Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Próbáom mindig kitalálni a ... alatt éppen mire gondoltál, hát nem mindig sikerül. A gombaölés és a béltisztítás nagyon fontos lenne. Nem tudom neked mit írt fel a doki, de nekünk a nystatint ez egy doboz 1500 Ft receptre, és az utifű maghéj béltisztító meg 1200 Ft körül lehet a bioboltban kapni (legalább is a lányok akik ezt használták azt mondták). Ennél biztosan vannak jobb termékek is, és drágábbak is, de ha azokra nem telik akkor ezt próbáld meg valahogy megvenni. Ha az első időszakon túl vagy (és ne egyél több sütit, mert kezdhetel előről mindent), ez ugye 3-4 hét, akkor ezeket abba kell hagyni és probiotikumot szedni. A Normaflore pl 20 ampula 1500 Ft. A laktív aktív 1500/7 db. A diéta is nagyon jó, de ha nem kezeled ki normálisan a candidádat, később nagyobb az esélye, hogy kiújjul, és akkor makacsabban jelentkezik.
Az édességet meg el kell felejteni, ha kibírod az első időszakot, utánna a receptes oldalon találsz majd candidásoknak való sütiket, és ezek nagyon finomak. Próbálj beszerezni apránként mindent, és ha megvan akkor elekezdeni a diétát megfelelően. Egyszerre elhiszem, hogy nagyon sok. Remélem segítettem. :-)))))))
Hát...hittem,de a valóság...!!!
Probáltam tartani a diétát,már 1hét.... ettem 1 szelet sütit(jó krémes és édes)na mindent értek és...semmi vétek ezek után!Ugyan nem tudok venni semmi ki egészítöt, még nincs munkám,de az állapotomon sokat segített csak a diéta is!
De tényleg:köszönöm hogy vagytok!!
Sziasztok !
A héten kezdtem el a candida diétát . Szeretném ha küldene valaki kenyér receptet . Előre is köszi : Dunántúli 50-es
CsZsu!!! Vettem prebiotikumot, igen jol olvasod E-vel irtam.. elneztem es ezt vettem veletlenul. Ezt szedhetem?? Utana olvastam, es ez is a belfolra helyreallitasara szolgal, mert a prebiotikummal szaporodnak a probiotikumok. (egyebkent eszem naturjoghurtot is mundennap)
Tehat vigyem vissza a bio boltba, vagy szedhetem es utna veszek probiotikumot ha ez elfogy?!
Nagyon sok fajta burek van errefelé, édes közül van meggyes, meg eurokrémes-plazmás, de mondjuk én sósra gondoltam. :D
majd megpróbálkozom vele, bár a tésztával nehezen fogok boldogulni :)
Igen látlak :-)))). Szóval a candida kiderítésére többféle lehetősed van. A legjobb módszer az amikor vérvétel útján a candida ellen termelt ellenanyagot mutatják ki most és 3 hónappal ezelőtt. (ez a legmegbízhatóbb módszer). Ezt a ProLabor Kft végzi, az ország több pontján megtalálhatóak (én a google-ben kerestem rá). A vizsgálat 4800 ft most ha jól emlékszem.
Lehet körzeti dokitóól kérni széklettenyésztésre beutalót ahol kifejezetten a gombára kérdez rá. Ez ingyenes számodra, de a dokik nem igazán akarják felírni, és nem is a legmegbízhatóbb, mert a gomba szaporodási fázisában végzett tenyésztés és az elhalt gombatelep elferdíthetik a valós eredményt.
Van a biorezonenciális vizsgálat, ahol ha jól tudom a gombák rezgését nézik (természetgyógyászok csinálják), ez sem igazán megbízható, mert ezek a gombák képesek álcázni magukat, ezért nem 100 % os a kapott eredmény. Hú azt hiszem mindről írtam legalább is amit ismerek, vagy amiről hallottam.
A burek nem is édesség. Bár, ha túrós...
Megpróbálhatnád otthon elkészíteni tk. lisztből, aztán leírhatnád nekünk :)
A túró a második szakaszban már engedélyezett, no és ott van a nyírfacukor...:)
Hú tényleg nem is figyletem és én voltam a 10000 hozzászóló. :-)))))))
Hát a szauna ügyben szeritem kérdezd meg Zsu-t is, de én azt olvastam, hogy ha egyből megtörölközöl és rögtön átcseréled szárazra a fürdőruhát akkor nincs gond vele. Persze ha a panaszok nőgyógyászati jellegűek akkor tuti hogy nem szabad menni.
megvolt a 10000. hozzászólás :)
nagyon örülök, h említetted a szaunát, mivel épp eszembe jutott, hogy keressek a városban helyet, ahol lehet szaunázni...hát tényleg megfontolandó, de inkább akkor most mellőzöm :)
Szerintem nem jó nagy mennyisében enni a fokhagymát, nehogy a gyomrod kikészüljön. Napi 1-2 gerezd elég. És nagyon jó, hogy csak lenyeled, mert így a gyomorban érvényesülhet, és nem a szájban rágás közben. Ja és szaga sincs.
De főzéshez amiben lehetséges használhatod. Megtennéd, hogy a fokhagymakrémleves receptjét felteszed a Mit főztél ma? receptek candidásoknak fórum oldalra. Sőt ha esetleg le tudod fotózni az adatlapodon fel lehet tölteni a fotót. Én pl még soha nem csináltam fokhagyma krémlevest, de azt hallottam, hogy nagyon fini.
Nos...még nincs egy hete a diétának, de már sokkal-sokkal jobban vagyok :) nagyon jó érzés, hogy már élénkebb lettem, frissebb. Tegnap tornáztam is, zsírégető programot, aminek inkább az volt a lényege az én szempontomból, hogy izzadjak- méregtelenítsek. Nagyon fontos a testmozgás is diéta közben, nekem legalábbis ez adja az egyik legnagyobb lökést :)
Eddig cukorfüggő voltam, mostmár azt is kevésbé kívánom, mint az első napokban... bár eszembe jut, hogy ha vége lesz a diétának,és mindent ehetek mértékkel, akkor az első dolgom lesz, hogy eszek pár falat finom burekot (egy egészet biztos nem bírnék, és rosszul is lennék tőle ezek után :D )
a fokhagyma szagától is már eddig hányingerem volt, aztán mikor összejöttem a barátommal, aki szereti, szép lassan hozzászoktam :)
most ott tartok, hogy ma fokhagyma krémlevest fogok csinálni életemben másodszorra :)
a fokhagymát túlzásba lehet vinni? mivel mondjuk én úgy szoktam enni, mint a gyógyszert, szóval lenyelem, és kész,így nem érzem az ízét, azaz elég nagy mennyiségben ehetem,ha kell.
A gombaölés önmagában kevés. Az első időszakban emelett béltisztítást is kell végezni és emelett egy szigorúbb diétát, mint amit olvashatsz a neten az ehető kategóriában. Ez kb 3-4 hét. Utánna, lehet bővíteni fokozatosan a candida diéta alatt ehető élelmiszerekkel, itt kell elkezdeni szedni a probiotikumot és a vitaminokat.
A lenkeivel kapcsolatban nem én leszek aki válszolni tud.
Sziasztok!
Engem is az ütős gombaölés érdekelne.Mondjuk az ezüst és a fokhagyma nem elég?A lenkei miért nem jó?
Remélem nem baj hogy egyből belevágok a közepébe és magamról nem írtam semmit.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok