Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

1536. Bernuska (válaszként erre: 1530. - Cszsuka)
2008. szept. 15. 20:23
Képzeld, tegnap volt nálunk a sógrom, és elhozta a candida-diéta maradványait.... hozott hajdinát (az milyen ízű), lenmagot és tésztát, meg 2 maradék üveg Grape cseppet (mindkettő kb. negyedig van), így ezt sem kell olyan korán vennem...:)
1535. Cszsuka (válaszként erre: 1534. - Bernuska)
2008. szept. 15. 20:22

Ha tényleg kitartó lesz, akkor szerintem igen.

Egyébként hogy vagy az édességhiányt leszámítva?

1534. Bernuska (válaszként erre: 1528. - Luice)
2008. szept. 15. 20:19
Köszi...:) Én is remélem, hogy helyrehozható....most azt csinálom, hogy a gyógyszereket szedem az eredeti dátum szerint, de a diéta szigorú időszakára ráhúzok még egy hetet... Remélem így jó lesz.
1533. Cszsuka (válaszként erre: 1532. - Hajdina)
2008. szept. 15. 20:11

Az jobb, én is szoktam használni, van, mikor mindkettőt beleteszem, mert a teljesőrlésű nagyon tömör tud lenni.

Van a receptesfüzetemben egy jó kis zsemle, ami pont úgy néz ki, mintha lenne benne élesztő, de helyette túró van benne.

Az is a címe, hogy túrós zsemle. Keressétek meg a candida klub honlapon:)

1532. Hajdina (válaszként erre: 1531. - Cszsuka)
2008. szept. 15. 20:08
Most jut eszembe, hogy nem sütőporos a kenyérreceptem, hanem szodabikarbónás.
1531. Cszsuka (válaszként erre: 1529. - Luice)
2008. szept. 15. 19:46

Nekem valahol megvan, de nem garantálom, hogy mostanában előkeresem. Azt viszont garantálom, hogy az a por nem az élesztőt, hanem a sütőport helyettesíti, mert valójában az is.., csak mi magunk állítjuk össze.

Valaki kérdezte, hogy most tiltott-e a sütőpor, vagy sem?

Igen, tiltott, de az ég szerelmére, akkor semmi sincs és ne mondja nekem senki, hogy az a fél csg sütőporban lévő kevés fehérliszt fogja a gyógyulást megakadályozni!!(Ráadásul nem is tudom, hogy tényleg van-e benne! Tudja valaki?)

Luice, legfeljebb neked kellene valami más, úgyhogy emiatt utánajárok mindenképp, csak egy pici türelmet kérek!

1530. Cszsuka (válaszként erre: 1527. - Bernuska)
2008. szept. 15. 19:41

szia!

Örülök,hogy visszajöttél!:)

A zabbal én is így jártam, a család jobban szereti, mint a rizst...

1529. luice
2008. szept. 15. 19:31
Tudja valaki az élesztőt mivel lehet helyettesiteni a kovászon kivül??
1528. luice (válaszként erre: 1527. - Bernuska)
2008. szept. 15. 19:09
Örülök hogy itt vagy és reméllem nem adtad fel és még helyre hozható
1527. Bernuska (válaszként erre: 1525. - Hajdina)
2008. szept. 15. 18:59

Köszönöm, nagyon jól esik a biztatásod...

Ma sült halacskát vacsiztam, zabbal... a férjecském is, sőt felvetette, hogy mi lenne, ha ezentúl rizs helyett néha zabot csinálnánk.

1526. Hajdina (válaszként erre: 1522. - Cszsuka)
2008. szept. 15. 18:16
A férjem főzött a tegnap szilvalekvárt, teljesen cukor nélkül, nagyon de nagyon finom. Alig várom, hogy egyek majd belőle, s örülök, hogy azt írod, hogy 6-8 hét után már esetleg lehet.
1525. Hajdina
2008. szept. 15. 18:14

Bernuska, én nagyon örülök, hogy meggondoltad magad:-)

Ha el vagy kenődve, gyere és megvigasztalunk.

Köszi a receptet.

1524. Bernuska
2008. szept. 15. 16:57

És van egy fincsi zöldség receptem:

Habart cukkini

Egy fej apróra vágott hagymát olajon meg kell pirítani, majd a kis kockákra vágott cukkinit rátesszük (mintha pörköltet készítenénk), vízzel felöntjük (kicsit több kell rá, mit a pörköltre), sóval, borssal fűszerezzük. Nem kell teljesen puhára főzni. A végén 1,5 evőkanál barna rizslisztet elkeverünk egy doboz joghurttal, azt ráöntjük, elkeverjük és még rottyanásig főzzük.

1523. Bernuska
2008. szept. 15. 16:50

Sziasztok!

Későbbre terveztem, de már most is nagyon visszahúz a szívem hozzátok...nagyon szégyellem magam ezekért a "hisztikért", de annyira profin, és hiba mentesen akarom csinálni ezt a diétát, és miután a múltkor bezabáltam a rudikat, úgy éreztem, hogy kövezhető vagyok. :(

Most viszont büszke vagyok egy kicsit magamra, mert 2 napja (miután a kislányom visszajött a nagyiéktól egy halom édességgel) itt virít a polcon egy csomó csoki, csokis perec, burgonyaszirom, mákos rétes meg még nem tudom mi, és kibírom, hogy ott van. Nem mondom, hogy könnyű, de erőt tudok venni magamon. :)

1522. Cszsuka (válaszként erre: 1521. - Hajdina)
2008. szept. 15. 15:20

Már hogy érted, hogy glukonon-os recept? Minen sütit meg tudsz sütni, csak a piskótát nem. Egyszerűen csak be kell helyettesíteni a cukor helyett glukonont, a fehér liszt helyett teljesőrlésű lisztet. Annyi, hogy lekvárosat még nem csinálhatsz egyelőre, de ha letelik a kb. 6-8 hét, akkor már cukormentes (mondjuk saját főzésű, vagy a méregdrága francia lekvárok) használható.

Bocs, hogy eltévesztettem a vcs-t, egy valaki van, aki AB-s a csapatban, azt hittem, hogy te vagy az.

Nem tudom, hányadik hétnél tartasz, de elvileg 3-4. héttől már lehet ilyeneket enni, én azonban annak a híve vagyok, hogy minél tovább ki kell húzni a sütiket.

1521. Hajdina (válaszként erre: 1519. - Cszsuka)
2008. szept. 15. 15:08

Zsu:-)

ismét jó ötleteket adtál, a magam nevében köszönöm.

A-s vagyok, nem AB-s, van táblázatom is, köszi.

A glukononos receptet mikor kaphatnám meg ? Mikor ehetek belőle ?

H.

1520. Cszsuka (válaszként erre: 1512. - Orsy27)
2008. szept. 15. 12:20
Igen, az nagyon jó, s az általam ajánlott zöldségtálra natúr, fűszeres sültcsirkét pici kockákra vagy hosszú csíkokra vágva tenni, s úgy rá a natúr joghurt. Felér egy ebéddel.
1519. Cszsuka (válaszként erre: 1511. - Hajdina)
2008. szept. 15. 12:19
Hát, elkezdheted, hogy heti 1x valamilyen husi (nyuszi, pulyka- AB-s vagy, ugye?), aztán túrós ételek, sütik édesítővel, aztán kérdezz, s megmondom:)
1518. Cszsuka (válaszként erre: 1506. - Cc8d148370)
2008. szept. 15. 12:16

Igen, eheted zsíroskenyérként, de azért nem ajánlott ezen élni- főleg a zsír miatt. Abból is meg kell lenni a normális ésszerű mennyiségnek. Ráadásul, ha azzal is főzöl, akkor még azon kívül is kerül beléd, ezt is számításba kell venni!

Van olyan süti bioboltban, ami candidásoknak való, jó alaposan el kell olvasni azt, hogy mit tartalmaz, csak horribilis ára van. Akkor inkább süsd meg. Pl. isteni finom a linzer teljesőrlésű tönkölyből, Glukononnal. Olyan,mintha diós lenne.

1517. Cszsuka (válaszként erre: 1504. - Hajdina)
2008. szept. 15. 12:13

Az ellentmondások azért vannak, mert folyamatosan bővül az ismeret a témával kapcsolatban, s nem mindenkihez jut el, aki feltesz bármilyen információt a netre. A tejtermékeket mi sem tiltjuk teljesen, csak olyanokat, amik gombakultúrával vannak érlelve, vagy beoltva. Semmi gombás nem ajánlott, hiszen egyik gomba táplálja a másikat. A tej maga pedig a bélrendszerben való gyors bomlás miatt tiltott.

A szilva az érdekes. Ha túlérett, vagy jó érett, akkor édes, de amikor még nem teljesen érett, de már kék, akkor savanyú. Na, azt lehet enni.

1516. Cszsuka (válaszként erre: 1503. - Cc8d148370)
2008. szept. 15. 12:09

Gratulálok, örülök, hogy megtetted, ez az első lépésed!!:)

Karfiolból nagyon finom a pörkölt és a pástétom. A zöldségeket simán, megpárolva is nagyon finom enni. Én nem olajon szoktam, hanem gőz fölött. Sokkal finomabb. Ezeket rizottónak is meg lehet csinálni, barna rizzsel vagy zabbal. Olyat is szoktunk csinálni, hogy mindenfélét nyersen apróra reszelünk és kapros natúrjoghurttal nyakon öntjük.

A tengeri só a legjobb, használhatod. Tökmagot nyersen úgy tudsz teremteni, hogy megveszed a sütőtököt, kibelezed, megsütöd, a tökmagot kiszárítod, aztán meg is piríthatod, ha akarod. Tudom, macerás....:)

1515. Cszsuka (válaszként erre: 1502. - Hajdina)
2008. szept. 15. 12:06
A sütőtököt folyamatosan ajánlgatom, meg a főzőtököt is, de nem nagyon buknak rá. Pedig sok benne a hasznos anyag és finom is!
1514. Cszsuka (válaszként erre: 1500. - Orsy27)
2008. szept. 15. 12:04

A diabetikus édességek sajnos a candida diétában tiltottak, mert a szacharin, fruktóz és társai ugyanolyan szénhidrátnak számítanak, mint a fehér cukor. Itt az a lényeg, hogy ha fogyasztasz is szénhidrátot, olyat, amit a szervezet csak több munkával tud lebontani, mert az a gombának is munka, s mire lebontaná, a szervezet kiveszi belőle azt, ami kell neki, s a többi eltávozik, a gomba csak az egyszerű cukrokat tudja ügyesen bekajálni.

A nyusziba való átalakulás jó ötlet és merem ajánlani a karalábét, karfiolt, salátát összeaprítva, akár a gyerekeket is megkínálhatod, ha bírja a pénztárcád, legalább jó példát mutatsz nekik. A kislányaim azt mesélték, hogy a tanárnéni órán szokta meginni a kávéját, hát, a zöldségrágcsálás szerintem példamutatóbb:)

1513. Hajdina (válaszként erre: 1512. - Orsy27)
2008. szept. 14. 21:13
ez is jó ötlet, köszi:-)
1512. Orsy27 (válaszként erre: 1509. - Hajdina)
2008. szept. 14. 19:54
Én rántottam csirkemellet nemrég, teljeskiörlésű lisztben, tojásban és zabkorpában. Nagyon finom lett! :))
1511. Hajdina (válaszként erre: 1510. - Cc8d148370)
2008. szept. 14. 19:45

ok, hogy bármit, de mi közül ?

Mert cukrosat az tutti nem...

1510. cc8d148370 (válaszként erre: 1509. - Hajdina)
2008. szept. 14. 19:35
én most olvastam frissiben...és úgy értelmeztem, hogy bármivel, de egy nap csak egy félét szabad.
1509. Hajdina (válaszként erre: 1506. - Cc8d148370)
2008. szept. 14. 18:45

Hát a süti, azt nekem is nagyon kellene, bármilyen.

Egyik nap rendeltem élesztőmentes panirmorzsát, erre kiderült, hogy kovász viszont van benne, s én azt sem akarok, úgyhogy gondolkodtam, s eszembe jutott, hogy régen paniroztam gombát teljes kiőrlésű lisztben, tojásban és natur zabpehelyben, s hogy az milyen finom volt. Igaz, hogy most gombát nem szabad enni, de mondjuk halszeletet is el tudok képzelni vele. Na ki is fogom próbálni.

Nekem csütörtökön lejár a kéthét, s egyelőre óvatos leszek. Már elfelejtettem, hogy mivel lehet kezdeni a bővítést, de újraolvasom, ahogy időm engedi.

H.

1508. luice (válaszként erre: 1507. - Cc8d148370)
2008. szept. 14. 18:30
Gondolhatod hogy nekem sem.
1507. cc8d148370 (válaszként erre: 1505. - Luice)
2008. szept. 14. 18:13
Végigolvastam a fórumot, de nekem nem egyértelmű, hogy miért nem gyógyulsz még ennyi idő után sem?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook