Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

1446. Cszsuka (válaszként erre: 1444. - Hajdina)
2008. szept. 11. 18:16
Minden leves és főzelék jöhet, úgyhogy a főtt kajával nincs gond.
1445. Cszsuka (válaszként erre: 1444. - Hajdina)
2008. szept. 11. 18:15

Zabfasírt:

25 dkg zabpelyhet 6 ek. olajon megfuttatunk, majd felöntjük 5 dl forró zöldséglevessel (a forró víz is jó, én azzal szoktam). Félreteszem a tűzről és hagyom, hogy magába szívja a lét. Ez kb. egy óra pihentetés. Egyszer közben átkeverem, hogy jobb legyen az állaga. Ha magába szívta a levest, s úgy gondolod, hogy picit folyós, lehet hozzá zsemlemorzsát keverni (lehet kapni élesztő nélkülit is). Az állaga akkor jó, ha nyers darálthúsként tudod a továbbiakban kezelni. Belekeverünk 1 tojást, 1 fej apróra vágott vöröshagymát, 2-3 gerezd fokhagymát, sót, borsot, pirospaprikát. Pogácsákat formázunk belőle, megforgatjuk morzsában és forró olajban kisütjük. Lassabban és tovább kell sütni,mint az igazi fasírtot.

Sok sikert hozzá!

:)

1444. Hajdina
2008. szept. 11. 17:51

Ma ettem először rizstésztával spenótot, fokhagymásan, s meg kell mondjam nagyon finom volt. Jó lenne, ha írnátok ti is egy-két jól bevállt receptet, főleg a szigorúbb diétás periodusra.

Zsu:-) valami fasirtot emlegettél a múltkor:-)

1443. Cszsuka (válaszként erre: 1442. - Luice)
2008. szept. 11. 13:44
Melcsivel biztos, hogy minden rendben, csak írta, hogy kezdődik a suli, meg ott a gyerek..., s hogy ritkán fog jönni.
1442. luice
2008. szept. 11. 13:40
Melcsi már nagyon rég volt itt reméllem nincs baj
1441. Hajdina (válaszként erre: 1440. - Luice)
2008. szept. 11. 11:59
Szia, biorezonanciás vizsgálaton voltam, nem mondtak értéket.
1440. luice (válaszként erre: 1437. - Hajdina)
2008. szept. 11. 11:01
Légyszi megirnád te is mivel mértek és neked mennyi a tejcukor értéked?
1439. luice (válaszként erre: 1435. - Orsy27)
2008. szept. 11. 11:00
Megkérdezhetem mivel vizsgáltak?Vega tesztel?És mennyi volt a tejcukor mert engem elősször azzal vizsgáltak és nekem is a candida 60-as volt a tejcukor 80-as.
1438. Cszsuka (válaszként erre: 1437. - Hajdina)
2008. szept. 11. 10:47
Hirtelen? Hát, semmit, de nem hirtelen érdemes volna napi szinten szedni a transzport-emulziós Q10-et, legalább 30 mg-ost, esetleg Nonit, az sok energiát ad a Q10 mellett. A szádat kend be grape cseppel gyorsan, ha van otthon.
1437. Hajdina
2008. szept. 11. 10:36

Sziasztok, ez a tejcukor téma engem is érint. Nálam is megállapította a doktornő a tejcukor érzékenységet is. Szigórúan tartom a diétát, amit Zsuzsi is írt, egyedül a tegnap akartam bűnözni egy kis húslevessel, s rosszul jártam:-(

Náthás vagyok nagyon, mintha a szájam is zsibbad egy kicsit, mintha herpesz készülődne, remélem megúszom.

Mától szedem az olajfalevél-kapszulát. Zsuzsi, még mit tehetnék így hirtelen, hogy ne verjen le ennél jobban ?

1436. Cszsuka (válaszként erre: 1435. - Orsy27)
2008. szept. 11. 08:30

A szervezet ugyan legyengül, de csak átmenetileg. Én nem tudom, hogy te milyen programot futtatsz, de nálunk max. 3 hét az, ami a gyengülést megengedi, utána arról szól az egész, hogy a szervezetet meg kell erősíteni, hiszen a "nagytakarítás" után a felszívódás is jobb, a szervezet jobban befogadja és jobban fel tudja használni a táplálékkal illetve a táplálékkiegészítővel bevitt tápanyagot.

Ráadásul a tradicionális ételekben sokkal több a hasznosítható anyag.

1435. Orsy27 (válaszként erre: 1434. - Cszsuka)
2008. szept. 11. 07:13
Igazad van, úgy hiszem, ezt csak azért írtam le, mert pl. nálam a tehéntejre, tejcukorra alacsonyabb értéket mért a teszt, mint a candidára, s mivel nőgyógyászati problémám nincsenek hál' Istennek, ezért valószínűbbnek tűnik, hogy a tej-tejcukor lehet a háttérben. A hölgy tegnap igazán arra utalt, hogy feleslegesen ne diétázzak hónapokig, mert hogyan szeretnék majd gyermeket, a szervezetem le fog gyengülni, vércukrom leesik, stb...(ebben lehet valami, mert néha bizony megszédülök pár másodpercre) Említette ő is a Protexint, a doki majd biztosan ad valamit, ahogy kiderül a valódi problémám.
1434. Cszsuka (válaszként erre: 1433. - Orsy27)
2008. szept. 11. 07:02

A dietetikusnak csak félig van igaza. Mégpedig abban, hogy akár lehet mögötte tejcukor is, de nem jellemző. A jellemző az, hogy bármilyen valódi betegség megbújhat a candida mögött, ezért nagyon fontos minél több vizsgálatra elmenni. Az egyik családtagról nálunk is kiderült a tejcukor érzékenység. Sokkal szigorúbb feltételei vannak, mint a candida diétának, amit "csak" hónapokig kell csinálni, emezt meg egy életen át. S van, amikor a candida okozza magát a tejcukor érzékenységet, s ha végig csinálod a terápiát, az is elmúlik vele együtt. Egy próbát megér. Az én családtagom nem ezt csinálta. Csak egy csomó ételt nem ehet a tejcukor érzékenység miatt:

zsemlét, bolti kalácsot, mami sütötte süteményeket, semmilyen szalámit- csak olyanokat, amire rá van írva, hogy laktózmentes. Egy étterembe mindig a kis tablettájával megy, mert még a panírba is tejet raknak, de olyankor a tabletta sem használ.

Ez egy életre szóló plusz feladat, néhány hónapig tartó diétával szemben.

1433. Orsy27
2008. szept. 11. 06:49

Sziasztok!

Tegnap voltam egy nagyon jó dietetikusnál, elmeséltem a tüneteimet, amelyek miatt 2,5 hete elkezdtem a diétát, s ő azt javasolta, hogy minél hamarabb keressek fel egy gasztroenterológust. Mondtam, hogy a Vega-teszt 86-os candidát mért, és kimutatott allergiát a tehéntejre és a tejcukorra. Nos, erre a hölgy nagyon készségesen azt válaszolta, hogy kb. a candidások felénél nem a candida van elszaporodva, hanem tejcukor, vagy tejallergiájuk van. (Elfogadta maximálisan a candidát, mint betegséget, mely létezik, de szerinte sok embernél nem is kéne diétázni ilyen szigorúan, főleg nem hónapokig...) Szóval megyek dokihoz 1-2 héten belül, tejcukrot nézetni, addig pedig visszafogom a diétázást, mert fogytam 3 hét alatt 2 kg-ot. Ti nézettetek tejcukor ill. tejallergiát???

1432. Cszsuka (válaszként erre: 1431. - Hajdina)
2008. szept. 10. 19:41
Az a neve, hogy olajfalevél kivonat. Van kapszulás és folyékony, cseppes változatban is.
1431. Hajdina (válaszként erre: 1428. - Cszsuka)
2008. szept. 10. 19:37

Ennek az olajfának pontosan mi a neve, attól félek nem jót kértem:-( Tegnapra ígérte a boltos, de aztán kiderült, hogy elfelejtette, így csak holnap kapom meg. Attól még nem lehetek rosszul.

M.

1430. Hajdina
2008. szept. 10. 19:34
Mycosyst nevű gyógyszert kaptam gombaölőnek, 4 darabot, minden héten egyet kell bevennem, azaz holnap a másodikat.
1429. Cszsuka (válaszként erre: 1425. - Luice)
2008. szept. 10. 19:21
Nyugi, te vagy eddig a leg rendesebb gyógyuló. A többiek figyelhetik a példádat! :)
1428. Cszsuka (válaszként erre: 1426. - Hajdina)
2008. szept. 10. 19:20

Ha megjön az olajfa és elkezded szedni, nem leszel ilyen rosszul. Vagy már elkezdted és azért vagy rosszul???

Az étteremmel kapcsolatban igazad van!!

1427. luice (válaszként erre: 1426. - Hajdina)
2008. szept. 10. 18:42
Mit szedsz gombaölőnek?
1426. Hajdina
2008. szept. 10. 18:00

sziasztok,

sajnálom, hogy van aki abbahagyja. Ma nekem is rondább napom volt, elkezdett fájni a torkom, ráz a hideg, náthás vagyok, fáj a fejem, olvastam, hogy ez is jele a tisztulásnak, hát remélem, hogy ez van.

Protokollebéden voltam, és nagyon rosszul jártam, mert gondoltam, hogy bűnözök egy kis húslevessel, tészta és hús nélkül kértem, jó sok zöldséggel, hát nagyon elszomorodtam, mert kihoztak egy förtelmes löttyöt, ami csípett a vegetától, már évek óta nem használok ilyet a főzéshez. Volt benne répa, de szerintem fagyasztottat tettek bele és zöldborsó. Ennyi. Keveset kanalaztam belőle, a borsókat nem, de csípte a torkomat és otthagytam. Szerintem minden vendéglőt kellene kötelezni, hogy legalább egy diétás menűje is legyen, allergiások számára.

M.

1425. luice (válaszként erre: 1423. - Cszsuka)
2008. szept. 10. 17:56
Reméllem a már itt lévőkre nem vonatkozik
1424. 111ba791bb (válaszként erre: 1423. - Cszsuka)
2008. szept. 10. 16:50
Én bármit megtennék azért, hogy végre kilábaljak ebből kitartásom az van, ha látom a célt.
1423. Cszsuka (válaszként erre: 1422. - 111ba791bb)
2008. szept. 10. 16:40
Nem kell ennek így történnie, de ha te is azt csinálod, amit Bernuska, akkor utoljára segítettem a Hoxán...:(
1422. 111ba791bb (válaszként erre: 1421. - Cszsuka)
2008. szept. 10. 16:05
Előre is köszönök mindent. Ahogy vissza-vissza olvastalak titeket, úgy érzem igazából még szerencsés is vagyok hogy "csak" nőgyógyászati problémám van a candidától. Nagyon szeretnék beleőle kigyógyulni. A hajhullás és a levertség már sajnos a mindennapjaim részévé vált, így már ezeket szinte észre sem veszem.
1421. Cszsuka (válaszként erre: 1420. - 111ba791bb)
2008. szept. 10. 15:43
Lehet, hogy tudok segíteni, de még utána kell járnom
2008. szept. 10. 15:01
Igazából nem volt teeljes körű és kielégítő a tájékoztatása a hölgynek, nem voltam vele megelégedve. Nem is tudom mihez fogjak.
1419. 111ba791bb (válaszként erre: 1406. - Cszsuka)
2008. szept. 10. 14:53
Igen kb. egy éve gombás hüvelyfertőzésem van, amiből nem igazán gyógyulok. Kaptam egy papírt amire le van írva hogy mit lehet és mit tilos enni. + Grapefrriut csepp. Szeretnék még vérvételre is elmenni, biztos ami biztos alapon.
1418. luice
2008. szept. 10. 13:36
Melcsiről tud valaki valamit?Reméllem nincs baj.Nagyon reméllem Bernuskának is lefut gyorsan ez a dolog és még ma visszatér.
1417. Cszsuka (válaszként erre: 1415. - Bernuska)
2008. szept. 10. 11:53

Hát, ezt nem kellett volna. Erősen el kellene gondolkodnod, hogy mi van és gyorsan a fejedre csapni aztán elfelejteni ezt a mai napot és gyorsan beszedni mindent, amit kell, mert most csinálhatsz magadnak még nagyobb bajokat, mint ami eddig volt.

Ha magadra nem is gondolsz, legalább a téged körülvevő emberekre gondolj, akik szenvednek miattad, meg azokra, akik beleölték a szabadidejüket abba, hogy segítsenek neked.-

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook