cukrossal volt dolgom de mi nagyon ügyeltünk rájuk.És én amióta megtudtam hogy lé vagyok annyira szigoruan ügyelek rá mert lehet hogy most nem okozna problémát a megszegés de később biztosan csak akkor már sokkal sulyosabban.Mondom bocsi ha megsértettelek de az is lehet hogy te is nagyon oda figyelsz csak én értek félre dolgokat meg mondom igazából te tudod neked mire kell figyelni és mennyit lehet bünözni.
1153. luice (válaszként erre: 1152. - Kétségbeesett lány)
2008. aug. 31. 14:30
Igazából én ugy csináltam hogy eggy lapra kiirtam amit a liszérzékenységre ehettem eggy másikra pedig a candidásat a harmadikra pedig össze irtam ami mindkettőre.Na a harmadik lapra maradtak a zöldségek.Gondolhatod hogy megrémültem!Ennek 3 hónapja azóta igy élek és nem is olyan szörnyü mint elsőre tünt.Hát én ebben nemtudok neked segiteni ne haragudj mert amennyire én tudom a cukrosaknak többminden meg van szabva mint a lé-nek.Gondolok itt arra hogy nektek oda kell figyelni hogy hányszor és miket egyetek.Nekem csak az a lényeg hogy gluténeset ne egyek és akkor minden ok.Na jó ez sem egyszerü hisz amit kapni lehet minden tartalmaz s itthon is külön kell még tárolnom is de legalább inzulin meg ilyesmik nem kellenek meg figyelnem a cukorszintem.Na mindeggy amugy is szar a helyzet mindkettőbe igy meg hogy még kis barátaink is megjelentek még érdekesebb.Szerintem te is próbáld a két listát valahogy össze párositani,hidd el csak az eleje nehéz asztán észre sem veszed ugy át állsz.
1152. Kétségbeesett lány (válaszként erre: 1150. - Luice)
2008. aug. 31. 14:18

Bevallom őszintén, valóban nem jutott eszembe, h ne fogyasszak húst többé, mivel abban nincs szénhidrát, eddig bármikor ehettem, ha megéheztem. És ez könnyebbé tette a diétámat.

A cukornélküliség mindenképpen egyezeik a 2 diétában, ez jó. Mármint azzal már megküzdöttem évekkel ezelőtt, h nem fogyaszthatok többé cukrot, így most ezzel semmi gondom. Az élesztő és a fehérliszt már neccesebb, hiszen zsömlét rengeteget eszem, suli alatt kapásból mindig 2 az ebédem. Igaz, a cukorbetegeknek ajánlottabb a teljes kiőrléssel készült dolgok fogyasztása, tehát ha erre át kell szoknom, azt el tudom könyvelni annak, h már rég így kellene lennie, és ez egy intő jel volt, h végre átszokjak rá :)Igazából az olaj és a zsír kérdését meg lehet oldani, mert ugyan zsírt nem szabadna fogyasztanom a koleszterinszintem miatt, de hála istennek egyelőre a koleszterin szintem fantasztikusan jó, pedig szoktam ám libazsíros kenyeret enni gyakran, meg zsíros ételeket is, de a szervezetem még fiatal, meg betartom a dolgokat, így a koleszterin szintemmel nincs gond. Csak ne is legyen! Édesítőszerből eddig aszpartamosat használtam, süssinát, azt mondtátok, az nem jó. Meg az összes light üditőben van aszpartam, ez már nehezebb ügy, de azokról le tudok mondani, csak akkor ásványvizet sem szabad inni? Filteres teát igen? Mert a tejről is olvastam, h annyira nem ajánlott. És azért valamit inni kell :) Tésztából durumtésztát szoktam használni, a cukorhoz is az ajánlott, viszont krumplit is szoktam enni. Zöldségeket is, gyümölcsből igazából csak almát, azt szinte naponta, néha egy-egy őszibarackot vagy nektarint, nagyon ritkán mandarint. És kb ennyi. Norbi termékekekből: pudingot, gyümölcsjoghurtot, ketchupot (ahogy láttam azt nem szabad). Azt is írtátok, h margarint sem szabad enni, semmilyet? A cukrommal az extra szűz olivaolajas volt ajánlott, de azt nem szerettem annyira, így szimpla light margarinokat szoktam használni. A graham kenyér engedélyezett? Ha jól emlékszem az teljes kiőrlésű.

1151. luice
2008. aug. 31. 13:57

Cszsuka

Most megint belém ölted a kisördögt!Kukoricásat már nem lehet enni!?Hát nekem nincs más!Én csak azt használhatok nekem a tésztáim is abból állnak meg minden.És nekem olyan kukorica lisztem van itthon amin az áll hogy candidások és lisztérzékenyek is fogyaszthatják.Az hogy most nem eszem ilyeneket ok.De mostmár életemben nem eszek semmit?Mert ha ezt nem lehet használni nekem nincs mit enni és nem csak most hanem soha többé!Nekem a lé miatt minden abból készül és csak azt a lisztet használhatom.

1150. luice (válaszként erre: 1149. - Kétségbeesett lány)
2008. aug. 31. 13:49
Hogy ne érezd magad egyedül a nagykalandba leirom,hogy én meg lisztérzékeny vagyok melette.Egyébként hidegen sajtolt olajat szabad hasznáni.Annyira fura,hogy rögtön ilyeneken kezdetek el aggódani.Az eszetekbe sem jut hogy nem süttök hust?Sőtt nem is fogyasztotok?Már is egy probléma megoldva lenne.Amikor énnekem kiderült ugy kétségbe voltam esve hogy azt hittem itt a vég.Ugyan is hogyan lehet husnélkül élni?Ez a tudat gyötört egy darabig és ha valahol láttam a sülthusokat majd bele pusztultam.Aztán egyszer elmentem a henteshez csikecombot venni mert a kislányom imádja megsütve.Rá néztem és felfordult a gyomrom.Pedig gyönyörü husok voltak.Na mondanom sem kell nem vettem én ezt ugyan odanem adom a gyereknek alapon.Ne értsetek félre ezzel nem azt akarom sugallni hogy hu én már nem eszem az életbe sem hust vagy ilyesmi de már annyira nem kivánom hogy eszembe sem jut.Persze biztosan én is meg fogom enni mert azért az is kell a szervezetnek csak mostmár nem az az első amit előveszek amikor azon gondolkodom hogy mit is főzzek.És ami a legérdekesebb eleinte ugye tudatosan kerültem ma már viszont természetes.Ugyan ez vonatkozik a cukorra is.Elősször majd meg pusztultam érte aztán ugye hónapok óta semmi még édeske sem.Amikor elkezdtem a diétát még ittam a kávét édeskével kb két alkakommal.Ki is öntöttem mert nem tudtam bele annyi édeskét tenni amitől nem lett volna olyan keserü hogy iható legyen.Aztán ugye hónapokig abból is semmi.Most már iszom a kávét és mivel a steviát mondták a leg használhatóbbnak azt vettem bele igaz figyelmeztettek hogy keserü lessz.Na beletettem a kávémba 2 -őt.Nem birtam meginni ki kellett öntenem és ujjat csinálni 1-el.Ugy birtam meginni.Az étkezés az elég nehézkes főlleg ha más diétát is tartani kell a cukrosaknak nem is tudom ez hogyan müködik de bizosan van mindennek helyettesitőlye,és szerintem te a candidában megengedetteket megeheted.De én ezt nemtudom ugyan is nekem amit a candida enged nem ehetem a lisztérzékenység miatt amit a liszté. miatt ehetném nem ehetem a candidára,de mindent meglehet oldani csak akarni kell.
1149. Kétségbeesett lány (válaszként erre: 1127. - Cszsuka)
2008. aug. 31. 12:13

Ezt kifelejtettem: arról miért nem szólt a doki, h esetleg változtatnom kell majd az evési szokásaimon? Nem az lett volna a normális?

Hehe, a cukorbetegségem miatt nem szabad zsírban sütnöm, csak olajban, a candida miatt meg majd nem szabad olajban sütnöm, csak zsírban?

Hm, ez egy nagy kaland lesz :D

1148. Kétségbeesett lány (válaszként erre: 1127. - Cszsuka)
2008. aug. 31. 12:07

Probiotikumnak mi minősül? Ami élőflórát tartalmaz, pl. a joghurtok?

Inkább pont h egy nagyon stresszes időszakban voltam. Viszont ha kívülről nem jöhet, h lehetett a Balaton mégis az utolsó csepp, ahogy írod? Ezt nem értem (elnézést a lassú felfogásomért:)

Nem tudom, h van-e baja, csak azt tudom, h tünetmentes, magyarul nem panaszkodik h fáj ez vagy az. (Természetesen ő is elmegy orvoshoz, de ő hova mehet ezzel? Az urológusa tud tenni vmit? Mert a colival hozzá ment, de nem tudták kimutatni a vizeletéből. Ezt ki lehet? Vagy menjen másfajta orvoshoz?)

Esélye pedig volt arra, h megkapja, de lehet az is akkor, h neki volt előbb, és az én immunrendszerem volt legyengülve ahhoz, h át tudja nekem adni. Csak szexuális úton lehet átadni?

Egy dolgot nem értek még: ha megvan az esély rá, h neki is van, méghozzá nagy rá az esély, az orvosom miért nem írt fel neki semmit? Eddig a különböző kórokozó baktériumoknál a párom is kapott gyógyszert.

1147. Cszsuka (válaszként erre: 1145. - 9df60c3431)
2008. aug. 31. 11:17
így van. Ezt legjobb lenne olyan orvossal megbeszélni, aki "veszi a lapot", hogy pontosan hogyan tovább. Hová mész suliba? Hátha olyan helyre, hogy tudunk találni egy orvost..?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook