Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

11286. warj (válaszként erre: 11285. - Birkakutya)
2010. márc. 25. 16:44
Hát az az igazság, hogy nem is lehet teljesen visszaállni a régi étkezésre, mert akkor előbb vagy utóbb ugyanide jutunk. Meg kell tartani a sok zöldség, sok teljes kiőrléső termék, a köretek, a cukrot még a diéta után is sokáig kerülni kell.
11285. birkakutya
2010. márc. 25. 16:31
igen, ez egy ördögi kör :( én is attól félek, illetve ettől még nem is kéne félnem, hiszen még meg sem gyógyultam :(, hogy mi lesz akkor, ha már meggyógyulok? Rettegni fogok, hogy nehogy újra kiújuljon a problémám? Szerintem időbe fog telni mire hozzászokom, hogy félelem nélkül éljem tovább az életemet úgy ahogyan régen a betegség előtt. El sem tudom képzelni, hogy milyen is lehet újra egészségesnek lenni :( Már olyna régóta tart, hogy már nem is emlékszem, hogy milyen volt a betegség előtt.
11284. warj (válaszként erre: 11283. - Birkakutya)
2010. márc. 25. 16:04

Hát mivel a gyereknek nem ízlet, így mi kiiktattuk a tejet a diéta idejére. Most hogy már óvatosban lehetne inni, egy fél csészével ivott meg az este is, nem is igényli vagy kívánja a tejet. Így egy héten max egy fél csészével ha megiszik. Különösebben nem bánom.

Azért fura ez a visszaszokás időszaka is, én olyan félve és lassan engedem az új dolgokat is, nehogy most rontsuk el és visszajöjjön a candida, és állandóan lesem, hogy nincs e valami rejtett jel.

11283. birkakutya
2010. márc. 25. 15:59
az a baj, hogy nekem sem nagyon ízlik a rizs és szójaital, de, ha más nincs, akor már inkább a rizstej. úú akkor nem fogok inni
11282. warj (válaszként erre: 11281. - Birkakutya)
2010. márc. 25. 15:57

Nem lehet inni, és ami ebben a legfurcsább nem a tejcukor miatt. Ugyanis az egyetlen cukor amit a candida nem tud hasznosítani. A tej ennek ellenére tiltó lisztán van, mert nehezen emészthető, viszont könnyen indít el erjedési folyamatot. Tehát tejet ezért nem lehet inni.

Másokid időszaktól lehet inni rizs, zab, szója tejeket. A fiamnak nem jött be, de itt vannak lányok akik szeretik.

11281. birkakutya
2010. márc. 25. 15:52
Jaj tényleg. Laktózmentes tejet vajon szabad inni a candida diétában? A lényeg, hogy ne tartalmazzon laktózt az amit iszol nem? Vagy mindneképpen inkább csak rizs és szójatejet szabad csak fogyasztani? A laktózmentes tej szerintem tök finom :P Kicsit lehet rajta érezni, hogy nem olyan, mint a laktózos tej, de nagyon jó.
11280. warj (válaszként erre: 11279. - Birkakutya)
2010. márc. 25. 15:47
Mark Twain-nak sok ilyen jó idézete van még. Nagyon szeretem írd be a google-be és olvasgasd ha gondolod.
11279. birkakutya (válaszként erre: 11276. - Warj)
2010. márc. 25. 15:46
de jó ez az idézet! :) és mennyire igaz :(
11278. warj (válaszként erre: 11277. - Burkuska)
2010. márc. 25. 15:45
Szerintem ez az idézet mindent elmond a mai orvostudomány hozzáállásról a betegekhez.
11277. Burkuska (válaszként erre: 11276. - Warj)
2010. márc. 25. 15:43
na igen!
11276. warj (válaszként erre: 11275. - Burkuska)
2010. márc. 25. 15:41

Hát az orvos témáról eszembe jut egy idézet. Szerintem találóan meg van fogalmazva.

Időnként elmegyek az orvoshoz, és megvizsgáltatom vele magam, mert az orvos is élni akar. Aztán elmegyek a gyógyszertárba, és kiváltom az orvosságot, mert a patikus is élni akar. Aztán a gyógyszert a csatornába öntöm - mert én is élni akarok!” (Mark Twain)

11275. Burkuska (válaszként erre: 11270. - Warj)
2010. márc. 25. 15:38
Ha az orvosokra hallgatnánk,megdöglenénk a sok mérgező gyógyszertől.Mindennek a gyökere a táplálkozásban van.
11274. warj (válaszként erre: 11271. - Kiki8400)
2010. márc. 25. 15:38

Hát majd kiderül, bár nem vagyok túlsúlyos, és szerintem nem eszek úgy, hogy erre okot adnék. Az igaz viszont, hogy sok kávét iszom és keveset de dohányzom. És tudom ez nem egészséges.

JA MIELŐTT VALAKI FÉLRE ÉRTENÉ, NEM ÉN VOLTAM/VAGYOK CANDIDÁS.

11273. warj (válaszként erre: 11272. - Birkakutya)
2010. márc. 25. 15:36
Na akkor a panaszok kisebbik fele már meg is javult.
11272. birkakutya
2010. márc. 25. 15:34
Egyébkén nekem a nőgyógy panaszíim mellett égett belül a szám is. És az pl elmúlt. Tuti, hogy a diétától.
11271. kiki8400 (válaszként erre: 11266. - Warj)
2010. márc. 25. 15:33

Nekem is gyakran van a szemem körül ilyen apró kis fehér, zsírkicsapódás szerű valami. Megnézettem a koleszterinszintem, majdnem az alsó határon volt, így nálam nem ez a gond. Most készülök egyéb okok miatt is bőrgyógyászhoz, hátha tud valamit mondani erre is.

Remélem, nem a koleszterineddel van gond!

11270. warj
2010. márc. 25. 15:32

Hát nekem kétségeim vannak a szakértelmét illetőleg. Már csak azért is, mert még aki nem ért hozzá különösebben is tudja és javasolja a diétát. Lásd azokat az orvosokat, akik egy papírt nyomnak a kezedben és adnak egy gombaölőt, azzal, hogy 3 hónap múlva újra megnézzük pl a székletet.

Ők is diétát ajánlanak. Igaz a többi fontos dolgot nem tudják (béltisztítás, diéta szakszok stb).

11269. Burkuska (válaszként erre: 11268. - Birkakutya)
2010. márc. 25. 15:32
Oké,Azóta rájöttem,hogy az nlcafe.
11268. birkakutya
2010. márc. 25. 15:24
Szia! Ez nem egy cikk. Egy candida szakértő válasza egy fórumban.
11267. Burkuska (válaszként erre: 11264. - Birkakutya)
2010. márc. 25. 15:15

Cikk szerzője?Hol lehet megtalálni?Köszi!

Egyébként nekem már 2 háziorvos is mondta,hogy felejtős a diéta....én csinálom,teljesen jól vagyok,mondjuk tüneteim sem voltak drasztikusak!

11266. warj (válaszként erre: 11264. - Birkakutya)
2010. márc. 25. 14:56

Igen ez a tapasztalat. Nálunk pl most volt munkahelyi orvosi vizsgálat. Megmérte a vérnyomásom ami elvileg 130 per akármennyi volt, na már most ez azért fura, mert nekem átlagban 90/60 a vérnyomásom és talán életemben nem volt 130/ akármennyi. Szóval gondolom ebben az esetben céklafejemnek kéne lenni, vagy rosszul érezni magam vagy ilyesmi, de nem. Gondolom ez a normál érték ahhoz, hogy dolgozni tudjak.

A másik dolgok a szemem felett van két zsírkicsapdás szerű valami, amire egészségügyben dolgozó ismerősök azt mondták, hogy a magas koleszterin szint esetén van ilyen bőr elváltozás nekik fel sem tünt. Én most fogom felhívni a körzeti dokit, hogy kérjek egy labort azért én utánna járok (bár a diétát nagyrészt tartottam a gyerekkel nem igazán tudom mitől lenne magas a koleszterin szintem)

11265. birkakutya
2010. márc. 25. 14:50
Ja és ráadásul azt nem is írtam még nektek, hogy 2008 augusztus közepén, amikor kijött a problémám, utána rá 1-2 hónapra, október környékén felfedeztem magamon egy cisztát lent :( Erre a cisztára, amit decemberben, karácsony előtt operált ki végre a negyedik orvos, aki elismerte, hogy cisztáról, és nem egy szőrtüszőgyulladásról van szó, nem úgy mint az előző három orvos. Azt mondták mindannyiqan, hogy hát biztos, hogy szőrtüszőgyulladás, mert olyan hülye helyen van. Mellesleg egy ciszta a szervezeten belül és kívül is bárhol kialakulhat. Még az arcüregben is. Az egyik ismerősömnek pl ott volt. És hiába könyörögtem nekik, hogy csináljanak valamit, mert esténként annyira begyullad a ciszta, hogy már ülni sem tudok... csak legyintettek rá, + iyleneket mondtak, hogy kenegessem.. remek!
11264. birkakutya (válaszként erre: 11262. - Warj)
2010. márc. 25. 14:42
Teljesen egytértek veled! Én is azon gondolkoztam valamelyik nap, hogy nem fogok többet 1 db cikket, orvosi véleményt stb. elolvasni, mert ebbe bele lehet hülyülni. Nem akarok elbizonytalanodni, mert élő példák vannak arra, hogy meg lehet gyógyulni a diétával. És sajnos a nőgyógy. problémák is elég nehezen gyógyulnak. Én totál megértem a 6 hónapot, mert csodát nem lehet várni 1 hónaptól, hát még 1 héttől. Mindenhez idő kell. Egy ilyen durva akut problémát nem lehet nálam sem 1 hónap alatt kikezelni. Hónapok kitartó erőfeszítése kell hozzá. Én így is vágtam neki az egésznek. Február 22-én kezdtem el a diétát, még a naptárban is bejelöltem. akkor azt mondtam, hogy na nem.. elég volt a találgatásokból, az orvosok hasraütésszerű ilyen-oylan fogamzásgátlók felírkálásából. Hátha segít alapon vegye be, szedje.. Csak komolyan ne kelljen foglalkoznom egy beteggel hozzáállás. A magándokik nyugodtak lehetnek. Megkapják minden alkalommal a többezer forintokat. Az nekik csak jó, ha mi tízezer alkalommal megyünk vissza hozzájuk. De, hogy valóban kiderítsék, hogy mi lehet a probléma. Hogy megtalálják a probléma gyökerét, na azt már nem.. sajnos :( így az ember rákényszerül, hogy saját magát gyógyítsa, és nyomozásba kezdjen.
11263. warj (válaszként erre: 11261. - Vilmi74)
2010. márc. 25. 14:31
Hát a terheséggel kapcsolatban azt mondom, hogy jobb megvárni amíg meggyógyulsz. Mert ha candidásan vagy terhes, akkor a babának is átadhatod a candidát ezáltal, és gondolom egészséges babát szeretnél.
11262. warj (válaszként erre: 11254. - Birkakutya)
2010. márc. 25. 14:30

Hát szóhoz sem jutok. Az a gond, hogy az élet teljesen mást igazol. Itt a fórumon sokan javultak és gyógyultak már meg a diéta miatt. Ha csak egy hétig diétáznánk szerintem azt túl élnék lazán a gombatelepek. Én a tudományos részét nem látom át ugyan, de az életszerűt igen és hát a fiam is megggyógyult 6 hónap diéta után.

Azért a 6 hónap és az egy hét között van némi átmenet úgy gondolom.

Az a gond, hogy az interneten sok az ellentétes info, na meg ezek a cikkek is.

Én eddig nem vettem a bátorságom, hogy pl cikket vagy esetleg könyvet írjak a témáról, mindig attól tartok, hogy nem tudom valamire megfelelő választ adni. De érdekes a múlkor az egyik lány egy candidás szakácskönyvből másolt olyat be, hogy azt hittem elájulok a gép előtt, most ez a cikk, hát nem tudom de ha valamit nem tudok 100% ban nem írok róla

11261. vilmi74 (válaszként erre: 11260. - Warj)
2010. márc. 25. 14:27
sajnos tuti nem homeopátiás szerre gondol. Mert mikor említettem a terhességet, akkor azt mondta, hogy ha eddig tudtunk várni, most is kell. Meg hogy hozzam el a leleteimet.
11260. warj (válaszként erre: 11257. - Vilmi74)
2010. márc. 25. 14:23

Nem tudom, attól függ hogy milyen mértékű a candida elszaporodása, és milyen fajta a gombaölő. Nekem soknak tűnik, de nem tudhatjuk mire gondol. Lehet nem gyógyszerre gondol, hanem valami homeopoátiás szerre. Tudni kellene előbb, hogy mi az amit felír.

A pinpong effektusban van valami, szóval aput célszerű magaddal vinni.-)))))))

11259. vilmi74 (válaszként erre: 11258. - Birkakutya)
2010. márc. 25. 14:23
irtam privit, és még most is küldök egy 3.-at.
11258. birkakutya (válaszként erre: 11257. - Vilmi74)
2010. márc. 25. 14:22
budapesti orvos? hú hozzá én is szívesen elmennék a vérévtel után, ha meglesz az eredmény.
11257. vilmi74
2010. márc. 25. 14:18

Most hívtam fel egy orvos-természetgyógyászt, hogy bejelentkeznék nála candida kezelésre. Azt mondta, hogy venne vért és nyelvváladék-kaparékot, és kb. 3 hét múlva lenne meg az eredmény. Utána adna erre kezelést. Azt mondta, hogy a férjemet is vigyem, mert őt is kezelni kell (ping-pong effektus), neki u. ez a vizsgálat lenne. Ezek után még azt mondta, hogy a gombaölőt 6 hóig kellene szedni. A terhességel várhatok szerinte, mert ha eddig vártam...

Szerintetek nem sok ez a 6 hó gombaölő?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook