Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Igen, vasárnap jövök haza.
Jobban vagy már?
A tofut eheted.
Sokféleképp lehet elkészíteni, én nem sokat ettem, de így szerettem:
Apróra vágott hagymát üvegesre sütni, a villával összetört tofut rádobni, 1-2 percig átsütni. Sózni, ha van otthon snidling, apróra vágva rá lehet szórni, ezen kívül kurkuma fűszert. Az gomba ellen is jó, meg sárga, besárgítja az egészet, s ettől úgy néz ki, mintha tojásrántotta lenne. Próbáld ki!
Cszsuka
Látom elutazol.A tofut ehetem?És azt hogy lehet megcsinálni?
Oké, arra vigyázz, hogy az első két hétben ne egyél húst és tejterméket, a natúr joghurton kívül. Tehát: tilos az élesztő, fehérliszt, tej, tejtermék, kávé, cukor.
Ami abban a kenyérben van, úgy gondolom, elenyésző. Egyébként nem tudom, hogy van-e még olyan, de én ATA tönköly kenyeret vettem annakidején, amikor nem tudtam sütni, próbáld ki, ha kapsz.
De te írtad, még a fórum eleje felé...akkor én elmentettem, és egyszer előszedtem Luicenak, amikor féltettem, hogy éhenhal, hátha merít belőle ötletet....:)
Hááát, a kenyérsütés tegnap elmaradt, olyan későn értünk haza, és már nem volt kedvem kísérletezni vele, de ma vettem a biopiacot (ilyen is van itt, nem is gondoltam volna!!) egy élesztő nélküli öko tönkölykenyeret. Elég finom, ezzek elleszek, mégha az én kenyerem nem is sikerül esetleg. Az nem baj, hogy van benne bio tönkölyliszt fehér és teljes kiőrlésű is?
Ja, meg sehol nem kapok barna rizslisztet... mindenhol azt kérdezik, hogy nem értettem-e félre, nem barna rozsliszt?
Igen én írtam,hogy nem szeretem a halat. De egyébként nem is nagyon eszem húst, nagyon-nagyon minimális. Csak vasárnap 1-1 falat belőlük.
Szalámit sem eszem már, nagyon beszűkült az étrendem, bár nem csoda. Főzés helyett itt ücsörgöm.. :)
Van egy cikk a Hoxán, keresd meg. a címe:
A hajdani- hajdina
Recept is van a végén!
"A" vcs-nak néhány példa:
Hús nincs, ami ajánlott. A csirke, tyúk, kakas, pulyka, strucc semleges. A többi tiltott.
Halakból sok jótékony van (kár, hogy nem szereted:)- ugye, te írtad?
Jótékony: tőkehal, makréla,pisztráng, lazac, szardínia, sügér, busa, amur, ponty. Semleges: csuka, tok, kecsege, teknős. A többi tiltott.
Tojás: semleges, kacsatojás és libatojás tiltott.
Tejfélék:
Tiltott: tehéntej, iró, tejsavó, tejföl, jégkrém, ömlesztett sajtok, penészes sajtok, parmezán, ementáli, edami, vaj.
Jótékony nincs, semleges: lótej, szamártej, kecsketej, birkatej, kefír, joghurt, sovány túró, Feta sajt, Mozzarella, kecskesajt, kecsketúró, juhsajt, juhtúró, scamorza sajt, sali-sajt.
jótékony: szójatej, szójasajt.
Olajok, zsírok
Jótékony: oliva olaj, lenmagolaj, tökmagolaj, nemesszója olaj, mogyoróolaj, mogyoróvaj.
semleges: tőkehalmáj olaj, napraforgóolaj, szólmag-olaj, mandulaolaj, mandulavaj, margarin(napraforgó), szója olaj.
Többi tiltott.
Magvak:
Jótékony: tökmag,földimogyoró (candida kúrában nem ajánlott), lenmag.
Semleges: dió, mandula, gesztenye, mogyoró, fenyőmag, szezámmag, mák, napraforgómag, hikoridió, pekándió, macadamia-dió.
Tiltott: pisztácia, kesudió.
Hüvelyesek, babfélék:
jótékony:
zöldbab, szójabab, vörösszójabab, fejtenivaló bab, házilencse, zöldlencse, vörös lencse, feketeszemű zöldbab, tovu, tempeh
semleges: lóbab, hosszúszárú zöldbab, hüvelyes borsó, csicseri borsó, tarkabab
Tiltott: sárgaborsó és minden más, amit fent nem írtam
Gabonafélék:
jótékony:
amarant, amarant tészta, hajdina, rizskrém, hajdina sütemény, hajdinakása, rizsliszt tészta, puffasztott rizs, zabliszt és tészta, szójaliszt kenyér, ezékiel kenyér, csíráztatott búzakenyér, articsóka tészta, rozsliszt, tészta, rozspehely, rozskenyér-100%-os, rozskása, rozs sütemény, fehér rozsliszt, soba metélt
Semleges:
fehér rizs, barna rizs, basmati rizs, vadrizs, barnarizs kenyér, tönkölybúza, liszt és kenyér, kukorica, csemege kukorica, kukorica liszt, tészta, kukorica kenyér, kukorica kása, zab, zabpehely, zabsütik, köles liszt, tészta, köles süti, köleskása, köles kenyér, cirok, cirok liszt, cirok kása, durumliszt, kenyér, süti, kása, Graham liszt és kenyér, kétszersült, gluténmentes kenyér, gluténliszt, hántolt árpa, árpa pehely, árpakenyér, árpakása
Zöldségek:
jótékony:
articsóka, répalevél, brokkoli, cikória, sárgahagyma, petrezselyem, fehérrépa, kelkáposzta, póréhagyma, fejes saláta, gyermekláncfű, fokhagyma, torma, karalábé, vöröshagyma, lilahagyma, spenót, mangold, paszternák, főzőtök, sóska, sárgarépa
semleges:
csicsóka, sütőtök, patisszon, spárga, bambuszrügy, cékla, retek, endivia, zöld olajbogyó, zöldhagyma, snidling, sárga paprika, alga, avokádó, kelbimbó, karfiol, lestyán
A többi tiltott.
Ezt már egyszer nem gépeltem be???
Én meg AB pozitív vagyok. A legszerencsésebb vcs. vagyunk, mert megehetjük az A-t és a B-t is.
Én is szépen lassan álltam át, nem ment egyszerre, s ma is csupán igyekszem közelíteni, de nem árt észben tartani, s inkább az ajánlottakat előnyben részesíteni.
Egyáltalán nem írtál baromságot. Már írtam valahol, hogy a vcs. diéta ajánlott és nem kötelező. Elősegíti a gyógyulás menetét. Azért azonban nem olyan szigorú, mintha lisztérzékeny valaki. Ha tiltott pl.a kacsa de imádod, azért néha meg lehet enni- biztos nincs kacsafarmotok, hogy éjjel-nappal azt ennétek:)
A túlzásba vitt önsanyargatás sem tesz jót a gyógyulásnak. Valahol a középutat kell megtalálni mindenben.
Nekem tetszik a terv!
Szerintem jó!
Hú de pörög a topic, nem győzök visszaolvasni pedig tudom, hogy érdemes.
Luice nagyon örülök a javulásodnak, csak így tovább! :)
A szteviárát viszont igenis lehet főzni szerintem, még a dobozás is rajt van. A hő nem árt neki.
Liice!
Nagyon büszke vagyok rád, hogy 4 hónapig ilyen ügyes voltál, bevallom azt hittem, hogy csak 1-2 hónapja csinálod. Nekem ez az egy hónap is olyan mintha már egy éve csinálnám. Én ez mellett nem tudom csinálni a vércs. diétát is, mert AB megatív vagyok és a két diétában (együtt) alig lehet enni valamit, gondolom ez másoknál is így van. Ehhez nem vagyok elég ügyes, talán később beiktatom, de egyelőre nem megy...
szió!
A a paradicsom tiltott az A vércsoportnál..és ha jól emlékszem, te is az vagy. Sőt a paprika, krumpli és a káposzta is...pont a kedvenc zöldségeim....
A hízással kapcsolatban meg úgy tudom, hogy ez is szervezet-függő, akinek hízni kell, az hízik, akinek fogyni, az fogyni fog....:S Remélem, én fogyni fogok...:DDD csak 5-6 kilócskát kellene leadnom... :)
Zsuka
Tényleg az normális hogy hizok?Hisz azt mondták ha jó a diéta mindenképp fogyni kell erre én hiztam
Beatiful
Reméllem a példám erőt ad megcsinálni hisz hidd el ez a majd négy hónap nekem sem volt könnyü.Azt mondta a dr-nő tegnap nem gondolta hogy megtudom csinálni és hogy nagyon megszenvedtem de szerinte megérte az eredményeimre nézve.És ő azt nem is tudja hogy közben saját magam megcsináltam a 2 hetes csak zöldség diétát.Most sem vagyok még tökéletesen jól hisz olvashatod hogy a tüneteim megvannak hol jobban hol kevésbé de már sokkal jobban vagyok és hogy ezek a kis dögök békén hagyjanak még sok idő kell.És én már abban is beletörődtem hogy másképpen kell élnem de nekem annyit megér a jobblét.Hidd el most vagy a sürüjében és milyent kikerülsz onnan az lessz a legutolsó probléma az életdben hogy mikor ehetsz cukrot.Ja és ami fontos!Lehet hogy nem jó jel majd Zsukát megkérdezem de 43kg-ról 46,5kg vagyok!
Dehogy, csak már úgy izgulok, ha eddig eljutottunk, minden oké legyen:)
Nem baj, ha tettél alá piros aranyat, akkor most úgy fogod megenni...:)
Fűszerpaprikát használhatsz, ha megveszed most a piacon a nénikétől leszárítva és ledarálod kávédarálón. A vércsoport szerintinél, ha tiltott, hát, nem a fűszerpaprika lesz, ami a legnagyobb bajt okozza.
Ha nem használhatsz szárított fűszereket, akkor száríts magadnak zöldségzöldet, meg nagyon apróra darált sárgarépát, zöldséget, zellerzöldet, stb, amihez hozzájutsz, sokkal jobban jársz.
Mindig írd fel, hogy mit ettél akkor, amikor valami tüneteid voltak, hogy ha ismétlődik, ki tudd lőni a többi közül.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok