Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

2008. szept. 14. 18:12

Vettem candida kenyeret, egész finom! De mennyit lehet megenni belőle? Látom, hogy az olaj helyett a magalicazsírt ajánljátok....

Mit gondoltok, ehető a mangalicazsíros candidakenyér? Mert én ezen el tudnék élni hónapokig egy kis parival, uborkával, vagy valaki írta, hogy pirítósnak készíti el a kenyeret...hmmm, de fini az zsírral....

...és valami bio-bio sütit nem tudtok, ami ehető is, természetesen a szigorú 2 hét után?

1505. luice (válaszként erre: 1504. - Hajdina)
2008. szept. 14. 17:22
Na ez az.Annyi az ellentmondás hogy csak na.Egyik helyen szabad a másikon nem.Na ennek lett az a vége legalább is nálam,hogy 4 hónapja már csak zöldségeken élek mert nem merek mást enni.Bár a tüneteim ugyan ugy megvannak hol jobban hol kevésbé.Ebbe pszichésen teljesen bele lehet betegedni.Legalább is nálam már szerintem ez van.De olyat is tudok aki sz...-ik a diétára és mégis gyógyul.Szóval ezzel a rohadékkal nem igazán tudni hogy mitől pusztul igazán.
1504. Hajdina
2008. szept. 14. 15:10

Olvasgatok és neten és rengeteg ellentmondás van a candida diétával kapcsolatban, elírás stb.

A tiltólistán megtaláltam a sütőport, amiről mostanig úgy tudtam, hogy lehet vele kenyeret sütni. Máshol azt olvasom, hogy rengeteg mindent megenged, amire Zsu a tapasztalatai alapján nemet mondott (Pl. tejtermék)

Egyik helyen felsorolja, hogy nem ehetők a gyümölcsök közül szilva, stb. alatta meg, hogy ehetők a nem túl édes gyümölcsök, pl. a SZILVA :-)

m.

2008. szept. 14. 14:55

Húúú, csajok, az egész hétvégém ráment mire végigolvastam azt a bőséges fórumot. De a kérdésem még mindig adott... a leveseken, főzelékeken kívül mit esztek zöldségből? Esetleg még a zöldségpörköltet láttam itt felvetésként. Hogy lehet nyersen enni pl., valami salátának, hogy tényleg guszta legyen, és ne csak egy répát rágcsáljunk?

Ja és a só...mennyire lehet használni a tengeri sóból? Késő vettem észre, hogy a tökmagot is csak sótlanul lehet enni...amit a boltban megveszünk, annak csak a héja sózott. Hol lehet olyat kapni, ami szűz? Mert még a kimérős is sós.

1502. Hajdina (válaszként erre: 1496. - Orsy27)
2008. szept. 14. 11:14

szia Orsy:-)

én is szédülök néha, naponta kb 3 szor hirtelen megszédülök, aztán elmúlik, én is pontosan tegnap kérdeztem a férjemtől, hogy akkor most mi tartja szinten a vércukromat ?

Szeretitek a sütőtököt ? Én nagyon, elég gyakran eszem, most is sütöttem a kenyerem mellett egy tepsivel.

H.

u.i. ma mit főztök ?

1501. Hajdina
2008. szept. 14. 11:10

Sziasztok,

bal oldali tüneteim ? Még gyes alatt zsibbadt a bal karom, és a nyaki nyirokcsomóm is be van gyulladva már elég régóta, hol visszamegy hol megint nagyobb, aztán ha szelesebb, hidegebb az idő, akkor be szokott gyulladni a bal oldali háromosztatú ideg az arcomban. Kb. ennyi. De érdekességként leírom, hogy soha nem fájt a jobboldali ideg az arcomnál, erre amióta kurálom magam, most az érzékeny, de csak ha odanyúlok, mondjuk arckrémezés közben.

1500. Orsy27 (válaszként erre: 1499. - Cszsuka)
2008. szept. 14. 10:09
Hát, elég sok édességet ettem régebben...meg sok pékárut is...Diabetikus édességekből lehet valamit esetleg? Vagy az meg nem is ér semmit sem, ugye? Az aszpartam tudom, hogy tilos, ártalmas, de mi a helyzet a szacharinnal, fruktózzal? Az a baj, hogy 12.30-tól tanítok kb. 18.30-ig, és nincsen szünetem, egymás után jönnek a gyerekek, így elég nehéz ennem délután. Legfeljebb a gyerekek előtt kezdek majd el zöldséget rágcsálni. A tanárnéni átmegy nyusziba. :)) Köszi a segítséget!
1499. Cszsuka (válaszként erre: 1496. - Orsy27)
2008. szept. 14. 08:22
Próbálj meg állandóan párolt vagy nyers zöldséget rágcsálni, mert ugye abban is van szénhidrát, csak hosszú láncolatú, így lassabban megy a lebontása, de talán így szinten tudnád tartani magad. Ez sajna elvonási tünet. Attól függ, mennyi édességet ettél azelőtt, de hamarosan elmúlik.
1498. Cszsuka (válaszként erre: 1492. - Hajdina)
2008. szept. 14. 08:19

Igen, orsy-nak félig igaza van, de az első két hétben nem szoktunk enni még baromfit sem, mert a mai világban sajnos nagyon nehéz olyan húshoz hozzájutni, ami nincs agyon antibiotikumozva. az én anyukámnnál a kotlós költi, na, ha ilyet tudsz beszerezni és nem táppal etetik, akkor hajrá..:)

De különben ez az első két hét igazán jó a szervezetnek, ha minél kevesebb fölösleges pluszt kap.

1497. luice (válaszként erre: 1492. - Hajdina)
2008. szept. 14. 07:51
meg irnád hogy mik is ezek a bal oldali tüneteid?
1496. Orsy27 (válaszként erre: 1492. - Hajdina)
2008. szept. 14. 07:03

Szia Hajdina!

Nekem az a hölgy, aki a Vega-tesztet csinálta azt mondta (és egy dietetikus is ráerősített erre), hogy csirkéből, pulykából, halból keveset lehet enni diéta alatt. Persze nem mindennap, de teljesen nem szabad kiiktatni az étrendből. Én 3 hete diétázom, eszek valamennyi húst, és nem vagyok rosszabbul miatta.

Nekem ami gondot okoz az a cukormentesség, 3 napja szédelgek, rámjön elég sokszor, szerintem a cukorszintem a padlón van...:(( Valaki tudna segíteni, hogy ne szédüljek? Mivel pótoljam a cukrot? Nagyon rossz, mikor tanítás közben nem vagyok jól, így nem lehet dolgozni! :((

1495. Cszsuka (válaszként erre: 1494. - Hajdina)
2008. szept. 13. 22:31
Én nem látlak, te tudod az erősségét, meg, hogy nálad mi az a szint, ahol orvoshoz kell menni...:)
1494. Hajdina (válaszként erre: 1493. - Cszsuka)
2008. szept. 13. 20:38

ok, de náthával menjek orvoshoz ? Eddig nem mentem.

Majd meglátom, hogy fogom érezni magam.

H.

1493. Cszsuka (válaszként erre: 1492. - Hajdina)
2008. szept. 13. 20:34
Lehet nátha tisztulással. Ilyenkor ugyanis beindul az immunrendszer és megbetegedhetsz. Ezért ajánlottam az olajfát. Én is nagyon náthás voltam, a második héten antibiotikum kellett sajnos, úgyhogy rögtön szednem kellett a probiotikumot is. Ez bárkivel előfordulhat, ezért hangsúlyozom mindig, ha valamilyen betegséghez hasonló tünetek kijönnek, akkor meg kell vizsgáltatni az orvossal, nem szabad mellette szabadon elmenni, hogy ez biztos a tisztulás jele.
1492. Hajdina (válaszként erre: 1490. - Cszsuka)
2008. szept. 13. 19:21

Zsuzsi, nem találok semmit a neten arról, hogy ez a hurut itt mi a torkomban. Nátha vagy tisztulás. Nem tanultatok erről semmit ?

H.

u.i. ma nagyon örültem, mert reggel sokkal tisztább volt a nyelvem, mint szokott lenni, és érdekes, mert általában a testi tüneteim, főleg a pszihoszomatikusok bal oldaliak, s a nyelvem jobb oldala tisztul jobban, tehát biztosan van összefüggés.

Húst a méreganyagok miatt nem szabad enni ? Mikortól szabad ?

1491. 9df60c3431 (válaszként erre: 1483. - Luice)
2008. szept. 13. 19:19

Megvagyok,köszönöm. Egy ideje már nem fáj a hasam, úgyhogy most egész tűrhető az állapotom. Így menet közben sokmindenre rájöttem, most már nem mernék megesküdni rá, hogy a panaszaimat gomba okozta.(kivétel a folyás)

A diétába bizony belebuktam, ahogy az várható volt. És elmondhatom, hogy ez a diéta egy albérletben élő egyetemistának egyáltalán nem betartható. Persze lehet hogy bennem van a hiba. Én itt azt ettem amit találtam a közeli boltban, amihez elérhető áron hozzá tudtam jutni őrült drága ez a hely. Persze próbáltam lehetőségekhez mérten szelektálni, de mindent lehetetlen kiiktatni és nem is szabad mert csak legyengítem magam és még tanulni se tudok majd. Voltak tüneteim a cukortól, pl felpüffedt a szemhéjam és bezsírosodott a bőröm. A hasfájás viszont szerencsére már nem tért vissza. Most itthon vagyok igy nem gond a diéta, csak hét közben vagyok bajban de szerencsére azt hiszem az állapotom nem követel szigorú diétát, bár ha a folyástól is meg szeretnék szabadulni akkor muszáj lesz.

1490. Cszsuka (válaszként erre: 1487. - Melcsi76)
2008. szept. 13. 18:24

szia!

Köszi kérdésed, megvagyok, remélem (úgy érzem), hogy sikerült, de majd akkor fogom megmondani, ha 30-án felteszik a netre. Addig meg 26-án még vizsgázok egyet...:S

Örülök, hogy viszonylag jól veszed az akadályokat!

Az epés dologra nem tudok válaszolni sajnos.

A cukkini krémleves receptjét begépelnéd nekünk? :)

1489. Cszsuka (válaszként erre: 1486. - Cc8d148370)
2008. szept. 13. 18:21

A sózott semmiből sem jó. Nyersen kell megvenni a magokat (bármilyet) és legfeljebb megpirítod.

Annyiszor eszel, ahányszor akarsz, s annyit, amennyit akarsz, de a 3 fő étkezést jó lenne betartani és nem 11-kor enni először-lehetőleg.

Az utolsó étkezésnek pedig 7-ig le kellene zajlania. Tudom, hogy nehéz, s nem erre vagy beállva, de pont ezért ért el az, ami most van veled.

1488. Emeralda
2008. szept. 13. 11:20

Szia Zsuka,

voltak nőgyógyászati tüneteim, igazán először csak azok voltak,visszatérő hüvelyfolyás. Érdekes,mert a nőgyógyászati szűrés negatív gomba és baktérium tenyészeti eredményt adott.Kb 3 napra rá a candida teszt egyértelmű pozítív eredményt. Ez a recept az irrigáláshoz bárkinek hasznos,akinek nőgyógyászati tünetei is vannak/voltak. Bátran mondhatom,tényleg jó!

Köszi a segítséget:-)

1487. Melcsi76
2008. szept. 12. 23:41

Sziasztok!

Nem léptem le, csak készülök a félévi vizsgámra,stb.

Még nem tudtam végig olvasni a fejleményeket, próbálom behozni a lemaradásom...

Voltam kontrollon, kiszedte a dokim a tűket és rakott be másikat (cserét). Azzal a külömbséggel, hogy most szúrt a lép és hormon ponra is.

A fejem szokott fájni és szinte minden nap le kell pihennem du. egy kicsit, mert nem látok ki a fejemből a fáradságtól (ez is a tűk hatása miatt van).

Ma jött meg a gombaölő csepp és holnap kezdem el szedni. Amúgy jól vagyok, sőt sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb vagyok, amióta akupunktúrás tűkkel kezeli a fülemet.

Zsuka!

Hogy sikerült a vizsgád, gratulálhatunk?

A székleten lévő nyákra azt mondta a dokim, hogy az epe miatt van. Szerinted?

Luice!

Látom szenvedsz cigi miatt.

Utána olvastam a neten, hogy a Fülakupunktúrás Addiktológiával a dohányzásról is lelehet szokni, szerintem érdemes lenne kiprobálni, végülis nincs veszteni valód.

Diétázom még, ma Cukkini krémlevest főztem, nagyon fincsi lett.

Te hogy vagy, miket szoktál nni?

1486. cc8d148370 (válaszként erre: 1390. - Cszsuka)
2008. szept. 12. 20:59

A sózott héjú zacsis tökmag ehető?

Mennyire kell étkezési mennyiséget betartani? Csak 3szor lehet enni, vagy bármikor a megengedett körben? Már reggeli előtt indulok dolgozni, így néha nincs időm bent enni, így csak bekapok valamit ált. hirtelen, és 10-11 felé reggelizek normálisan, majd 3 körül ebédelek, és este 9-kor már itthon vacsizok. Szóval mindent előre kell elkészítenem, ha akarok aznap enni.

1485. cc8d148370 (válaszként erre: 1484. - Cszsuka)
2008. szept. 12. 20:38
O, köszönöm. Holnap ráérek főzőcskézni, kipróbálok néhányat. Tényleg nagyon pörgős a munkám, de nagyon szeretem, mert sikereim vannak, ez ad hozzá erőt, itthon meg már le tudok csücsülni, mert a párom sokat segít.
1484. Cszsuka (válaszként erre: 1481. - Cc8d148370)
2008. szept. 12. 20:33

Ennek igazán örülök:)

Szóval, a perspektívákkal van a probléma, túlságosan leterheled magad... Hát, pedig valamit ki kell találnod, ha nem akarsz gallyra menni!

A főzelékekbe én rántást szoktam tenni, Rendesen megpirítom a lisztet zsiradékon, aztán paprikát rá és bele a főzelékbe, picit megforralni, elzárni a gázt és mehet bele a natúr joghurt.

Zöldségleves mindegyik: karalábé leves, karfiol leves, brokkoli leves, vegyes zöldségleves, zöldbab leves. Ezeket mind külön, vagy egybe megfőzheted levesnek. Némelyikből krémlevest is lehet főzni. Bocs, ha vcs. szerint nem vagyok toppon, nem tudom kívülről őket, de itt a fórumon már meg tudod nézni, hogy neked mi klappol.

Halat is lehet enni- halászlét, sült halat és rántott halat egyaránt. A májgombócot hagyd ki, a máj a candidadiétában a méreganyagok miatt tiltott. Főzelék: tökfőzelék, zöldbab, kelkáposzta-ezt inkább a 3. héttől a krumpli miatt. De lehet csinálni rakott kelt is, rizs helyett zabbal és hús helyett egyszer szójával.

A zabfasírt nagyon finom, a rántott karfiol és a rántott brokkoli is. Lencséből levest is lehet főzni!!

1483. luice
2008. szept. 12. 20:29
Annyira sajnálom Bernuskát!Melcsi már nagyon hiányzik!Beautiful miujság?
1482. cc8d148370 (válaszként erre: 1478. - Hajdina)
2008. szept. 12. 20:26
ilyen listát kaptam, azt böngészem
1481. cc8d148370 (válaszként erre: 1469. - Cszsuka)
2008. szept. 12. 20:24

Szia!

Igazad van, nem hullhat az ölembe a megoldás. Próbálok beleolvasgatni a fórumba, de ezekhez hónapok kellenének, én meg sajnos napi 9-10 órát dolgozom, plusz még fél óra utazás reggel és este. Mire hazaérek, hulla vagyok, és még itt a háztartás, a gyerekek. Nem könnyű. Felületesen beleolvastam már, annyi infót találtam, hogy minden leves és főzelék ehető. Nos, az én levestudományom a tojásosleves, parileves, borsóleves, jókai bableves, frankfurti leves és a zöldségleves májgombóccal vagy grízgombóccal. Ezek közül csak a zöldségleves az ehető ebben a diétában. Ugyanez a helyzet a főzelékekkel: krumpli-,sárgaborsó-,zöldborsó nem ehető. Lencse marad meg a zöldbab. Ennek a habarását hogyan lehet megoldani? Merthogy ha lisztbe keverek natúr joghurtot és azt teszem rá, attól nem fog besűrűsödni.

Amúgy nem bántottál meg, így esténként igyekszem majd benézni.

1480. Hajdina (válaszként erre: 1477. - Cszsuka)
2008. szept. 12. 20:19

Nem vagyok rosszabbul mint tegnap, s már ez is eredmény, gondolom hat az olajfa. Néha megszédülök, cseng a fülem, fáj a torkom.

Kb. ennyi, ha van valami kedvenc recepted idedobhatnád:-)

1479. Cszsuka
2008. szept. 12. 20:17
Érdekes, megfigyeltétek, hogy itt majdnem mindenki "A" vércsoportú?
1478. Hajdina (válaszként erre: 1474. - Cc8d148370)
2008. szept. 12. 20:17
ha végigolvasod a fórumot, látni fogod, hogy pont az A vércsoport van kitárgyalva, ott majd látni fogod, hogy mi ellenjavalt. Pl. a paradicsom:-(
1477. Cszsuka (válaszként erre: 1476. - Hajdina)
2008. szept. 12. 20:16

Hát, igen, lesz ez még rosszabb is...:)

Ilyenkor mindig igyál egy pohár vizet, jobb híján- úgyis kell a folyadék...

Egyébként már jobban vagy? Hat az olajfa is? Vagy még nem érzed?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook