Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
szia luice:-)
olvasom, hogy mennyi sok akaraterő szorult beléd, még ha azt a fránya cigit nem is tetted még le. De ami késik nem múlik.Ügyes vagy nagyon, csak így tovább...
No, ezt számon tartjuk! Úgyis Lajosmizse az ország közepe, hát nálad lesz a gyógyultak találkozója! :)
Na jó, nem biztos, hogy örülnél ennyi embernek egyszerre, hát, meghívlak én benneteket a Duna másik felére, ha meggyógyultok...
Hajdina meg süti a kenyérkét nekünk...:)
Érdekes:)
Az olajfa biztos, hogy segít a köhögésben. Ez a fajta fulladás a lelkieken túl a túlsavasodás miatt van, ami pedig az immungyengeség és a stressz miatt alakulhatott ki. Legalábbis abból, amit írtál, erre gondolok.
Vagyis: neked valóban ezerrel kell lúgosítanod, s nem ártana az allergia miatt egy teljes test tisztító kúra, amiről már írtam itt a fórumban.
A gyerekkel nem könnyű, de főleg, ha fiú, valamit ki kell találni, rá kell jönnöd, hogy mi miatt kötődik ennyire hozzád és ezt fel kell oldani.
Neked úgy tűnik, ez a feladatod.
A fórumban azért találsz annyi ellentmondást, mert mindenki egyedi eset, más-más a megoldás, van egy alapsablon, de nagyok a kilengések:)
Hát egészséges embereknek való kenyérreceptem az van sok, de azt hiába is írnám, majd ha meggyógyultunk, összejövünk, sütök Nektek.
Addig marad a teljes kiörlésűből, kevés olajjal, kevés vizzel sütőporral, fűszerkeverékkel sütött kis lapos cipó, szezámmaggal megszórva.
Zsuzsi:)
ez teljesen így van ahogy írtad, nem tudok annyi levegőt beszívni, hogy elég legyen, vagy csak úgy, ha folyton hosszan belégzek meg ki, de akkor már fulladok sajnos, s a tegnaptól ilyenkor már köhögök is, de remélem ez a kezdeti romlás majd alábbhagy.
Nekem is van, aki a szeretetével félig agyonnyom, és ő a kisfiam. Négy éves, két évig szoptattam, nem is annyira a tej mennyisége, mint inkább a megszokás miatt, bármennyire próbáltam leszoktatni nem ment, végül következett a parlagfű, ami úgy is mondhatnám, hogy kapóra jött, mert így - mivel gyógyszereket szedtem - nem szoptathattam. De a mai napig, bár meseolvasásom után a nagyfiammal ketten alszanak el, az éjszaka közepén átjön, a hátamnál félig rámfekszik, hogy elérje az arcomat, megfogja az egyik kezével és úgy alszik vissza.
Hát ennyi röviden a történet. Imádom őt, de a férjemnek is mondtam, hogy néha nagyon terhes tud lenni ez az egész helyzet, pár hónapja dolgozom ismét, ő óvodás, remélem múlik ez a helyzet.
H.
Ha a lelki oldalát nézzük, onnan megközelítve lehet valami problémád, ami nagyon nyomaszt, esetleg elmondanád a családnak, de nem akarsz konfliktust. Ez azonban folyamatosan nyomja a lelked. Ettől fuldokolsz. Nem akarod befogadni.
Ha az én esetemre vezetjük vissza, nálam is volt, bár elég sokáig tartott elismerni.
Én fuldokoltam a férjem szeretetétől. Még az ágyban is rám feküdt félig, ez őnála a védelmet jelképezte, csak én meg közben teljesen korlátozva voltam a mozgásban és a levegővételben, amit elég nehezemre esett elmondani neki, mert nem akartam megbántani. Ettől aztán fuldokoltam rendesen. S ahányszor vele konfliktusba keveredtem, azonnal abba kellett hagynom, mert majdnem megfulladtam.
Persze, neked lehet más problémád, de az biztos, hogy nyomaszt valami. Ezt nem kell itt sem elismerned, sem mesélned róla, ha nem akarsz, ez a te dolgod, de érdemes elgondolkodni rajta.
Gondolom, akármennyi levegőt szívnál be, nem lenne elég, sokszor úgy érzed, nem?
Sziasztok:-)
Mivel most épp van időm, leírom nektek a történetecskémet. Már nagyon hosszú ideje, de legalább 5 éve úgy érzem, hogy valami nem stimmel velem. Semmi olyan, amivel nem lehet együtt élni, még ha nem is felhőtlenül. Vizsgálgattak, de nem találtak semmit, azt mondta a dokim, hogy lelki. Ebben lehet valami, bár jó házasságban élek, van két gyönyörű és értelmes fiam, kívülről úgy néz ki, hogy minden ok. S általában belülről is, ha leszámítjuk, hogy amióta együtt vagyok a férjemmel, már négyszer költöztünk, sőt a legelső költözéssel minden szerettemtől távol kerültem, kivéve a férjemet, mert éppen hozzá költöztem. De elfogadtam, ilyen az élet.
Szóval voltak a tüneteim, aminek nem találták az okát, aztán kiderült, hogy nagyfokú vashiányom van, amit sikerült helyrepofozni homeopátiás orvos és étrendváltoztatás segítségével.Közben 4 éve megállapították a parlagfű allergiát. Erre gyógyszert kaptam, többfélét, amik az elején hatottak, mostmár nem. Egy ideje azt is észrevettem, hogy néha megduzzad a szám, fáj a száj és nyelőcsőnyálkahártyám, fáj a gégém, nehezen nyelek, enyhe gyomorfájdalom. Hasmenésem nincs, inkább székrekedésem.
Refluxra gondoltam, de nem voltam vele orvosnál, s mert az allergiám is romlott, nagyon sokszor volt nehézlégzésem, így arra gondoltam elmegyek allergiavizsgálatra. Ez múlt héten volt, szerdán. Ott kiderült, hogy allergiás vagyok a parlagfű mellett még négy másik növénypollenre, egy penészgombára, ribizlire, paradicsomra, babkávéra, mentolra, és sajnos a tejcukorra is.
Azóta diétázom, komolyan veszem, és örömmel tapasztaltam, hogy a torkom, nyelőcsövem javult, és sokat javult az allergiám is, igaz kezelésem is volt, de azóta fele annyit sem dugul be az orrom, nem viszketek annyira, stb. A fulladás az ugyanannyira megmaradt, de lehet, hogy rosszabbodott.
Még annyit el szeretnék mondani, hogy alapjában egészségesen táplálkoztam mostanig is, igaz rengeteg idénygyümölcsöt fogyasztottam mostanig, lehet, hogy a sok gyümölcscukor volt a ludas, nem tudom.
H.
Félre ne érts, nem panaszkodni akartam, csak tudtam, hogy te is fulladtál azért kérdeztem, a tüneteim nagyrésze már így is sokat javult, pl. a nyelőcsövem is sokkal jobb, főleg ha levest eszem. Találtam egy olyan biofűszeres sót, amiben legalább 10 féle növény van és csak só, ha valakit érdekel, priviben megírom, mert a tegnap sütött kenyerembe is abból tettem és nagyon jó íze lett.
Már megrendeltem az olajfalevél kapszulát is, azt most első héten már kedhetem szedni ?
Köszi
Szia!
Ezt tanácsként nem mondhatom, csupán tapasztalatként. Én a fújókából egyet elhasználtam, aztán nem váltottam ki újat, mert azt mondta az orvos, ha nem használ, nem az a bajom, amire gondolt,akkor fölösleges fújni. És nem használt.
Voltak más allergiás tüneteim is. Nekem a kúrában benne volt az olajfalevél kapszula, aminek a leírásában benne van, hogy allergia ellenes. Amikor a második dobozzal kezdtem el, akkor még volt egy levél allergia gyógyszerem, szintén a fuldoklás miatt, s úgy gondoltam, ha kell, itt lesz vésztartaléknak, s meghagytam az utolsó levéllel. Két évig szedtem napi szinten az olajfát, mostmár csak bizonyos időszakokban szükséges, de akkor sem fulladok, csak felköhögöm azt az üvegszerű nyálkás tapadós trutyit, amit az allergiások meg az asztmások szoktak. Ezek a jelenségek mostmár egyre ritkábbak szerencsére.
Sajnos ez nem úgy működik, hogy megcsinálom a kúrát, s holnaptól teljesen jól vagyok. Ez egy nagyon hosszú folyamat. :(
Szia Zsuzsi, arra lennék kíváncsi, hogy miért éjszaka fulladok inkább, de akkor elég rendesen, és hogy te az asztmagyógyszereidet rögtön abbahagytad amikor elkezdted a diétát, vagy csak később, mert én az éjjel kellett sajnos fújjak az asztmaspréből is, igaz nem használt... Az allergiás tüneteim mérséklődtek, s minden más is, csak ez a nehézlégzés ne lenne már :-(
Persze más is hozzászólhat.
Hát, igen, ezt gyakorolni kell, de nem azon a 2 cseppen múlik szerencsére!
Ezért (is)kell étk. közben bevenni, az picit csökkenti a rossz ízt
AB vércsoport:
Húsok:
Jótékony:
birka, bárány, kecske, pulyka, strucc, nyúl.
Semleges: fácán, máj(ez candida kúrában tilos)
többi tiltott.
Halak:
jótékony:
tőkehal, makréla, csuka, pisztráng, tok, kecsege, lazac, szardínia, busa, amur, tonhal, durbincs
semleges:
hering, sügér, ponty, cápa, tintahal, harcsa, kaviár
többi tiltott
Tojások:
jótékony: strucctojás, fürjtojás
semleges: tyúktojás
tej, tejtermékek:
Jótékony:
lótej, szamártej, kecsketej, birkatej, kefir, joghurt, sovány túró és tejföl, farmer sajt, feta sajt, mozzarella sajt, kecsketúró, juhsajt, juhtúró, zsíros tehéntúró, scamorza sajt, sali-sajt
semleges:
szójatej, szójasajt, tejsavó, krémsajt, edami sajt, ementáli sajt, ömlesztett sajtok, gyümölcsjoghurt, tejszín, sovány tehéntej
Olajok, zsírok:
Jótékony:
oliva olaj, gesztenye olaj, földimogyoró vaj
semleges:
lenmagolaj, canola olaj, tőkehalmáj olaj, földimogyoró olaj, napraforgóolaj, szőlőmagolaj, mandulaolaj, mandulavaj, fenyőmagolaj, szója olaj
többi tiltott
magvak:
jótékony:
dió, gesztenye, földimogyoró, lenmag
semleges:
mandula, fenyőmag, pisztácia, kesudió, brazil dió, hikoridió, pekándió, macadamia-dió
Babfélék:
Jótékony:
vörösbab, szójabab, vörösszójabab, száraz fehérbab, zöld lencse, tarkabab, tofu, tempeh
semleges:
disznóbab, zöldbab, fehérbab, fejtenivaló bab, borsó, vörös lencse, sárgaborsó
Gabonafélék:
jótékony:
mindenféle rizs és abból készült dolgok, zab és társai, köles, és abból készült ételek, szójaliszt, csírázott búzakenyér, rozs és abból készült ételek,
semleges: amarant, tönkölybúza és abból készült ételek, durumbúza és abból készült ételek, búza és abból készült ételek,lisztek, graham liszt és kenyér, teljeskiőrlésű búzakenyér, árpa és abból készült ételek
Zöldségek:
jótékony:
brokkoli, petrezselyem, amerikai kelkáposzta, kelkáposzta, gyermekláncfű, fokhagyma, csicsóka, édesburgonya, paszternák, cékla, zeller, uborka, karfiol, lucernahajtások
semleges:
fehérrépa, póréhagyma, fejes saláta, tépő saláta, torma, karalábé, sütőtök, főzőtök, patisszon, sóska, cayenne paprika, spárga, bambuszrügy hajtás, kínai fehérkáposzta, sárgarépa, koriander, cukkini, endivia, zöldhagyma, snidling, paradicsom, alga, kínai kel, vöröskáposzta, fehér káposzta, termesztett gombák (kúra után:), mohák, görög olajbogyó, fehér burgonya, lestyán
Gyümölcsök:
Jótékony:
aszalt füge, friss füge, sötét szilva, zöld szilva, vörös szilva, kék szilva, ringló szilva, cseresznyefélék, ananász, áfonya, házi földiszeder, egresfélék, grapefruit, kiwi, fehérszőlő, kék- és pirosszőlő (kúra után:),
semleges:
aszaltszilva, meggyfélék, almafélék, sárgabarack, őszibarackfélék, vad földiszeder, ribizlifélék, citrom, mandarin, görög mini narancs, papaya, görögdinnye, sárgadinnye, málnafélék, nektarin, naspolya, eper, eper fa, szeder fa,
Bocs, ha valami kimaradt, vagy esetleg
eltévesztettem, kicsit sietnem kellett....:)
Ma sokkal jobban vagyok, nem vagyok éhes, vagy nem tudom, miért....fáradt vagyok, de ez még tűrhető valamennyire. De jó lenne, ha egy hét után tényleg jobb lenne a közérztem!!
Ma van a 4. napom, ha ezen túl leszek, már az 1. hét felén is túl leszek, és utána már csak 1 kemény hét...:)))) Vagy kettő....
Remélem....tegnap estére nagyon fáradt voltam... 4 szem béltisztítót kellett bevennem: az első szem keresztbeakadt a torkomon, megittam rá annyi vizet, hogy pukkadásig voltam, és a gyogyi még mindig ott volt...bevettem rá a 2. szemet, az levitte az elsőt...utána a 3. szem megint felakadt...én kis naív azt hittem, hogy ha beveszem rá a 4. szemet, letolja majd...hát legalább fél órát kínlódtam, mire sikerült lenyelni....
A másik: Candcell: kapszulába kellene csepegtetni 5 ceppet.... sosem skerül, így mindig úgy veszem be hogy 4 vagy 5 vagy 6 csepp lett? Fogalmam sincs...megy az ujjamra is belőle, meg a kapszula külsejére is...jó szar íze van...:(
Luice!
Furcsa, hogy jók a leleteid a tüneteid meg még mindig megvannak és nem vagy jobban...
A dokid mit mond erre? Ez normális, hogy így van?
Jól összevágtad a beszélgetésünket Zsuzsával....
ezt a receptet én találtam, itt a Hoxán...és én is hasonlót kérdeztem mint te, és azt válaszolta Zsuzsa, hogy ez ehető a kezdetektől...csak aztán nem volt időm kipróbálni...
Üdvözletem a legújabb tagoknak! :)
Zsuka!
Nem hasonlítottam össze a vcs. szerinti diétát vcs-n belül, még így is (AB) elég drasztikusnak találom. Lehet, hogy csak azért mert egy csomó kedvenc kajám tiltott nekem, azért igyekszem odafigyelni erre is...
Luice!
Köszi jól vagyok, már egy hete bent vannak a tűk és azóta nyugodtabb vagyok, igaz muszáj lepihennem napközben (kb. 30 perc elég) olyan 14 óra körül, mert nagyon elpilledek, ez is a tűk hatása miatt van.
Bernuska!
Hogy birod a diétát?
Nem tudom vigasztal-e, de csak az első néhány nap kemény az elvonások miatt, 4-5 nap után sokkal könnyebb, nekem egy hét után a közérzetem is rendeződött...
Beautiful!
Neked is kitartás! Ha odafigyelsz arra, hogy mindig legyen otthon "ehető" kaja, sokkal könnyebb betartani a diétát. Gratulálok látom te is fejlődsz kitartásban...
Ezt írták a hgombás fórumon nekem:
"Mi a manó, elugrom két napra és kitört a palota forradalom!!! Hol vagy Melis rendet rakhatnál a bandában!
Akkor szépen sorban a kétségbeesett csajnak üzenem a gombát kezelni kell, nem fog magától elmúlni és minél jobban húzod az időt annál jobban elhatalmasodik rajtad! A canestent már elkellett volna használnod és javult volna a helyzeted, sajnos ha megkapod a gombát nagyon nehéz kiírtani, és olykor-olykor visszatér! Ha elolvasod MelisUK korábbi bejegyzéseit világosan leírja az egyes női bajok tüneteit. A Kolloidot drogériában tudod megvenni, egyszerűen a neve ezüst kolloid! Amíg az antibiotikum 16 féle bacit képes megölni a kolloid 650-et!!!! Már 6-10 perc alatt rengeteg baktériumot megöl, és a gombát is kiöli belőled. Itt bővebben olvashatsz róla: [link]
Beautifuli miért félsz te kolloiddal irrigálni??? Nincs semmi mellékhatása! Először egy picit csípett, de azóta olyan tiszta vagyok ott bent mint a patyolat!"
és én ezt válaszoltam rá:
"A candida fórumon azt olvastam, h a canesten nem jó. Nemcsak a hüvelygombát kellene kiírtanom, mert sokkal összetettebb annál a dolog. Most még elmegyek az eredményemért, utána pedig szintfelmérésre, és akkor kezdhetem a diétát (persze a tiltott dolgokat már most sem eszem) és a gombaölő szerek használatát, mint mondjuk a kolloid. De nem akarok így hirtelen össze-vissza cselekedni, h még nem diétázom, de már gombaölőszert szedek, vagy elkezdek diétázni, de nem szedek mellé gombaölőt, stb. , hanem rendesen, terápiaszerűen akarom csinálni.
De egyébként az feltűnt a fórumon, h a legtöbben csak hüvelygombát emlegetnek, de azt nem, h pontosan milyen gomba, holott többfajta van, és nem is mindegy, h milyen a kezelése szempontjából, nem?"
ugye jól írtam, és tényleg nem kellett volna canestent használnom, stb? És jobb ha nem csak úgy elkezdek szedni mindent, aztán majd lesz vhogy, hanem előbb a vizsgálat, stb. Nem?
"Sziasztok!
Ezt most találtam a receptek között, jónak tűnik:
Zsuzsa, ehető ez a kezdetektől? Kevés mennyiségre gondoltam, pl. 1 szelet étkezésenként?
Élesztőmentes kenyér (érdemes kipróbálni)
Kategória: Kenyerek, péksütemények
Hozzávalók: 40 dkg teljes kiörlésű tönkölybúzalisz
3 evőkanál repceolaj (én legalábbis azzal csinálom)
1 Activia joghurt
1 joghurtos pohárnyi víz
1 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál só
Elkészítés: Az összevalókat csak simán összekeverem, a kész tésztát egy őzgerinc formába belerakom és kb 45 perc alatt kisütöm.
Tanácsok: Én általában belerakom egy csómó magot mint napróforgó, tökmag, szezámmag, sőt még lenmagot is szoktam. A tetejét is ezekkel díszítem, így még szép is lesz. Azért sütöm mert nemrég kiderült candidám van, de annyira jó, hogy a családom többi tagja sem hajlandó már más kenyeret enni.
Elkészítési idő: 60 perc"
"Igen, ez a kezdetektől ehető, én is ezt csinálom, csak én pohárral mérek. 3 csésze tönkölyliszthez adok egy csésze magot.
Amikor összekevered, olyan lesz, hogy kézzel gyúrhatod és formázás után úgy marad. Mielőtt megsütnéd, érdemes meleg helyen pihentetni. Közepes lángon sütöm, majdnem egy órát, de annyira tömör, hogy én nem őzgerincbe raktam, hanem kicsi bucira formázva bevajazom a tetejét meg a tepsit és rendes tepsiben sütöm, különben az életben nem sül át. Egy edényben érdemes alá tenni egy kis vizet, hogy legyen gőz a sütőben.
Én olyan joghurtot szoktam beletenni, amit már reggel kiraktam, hogy ne legyen hideg, jobban lazítja.
Csináld, kíváncsi vagyok, hogy sikerül és hogy tetszik????
Sokkal tömörebb, mint amit megszoktál, ne lepődj meg!"
"Amit itt felsoroltak a receptben magokat, bármelyiket bele lehet tenni?
Holnap megsütöm, mert félek a bolti kenyértől. . . igaz, még a candida kenyeret nem volt szerencsém látni, de a múltkor vettünk a kislányomnak valami barna kenyeret. . . hát az förtelmes volt. . . soha nem dobok ki ételt, de azt muszáj volt. "
"Én napraforgót soha nem használok, nem bírja a bőröm, mindig pattanásos leszek tőle. Szerintem, mivel te is a pattanásokkal küzdesz, egyelőre hagyd ki a tökmaggal együtt, aztán majd, amikor már letisztultál, akkor próbáld ki, hogy bírod-e.
Ettől a kenyértől se várj elsőre nagy sikert. Viszont, ha belejössz, tényleg nagyon finom. Meg, ha jó a sütőd. . . :S"
Na. Itt van :)
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok