Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

1296. Cszsuka (válaszként erre: 1294. - Luice)
2008. szept. 5. 10:44

Igen, vasárnap jövök haza.

Jobban vagy már?

A tofut eheted.

Sokféleképp lehet elkészíteni, én nem sokat ettem, de így szerettem:

Apróra vágott hagymát üvegesre sütni, a villával összetört tofut rádobni, 1-2 percig átsütni. Sózni, ha van otthon snidling, apróra vágva rá lehet szórni, ezen kívül kurkuma fűszert. Az gomba ellen is jó, meg sárga, besárgítja az egészet, s ettől úgy néz ki, mintha tojásrántotta lenne. Próbáld ki!

1295. luice (válaszként erre: 1289. - Bernuska)
2008. szept. 5. 10:20
Furcsállom mert nálunk szinte mindenhol lehet kapni és rajta is van hogy bio.Bio barnarizsliszt.Nálunk olyat is árulnak hogy candida kenyér állitólag élesztő mentes.
1294. luice
2008. szept. 5. 10:18

Cszsuka

Látom elutazol.A tofut ehetem?És azt hogy lehet megcsinálni?

1293. Bernuska (válaszként erre: 1292. - Cszsuka)
2008. szept. 5. 10:15
Ok, köszönöm!
1292. Cszsuka (válaszként erre: 1290. - Bernuska)
2008. szept. 5. 10:04

Oké, arra vigyázz, hogy az első két hétben ne egyél húst és tejterméket, a natúr joghurton kívül. Tehát: tilos az élesztő, fehérliszt, tej, tejtermék, kávé, cukor.

Ami abban a kenyérben van, úgy gondolom, elenyésző. Egyébként nem tudom, hogy van-e még olyan, de én ATA tönköly kenyeret vettem annakidején, amikor nem tudtam sütni, próbáld ki, ha kapsz.

1291. Cszsuka (válaszként erre: 1289. - Bernuska)
2008. szept. 5. 10:01
Hát, én ezt nagyon furcsállom, majd ha hazajövök, megírom, hogy ki gyártja, meg ilyenek (mert rajta van a zacsin), s akkor tudnak rendelni, ha bemész a boltba.
1290. Bernuska (válaszként erre: 1279. - Cszsuka)
2008. szept. 5. 09:35
Nem diétáztam, nehogy most, még életemben sem. 21 éves koromig 50 kiló voltam, utána az első terhességem alatt felszedtem 25 kilót és csak 15 ment le, így a második terhességem 60 ról indult, és ott is feljött 20 kiló. Most 62-63 vagyok, próbáltam diétázni, de nem ment, szerintem nem vettem komolyan, meg nehezen bírom az éhezést... most talán éheznem nem kell, meg hát annyi pénzt beleraktam, hogy már ez önmagában kitartást ad, nem beszélve arról, hogy minden vágyam, hogy helyrejöjjön a bőröm.
1289. Bernuska (válaszként erre: 1285. - Cszsuka)
2008. szept. 5. 09:30

De te írtad, még a fórum eleje felé...akkor én elmentettem, és egyszer előszedtem Luicenak, amikor féltettem, hogy éhenhal, hátha merít belőle ötletet....:)

Hááát, a kenyérsütés tegnap elmaradt, olyan későn értünk haza, és már nem volt kedvem kísérletezni vele, de ma vettem a biopiacot (ilyen is van itt, nem is gondoltam volna!!) egy élesztő nélküli öko tönkölykenyeret. Elég finom, ezzek elleszek, mégha az én kenyerem nem is sikerül esetleg. Az nem baj, hogy van benne bio tönkölyliszt fehér és teljes kiőrlésű is?

Ja, meg sehol nem kapok barna rizslisztet... mindenhol azt kérdezik, hogy nem értettem-e félre, nem barna rozsliszt?

1288. 9df60c3431 (válaszként erre: 1285. - Cszsuka)
2008. szept. 5. 08:56
Köszönöm szépen ezt a hosszú listát, el is mentem hogy meglegyen. Köszi!
1287. 9df60c3431 (válaszként erre: 1285. - Cszsuka)
2008. szept. 5. 08:55

Igen én írtam,hogy nem szeretem a halat. De egyébként nem is nagyon eszem húst, nagyon-nagyon minimális. Csak vasárnap 1-1 falat belőlük.

Szalámit sem eszem már, nagyon beszűkült az étrendem, bár nem csoda. Főzés helyett itt ücsörgöm.. :)

1286. Cszsuka (válaszként erre: 1267. - Orsy27)
2008. szept. 4. 22:57

Van egy cikk a Hoxán, keresd meg. a címe:

A hajdani- hajdina

Recept is van a végén!

1285. Cszsuka
2008. szept. 4. 22:53

"A" vcs-nak néhány példa:

Hús nincs, ami ajánlott. A csirke, tyúk, kakas, pulyka, strucc semleges. A többi tiltott.

Halakból sok jótékony van (kár, hogy nem szereted:)- ugye, te írtad?

Jótékony: tőkehal, makréla,pisztráng, lazac, szardínia, sügér, busa, amur, ponty. Semleges: csuka, tok, kecsege, teknős. A többi tiltott.

Tojás: semleges, kacsatojás és libatojás tiltott.

Tejfélék:

Tiltott: tehéntej, iró, tejsavó, tejföl, jégkrém, ömlesztett sajtok, penészes sajtok, parmezán, ementáli, edami, vaj.

Jótékony nincs, semleges: lótej, szamártej, kecsketej, birkatej, kefír, joghurt, sovány túró, Feta sajt, Mozzarella, kecskesajt, kecsketúró, juhsajt, juhtúró, scamorza sajt, sali-sajt.

jótékony: szójatej, szójasajt.

Olajok, zsírok

Jótékony: oliva olaj, lenmagolaj, tökmagolaj, nemesszója olaj, mogyoróolaj, mogyoróvaj.

semleges: tőkehalmáj olaj, napraforgóolaj, szólmag-olaj, mandulaolaj, mandulavaj, margarin(napraforgó), szója olaj.

Többi tiltott.

Magvak:

Jótékony: tökmag,földimogyoró (candida kúrában nem ajánlott), lenmag.

Semleges: dió, mandula, gesztenye, mogyoró, fenyőmag, szezámmag, mák, napraforgómag, hikoridió, pekándió, macadamia-dió.

Tiltott: pisztácia, kesudió.

Hüvelyesek, babfélék:

jótékony:

zöldbab, szójabab, vörösszójabab, fejtenivaló bab, házilencse, zöldlencse, vörös lencse, feketeszemű zöldbab, tovu, tempeh

semleges: lóbab, hosszúszárú zöldbab, hüvelyes borsó, csicseri borsó, tarkabab

Tiltott: sárgaborsó és minden más, amit fent nem írtam

Gabonafélék:

jótékony:

amarant, amarant tészta, hajdina, rizskrém, hajdina sütemény, hajdinakása, rizsliszt tészta, puffasztott rizs, zabliszt és tészta, szójaliszt kenyér, ezékiel kenyér, csíráztatott búzakenyér, articsóka tészta, rozsliszt, tészta, rozspehely, rozskenyér-100%-os, rozskása, rozs sütemény, fehér rozsliszt, soba metélt

Semleges:

fehér rizs, barna rizs, basmati rizs, vadrizs, barnarizs kenyér, tönkölybúza, liszt és kenyér, kukorica, csemege kukorica, kukorica liszt, tészta, kukorica kenyér, kukorica kása, zab, zabpehely, zabsütik, köles liszt, tészta, köles süti, köleskása, köles kenyér, cirok, cirok liszt, cirok kása, durumliszt, kenyér, süti, kása, Graham liszt és kenyér, kétszersült, gluténmentes kenyér, gluténliszt, hántolt árpa, árpa pehely, árpakenyér, árpakása

Zöldségek:

jótékony:

articsóka, répalevél, brokkoli, cikória, sárgahagyma, petrezselyem, fehérrépa, kelkáposzta, póréhagyma, fejes saláta, gyermekláncfű, fokhagyma, torma, karalábé, vöröshagyma, lilahagyma, spenót, mangold, paszternák, főzőtök, sóska, sárgarépa

semleges:

csicsóka, sütőtök, patisszon, spárga, bambuszrügy, cékla, retek, endivia, zöld olajbogyó, zöldhagyma, snidling, sárga paprika, alga, avokádó, kelbimbó, karfiol, lestyán

A többi tiltott.

Ezt már egyszer nem gépeltem be???

1284. Cszsuka (válaszként erre: 1283. - 9df60c3431)
2008. szept. 4. 22:22
Várhegyi László: Mit egyek, hogy egészséges legyek? Állítólag fent van a neten. Mintha Bernuska írta volna. Egyébként egy kis füzet, bioboltban kapható párszáz forintért:)
2008. szept. 4. 22:06
Hol tudnék utána nézni ennek a vcs szerinti diétának? Jó lenne tudni róla. Azt hiszem A vércsoportú vagyok..
1282. Cszsuka (válaszként erre: 1276. - 9df60c3431)
2008. szept. 4. 21:58
Á, nem a hő miatt, hanem azért mert nagyon nehéz kitalálni a megfelelő adagot.
1281. Cszsuka (válaszként erre: 1275. - Melcsi76)
2008. szept. 4. 21:57

Én meg AB pozitív vagyok. A legszerencsésebb vcs. vagyunk, mert megehetjük az A-t és a B-t is.

Én is szépen lassan álltam át, nem ment egyszerre, s ma is csupán igyekszem közelíteni, de nem árt észben tartani, s inkább az ajánlottakat előnyben részesíteni.

1280. Cszsuka (válaszként erre: 1274. - Luice)
2008. szept. 4. 21:55

Egyáltalán nem írtál baromságot. Már írtam valahol, hogy a vcs. diéta ajánlott és nem kötelező. Elősegíti a gyógyulás menetét. Azért azonban nem olyan szigorú, mintha lisztérzékeny valaki. Ha tiltott pl.a kacsa de imádod, azért néha meg lehet enni- biztos nincs kacsafarmotok, hogy éjjel-nappal azt ennétek:)

A túlzásba vitt önsanyargatás sem tesz jót a gyógyulásnak. Valahol a középutat kell megtalálni mindenben.

1279. Cszsuka (válaszként erre: 1273. - Bernuska)
2008. szept. 4. 21:53
Szerintem te fogsz fogyni,hiszen nem csináltál ilyen drasztikus diétát mostanában. Vagy igen?
1278. Cszsuka (válaszként erre: 1272. - Luice)
2008. szept. 4. 21:52
Azért nem fogytál, mert már lefogytál, amikor kiderült a lisztérzékenység, s áttértél a diétára. Amikor elkezd az emésztőrendszer éledezni, gyógyulgatni, akkor lassan ki tudja venni a tápanyagot abból, amit megeszel. Szerintem ez most tök jó hír, hogy híztál, még van néhány kiló hátra!! :)
1277. Cszsuka (válaszként erre: 1269. - Luice)
2008. szept. 4. 21:49

Nekem tetszik a terv!

Szerintem jó!

2008. szept. 4. 20:19

Hú de pörög a topic, nem győzök visszaolvasni pedig tudom, hogy érdemes.

Luice nagyon örülök a javulásodnak, csak így tovább! :)

A szteviárát viszont igenis lehet főzni szerintem, még a dobozás is rajt van. A hő nem árt neki.

1275. Melcsi76
2008. szept. 4. 19:13

Liice!

Nagyon büszke vagyok rád, hogy 4 hónapig ilyen ügyes voltál, bevallom azt hittem, hogy csak 1-2 hónapja csinálod. Nekem ez az egy hónap is olyan mintha már egy éve csinálnám. Én ez mellett nem tudom csinálni a vércs. diétát is, mert AB megatív vagyok és a két diétában (együtt) alig lehet enni valamit, gondolom ez másoknál is így van. Ehhez nem vagyok elég ügyes, talán később beiktatom, de egyelőre nem megy...

1274. luice (válaszként erre: 1273. - Bernuska)
2008. szept. 4. 14:58
Hát igen de 4 hónap után már valami változatosat kivánok.Egyébként én lehélyazom.A paprika nem érint mert nem szeretem.Nem akarok nagyon belemerülni ebbe a tiltott dologba mert akkor megint az marad hogy ehetem amit eddig 4 hónapig.De Zsuka majd megmondja.Nem tudom de szerintem nagyon sokan vannak akik a vcs-ról nem is tudnak és mégis meggyógyultak,de lehet hogy most nagy baromságot irtam.
1273. Bernuska (válaszként erre: 1272. - Luice)
2008. szept. 4. 14:13

szió!

A a paradicsom tiltott az A vércsoportnál..és ha jól emlékszem, te is az vagy. Sőt a paprika, krumpli és a káposzta is...pont a kedvenc zöldségeim....

A hízással kapcsolatban meg úgy tudom, hogy ez is szervezet-függő, akinek hízni kell, az hízik, akinek fogyni, az fogyni fog....:S Remélem, én fogyni fogok...:DDD csak 5-6 kilócskát kellene leadnom... :)

1272. luice
2008. szept. 4. 12:52

Zsuka

Tényleg az normális hogy hizok?Hisz azt mondták ha jó a diéta mindenképp fogyni kell erre én hiztam

1271. luice
2008. szept. 4. 12:51

Beatiful

Reméllem a példám erőt ad megcsinálni hisz hidd el ez a majd négy hónap nekem sem volt könnyü.Azt mondta a dr-nő tegnap nem gondolta hogy megtudom csinálni és hogy nagyon megszenvedtem de szerinte megérte az eredményeimre nézve.És ő azt nem is tudja hogy közben saját magam megcsináltam a 2 hetes csak zöldség diétát.Most sem vagyok még tökéletesen jól hisz olvashatod hogy a tüneteim megvannak hol jobban hol kevésbé de már sokkal jobban vagyok és hogy ezek a kis dögök békén hagyjanak még sok idő kell.És én már abban is beletörődtem hogy másképpen kell élnem de nekem annyit megér a jobblét.Hidd el most vagy a sürüjében és milyent kikerülsz onnan az lessz a legutolsó probléma az életdben hogy mikor ehetsz cukrot.Ja és ami fontos!Lehet hogy nem jó jel majd Zsukát megkérdezem de 43kg-ról 46,5kg vagyok!

1270. luice (válaszként erre: 1255. - Bernuska)
2008. szept. 4. 12:43
Tök jók még én is morzsolgatok belőlle.
1269. luice (válaszként erre: 1268. - Cszsuka)
2008. szept. 4. 12:41
Igen szerintem is nagyon nagydolog de ebbem 50 százalékban ti is benne vagytok és nagyon nagyon köszönöm neked Melcsinek és Bernuskának is.Na a piros aranyról annyit hogy éppen csak szine lett tőle igyhogy szerintem olyan mintha ott sem lenne.Ugy is csak holnap kerül rá a sor de az is lehet hogy csak holnap után.Paradicsomot lehet enni?mert én ugy terveztem hogy délután márcsak azt vágok össze ubival és kész a mai kajálás.De jó ötlet ez csináld magad ételizesitő!Ma csak a mozarella volt uj de nincs több tünetem mint ami eddig is volt ugyhogy nemtudom hisz tudod most eggy pár napja amugy is kinlódok.Okt 12-én lessz a bátyáméknál bérmálkozás és addigra jól akarok lenni és már a menümet is megterveztem.Ott tuti husleves lessz annak én a levét gondoltam a benne főtt zöldségekkel.Utánna az általam vitt csirkemell valamilyen salátával(uborka paradicsom joghurtal leöntve esetleg eggy kis fokhagyma bele)Sütök valamit az én módszeremmel és esetleg délután abból eggy szelet de az is lehet csak valami gyümit fogok már csak enni.Na mitszólsz?Álomnak szép vagy kivitelezhető?Persze addig csak szigoru bővitgetés mellett.De lehet a csirke is kimarad mert most sem kivánom ez csak terv.
1268. Cszsuka (válaszként erre: 1266. - Luice)
2008. szept. 4. 11:36

Dehogy, csak már úgy izgulok, ha eddig eljutottunk, minden oké legyen:)

Nem baj, ha tettél alá piros aranyat, akkor most úgy fogod megenni...:)

Fűszerpaprikát használhatsz, ha megveszed most a piacon a nénikétől leszárítva és ledarálod kávédarálón. A vércsoport szerintinél, ha tiltott, hát, nem a fűszerpaprika lesz, ami a legnagyobb bajt okozza.

Ha nem használhatsz szárított fűszereket, akkor száríts magadnak zöldségzöldet, meg nagyon apróra darált sárgarépát, zöldséget, zellerzöldet, stb, amihez hozzájutsz, sokkal jobban jársz.

Mindig írd fel, hogy mit ettél akkor, amikor valami tüneteid voltak, hogy ha ismétlődik, ki tudd lőni a többi közül.

1267. Orsy27 (válaszként erre: 1264. - Cszsuka)
2008. szept. 4. 10:46
Állítólag a hajdina nagyon egészséges, azt hallottam róla, hogy regenerálja a szervezetet. Valaki tudja, hogyan kell elkészíteni ahhoz, hogy ehető legyen?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook