Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

1416. luice (válaszként erre: 1415. - Bernuska)
2008. szept. 10. 11:51
Ne csináld pont most nem kellene feladni!Bár most lehet közre játszik apukád is.Szerintem még maradj nem fogod megbánni.
1415. Bernuska
2008. szept. 10. 11:38

Sziasztok!

Bejöttem elköszönni...

Tegnap feladtam a diétémat, azt hiszem, inkább lelkiekben. Délután ettem süt krumplit...és annyira finom volt, olyan jól esett...de utána még jött a lelkiismeretem, hogy mennyi pénzt beleraktam, meg a kitartás, stb, így még bemagyaráztam magamnak, hogy krumpli végülis zöldség, csak olajban van sütve...nem lesz vége a világnak. Reggel bizakodón keltem, folytatom a diétát...de amint elkezdtem csinálni az ebédemet és megláttam a hűtőben a Túró Rudit....egynél meg sem bírtam állni.

Nem bírom megcsinálni, mint ahogy minden másban is sikertelen vagyok ebben a ro**** világban. Teljesen mindegy a bőröm, tiszta röhej, hogy ezért elkezdtem, pont én....

Na, mindegy! Ennyi telt tőlem.

Azért nagyon örülök mindenki sikerének és a kitartásotoknak.

1414. Cszsuka (válaszként erre: 1411. - Kishegyes)
2008. szept. 10. 06:55

Szia kishegyes!

Régen hallottunk felőled! :)

Teljesen jó a hozzáállásod a dolgokhoz, örülök, hogy leírtad, legalább nem vagyok egyedül, aki azt kárálja, hogy a lelkiek nagyon sokat számítanak!! :)

Azért a tea mellett az egy liter víz ugyanúgy kellene...

1413. Cszsuka (válaszként erre: 1412. - Emeralda)
2008. szept. 10. 06:53

szivesen! :)

Aztán majd gyere ám, mesélni!!

1412. Emeralda
2008. szept. 10. 05:56

Szia,

persze, pénteken viszem az orvoshoz az eredményt. Évekig a nőgyógyász próbálkozott megszüntetni a foyásomat,de szerinte nem volt gomba soha!!!Aztán most államvizsgáztam, valószínűleg a stressz is nyírbálta a szervezetemet és júniusban kezdtek a tüneteim jelentkezni: újra folyás, bőrviszketés,látászavar..stb.Természetgyógyász ajánlotta a szűrést ,mert szerinte ez candida,de csináljuk egy vérvizsgálatot.Közben meg hallottam a Candida Gyorstesztről, amit te magad is , itthon el tudsz végezni(pozítív lett).Nagyon köszönöm a segítséget, mert annyit tudok ezekről , hogy az IgG a "múlt", az IgM a "jelen" a szervezet szempontjából, így valószínűleg volt a szervezetben egy keményebb időszak,de lehet,hogy túl régóta van a szervezetben és azért ilyen az érték.Mindenképpen pénteken tisztázzuk az értékeket,mert az a megnyugtató!!!!

Mégegyszer köszi!!!:-)))

1411. kishegyes (válaszként erre: 1403. - Luice)
2008. szept. 9. 22:14
Széklet rendben, hasam változó, de inkább jó, mint rossz. Az az igazság, hogy még mindig csak azt tudom irni biztatásul, hogy most hogy semennyi időm nem volt magammal foglalkozni, nem is vettem szinte észre semmilyen tünetet. Ha nagyon ráér az ember figyelni magát, akár be is beszélheti magának a tüneteket. Szóval én úgy akarom, hogy meggyógyultam és akkor előbb-utóbb ez be is következik. A gyógyteát egy idős erdélyi néni javasolta. Jobban hiszek a régi természetes orvoslásban, mint a kemikáliákban. Szerintem azóta amióta iszom, sokat javult az állapotom. Nem beszélve arról, hogy így biztos, hogy az egy liter folyadékot megiszom, amire megint nagy szűksége van a szervezetnek. Tehát fel a fejjel, és hidd el, te is meggyógyulsz.
1410. Cszsuka (válaszként erre: 1409. - Emeralda)
2008. szept. 9. 21:46

Hát, akkor ez azt jelenti, hogy rendesen candidás voltál. Nem mész vissza, nem kapsz terápiát? Csak a vérvétel volt?

Elvileg ott kellene lenni mindkét érték mögött zárójelben, hogy "pozitiv", vagy kétes, vagy negatív.

Ez a labor más értékeket használ, ezért kicsit nehezebb, de az IgG a megelőző állapotodat, az IgM pedig a mostani állapotodat jelzi, ami valahogy úgy néz ki, hogy történhetett veled valami, ami nagyon megnyomta a candida szintedet, de vagy elbánt vele az immunrendszered, vagy annyira gyenge mostanra, hogy nem tud rendesen dolgozni, így az eredmény fals. Vagyis: nem elég egy eredményt látni, kell tudni, hogy mi van mögötte. Rólad meg nem tudunk- egyelőre semmit, tehát nem igazán lehet elemezni az eredményedet, csak találgatni lehet.

Gondolom, kiértékeli valaki, úgy mentél el vérvételre, nem?

1409. Emeralda
2008. szept. 9. 21:29

Szia-szia,

sajnos így van! IgG: 33,1 NTU(egység). IgM: 2,60 NTU. Referencia: 0-11 között mindkettőnél!!!

...????

Köszönöm ha tudnál segíteni!!!

1408. Cszsuka (válaszként erre: 1407. - Emeralda)
2008. szept. 9. 21:15
Légyszi, írd meg az intervallumot is! nekem gyanús, hogy az IGG csak 3,1- nem?
1407. Emeralda
2008. szept. 9. 21:02

Sziasztok,

pár napja olvasom a fórumot,(nem értem még végig)mert véleményem szerint a candida tüneteit kezdtem észlelni magamon, illetve nőgyógyászati problémáim már jó ideje vannak/voltak. A candida gyorsteszt pozitív lett, ezért kértem vérből történő candida vizsgálatot. Az eredményt ma kaptam meg ,tudna nekem segíteni valaki értelmezni?! Az orvosomhoz csak pénteken tudom elvinni az eredményt, addig meg az ideg szét vet. Az IgG: 33,1 IgM: 2,60 .

Nagyon köszönöm!!!

1406. Cszsuka (válaszként erre: 1400. - 111ba791bb)
2008. szept. 9. 20:54

Szia!

Ezeket az eredményeket a többiek jobban értik, de annyit már én is tudok, hogy minél magasabb szám a jó, tehát az 50-hez közeli nem jó.

Magyarul: candidás vagy, s ha jól értem, lehet egy hüvelygyulladásod is.

Tényleg, kaptál rá valamilyen terápiát?

1405. Cszsuka (válaszként erre: 1398. - Bernuska)
2008. szept. 9. 20:52

Szia Bernuska!

Sajnálom, hogy ilyesmi van épp nálatok, remélem, jobbra fordul azért a helyzet. Csak apukádnak kitartás, nem szabad elkeseredni!!

Azóta gondolom, már beszéltél velük, átvészeltétek valahogy?

1404. luice (válaszként erre: 1400. - 111ba791bb)
2008. szept. 9. 19:42
Mit kaptál rá?
1403. luice (válaszként erre: 1402. - Kishegyes)
2008. szept. 9. 19:24
Hát szarul.Örükök hogy megint itt vagy az eredményeidnek méginkább.A tüneteiddel hogyan állsz?A teát magadtól iszod?Másokat nem is szedsz?Neked vannak állapot romlásaid vagy csak javulsz?Vannak még a nagydolgaidon valamik?Azért jó hogy megint itt vagy mert nagyából veled egyformák a tüneteink.A hasad csipeget még?
1402. kishegyes
2008. szept. 9. 18:38

Sziasztok! Én is itt vagyok újra! Idővel visszaolvaslak benneteket, most csak az utolsó 3 oldalon vagyok túl. Megpróbáltam egy új munkahelyet, de hál'istennek visszahívtak a régire, egy újra van internetem.

Luice! már lényeges a javulásom: 85-ös a vega-tesztem eredménye. Ez szinte kifogástalan. Még mindig diétázom a régiek szerint. Csak néha-néha bűnözök egy kicsit. Állítólag már lassan visszaállhatok a normális, de kímélő étrendre, de nem merek. Ami új, amit eddig nem csináltam napi 1 liter fűzfakéreg teát iszom, ami írtja a candida gombát és napi 1-2 gerezd fokhagymát is megeszek. Te hogy állsz?

1401. 111ba791bb (válaszként erre: 1400. - 111ba791bb)
2008. szept. 9. 18:25
Elírtam : vaginitis
2008. szept. 9. 18:21
Sziasztok! Ma voltam candida teszeten, és ez lett az eredmény: vaginitas 70, candida alb. 60. Tudnátok segíteni hogy pontosan ez mit is jelent mert a hölgy nem volt túl beszédes. Előre is nagyon köszönöm.
1399. luice (válaszként erre: 1398. - Bernuska)
2008. szept. 9. 14:55
Hu nagyon sajnállak és a legrosszabbkor a te szempontodból bár az igazi az lett volna ha sosem történik meg.Bocs hogy megkérdezem de volt már szövetminta mert vannak jóindulatu daganatok is.Igazából nem tudok mit mondani csak azt hogy szoritok értetek és sok kitartást.
1398. Bernuska
2008. szept. 9. 14:43

Nagyon rossz híreket kaptam, teljesen magam alatt vagyok. Apukámnak 2 hónapja szemműtétje volt, mindenképp meg kellett műteni, de nem voltak benne biztosak az orvosok, hogy daganat-e, a szemfenéken volt valami. Ma volt kontrollon és kiderült, hogy a műtét nem sikerült, de az bebizonyosodott, hogy daganat, jövő héten újra kell műteni, lézerezni, sugarazni fogják, és ha nem sikerül, el kell távolítani a szemgolyóját. 2 hónapig bizonytalanságban volt, reménykedett és most még egy műtét.....

Én ezt nem bírom ki. Most indulnak Debrecenből, 2-3 óra múlva jönnek hozzánk....és mit mondjak neki? Én biztattam mindenkit....

1397. Bernuska (válaszként erre: 1396. - Cszsuka)
2008. szept. 9. 12:34
Ma este jön még a 6 szemre emelés....ha így sem lesz változás, akkor a délit is megemelem kettőre. Kb. 2 liter folyadékot iszok. Ásványvizet és a teát (csapvízből főzöm) édesítőszerrel. Majd megfűzöm férjecskémet, hogy ha tud, menjen el nekem munka után pí-vízért...:S úgy emlékszem, hogy 5l-es kiszerelésű...én azt nem nagyon cipelném végig a városon....:(
1396. Cszsuka (válaszként erre: 1395. - Bernuska)
2008. szept. 9. 11:21

Biztos, hogy nem csináltál semmit rosszul. A másik fajta béltisztítónál már folyna, de nem ez a cél ugye...

Nos, végülis egyáltalán nem lazább a székleted? Ha nem, akkor menj föl 6 szem fölé, vagy először csináld azt, hogy ebéd után 2 vagy 3 szemet veszel be. Ez egy kevésbé drasztikus béltisztító, végzi a dolgát, de azért kell, hogy lazuljon a széklet. Elég vizet iszol? Jó lenne, ha nem ásványvíz vagy csapvíz lenne. Ha nem tudsz tisztított vizet inni, akkor vegyél pí-vizet. A kemény víz is visszafogja a székletet.

A zabhoz egy evőkanálnyi elég, éppen hogy csak ne magában süljön. Lehet, hogy elsokalltad az olajat.

Én olivával csináltam.

A teát próbáld meg magában inni, cukor nélkül, legfeljebb egy-két csepp valódi citrommal. Úgy finomabb is. Főleg, ha nem csapvízzel csinálod.

Mivel van miből leadnod, ezért is fontos, hogy lazuljon a székleted.

1395. Bernuska
2008. szept. 9. 10:31

Sziasztok!

Még én is élek....szerencsére már éhes nem vagyok, csak kívánós....:(

Zsuzs! A Psylliumból tegnap este már 5 szemet vettem be, de a székletemen semmi változás...nem lett hígabb.

Lehet az ételekkel rontok el valamit? Zöldteát Pickwick-et vettem, hársfavirágosat, édesítőszerrel iszom. A szteviát használom.

Tegnap halat grilleztem és zabot csináltam hozzá, bár a zab egy kicsit olajos lett...(kell egyáltalán olajon pirítani, mert nekem úgy tűnt, hogy nem akarja azt az olajat, nem vette fel)

Ma zöldbab főzeléket csinálok, joghurtos rizslisztes habarással. A reggelin egyszerűsítettem, minden reggel 1 doboz Activia natúrjoghurt, 2 szelet kenyérrel. Van ATA kenyér, keddenként jön...

1394. Cszsuka (válaszként erre: 1392. - Adri25)
2008. szept. 9. 09:34

Van egy Psyllium nevű béltisztító, próbáld meg bioboltban. A drasztikusabb a BWL-3 elnevezésű, de azt úgy rendelik meg, ritkán van azonnal. Ha kapsz, szólj, írom, hogyan kell szedni.

Sajnálom, hogy ez történt veled!

A megfelelő candida kúrával az összes fölös baci kimegy.

1393. Cszsuka (válaszként erre: 1391. - Hajdina)
2008. szept. 9. 09:31

Szívesen!

A szigorú diéta alatt azt, ami biztosan nem lehet penészes. Pl. lenmag, szezámmag, fenyőmag, esetleg mák, több nem jut eszembe.

Egyébként meg ne vegyetek sózott pirítottat, csak nyerset. Esetleg otthon lehet pirítani, só nélkül.

1392. adri25
2008. szept. 9. 09:20

Sziasztok. A héten akartam menni gyomortükrözésre,hogy tényleg pylori baktérium terjeszkedett e el bennem,ahogy a természetgyógyász mondta.

Erre tegnap reggel már a mentő vitt el,éjszaka és reggel nagyon rosszul lettem,kijött az ügyelet aztán pedig,a mentő. Nagyon fájt a gyomrom,hánytam és nem tudtam kikelni az ágyból.

Aztán elküldtek vér és vizeletvizsgálatra,valamint hasi ultrahangra. Aztán sebészet és belgyógyászat. A vizelet,és vérvizsgálat kimuttatta,hogy a baktériumok zsúfolva vannak bennem. Reggeltől délután 4-kor végeztem. Meg a beleim ki vannak tágulva,és amit megeszek nem örül ki rendesen belőlem hanem ott marad a bélben,ezért fáj a hasam. Már 2 napja nem voltam wc-n. Írtak gyógyszereket és szirupot.

A beleimet ki kellene pucolni,aztán jobban érezném magam azt mondta a doki. Erre írt szirupot,de eddig nem haznált. Esetleg tudnátok valamit ajánlani?

Most is fáj nagyon a hasm,és hányingerem van.

1391. Hajdina
2008. szept. 9. 09:17

Jó reggelt minden kedves candidásnak:-)

Köszi Zsuzsi a válaszokat, ezzel sokat segítettél. Magot szigorú diéta alatt is szabad enni ? Nagyon szeretem, és jó lenne. Jó, hogy írtál, mert a kesudió az egyik kedvencem, látom, hogy nem ehetem.

Hogy aludtatok ?

M.

1390. Cszsuka (válaszként erre: 1388. - Hajdina)
2008. szept. 9. 06:52

Tehát, dió és olajos magvak. Ezekkel a candidásoknak vigyázni kell, mert akárhogy és akárhol is tárolódnak, mindig lesz köztük dohos. Legjobb az otthoni, amit magad meg tudsz termeszteni. Én pl. idén próbálkoztam földimogyoróval, még nem szüreteltem, majd meglátjuk. Mandula is van a kertben, meg dió. A dió már macerásabb, mert az képes a maghéjban penészes lenni. Nagyon kell vigyázni, nagyon átválogatni és inkább mélyhűtőbe tenni, ahol nem tud megpenészesedni.

Leírom vcs. szerint, ha érdekel benneteket, a köv. sorrendben: 0 A B AB

dió jótékony semleges semleges jótékony

tökmag jótékony jótékony tiltott tiltott

mandula semleges semleges semleges semleges

gesztenye semleges semleges semleges semleges

mogyoró semleges semleges tiltott tiltott

földimogyoró tiltott jótékony tiltott jótékony

fenyőmag semleges semleges tiltott semleges

szezámmag semleges semleges tiltott tiltott

mák tiltott semleges tiltott tiltott

pisztácia tiltott tiltott tiltott semleges

kesudió tiltott tiltott tiltott semleges

brazil dió tiltott tiltott semleges semleges

napraforgóm. semleges semleges tiltott tiltott

hikoridió semleges semleges semleges semleges

Pekándió semleges semleges semleges semleg.

macadámia dió semleg. semleges semleges semleg.

lenmag jótékony jótékony jótékony jótékony

1389. Cszsuka (válaszként erre: 1386. - Orsy27)
2008. szept. 9. 06:40
Meg vagyok lepődve. Jól hangzik. Ha tényleg nincs benne ízfokozó meg tartósító, akkor mehet.
1388. Hajdina (válaszként erre: 1387. - Kétségbeesett lány)
2008. szept. 8. 23:36
Köszi:-)
1387. Kétségbeesett lány (válaszként erre: 1383. - Hajdina)
2008. szept. 8. 22:46
Hát az túlzás h írtam, csak mikor mondtam, h a magokról már volt szó, Te írtad, h nincs időd visszaolvasni, akkor bemásoltam azokat a részeket, amikben szó volt róla, persze lehet, h annál korábban is volt már róla szó, én csak azt másoltam be, ami a napokban volt (mióta én is olvasom a fórumot, bár már elkezdtem az elejéről, csak lassan haladok vele :) itt van lejjebb, vagy a 2. oldalon, nézd meg.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook