Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Hát mivel a gyereknek nem ízlet, így mi kiiktattuk a tejet a diéta idejére. Most hogy már óvatosban lehetne inni, egy fél csészével ivott meg az este is, nem is igényli vagy kívánja a tejet. Így egy héten max egy fél csészével ha megiszik. Különösebben nem bánom.
Azért fura ez a visszaszokás időszaka is, én olyan félve és lassan engedem az új dolgokat is, nehogy most rontsuk el és visszajöjjön a candida, és állandóan lesem, hogy nincs e valami rejtett jel.
Nem lehet inni, és ami ebben a legfurcsább nem a tejcukor miatt. Ugyanis az egyetlen cukor amit a candida nem tud hasznosítani. A tej ennek ellenére tiltó lisztán van, mert nehezen emészthető, viszont könnyen indít el erjedési folyamatot. Tehát tejet ezért nem lehet inni.
Másokid időszaktól lehet inni rizs, zab, szója tejeket. A fiamnak nem jött be, de itt vannak lányok akik szeretik.
Hát az orvos témáról eszembe jut egy idézet. Szerintem találóan meg van fogalmazva.
Időnként elmegyek az orvoshoz, és megvizsgáltatom vele magam, mert az orvos is élni akar. Aztán elmegyek a gyógyszertárba, és kiváltom az orvosságot, mert a patikus is élni akar. Aztán a gyógyszert a csatornába öntöm - mert én is élni akarok!” (Mark Twain)
Hát majd kiderül, bár nem vagyok túlsúlyos, és szerintem nem eszek úgy, hogy erre okot adnék. Az igaz viszont, hogy sok kávét iszom és keveset de dohányzom. És tudom ez nem egészséges.
JA MIELŐTT VALAKI FÉLRE ÉRTENÉ, NEM ÉN VOLTAM/VAGYOK CANDIDÁS.
Nekem is gyakran van a szemem körül ilyen apró kis fehér, zsírkicsapódás szerű valami. Megnézettem a koleszterinszintem, majdnem az alsó határon volt, így nálam nem ez a gond. Most készülök egyéb okok miatt is bőrgyógyászhoz, hátha tud valamit mondani erre is.
Remélem, nem a koleszterineddel van gond!
Hát nekem kétségeim vannak a szakértelmét illetőleg. Már csak azért is, mert még aki nem ért hozzá különösebben is tudja és javasolja a diétát. Lásd azokat az orvosokat, akik egy papírt nyomnak a kezedben és adnak egy gombaölőt, azzal, hogy 3 hónap múlva újra megnézzük pl a székletet.
Ők is diétát ajánlanak. Igaz a többi fontos dolgot nem tudják (béltisztítás, diéta szakszok stb).
Cikk szerzője?Hol lehet megtalálni?Köszi!
Egyébként nekem már 2 háziorvos is mondta,hogy felejtős a diéta....én csinálom,teljesen jól vagyok,mondjuk tüneteim sem voltak drasztikusak!
Igen ez a tapasztalat. Nálunk pl most volt munkahelyi orvosi vizsgálat. Megmérte a vérnyomásom ami elvileg 130 per akármennyi volt, na már most ez azért fura, mert nekem átlagban 90/60 a vérnyomásom és talán életemben nem volt 130/ akármennyi. Szóval gondolom ebben az esetben céklafejemnek kéne lenni, vagy rosszul érezni magam vagy ilyesmi, de nem. Gondolom ez a normál érték ahhoz, hogy dolgozni tudjak.
A másik dolgok a szemem felett van két zsírkicsapdás szerű valami, amire egészségügyben dolgozó ismerősök azt mondták, hogy a magas koleszterin szint esetén van ilyen bőr elváltozás nekik fel sem tünt. Én most fogom felhívni a körzeti dokit, hogy kérjek egy labort azért én utánna járok (bár a diétát nagyrészt tartottam a gyerekkel nem igazán tudom mitől lenne magas a koleszterin szintem)
Hát szóhoz sem jutok. Az a gond, hogy az élet teljesen mást igazol. Itt a fórumon sokan javultak és gyógyultak már meg a diéta miatt. Ha csak egy hétig diétáznánk szerintem azt túl élnék lazán a gombatelepek. Én a tudományos részét nem látom át ugyan, de az életszerűt igen és hát a fiam is megggyógyult 6 hónap diéta után.
Azért a 6 hónap és az egy hét között van némi átmenet úgy gondolom.
Az a gond, hogy az interneten sok az ellentétes info, na meg ezek a cikkek is.
Én eddig nem vettem a bátorságom, hogy pl cikket vagy esetleg könyvet írjak a témáról, mindig attól tartok, hogy nem tudom valamire megfelelő választ adni. De érdekes a múlkor az egyik lány egy candidás szakácskönyvből másolt olyat be, hogy azt hittem elájulok a gép előtt, most ez a cikk, hát nem tudom de ha valamit nem tudok 100% ban nem írok róla
Nem tudom, attól függ hogy milyen mértékű a candida elszaporodása, és milyen fajta a gombaölő. Nekem soknak tűnik, de nem tudhatjuk mire gondol. Lehet nem gyógyszerre gondol, hanem valami homeopoátiás szerre. Tudni kellene előbb, hogy mi az amit felír.
A pinpong effektusban van valami, szóval aput célszerű magaddal vinni.-)))))))
Most hívtam fel egy orvos-természetgyógyászt, hogy bejelentkeznék nála candida kezelésre. Azt mondta, hogy venne vért és nyelvváladék-kaparékot, és kb. 3 hét múlva lenne meg az eredmény. Utána adna erre kezelést. Azt mondta, hogy a férjemet is vigyem, mert őt is kezelni kell (ping-pong effektus), neki u. ez a vizsgálat lenne. Ezek után még azt mondta, hogy a gombaölőt 6 hóig kellene szedni. A terhességel várhatok szerinte, mert ha eddig vártam...
Szerintetek nem sok ez a 6 hó gombaölő?
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok