Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Hát a széklettenyésztésnél pont ez a gond, hogy csak annyit írnak, hogy sok telep van, de hogy ez pontosan mit takar azt nem tudni. Nem tudom, hogy egyébként mennyi a normál telepszám, így enem igazán tudok viszonyítani. Nekünk is csak annyit mondtak, hogy sok telep van. De én pl nem kaptam meg a papírt ezzel kapcsolatban.
EGyébként elképzelhető, hogy sexuális úton adta át neked. Ezért mondjuk azt, hogy a vérvétel biztosabb. Egyébént a férfiaknál kevésbé okoz tünetet és ettől még lehetnek candidások. Szóval ha anyagilag megoldható lesz, még ha egyessével is, lehet nem ártana egy vérvétel, ott legalább van visszonyítási alap 0-30 ig ha jól emlékszem a normál érték. Kiváncsi vagyok Zsu mit javasol. Minden esetre az óvszer használatot és mindkettőtöknek javaslom a graepfuit cseppel történő lenti részek törlését a sexális együttlét előtt és után is. Azért kiváncsi leszek a holnapi eredményre, próbáld meg a dokitól is megkérdezni, ezeket. Hátha megtudod mit jelent nála a pozitív, mennyire van elszaprodova a gomba. Kérdezz rá esetleg, hogy nem lehet e a pozitív eredmépny azért mert a gomba éppen szaporodási fázisban volt amikor történt a mintavétel. Remélem segítettem.
Hát, érdekesen alakult a ma délután.
Elmentünk az eredményért.
Az basszisztens ide is adta, de csak a bakteriológiát, és a parazitológiát.
Azok rendben vannak.
Mondtam, h majd két nap múlva érdeklődöm a gombatenyészéts iránt.
De most este összefutottam a boltban a házidokinkkal és mondta,h megvan a candida eredmény is.
Kérdezem, hol én azt nem kaptam meg.
Erre Ő: hát, otthon van, az éjjeli szekrényemen! :-)
Ja, mondom magamban, annak ott a helye! :-)
Azt mondta, h az enyém és a gyereké rendben, a férjemé viszont pozitív.
Majd holnap du.mehetek csak érte.
De mit jelent, h pozitív?!
Itt gombatelepek számát adják meg, vagy mit?
Ha van időd Warj, írd már meg, Nektek hogy volt.
Tudom, h mindjárt itt van holnap du, de akkor is kíváncsi vagyok.
És akkor most lehetséges, h a férjem adta át nekem a candidát mindig?
És akkor ha egy széklettenyésztés candidára negatív, akkor az megfelelő, megbízható eredmény?
Vagy aszért még javasoljátok a vérvételt is?
Köszi!
Kész van a széklettenyésztésünk redménye.
Ha fölkel a lányom, elmegyünk érte.
Az asszisztens azt mondta, jó lett.
Már kíváncsi vagyok nagyon, ez mit jelent.
De azért majd megosztom itt is az eredményt, hátha tudtok rá mondani majd valamit.
Jövök, ha megvan a lelet.
Bocs a nyírfacukor lemaradt. Második időszaktól javasoljuk inkább.
A nyírfacukor nagyon jó egyébként, viszont az első időszakban még nagy az édesség utáni vágy, és mivel a nyírfacukor majdnem azonos ízű a fehércukorral ezt a vágyat inkább erősíti, mint csökkenti. Ez egy biológiai folyamat inkább. Ezért szoktunk inkább később ajánlani, de a gombának nem táptalaja.
Használhatsz stevia cseppet is, kíváló édesítő, és gazdaságosabb a nyírfacukornál egy 50 ml 2800-2900 körül van nálunk egy hónapig elég, nyírfacukorból egy hónapban egy fél kilósat szoktam venni és a szárazanyagokhoz használom (pl mák, dió, candidássá átalakított sütik).
Hát ha beírod a google-be, hogy kölesből készíthető ételek akkor rengeteg lehetőséget kapsz majd. Mi egyszerűen köretnek használtuk, illetve fasírtot készítettünk belőle.
Hát amennyire lehet foszfátmentes sütőport kell használni, ez bioboltban kapható (én simát használtam). Az adatlapomon megtalálod a kenyérreceptet.
Lisztek közül a tönköly teljes kiőrlésű liszt mellette, lehet még pl: zabliszt, rizsliszt, rozsliszt, más teljes kiőrlésű lisztek.
A fogyás is lehet a candidától, és annak örülök hogy a tüneteid elmúltak, ez azért nagyon klassz dolog.
Növénytermesztés: hát nem tudom lehet vannak ilyen növénytermesztők is, de én a falusi paraszt nénire és bácsira gondoltam, aki nem igazán permetezi. De ha van lehetőséged, csinálhatsz te is egy konyhakertet. (pl.: hagyma, paprika, pari, ubi, patiszon vagy cukkini, nem kell sok néhány tő elég) szerintem még teraszon is meg lehet csinálni annak aki kertes házban lakik (bár nyűgösebb az tuti).
Az első időszak 3-4 hét, ahol gombaölés történik és béltisztítás. Itt csak zöldségeket, a diétának megfelelő köreteket (pl barna risz, köles, hántolt árpa, hajdina, kusz-kusz stb) fogyasztunk. És pl natur cukormentes joghurtot(naponta ajánlott), natur műzlit (cukor és szárított gyümölcs menteset), kölesgolyót, teljes kiőrlésű grízt (vízbe gríz készíthető belőle).
Babféléket nem ajánlják az első időszakban gondolom azért mert szeles (puffaszt, gázosít). A borsót a magas cukortartama miatt.
Kukorica és származékai az egész diéta miatt tilos, mert magas a cukor és a keményítő tarlama (ez utóbbi cukorrá bomlik le és kíváló táptalaja a gombának).
Burgonya első időszakban egyáltalán nem, mi kb 3-4 hónap diéta után vezetük be, és akkor is egy hónapban 1-2 alkalommal (magas keményítő tartalmú). Ekkor is csak héjában főve és esetleg sütőben (nem oljaban) megsütve.
Sütőtök első időszakban nem igazán ajánlott magas cukortartama miatt. A többi zöldség ehető (persze nem a most "termő" paradicsomra és paprikára gondolok ezek gázzal érleltek).
Tehát az első időszak lényege, hogy a gombákat a gombaölővel elpusztítjuk (nem az egészet, mert normál számban kell a szervezett számára), a béltisztítóval (pl.:Colon Cleanse, utifűmaghéj), pedig az elhalt gombáknak segítünk kijutni minél hamarabb a szervezetből. Ugyanis ezek az elhalt gombák a szervezeten belül elkezdenek méreganyagokat termelni és ezzel az eddiginél is nagyobb kárt okozni.
A gombaölő szert orvos kell hogy felírja (én a teszted eredményével felkeresném a körzeti orvosomat, az én fiamnak a felírt gombaölő szere 1500 Ft volt egy doboz, és a béltisztítók sem elérhetetlen áron vannak). De egyébként a legjobb módszer, ha a Cszsuka féle terápiát tudod vállalni. Erről őt kérdezd légyszíves (sok ember gyógyult már meg ettől), ehhez viszont le kéne írnod neki, hogy mit tartalmazott a reflux terápia, milyen készítményeket kellett szedni?
Erre célszerű tudatosan készülni, még akkor is ha kell egy kis idő, amíg anyagilag helyreállnak a dolgok, akkor egyesével célszerű beszerezni a dologkat és úgy belekezdeni a diétába az elejétől és ennek megfelelően végigcsinálni. Az amit most csinálsz, jó arra, hogy előkészísd a szervezeted és ne egyszerre kelljen minden megváltoztatni(csak a kenyeret magad süssd a Mit főztél ma? Receptek candidásoknak oldalon találsz receptet, én is raktam fel pl kenyérreceptet, még kép is van róla az adatlapomon).
A második időszaktól lehet a diéta által előírtak alapján bővíteni szépen fokozatosan az ételeket (pl gyümölcs, fehérhús, növényi tejek, soványtúr, feta, mozorella stb).
A második időszakban lehet és kell probiotikumot szedni és itt érdemes vitaminokat is. Ezt egyébként feltöltési szakasznak nevezik. Míg az elsőt tisztításnak.
Egyébként a lepedékes nyelv és sajnos a reflux kialakulása is candida tünet.
Még egy gondolat a folyadék fogyasztáshoz. A tiszta víz, a tea, az ásványvíz, és a frissen préselt zöldség és gyümölcs levek ajánlottak. Első időszakban nyílván gyömölcsöt nem lehet enni, így a levét sem isszuk. Kivéve a citromot ha szereted, ez külön jót tesz, reggel egy citrom leve és utánna 2-3 dl víz.
Az anti-candida tea is jó, de lehet venni különböző gyógyteákat ezen keveréket olcsóbb megoldások és htását tekintve ugyanolyan jók.
Gyógyteát csak kúraszerűen alkalmazunk, nem szabad hónapokig inni őket, szünetet kell tartani.
Mi pl csalántea, mezei zsurló és fűzfakéreg teákat vettünk ezeket 1:1 arányban keverve ittuk. (soha nem filteres teát veszünk) Ez az összeállítás kb 500 Ft volt, és sokáig elég.
A bio ételek nem mindig esetben bio ételek. Ez így lehet furcsa, de amikor kínából származik egy bio étel azért ott én elgondolkodnék, legalább is nálam vannak kétségek ezzel kapcsolatban. Ezért jó alaposan meg kell nézni az apró betüs részt.
Egyébként ajánlott már nekem bioboltos olyan élelmiszert ami tiltó listán van, mint tudjuk nekik minden eladó, mi pedig tanácstalanok vagyunk. Ezért kell alaposan tudni, miért megyünk a bioboltba, hogy ne vásároltassanak meg velünk olyan terméket amit nem lehet fogyasztanunk.
A legjobb, ha zöldségek és esetleg gyümölcs terén magad termeled (ha van rá lehetőséged, permetezés nélkül na ez tuti bio. Nálunk egy két tő pari, paprika, hagyma 1-2 sor, eper, néhány gyümölcsfa, néhány szederbokor van a kertben. A nagybátyám összes zöldsége bio évek óta nem láttot vegyszert. Ha ez nem megoldható akkor olyan piacot célszerű keresni, ahol a földi ember húzza ki a földből a zöldsége, szedi le a fáról a gyümölcsöt ezek biztosan nem permetezetek (falvak, tanyák, kis létszámú város). Később a második szakasztól a fehér húsok, tojás is házi nem tápon nevelt jószágtól valók legyenek.
Hát én úgy tudom, hogy a kovász sem megengedett a diétában, hiszen a kovász készítése közben is élesztőgomba keletkezik. Az előbb nézelődtem a neten, ott az egyik természet gyógyász honlapján találtam a kövezkező sort, ami úgy gondolom az én elképzelésem erősíti.
"A kenyérfélék közül kizárólag a kovász nélkül készített termékek megengedettek a diétában. Sok esetben bevált a gofrisütő, amelynek segítségével sós ízkarakterű kovásztalan lapocskák süthetők viszonylag gyorsan."
Még kiegészíteném annyival, hogy nem csak kovász, hanem élesztő nélkülit is.
Nálad mikor és hogyan derült ki hogy candidás vagy e? Erről nem olvastam a neten. Miért nem írt fel gombaölőszert az orvosod? Jó lenne tényleg leírnád, milyen panaszaid vannak, hogyan derült ki a candida, milyen tanáccsal látott el a dokid?
Hogy valóban segíteni tudjunk. Egyébként a leírtak alapján nem jól csináltad a candida diéta első szakaszát. Elképzelhető, hogy a gyógyulás érdekében felkészültebben elkezd előről a diétát. Nemtudom Zsu te hogy láttod ezt?
Persze a kovászos kenyeret leszámítva amit ettél az jó, csak a második időszakban, és nem volt gombaírtás és béltisztítás, ami nagyon nagyon fontos. Hiszen önmagában kevés a diéta, főleg így hogy a kovászos kenyérrel még külön etettjük is a gombákat.
Nem tudom de ezekben az előre csomagolt sózott dolgokban alaposan át kellene olvasni, hogy mit tartalmaz.
Én azt mondom, hogy inkább a tökmagot, napraforgót, szezánmagot, lenmagot helyezd előtérbe. Mandulát én nem előregyártott sózott zacskósat tudok elképzelni, hanem rendes mandulát is árulnak, amit te a sütőben meg tudsz pirítani.
A burgonya az első időszakban egyáltalán nem ajánlott, mert magas a keményítő tartalma, amelyből cukor keletkezik és ez táptalaj a gombának. Kősőbb a második időszakban már többen próbálkoznak vele héjában főzve, és esetleg burgonyanyomón átnyomva és sütőben megsütve.
Sültburgonyának én egyáltalán nem javaslom.
Egyébként a burgonya helyett annyi féle köret van, mi 3-4 hónapig egyáltalán nem ettünk burgonyát.
Azt hiszem a diót is te kérdezted. A diót lehet enni, azért kell vele nagyon vigyázni mert hamar penészedik. Mi speciál az első időszakban nem ettük.
11293 hozzászólást olvasd el
Úgy látom, te másként kezdted a terápiát. Mi a grape. cseppet és a béltisztítást egyszerre kezdtük, igaz nem úgy kellett volna, hanem pár nappal korábban a grape. cseppet, candcell és utána béltiszt. ez kb. 3 hét. Az az első szakasz, amikor szinte semmit sem szabad enni, amit itt mindenki feszeget: sovány hús, szója, rizs, vagy zabtej, tojás, gyümölcs, magvak, sajt stb.
A második szakasz, a bélt. után már sokkal könnyebb, csak fokozatosan kell bevezetni az új dolgokat. Az elejét kell nagyon jól csinálni.
Am. a férjemnek nagyon hiányzott a sült krumpli és a II. szakaszban be is újított vele. Sz.tem pedig nincs olyan, hogy mindent tökéletesen csinál valaki. Mi pl. a tojást sem tartottuk be. A két hét alatt valami finomat is enni kellett és a rántott karfiol...hmmm az fini, de tojás az kellett hozzá.
Az a lényeg, hogy az eleje nagyon nehéz, de fontos! Utána már vannak variációk.
Csatlakozok az előttem szólóhoz, viszont a tisztítás időszakában (I szakasz) azért nem ajánlott, mert lehet közte penészes. Sokan úgy is csinálták, hogy megpirították fogy. előtt, ha esetleg penészes lenne.
Sós változatot egyikből sem lehet, csak natur. Ha rágcsálni akarsz jó még a buláta, ex. köles és a pirított szója DM-ben mind kapható és az első szakasztól fogyasztható.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok